Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση από P4 σε AMD Phenom;

w4tt4n4b3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σύστημα μου έχει έναν Intel P4® 2,53ghz, 1gb Ram, Nvidia Geforce 6600GT 128mb και motherboard την Gigabyte Pentium 4 Titan σειρα GA-8SQ800. Όλες οι συνδέσεις είναι IDE, αλλά έχω και ένα Sata raid με το οποίο έχω συνδέσει εναν Seagate δίσκο με το σύστημα.

Αρκετές φορές η cpu φαίνεται να δουλεύει στο 100% μερικές φορές εξαιτίας του mozilla άλλες φορές όταν κάνω convert κάποιο video αρχείο και επειδή σκοπεύω να κάνω encoding και video editing μεγάλων αρχείων σκέφτομαι να αλλάξω επεξεργαστή.

Είμαι ανάμεσα στον INTEL PENTIUM DUAL CORE E5400 2.80GHZ LGA775 - 800 FSB - BOX και στον INTEL CORE 2 DUO E7400 2.80 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX.

Κλίνω προς τον δεύτερο. Όμως σκέφτομαι το εξής. Μαζί με τον επεξεργαστή λέω να προσθέσω και 1-2gb ram.

Ο καινούριος επεξεργαστής όμως με την καινούρια ram δεν ταιριάζουν με την μητρική μου.

Συνεπώς σκέφτομαι και ένα συνδυασμό GIGABYTE GA-MA78GM-DS2H με AMD PHENOM 9650 2.3GHZ QUAD-CORE BOX. Πώς σας φαίνεται;

Πέρα από εφαρμογές σχετικά με το ιντερνετ, τα πιο βαριά να είναι επεξεργασία βίντεο, φωτογραφίας, ήχου, δημιουργία slideshow, να κάνω streaming βίντεο από ίντερνετ. Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο βαριές εργασίες. Επεξεργασία pdf. Αυτά είναι τα πιο βαριά. Δεν παίζω παιχνίδια.

Με ενδιαφέρει επίσης να μπορώ να βλέπω στον υπολογιστή HD τηλεοπτικό σήμα.

Επίσης στο μέλλον με ενδιαφέρει να συνδέσω στο pc και αυτό το μηχάνημα.

Κάθε ιδέα και πρόταση ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

Με την τρέχουσα τιμή του, ο 9650 είναι πολύ δελεαστική πρόταση για low-budget 4πύρηνο setup. Μία μικρή ένσταση στη μητρική: με λίγα παραπάνω χρήματα παίρνεις μοντέλο με καλύτερο Northbridge/Southbridge.

Επίσης, η παλιά σου RAM είναι τύπου DDR-I και δε θα μπορέσεις να την αξιοποιήσεις στη νέα μητρική που παίρνει DDR-II (από τα γραφόμενά σου, φάνηκε πως είχες αυτήν την εντύπωση τουλάχιστον). Θα χρειαστεί να υπολογίσεις επιπρόσθετα και το κόστος για ένα DDR-II DIMM των 2GB. Λίγο πιο κάτω από 20€ βρίσκεις τέτοια με χρονισμό 800MHz, π.χ. αυτό.

Το περιφερειακό της Hauppage που αναφέρεις συνδέεται μέσω USB απ' ο,τι κατάλαβα, οπότε δε θα έχεις πρόβλημα από εκεί. Το άλλο που πρέπει να έχεις υπ' όψιν σου είναι πως οι νέες μητρικές έχουν 1 κανάλι για ATAPI συσκευές (δηλαδή max 2 συσκευές σε κοινή καλωδιοταινία). Αν έχεις ήδη πάνω από 2, π.χ. 2 IDE σκληρούς και 1 optical drive, κάποια θα πρέπει να πάρουν «πόδι» μάλλον.

Δημοσ.

Ηδη σκέφτομαι να πουλήσω 100 ευρώ περίπου το παλιό κουτί ή να το κρατήσω για ωρα ανάγκης.

