ilias8513 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Μολις χθες αγορασα εναν εξωτερικο σκληρο της western digital 640gb My Book και οταν ανοιγω το pc μου εμφανιζεται μηνυμα σφαλματος και δεν μπορουν να ανοιξουν τα windows ουτε καν σε ασφαλη λειτουργια.Ετσι αναγκαστικα πρεπει να βγαλω το καλωδιο usb και μετα ο υπολογιστης ανοιγει κανονικα και αφου εχει ανοιξει οταν ξανασυνδεω το usb και ο σκληρος λειτουργει κανονικα.Θελω να μου πειτε αν ξερετε τι προβλημα εχει δημιουργηθει, δηλαδη θα πρεπει καθε φορα να αφαιρω το usb απο τον σκληρο??να σημειωσω επισης οτι εχει λειτουργια auto on/off.Οποιος ξερει ας βοηθησει.Ευχαριστω!
JimChris Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δες στο bios την σειρα που εχεις τα boot order
ilias8513 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Επειδη δεν καταλαβα τιποτα απο αυτο που μου ειπες μπορεις να μου εξηγησεις τι εννοεις και τι ακριβως πρεπει να κανω επειδη ειμαι λιγο ασχετος
kakovatos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Γενικά, καλό είναι να ανοίγεις τον υπολογιστή χωρίς να έχεις συνδεδεμένα από πριν εξωτερικούς σκληρούς, flashάκια κλπ. Εάν πάλι επιμένεις -> Αν είναι παλιά η μητρική σου μάλλον αλλάζει το boot device priority στο bios, εφόσον τον έχεις συνδεδεμένο κατά το boot. Τσέκαρε στο bios ποιος είναι ο πρωετύον σκληρός δίσκος (θα πρέπει να είναι ο εσωτερικός σου) και μετά έλεγξε στο boot device priority να είναι ο σκληρός σου (ο εσωτερικός) και μετά όποιες άλλες συσκευές (cd-rom, floppy κλπ). Αν δεν τα κάνεις αυτά, το pc πάει να bootάρει από τον εξωτερικό σου σκληρό, το οποίο δε θα γίνει ποτέ, μιας και δεν έχει λειτουργικό σύστημα πάνω του.
ilias8513 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Πηγα στα ios οπως μου ειπες στο oot device priority και εβαλα πρωτο τον εσωτερικο σκληρο και επισης ειδα στο hard disk drives οτι ειχε απο μονο του 1st drive τον εσωτερικο σκληρο και 2nd drive τον εξωτερικο αλλα παλι ειχα το ιδιο προβλημα δεν μπορουσε να γινει εκκινηση των windows. Οσον αφορα αυτο που ειπες οτι ειναι καλο να μην τo εχω συνδεδεμενo οταν ανοιγω το pc, θα πρεπει να το κανω ασφαλη καταργηση πριν κανω τερματισμο ή να κανω τερματισμο, να κλεινει το pc και μετα να αφαιρω το usb?
kakovatos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Το ενδεδειγμένο είναι ασφαλής κατάργηση από τα windows, βγάζεις το usb βγάζεις το ρεύμα και μετά κλείνεις το pc. Όσον αφορά το θέμα σου, αφού σε κανονικά λειτουργία των windows ο εξωτερικός σκληρός παίζει κανονικά σημαίνει ότι δεν έχει πρόβλημα. Δεν βρίσκω το λόγο να ανοίγεις (ούτε φυσικά και να κλείνεις) τον υπολογιστή με συνδεδεμένο πάνω το σκληρό, αλλά αν και πάλι επιμένεις βάλε μας κανένα screenshot με το μήνυμα που σου βγάζει, και screenshot με το πώς είναι το Boot priority στο Bios.
caution Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 @BIOS USB Device Legacy Support -> Disable και μάλλον θα είσαι εντάξει
ilias8513 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Παιδια εκανα αυτο που μου ειπε ο caution και ξεκιναει μια χαρα τωρα!:-D:-D Ευχαριστω πολυ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.