Προς το περιεχόμενο

Aπαραδεκτοι κτηνιατροι/pet shops

Chris_85

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειδα το αλλο thread με τα κατοικιδια που το σκασαν και ειπα να σας πω τι μου συνεβη, με σκοπο να σας προειδοποιησω μπας και τη γλυτωσει κανενας σας:

Δυστυχως εχω παρα πολυ κακες εμπειριες απο pet shops, κτηνιατρους και γενικα ολο τον κλαδο που ασχολειται με τα κατοικιδια ζωα. Θα ηθελα εν συντομεια ομως να αναφερω την τραυματικη εμπειρια που βιωσα.

Τον Ιουνιο του 2008 αγοραζω απο κεντρικο pet shop στη Λαρισα ενα κουταβακι 2μηνων(west highland terrier) με ολα τα παραστατικα και ουγγρικο διαβατηριο. Το πηγαινω στον κτηνιατρο Παπα***** ο οποιος με διαβεβαιωνει για την υγεια του ζωου. Κανω τα πρωτα εμβολια, ολα καλα, μεχρι που 3-4 μερες μετα το σκυλακι αρχιζει τους εμετους, την διαρροια και γενικα η εικονα του ηταν πολυ ασχημη. Πηγα το σκυλακι μου πανω απο 15 φορες στον Παπατ**** ο οποιος με διαβεβαιωνε συνεχως οτι ολα ειναι ενταξει και απλως τα συμπτωματα ειναι πολυ συνηθισμενα σε εισαγωμενα σκυλακια και οτι προκειται περι αγχους μεχρι να συνηθισει το νεο σπιτι(!). Να μην τα πολυλογω το σκυλακι πεθαινει. Αιτια? Δεν χορηγησε καμια θεραπεια γιατι δεν πιστευε οτι ηταν Τυφος.

Το pet shop μου το αντικαθιστα και μου φερνει καινουριο. Αλλαζω λοιπον κτηνιατρο και επιλεγω τον κυριο Τσακ****. Ολα καλα με τα εμβολια, κατι σκουληκια που ειχε στην κοιλια τα αντιμετωπισαμε, μεχρις οτου σε μια στιγμη απροσεξιας κοβει τον οδηγο με τον οποιο το πηγαινα βολτα. Απο την ανησυχια μου (επειδη εδειχνε να ποναει και να μην εχει διαθεση) το πηγαινω στον Τσακ****. Αυτος αρχισε τα δικα του οτι φταιει ο οδηγος, οτι εκανε ζημια στο στομαχι κτλ..με στελνει στο Πανεπιστημιακο στην Καρδιτσα. Το συγκεκριμενο ειναι κλειστο, μου συστηνει κτηνιατρο ο οποιος δεν με δεχεται(μαλλον ψυλλιαστηκε τι επαιζε) και τελικα παμε σε μια κτηνιατρικη κλινικη στην Λαρισα για να δουμε τι φταιει. Λοιπον οι ακτινογραφιες (κατοπιν ληψεις βαριου η καδμιου δε θυμαμαι) δειχνουν εγκολπωσεις στο εντερο και αιμορραγια σε κλινικη εξεταση που ακολουθησε, που εχουν προκληθει απο τυφο!! Εγω εμεινα..Λεω πως ειναι δυνατον?? Και η εξηγηση? Ο Τσακ***** μου ειχε πει πως μπορω να βγαζω (η μαλλον πρεπει να βγαζω) βολτα τον σκυλο, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΦΟ!!!!!

Ετσι λοιπον το κολλησε απο εξω.

Η νεα κτηνιατρος (πανεπιστημιακος στην αθηνα) μου εδωσε επιλογη να το χειρουργησουμε αλλα με εξαιρετικα αμφιβολα αποτελεσματα για το αν θα αντεχε καθοτι ηταν εξαιρετικα εξουθενωμενο απο τον τυφο, η να το αφησουμε να πεθανει και τελικα πεθανε στο χειρουργικο τραπεζι.

