tsouk1 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Γειά σας παιδιά. Θα ήθελα αν μπορείτε να μου προτείνεται ένα κατάλληλο σύστημα για αρχιτεκτονική χρήση.Θα ήθελα να μπορεί να ανταπεξέλθει σε χρήση Autocad 2009 ,Photoshop, 3D Max 2009 ή Cinema 4D ακόμα και ταυτόχρονα ει δυνατόν.Το budget είναι περι τα 1200 euro χωρίς την οθόνη.Θα ήθελα επίσης κ καμιά καλή πρόταση για οθόνη. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
GiorGhino Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Συγνώμη αλλα με τέτοιο budget πέρνεις εναν μέτριο υπολογυστή. Αυτά τα προγράματα απειτούν καλούς επεξεργαστές και κυρίως καλές καρτες γραφικών. Βασικά ότι και να πάρεις ως ενα σημείο θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο μετα πάλι θα δεις μειωμένη απόδοση. Επειδή δεν είναι Games η απόδοση που θα δεις δεν ειναι σταναρ και εξαρτάται απο το πόσο βαρειά δουλειά θέλεις να κάνεις. Αν οι σκηνές σου θα χουν εκατοντάδες χιλιάδες αντικείμενα και χιλιάδες εφε κλάψτα χαράλαμπε. Αλλά βέβαια ίσως να θες απλά να σχεδιάζεις κατόψεις και ύστερα να τις τρισδιαστατοποιείς σε χονδρικά μοντελάκια κτηρίων χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Σε αυτήν την περίπτωση και ένας μέτριος υπολογυστής πιστευω θα μπορούσε να σε εξυπηρετήσει.
liopyr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Χωρίς να γνωρίζω ακριβώς τι εκμεταλεύονται όλα τα παραπάνω προγράματα, θε έριχνα ιδιαίτερο βάρος σε κάρτα γραφικών με μπόλικη μνήμη και CUDA, σε ένα δυνατό σχετικά τετραπύρηνο, ένα raptor γιατί στην δουλειά ο χρόνος είναι χρήμα, ένα αξιόπιστο psu που θα δουλεύει αιώνες... Αν χωρούσε στο budget, σίγουρα θα βόλευε πολύ μία οθόνη με καλό panel, αλλά δεν μου βγαίνει. Ίσως κάποιος με περισσότερη εμπειρία στα συγκεκριμένα προγράμματα να μας πει αν αξίζει τον κόπο μία (πολύ) φθηνότερη κάρτα γραφικών, για να ρίξουμε βάρος σε καλό monitor. Μία σχετικά πρόχειρη σύνθεση για το που να κινηθείς: Edit: Πιθανότατα μία QuadroFX κάρτα γραφικών να είναι πολύ πιο κατάληλη για την δουλειά σου.
tsouk1 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπόν ύστερα απο ένα σύντομο Briefing με τους συνεργάτες μου κατέληξα στο συμπέρασμα πως θα μπορώ να διαθέσω και παραπάνω λεφτά (έχω να κάνω με λίρες επειδή είμαι Αγγλία οπότε κ με άλλες τιμές απο της Ελληνικής αγοράς).Κυρίως θα έχει να κάνει με αρχιτεκτονικό τομέα interior and exterior design δέν έχει να κάνει με Animation. Θα ήθελα να με κατευθύνεται για το που θα πρέπει να κυμανθεί σε επεξεργαστή και κάρτα γραφικών. Επίσης και για την οθόνη κάποιες διευκρυνίσεις.Το Contrast είναι καλύτερο να είναι πιο μεγάλο ή πιο μικρό; επειδή μπήκα σε ένα site και είδα πως οι καλές οθόνες είχαν cοntrast κάτω απο 1000. Επίσης ποια είναι τα key points τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να προσέξω σε μια οθόνη για τέτοια χρήση.
liopyr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Αhem, τώρα πρόσεξα πως το budget είναι 1200€ χωρίς οθόνη... Αν σε παίρνει, πάρε το παραπάνω σε συνδιασμό με αυτή. Είναι με PVA panel, θα την αγαπήσεις.
