giorgosnp Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα. Θέλοντας να αναβαθμίσω εξ' ολοκλήρου το pc μου, έχω καταλήξει στην εξής σύνθεση: -CPU AMD Phenom II X4 940 3.0 GHz -RAM 2x1 GB KINGSTON KHX8500D2 HYPERX 1066 MHz -Κάρτα γραφικών SAPPHIRE ATI RADEON ULTIMATE HD 3870 512MB GDDR4 για αθόρυβη λειτουργία. Τροφοδοτικό και σκληρούς δίσκους θα χρησιμοποιήσω τα ήδη υπάρχοντα. Κατέληξα στην μητρική ASUS M3A-H/HDMI αλλά έχω τις εξής απορίες: 1)Δεν είμαι σίγουρος αν υποστηρίζει μνήμες 1066 MHz σε διάταξη Dual Channel. 2)Κατάλαβα σωστά ότι η λειτουργία Hybrid CrossFireX Support αυτής της μητρικής, σημαίνει πως η ενσωματωμένη κάρτα της ATI θα λειτουργεί ταυτόχρονα με την ATI που ενδιαφέρομαι να πάρω; (Εφόσον όμως "τρέχω" Windows Vista γιατί δυστυχώς θα εγκαταστήσω XP)
phanispal Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Συμφωνα με το site της Asus: *DDR2 1066 is supported by AM2+ CPU only Ο Phenom είναι AM2+ οπότε λογικά θα υποστηρίζει 1066άρες. Μια ένσταση μόνο στην κάρτα γραφικών: Η 3870 δεν είναι καμια σάπια κάρτα και η παθητική ψύξη δε μου κάθεται πολύ καλά... πρέπει να έχεις πάρα πολύ καλό airflow, αλλά και πάλι το καλοκαίρι κάτι μου λέει οτι θα ξεκινάς topics σχετικά με προβλήματα θερμοκρασίας. Ποιο τροφοδοτικό έχεις;
giorgosnp Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Φίλε Φάνη το τροφοδοτικό μου είναι το SEASONIC S12-II 500W και όσο για την ψύξη εχω πολύ καλούς ανεμιστήρες με μειωτείρες τάσης για ακόμα πιο αθόρυβη λειτουργία το χειμώνα. Το θέμα θόρυβος με είχε απασχολήσει πολύ στο παρελθόν γιατί το pc λειτουργεί 24 ώρες/24ωρο εκεί που κοιμάμαι. Εν' ολίγης υπάρχει αρκετά ικανοποιητικό airflow στο tower. Γνωρίζεις μήπως να μου εξηγήσεις τι ακριβώς παίζει με τη λειτουργία Hybrid CrossFireX της μητρικής; Ή μήπως στην τελική αξίζει να πάρω mobo δίχως ενσωματωμένη κάρτα γραφικών για καλύτερη ταχύτητα λόγω διαφορετικής αρχιτεκτονικής της (μητρικής);
phanispal Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Εξαρτάται από τη χρήση για την οποία προορίζεται το σύστημα και το ποσό που διαθέτεις. Επίσης από την ανάλυση στην οποία θα παίζεις.
giorgosnp Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Βοηθάτε έναν συνάνθρωπο χριστιανοί! Είμαι ανάμεσα σ' αυτές τις 2 μητρικές κάρτες ASUS M3A-H/HDMI και ASUS M3A. Η πρώτη έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που δεν ξέρω αν θα συνεργάζεται με την ATI Radeon που θέλω να πάρω (οπότε περιττή σε περίπτωση που δεν "τρέχει ταυτόχρονα) ενώ η δεύτερη δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα που με βάζει σε σκέψεις ότι μπορεί να είναι πιο γρήγορη λόγω πιο λυτής κατασκευής...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.