Το οικονομικο κοστος ηταν τεραστιο (αγορες, κτηνιατροι, χειρουργεια) και μαλιστα τα λεφτα δεν μου περισευαν.Το ψυχικο κοστος ακομα μεγαλυτερο.

Προσοχη που απευθυνεστε για τα κατοικιδια σας.

ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 4 ΜΗΝΕΣ Κ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ(ποσς μαλλον να βγαινουν εξω)

ΡΩΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΙΝ ΠΑΤΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ (η χλωρινη δεν αρκει)

ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΠΕΤ ΣΟΠ ΚΑΤΑ 90% ΘΑ ΠΕΣΕΤΕ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΥΤΑΒΙ

Υ.Γ. τα στοιχεια των κτηνιατρων καθως και του petshopα στη διαθεση ολων μεσω πμ

Υ.Γ.2 Η μονη σοβαρη κτηνιατρος ηταν αυτη που εκανε το χειρουργειο, σε κτηνιατρικη κλινικη στην Ηρωων.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν υπαρχει καποια αρμοδια υπηρεσια που να μπορεις να κανεις αναφορα σε αυτους τους αχρηστους?

Και τι να κερδισω ρε συ?

Αν ζουσαμε στο εξωτερικο θα χαν χασει την αδεια τους.

Εδω, τι?

σκεφτομαι να ποσταρω και στο katagelia.gr

Δημοσ.

Stop buying dogs asshole!!!! :P

Πλακα κανω φιλε μου.Το οτι τα σκυλια δεν πρεπει να κυκλοφορουν μεχρι να κανουν τα 3 πρωτα εμβολια ειναι ψιλονομος.Το θυμαμαι οταν ειχα αγορασει εγω το δικο μου και το κυκλοφορουσα μου την ειχαν "πει" πολυ αγνωστοι περαστικοι...ευτυχως δεν ειχε παθει τπτ...

Και επειδη ειμαι απο Λαρισα για στειλε μια τα ονοματα να ειμαστε σιγουροι...

Δημοσ.
Και τι να κερδισω ρε συ?

Εδω, τι?

Και μονο που θα μπουν στη διαδικασια αξιζει τον κοπο.Περισσοτερο για να μην την πατησουν κι αλλο και για τα καημενα τα σκυλια

Δημοσ.
Stop buying dogs asshole!!!! :P

Πλακα κανω φιλε μου.Το οτι τα σκυλια δεν πρεπει να κυκλοφορουν μεχρι να κανουν τα 3 πρωτα εμβολια ειναι ψιλονομος.Το θυμαμαι οταν ειχα αγορασει εγω το δικο μου και το κυκλοφορουσα μου την ειχαν "πει" πολυ αγνωστοι περαστικοι...ευτυχως δεν ειχε παθει τπτ...

Και επειδη ειμαι απο Λαρισα για στειλε μια τα ονοματα να ειμαστε σιγουροι...

Οντως δεν προκειται να αγορασω καποιο αλλο. Πλακα πλακα μια αισθηση ενοχης την εχω (εγω επελεξα να εμπιστευτω τους ''ειδικους'')

εσυ απο που τον ''ψωνισες'' τον σκυλο?

Δημοσ.

Να ρωτησω εγω κατι αλλο?Ειναι αναγκη να αγοραζει καποιος κουταβι?Δηλαδη πραγματικα,η εικονα αυτη των σκυλιων στα pet shops με τα σκυλια μεσα στα γυαλινα κλουβια σας φαινεται απολυτως νορμα?Απο την στιγμη μαλιστα που καθε μερα τοσα καταληγουν αδεσποτα η σε κεντρα που μενουν μεχρι να βρεθει καποιος να τα υιοθετησει.Ακομα και σε περιπτωσεις που καποιος θελει συγκεκριμενη ρατσα σκυλου,μπορει να βρει ακρη ακομα και με αλλους τροπους πχ απο γνωστους που εχουν σκυλο ταδε ρατσας και ζευγαρωσε.Τεσπα,δν νομιζω οτι θα σταματησει καποτε το συγκεκριμενο εμποριο,αλλα απ΄την στιγμη που υπαρχουν και αλλοι τροποι,γιατι να το ενισχυουμε?