@topos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Eγω παλι λεω να πας σε AMD Phenom II X4 920 με 8gb ram ddr2 +velocipator 300gb και ενα μεγαλο σκληρο δισκο για storring,παρεα με σχετικα φτηνο mobo και καποια επαγγελματικη καρτα γραφικων. Mε ολα τα παραπανω θα μεινεις ανετα μεσα στο budget. Υ.Γ Εχω περιεργεια να μας πει καποιος πιο σχετικος τι αποδοση θα ειχε ενα setup με ι7 και μη επαγγελματικη καρτα + λιγοτερη ram με συμβατικους δισκους...Θα ηταν καλυτερη για την χρηση που θελει το παιδι?Υποθετω πως οχι..
oneofthem Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 χρειάζονται λίγο περισσότερες πληροφορίες για παράδειγμα αν θα κάνεις εκτυπώσεις και αν ναι με τι σκοπό θα γίνονται οι εκτυπώσεις, γενικότερα τα project σου πως θα τα δείχνεις αλλά γνωρίζοντας τις εφαρμογές, εγώ θα πόνταρα - σε καλούς σκληρούς δίσκους σε raid, αν είναι δυνατόν 4 δίσκοι σε κάποιο raid που να κάνει και striping και mirror/parity όπως 10, 50, 5 ή αλλιώς 2 καλοί και μικροί σε χωρητικότητα δίσκοι (ώστε να βγουν σε λογική τιμή) σε raid 1 και ένας ή δύο μεγάλοι για αποθήκευση - έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή με ότι ταχύτητα μπορείς να βρεις ανάλογα με το συνολικό budget - κάρτα γραφικών κάτι ίσο ή περισσότερο από μια 8800 gt / 9800 gt / 3870 κλπ (είναι λίγο παλιές κάρτες αυτές δεν ξέρω το ανάλογό τους αυτή τη στιγμή σε επιδόσεις αλλά ξέρω ότι οτιδήποτε και λίγο καλύτερο λογικά θα σε καλύπτει εκτός από games) - για την οθόνη χρειάζεσαι αρκετές ίντσες για να δουλέψεις άνετα, προσωπικά προτείνω 22' ή 24' ανάλογα με το budget, το τι οθόνη θα πάρεις εξαρτάται κυρίως από το που θα φαίνεται η δουλειά σου στους πελάτες, αν έχεις απόλυτη ανάγκη σε ακρίβεια στις εκτυπώσεις και πιστότητα χρωμάτων στην οθόνη χρειάζεσαι s-ips panel ή s-pva, αν όχι τότε απλά χρειάζεσαι την πιο αξιόπιστη με καλή εγγύηση οθόνη που μπορείς να βρεις - σε μνήμες πας σε 4gb, δεν νομίζω πως χρειάζεσαι παραπάνω, δύσκολο - σε λειτουργικό πας σε x64, είτε vista είτε xp, επίσης προσπάθησε να βρεις τις 64-bit εκδόσεις των προγραμμάτων, σε μερικά είναι ξεχωριστές, για το photoshop η τελευταία έκδοση είναι x64, η cs4 δλδ - σε τροφοδοτικό πας σε pcp&c, coolermaster, seasonic, thermaltake toughpower κλπ, λογικά κάτι σε 550-600 έως 700 το πολύ watt αυτά είναι τα χαραχτηριστικά που νομίζω που καλύπτουν τις ανάγκες σου, για συγκεκριμένα κομμάτια αν μπορούν τα παιδιά να γράψουν πιο συγκεκριμένα πράγματα γιατί εγώ δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή τα προϊόντα που κυκλοφορούν edit: σημείωση, τα γραψα σε μια προσπάθειας εξοικονόμησης χρημάτων, οτιδήποτε καλύτερο προφανώς σου κάνει σε οποιοδήποτε τομέα επιλέξεις αλλά σίγουρα με καλούς δίσκους και ένα normal σύστημα κατά τα άλλα θα είσαι καλυμμένος