Ποια μητρική μου προτείνεις; Αυτή τη μητρική τη σκέφτηκα γιατί έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών η οποία έχει πάρει καλές κριτικές για HD για τα δεδομένα της (shared memory)...

Πάντως για τις εργασίες που το θέλω είναι καλύτερα να έχεις έναν 2,93 Core 2 Duo ή έναν Amd Phenom quad 2,4;

Δημοσ.

Θα πρότεινες δηλαδή μια Gigabyte μητρικη με Northbridge το ΑΜD 790 αντί για το 780, δηλαδή την GIGABYTE GA-MA790X-DS4 σε συνδυασμό με κάρτα γραφικών την SAPPHIRE RADEON HD3450 1GB HYPER MEMORY 512MB PCI-E BULK ; Η Gigabyte Ds4 δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών οπότε πρεπει να αγοράσω πχ την Sapphire εξτρά. Παιχνίδια δεν παίζω και επειδή για hd φαίνεται να είναι ικανοποιητική η GIGABYTE GA-MA78GM-DS2H για αυτό τη σκέφτηκα.

edit: Τωρα πρόσεξα οτι προτείνεις την MSI. Βασικά δεν ξέρω αλλά επειδή η προηγούμενη ηταν Gigabyte που είχα, ηθελα να πάρω ξανά Gigabyte, επειδή ξέρω ότι είναι καλές και από ποιότητα, αξιοπιστία...

edit2: Parsifal το συνδυασμό Gigabyte GA-MA790X-DS4 με SAPPHIRE RADEON HD3450 1GB HYPER MEMORY 512MB PCI-E BULK το θεωρείς καλύτερο από πλευράς δυνατοτήτων και απόδοσης σε σχέση με την MSI ή στα ίδια;

Δημοσ.

Δες και το παλιό SB600 Southbridge όμως που έχει η GA-MA790X-DS4. Συνδυασμό 790GX/SB750 κοντά σε αυτά τα χρήματα, από τους μεγάλους κατασκευαστές μόνο η MSI προσφέρει νομίζω.

Δημοσ.

αυτός είναι καλύτερος AMD CPU HD985ZXAGHBOX PHENOM QUAD B3 AM2 και λίγο πιο φτηνός.

η msi είναι καλύτερη μητρική και εννοείται η 3450 είναι καλύτερη από οποιαδήποτε ενσωματωμένη αλλά αυτό δεν σε ενδιαφέρει.

επίσης ίσως χρειαστείς και τροφοδοτικό

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό είναι 400αρι. Σκεφτομαι για Tagan αλλά αν το 400αρι που έχω αρκεί δε θα πάρω άλλο.

Ο ΑMD CPU HD985ZXAGHBOX PHENOM QUAD B3 AM2 στα πόσα ghz είναι;

Δηλαδή για το HD που με ενδιαφέρει με καλύπτει και η ενσωματωμένη στην MSI έτσι;

-----Προστέθηκε 5/2/2009 στις 03 : 03 : 20-----

Από κουτιά είμαι ανάμεσα στα ακόλουθα

1.THERMALTAKE VK40001W2Z SOPRANO RS 201 WINDOW BLACK

PER.650774.jpg

# Τύπος: Middle Tower.

# Μοντέλο: VK40001W2Z.

# Συμβατότητα: Micro ATX, Standard ATX.

# Τροφοδοτικό: Δεν διατίθεται. Πρέπει να αγοράσετε επιπλέον το τροφοδοτικό της αρεσκείας σας.

# Υλικό: SECC.

# Χρώμα: Μαύρο.

# Θέσεις επέκτασης: 7.

# Θέσεις Περιφερειακών: 4 x 5.25��, 2 x 3.5" με έξοδο στη πρόσοψη, 5 x 3.5�� στο εσωτερικό.

# Θύρες I/O στη πρόσοψη: 2 X USB, MIC & Speaker (AC�97).

# Ανεμιστήρες: Πίσω: 120 x 120 x 25 mm TurboFan (1300rpm,17dBA - Παρέχεται). Μπροστά: 120x120x25 mm (δεν περέχεται). Πλαινοί: 2 Χ - 80 ή 90 Χ 120 mm (δεν περέχονται).