Το pet shop μου το αντικαθιστα και μου φερνει καινουριο.

Σαν να λεμε,μου καηκε η οθονη και μου την αντικατεστησαν ενα πραγμα ε?nice

Δημοσ.

Αυτό ετοιμαζόμουν να σχολιάσω κι εγώ λίλιθ.

Ακόμη και τα καλαμπουράκια του στυλ από πού "ψώνισες" το σκύλο, ή εκφράσεις όπως προβληματικό κουτάβι μου φαίνονται αρρωστημένες και εμετικές.

Δημοσ.
Να ρωτησω εγω κατι αλλο?Ειναι αναγκη να αγοραζει καποιος κουταβι?Δηλαδη πραγματικα,η εικονα αυτη των σκυλιων στα pet shops με τα σκυλια μεσα στα γυαλινα κλουβια σας φαινεται απολυτως νορμα?Απο την στιγμη μαλιστα που καθε μερα τοσα καταληγουν αδεσποτα η σε κεντρα που μενουν μεχρι να βρεθει καποιος να τα υιοθετησει.Ακομα και σε περιπτωσεις που καποιος θελει συγκεκριμενη ρατσα σκυλου,μπορει να βρει ακρη ακομα και με αλλους τροπους πχ απο γνωστους που εχουν σκυλο ταδε ρατσας και ζευγαρωσε.Τεσπα,δν νομιζω οτι θα σταματησει καποτε το συγκεκριμενο εμποριο,αλλα απ΄την στιγμη που υπαρχουν και αλλοι τροποι,γιατι να το ενισχυουμε?

Σαν να λεμε,μου καηκε η οθονη και μου την αντικατεστησαν ενα πραγμα ε?nice

To nice παει για μενα η ειναι ειρωνεια προς το πετ σοπ?

Ναι ειναι αναγκη, η συγκεκριμενη ρατσα δεν υπαρχει πουθενα στην Ελλαδα και ο μονος εκτροφεας ειναι στη Χιο.

-----Προστέθηκε 5/2/2009 στις 07 : 11 : 14-----

Αυτό ετοιμαζόμουν να σχολιάσω κι εγώ λίλιθ.

Ακόμη και τα καλαμπουράκια του στυλ από πού "ψώνισες" το σκύλο, ή εκφράσεις όπως προβληματικό κουτάβι μου φαίνονται αρρωστημένες και εμετικές.

οτι να ναι ομως

το ''ψωνισες'' το ειπα ειρωνικα για να δειξω το πως λειτουργουν τα πετ σοπς σαν σουπερ μαρκετ

οταν ενα κουταβι εχει γενετικες ασθενειες ειναι προβληματικο.

και αν φτασω εγω να απολογουμαι για την καταντεια τψν πετ σοπς, τι να πω

εχε χαρη που εχω υποσχεθει στον εαυτο μου να μην ξανασπαστω απο ατομα εδω μεσα

Δημοσ.

Μπορείς να μην ξανασπαστείς ποτέ, μπορείς να σπάζεσαι και κάθε μέρα, δε με ενδιαφέρει πραγματικά καθόλου. Εγώ σχολίασα κάτι που μου φάνηκε υποκριτικό για κάποιον που θέλει να έχει ένα ζωντανό στο σπίτι του και πιθανότατα να (αυτο)ονομάζεται και φιλόζωος.