lary7 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Υ.Γ Εχω περιεργεια να μας πει καποιος πιο σχετικος τι αποδοση θα ειχε ενα setup με ι7 και μη επαγγελματικη καρτα + λιγοτερη ram με συμβατικους δισκους...Θα ηταν καλυτερη για την χρηση που θελει το παιδι?Υποθετω πως οχι.. Σωστά υποθέτεις Τα προγράμματα που αναφέρει το παλικάρι έχουν διαφορετικες απαιτήσεις. Autocad-> δουλέυει και στο τελευταίο χρέπι, και τουλάχιστον μέχρι το 2008 δεν εκμεταλευονταν τους πολλαπλούς πυρήνες. Photoshop-> Μνήμη ράμ, τουλάχιστον 4 ή 8 αν δουλεύεις μεγάλα αρχεια. Αν ξεμέινεις απο ραμ στο photoshop την έκατσες. Μετά χρείάζεται γρήγορο δίσκο(raptor) και 3ο σε προτεραιότητα έρχεται o επεξεργαστής. 3DS + cinema 4D->Οταν σχεδιάζεις δουλευει Open GL πολύ με αποτελεσμα μια επαγγελματική καρτα γραφικών να βοηθάει απιστευτα. Οπότε πας σε μια Quadro της Νvidia. Οσο ποιο ακριβή τόσο ποιο καλη. Οταν πάλι κάνεις Renders χρειάζεσαι πολλυπύρηνο επεξεργαστή. Ενας μέτριος 4πυρηνος είναι πολύ καλύτερος απο τον καλύτερο 2πυρηνο. Σε ένα σύστημα για αρχιτέκτονα, θα έβαζα 1) Quadro καρτα οπως πχ αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519386 2)Raptor δισκο για τα προγράμματα + εναν απλό για storage 3)4 ή 8 giga ram αμα θα δουλεψεις σε win64. Με μπόλικη μνήμη θα μπορείς να δουλεύεις 2-3 απο τα προγράμματα αυτά μαζί. 4)4 πυρηνο επεξεργαστή. Αναλόγος με τα φραγκα που σου μένουν πέρνεις τον καλύτερο. Και το κυριώτερο, μια καλή οθώνη με PVA πανελ. Αν πάς σε μια απλή με TN άλλα χρώματα θα βλέπεις στην οθώνη και άλλα θα σου εκτυπώνονται στον εκτυπωτή. Και μια που σε βρήκα θέλω να σε ρωτήσω πώς ειναι η αγορα εργασίας για τους αρχιτέκτονες στην Αγγλια. Τελειώνω αρχιτεκτονική σε 2-3 μήνες και θα ήθελα να ξέρω τι επιλογές υπάρχουν.
disqualified Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπόν ύστερα απο ένα σύντομο Briefing με τους συνεργάτες μου κατέληξα στο συμπέρασμα πως θα μπορώ να διαθέσω και παραπάνω λεφτά (έχω να κάνω με λίρες επειδή είμαι Αγγλία οπότε κ με άλλες τιμές απο της Ελληνικής αγοράς).Κυρίως θα έχει να κάνει με αρχιτεκτονικό τομέα interior and exterior design δέν έχει να κάνει με Animation.Θα ήθελα να με κατευθύνεται για το που θα πρέπει να κυμανθεί σε επεξεργαστή και κάρτα γραφικών. Επίσης και για την οθόνη κάποιες διευκρυνίσεις.Το Contrast είναι καλύτερο να είναι πιο μεγάλο ή πιο μικρό; επειδή μπήκα σε ένα site και είδα πως οι καλές οθόνες είχαν cοntrast κάτω απο 1000. Επίσης ποια είναι τα key points τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να προσέξω σε μια οθόνη για τέτοια χρήση. Ασε στην ακρη τα contrast, τα contrast που μοστραρουν οι εταιριες ειναι dynamic. Το 1000 που βλεπεις ειναι το πραγματικο contrast και αυτο ειναι που μετραει. Αλλα αυτο που κανει μια οθονη καλη ειναι το panel. Ενα απο αυτα ειναι το PVA
