Chemical Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Ναι, εξακολουθώ να πιστέυω οτι η διανομή απο 'που θα πρέπει να ξεκινήσει κάποιος, ειναι το Slackware, με την προυπόθεση πάντα οτι θέλει να μάθει πως δουλεύει το λειτουργικό και τα μέρη του. Το slack παρέχει μεγάλου εύρους εμπειρία linux, και προτρέπει με το στήσιμο του τον χρήστη να μάθει το linux. Πιστεύω οτι είναι και ο βασικότερος λόγος που το ξεχωρίζει απο τις άλλες διανομες. Οποτε αν το έχει μεράκι το παιδί γιατί όχι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mistral Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Ως νέος χρήστης linux, είναι ευκαιρία να το μάθεις και σωστά. Κάψε ένα iso dvd διανομής slackware, και κατέβασε το slack-book. Εγώ το μετάνιωσα που δεν ξεκίνησα με αυτη την διανομή, έκανα μια απόπειρα βέβαια, αλλά είχα ήδη "κακομάθει" με μια πιό εύκολη. Αν σου αρέσει το computing, μην κολάς, βάλε slackware. Καλή αρχή. Άστο φίλε μου το slackware Εδώ ο άνθρωπος σου λέει δεν ξέρει καλά καλά να φτιάχνει ένα partition και σύ μιλάς για slack? Και άντε και καλά .. του πήγε καλά η μέρα και κατάφερε και τόστησε Και μετά; Άντε να ψάχνεις πακέτα που δεν υπάρχουν στα cd ή στο dvd Και to pkgtool δεν λύνει εξαρτήσεις ...οπότε χαιρετίσματα.. Θα βάλει slack και μετά μια ζωή .. windows! Άσε να πάει την πεπατημένη.. ubuntu για αρχή και μετά αγάλια αγάλια βλέποντας και κάνοντας Μπορεί να θέλει απλά να τρέχει ένα desktop χωρίς να ψάχνεται.. Άμα μετά θελήσει να ψαχτεί το linux δόξα τω Θεώ είναι ωκεανός.. -----Προστέθηκε 5/2/2009 στις 09 : 04 : 01----- εμενα γιατι ποτε κανενας δεν μου προτεινε τα slackware? ειναι debian based?εαν ειναι δυσκολο θα ηθελα να δοκιμασω... Όχι δεν είναι debian based Είναι slackware και πάνω σε αυτό έχουν βασιστεί άλλες διανομές arch, zenwalk κλπ Είναι το πιο unix linux για να καταλάβεις και το πιο αρχαίο απ όλες τις διανομές.. Καλό αν θές να πάς στα βαθειά ... compile και τα παρόμοια -----Προστέθηκε 5/2/2009 στις 09 : 05 : 39----- Οποτε αν το έχει μεράκι το παιδί γιατί όχι; Για έναν μόνο λόγο: για να μην χάσει το μεράκι που έχει. Κατά τα άλλα ... σίγουρα το slack είναι καταπληκτική διανομή.. και δύσκολη όμως -----Προστέθηκε 5/2/2009 στις 09 : 07 : 40----- Εγώ να προτινω αυτό; Πρότεινε. Είναι όμορφο και αργό. Aν δεν έχει πρόβλημα με το hardware - εγώ πάντα είχα με mandriva - για newbie μια χαρά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilias_t Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Ως νέος χρήστης linux, είναι ευκαιρία να το μάθεις και σωστά. Κάψε ένα iso dvd διανομής slackware, και κατέβασε το slack-book. Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους ότι τα slackware δεν είναι πολύ καλή ιδέα για κάποιον newbie. Πολύ hardcore. Δεν πρέπει να απογοητευτεί λόγω δυσκολίας στα πρώτα βήματα. Θα πρότεινα mandriva ή ubuntu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leonine Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 εαν καποιος ξερει απο hardware αρκετα καλα.εχει καλες γνωσεις σε υπολογιστες γενικα.εχει ασχοληθει με προγραμματισμο κ εχει δοκιμασει ububtu.Μπορει να παει σε σλακ? σιγουρα θελει διαβασμα,αλλα κανεις δεν γεννηθηκε με γνωσεις... το λετε σαν να ειναι βουνο. ακομα κ εαν συναντησω προβ.θα ρωτησω στο forum εαν δεν το βρω στο Manual η σε κανενα guide.. ειμαι λαθος? :? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Drakos_ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Το πρώτο βήμα έγινα Εγκατέστησα το Ubuntu και ξεκίνισα εχθές το βράδυ να το ψιλοδουλεύω και να πειραματίζομαι Σαν πρώτη πρώτη άποψη έχει τρελό ενδιαφέρον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 εαν καποιος ξερει απο hardware αρκετα καλα.εχει καλες γνωσεις σε υπολογιστες γενικα.εχει ασχοληθει με προγραμματισμο κ εχει δοκιμασει ububtu.Μπορει να παει σε σλακ? σιγουρα θελει διαβασμα' date='αλλα κανεις δεν γεννηθηκε με γνωσεις...το λετε σαν να ειναι βουνο.[/quote'] Ξεκίνησα με Slackware χωρίς να έχω ασχοληθεί με προγραμματισμό ή να έχω τις ελάχιστες γνώσεις για το Linux. Απλά όπως είπες θέλει διάβασμα και την κατάλληλη νοοτροπία. Δηλαδή αν δε λειτουργεί κάτι (και στην αρχή πολλά πράγματα δε θα λειτουργούν μόνα τους), θα πρέπει να έχεις την υπομονή και τη διάθεση να ψάξεις πού βασίζεται και γιατί δεν παίζει, όχι να προτιμάς έτοιμες λύσεις που δεν θα καταλαβαίνεις τι κάνουν. Αν ισχύουν τα παραπάνω, το Slackware είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για πρώτη διανομή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leonine Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 βρηκα ενα λινκ για slackbook εδω,οποτε αρχιζω το διαβασμα.ευχαριστω πολυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.