Από την άλλη, δεν πρόκειται για κατάντια των πετ σοψ, αλλά για κατάντια όσων μπαίνουν μέσα σ' αυτά και λένε στη χαμογελαστή πωλήτρια "αχ μπορείτε να το βγάλετε λίγο από τη βιτρίνα να το δω, γιατί μπορεί να μην μου κάνει".

Δημοσ.
Μπορείς να μην ξανασπαστείς ποτέ, μπορείς να σπάζεσαι και κάθε μέρα, δε με ενδιαφέρει πραγματικά καθόλου. Εγώ σχολίασα κάτι που μου φάνηκε υποκριτικό για κάποιον που θέλει να έχει ένα ζωντανό στο σπίτι του και πιθανότατα να (αυτο)ονομάζεται και φιλόζωος.

Από την άλλη, δεν πρόκειται για κατάντια των πετ σοψ, αλλά για κατάντια όσων μπαίνουν μέσα σ' αυτά και λένε στη χαμογελαστή πωλήτρια "αχ μπορείτε να το βγάλετε λίγο από τη βιτρίνα να το δω, γιατί μπορεί να μην μου κάνει".

υποκριτικο γιατι δεν σε κοψε να καταλαβεις τι εννοουσα.

απο κει κ περα δε με ξερεις οποτε τα σχολια σου δεν με αφορουν καθως εισαι εκτος πραγματικοτητας

Δημοσ.
To nice παει για μενα η ειναι ειρωνεια προς το πετ σοπ?

Ναι ειναι αναγκη, η συγκεκριμενη ρατσα δεν υπαρχει πουθενα στην Ελλαδα και ο μονος εκτροφεας ειναι στη Χιο.

-----Προστέθηκε 5/2/2009 στις 07 : 11 : 14-----

Τα pet shop,απο την στιγμη που τα ενισχυουν θα ειναι ετσι και χειροτερα.Εμποροι ειναι,θα κανουν τα παντα για να κρατησουν τον πελατη,αυτο δν ειναι κατι καινουριο ουτε μου κανει εντυπωση το τι μπορουν να κανουν για το χρημα.Εδω,τις προαλλες ειχα δει μεχρι και πλυντηριο σκυλων να λειτουργει σ'ενα μαγαζι.Ελεος δηλαδη.Αρα το nice πηγαινε σ'αυτους που εχουν την ικανοτητα(?)να τα παραβλεπουν αυτα η μαλλον να μην τα βλεπουν καθολου.

Οσο για την ρατσα,οι πληροφοριες που μου παραθετεις σε τι αποσκοπουν?

Δημοσ.

στο οτι αν υπηρχε δυνατοτητα να το παρω απο καπου αλλου θα το εκανα οπως εκανα κ με το σκυλο μου στο πανω ποστ

Το θεμα ειναι οτι η πολιτεια εχει αφησει το θεμα αυτο στην Ελλαδα στην τυχη του

• Super Moderators
Δημοσ.
Δεν υπαρχει καποια αρμοδια υπηρεσια που να μπορεις να κανεις αναφορα σε αυτους τους αχρηστους?

Και τι να κερδισω ρε συ?

Εδω, τι?

Το θεμα ειναι οτι η πολιτεια εχει αφησει το θεμα αυτο στην Ελλαδα στην τυχη του

τι να σου κάνει η πολιτεία αν ΕΣΥ δεν θες να κάνεις επίσημη αναφορά επειδή δεν θα κερδίσεις κάτι?

να πάρει σβάρνα ένα ένα τα pet shop της Ελλάδας? :o

Δημοσ.

Να ελεγξει το καθεστώς λειτουργιας τους, να βαλει καποιο νομικο πλαισιο, να γινονται ελεγχοι στα εισαγωμενα κουταβια...και και και...

-----Προστέθηκε 5/2/2009 στις 07 : 48 : 01-----

btw ασχημα τα πραγματα με τα πετ σοπς, αλλα ακομα χειροτερα με τους

μπακαληδες τους κτηνιατρους

Πολυ χειροτερα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...