antzen Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δες εδω φιλε μου και αστους να λενε.. http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=53E6082F1F002F4DA31123AC0D5555F0&pa=BEE54150DB76D64FB81D613A8C0A2496&utm_source=bcon131&utm_medium=BannerYou&utm_term=200812&utm_content=ver01&utm_campaign=QUEST%2BXPAND%2BINGENIOUS%2BEXTREME%2BCORE%2Bi7%2BLG%2B22
Tenshi Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δες εδω φιλε μου και αστους να λενε.. http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=53E6082F1F002F4DA31123AC0D5555F0&pa=BEE54150DB76D64FB81D613A8C0A2496&utm_source=bcon131&utm_medium=BannerYou&utm_term=200812&utm_content=ver01&utm_campaign=QUEST%2BXPAND%2BINGENIOUS%2BEXTREME%2BCORE%2Bi7%2BLG%2B22 To είδα,το ξαναείδα,το ματαξαναείδα...και τις 3 φορές γιατί μου φάνηκε fail σάν επιλογή;Πέρα απο τον Nehalem,όλα τα υπόλοιπα κομμάτια είναι επιεικώς μέτρια. -----Προστέθηκε 6/2/2009 στις 02 : 35 : 18----- Με εξαίρεση την οθόνη ...αυτή είναι απλά αθλία για την δουλειά που θέλει ο tsouk1
teo64x Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Χωρίς να γνωρίζω ακριβώς τι εκμεταλεύονται όλα τα παραπάνω προγράματα, θε έριχνα ιδιαίτερο βάρος σε κάρτα γραφικών με μπόλικη μνήμη και CUDA, σε ένα δυνατό σχετικά τετραπύρηνο, ένα raptor γιατί στην δουλειά ο χρόνος είναι χρήμα, ένα αξιόπιστο psu που θα δουλεύει αιώνες... +1 σε όλο αυτό που πρότεινε ο liopyr. Όλα τα προγράμματα που θέλει να χρησιμοποιήσει ο topic starter χρειάζονται μια workstation κάρτα και μπορούν να εκμεταλλευτούν τρελά τους πολλούς πυρήνες στον επεξεργαστή (το 3DSMax, που είχα την τύχη να το συγκρίνω στην πράξη, πετάει). Δες εδω φιλε μου και αστους να λενε.. http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=53E6082F1F002F4DA31123AC0D5555F0&pa=BEE54150DB76D64FB81D613A8C0A2496&utm_source=bcon131&utm_medium=BannerYou&utm_term=200812&utm_content=ver01&utm_campaign=QUEST%2BXPAND%2BINGENIOUS%2BEXTREME%2BCORE%2Bi7%2BLG%2B22 Κάρτα γραφικών Nvidia 9800GT 512MB και δώρο το PC game Far Cry 2; Εντάξει, δε λέω, καλό σύστημα αλλά το παιδί δεν το θέλει για αυτή τη χρήση.
nikosl Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Να βάλει i7 και άφθονη μνήμη. Επίσης να βάλει για αρχή μία nvidia quadro fx 1500 που είναι ότι πρέπει για cad και με λογικό κόστος (250€ περίπου) και αν δει ότι δεν τον καλύπτει, του χρόνου ας κανονίσουν το budget και να επενδύσουν σε μία quadro fx 5800 με περίπου 3000€. -----Προστέθηκε 6/2/2009 στις 03 : 14 : 15----- Καλά για οθόνη θεωρώ δεδομένο το pva panel.
mits@kos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Εγώ συμφωνώ με @topo... Phenom II + 8GB DDR2 800άρες ή στα 1066 και είναι καλυμμένος και με το ΠΟΛΥ παραπάνω...
caution Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Η 24άρα που σου προτείνει ο liopyr (HP LP2465) είναι must have. Αν την αγοράσεις δεν θα μπορείς να δουλέψεις σε άλλη οθόνη, έτσι απλά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.