# Διαστάσεις(HxWxD): 500.0 x 200.0 x 440.0 mm.

# Βάρος: 6.4 kg.

2. THERMALTAKE CASE VJ40001W2Z V9 BLACK WIN

show_image_in_imgtag.php?filename=178-08-THCV9BW.jpg&newxsize=90&newysize=90&fileout=

# Τύπος: Midi Tower.

# Πλαϊνό Παράθυρο: Διάφανο.

# Τροφοδοτικό: Δεν διατίθεται. Πρέπει να αγοράσετε επιπλέον το τροφοδοτικό της αρεσκείας σας.

# Χρώμα: Μαύρο.

# Θέσεις Περιφερειακών: Προσβάσιμες: 4 x 5.25", 2 x 3.5", Κρυμμένες: 5 x 3.5".

# Θέσεις Ανεμιστήρων: Ενσωματωμένοι: Πίσω: 120 x 120 x 25 mm TurboFan (1300rpm,17dBA), Προαιρετικοί: Επάνω μέρος: 230 x 230 x 20 mm, Μπροστινό μέρος: 120 x 120 x 25 mm fan or 140 x 140 x 25 mm fan, Θήκη Multibay: 230 x 230 x 20 mm.

# Υλικό κατασκευής: SECC.

# Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Δέχεται μητρικές Micro ATX και Standard ATX. Θύρες σύνδεσης περιφερειακών στο μπροστινό μέρος του κουτιού: 2 x USB 2.0, HD audio.

# Διαστάσεις: 462.0 x 208.0 x 485.0 mm.

# Βάρος: Καθαρό 6,29 Kgr.

3. THERMALTAKE VC2000BNS MAMBO BLACK

PER.700284.jpg

# Τύπος: Middle Tower - Micro ATX και Standard ATX.

# Τροφοδοτικό: Δεν διατίθεται. Πρέπει να αγοράσετε επιπλέον το τροφοδοτικό της αρεσκείας σας

# Χρώμα διακόσμησης: Μαύρο.

# Θέσεις Περιφερειακών: 11 συσκευές, 4 x 5.25'' και 7 x 3.5'' (οι δύο με έξοδο στην πρόσοψη).

# Ανεμιστήρων: Ενσωματωμένοι: Πίσω: 120x120x25 mm, 1300rpm, 17dBA.

# Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Θύρες σύνδεσης 2 x USB 2.0, Audio & Speaker ports.

# Διαστάσεις ΥxΠxΜ: 430.3 x 200.2 x 502.2 mm.

# Βάρος: 6.2 kg.

# Εγγύηση: 1 χρόνος

4. CC-CASE CI-6C11 MIDI-PRO ΧΩΡ ΤΡΟΦO

show_image_in_imgtag.php?filename=140-08-CC6C11.jpg&newxsize=90&newysize=90&fileout=

Θελω χώρο για οπωσδήποτε 3-4 δίσκους και 1-2 αντιγραφικά.Αρα μιλάμε για 4-6 θέσεις 5.25";

-----Προστέθηκε 5/2/2009 στις 03 : 44 : 17-----

Στο Steel.gr διαθέσιμος είναι ο 9750 και άλλοι 2 μόνο. Ο 9650 και ο 985 δεν είναι διαθέσιμοι.

Σε απόλυτη δύναμη επεξεργασίας, όταν π.χ κάνεις μία κύρια λειτουργία όπως επεξεργασία βίντεο ή encoding και ας πούμε ότι είναι κλειστά τα περισσότερα λοιπά προγράμματα, ενας Phenom Quad 2,4 είναι πιο δυνατός-αποδοτικός στη συγκεκριμένη εργασία από ό,τι ένας Core 2 Duo 2,8;

Στο παλιό κουτί έχω μια SoundBlaster Audigy2 της Creative. Αυτή μπαίνει στο καινούριο κουτί ή δε χρειάζεται από την άποψη ότι η ενσωματωμένη στην MSI κάρτα είναι καλύτερη;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...