Προς το περιεχόμενο

Αγορά καινούργιας οθόνης. Έχει πρόβλημα ή όχι??

achilleashormovas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους

Μετά από σχεδόν πέντε χρόνια καθημερινής παρακολούθησης του site ο θεός με αξίωσε και εμένα να ανοίξω το πρώτο μου θέμα στο forum. Θα κάνω λοιπόν ένα μικρό πρόλογο (συγνώμη για αυτό) για να σας δώσω να καταλάβετε καλύτερα.

Το pc μου είναι μια παλιατζούρα 9ετίας (Ιαν. 2000, no comments) το οποίο με μερικές αναβαθμίσεις έχει αποδειχθεί σκυλί. Αποφάσισα να κάνω μία νέα αγορά ξεκινώντας από τα περιφερειακά ( printer, εξωτερικό hhd, monitor) και σε 2-3 μήνες θα αγοράσω και τον πύργο, μόλις πέσουν λίγο οι τιμές των i7. Αγόρασα προχθές λοιπόν μία καινούργια οθόνη την Samsung SM T220, 22 ιντσών. Η κάρτα γραφικών που έχω είναι η ASUS NVIDIA GeForce FX 5200 (όπως καταλαβαίνεται δεν είμαι gammer fun).

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:

Όταν ρυθμίζω την ανάλυση μου σε 1600x1024 (max ανάλυση της κάρτας μου) καθώς και σε 1600x900 παρατηρώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όχι όμως περιοδικά (π.χ. κάθε 20 δευτερόλεπτα), την εικόνα να τρεμοπαίζει. Όχι πάνω-κάτω όπως πιθανόν να έκαναν οι παλιές CRT αλλά αριστερά-δεξιά (το εξηγώ όσο το δυνατόν περισσότερο)! Για να γίνω πιο περιγραφικός η εικόνα στις αναλύσεις αυτές κάνει σαν να υπάρχει αυξομείωση τάσης ή σαν να καλιμπράρει συνεχώς την οθόνη. Η διάρκεια που το κάνει αυτό είναι πολύ λιγότερη του ενός δευτερολέπτου. Στιγμιαία θα έλεγα. Το πιο περίεργο μάλιστα είναι ότι το κάνει ΚΥΡΙΩΣ όταν σερφάρω (παιχνίδια δεν παίζω), ενώ όταν χρησιμοποιώ το word π.χ. η εικόνα παραμένει σταθερή. Μάλλον το κάνει όταν υπάρχουν περισσότερα γραφικά και εικόνες. Όταν οι αναλύσεις είναι μικρότερες τότε είναι όλα οκ. Ακόμη στις δύο αναλύσεις που ανέφερα παραπάνω άλλαξα και τα refresh rates, αλλά το πρόβλημα παρέμενε το ίδιο και χωρίς καμία διαφοροποίηση.

Και εδώ είναι το ερώτημά-ανησυχία μου: έχει πρόβλημα η οθόνη ή απλά φταίει η παλιά κάρτα γραφικών και κατ’ επέκταση το παλιό μου μηχανημα????

Να δοκιμάσω άλλη κάρτα γραφικών ή την οθόνη σε κάποιο άλλο pc, μάλλον είναι λιγο δύσκολο!

Συγνώμη αν κούρασα λίγο με το μέγεθος του θέματός μου. Περιμένω τις απαντήσεις σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

ναι, η κάρτα φαίνεται ζορίζεται σε τέτοιες μεγάλες αναλύσεις...λογικό είναι...ειναι πολύ παλιά...δοκίμασε άλλη...

Δημοσ.

Ευχαριστώ natural_sgf. Αυτό πιστεύω και εγώ, η μάλλον αυτλο θέλω να πιστεύω. Απλά ρωτάω μήπως και κάποιος άλλος έχει προσωπική εμπειρία (δική του ή από γνωστό του) να μου πει να είμαι 100% σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην οθόνη.

Ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.

οτι και να σου πουμε θα ειναι υποθεσεις, στην θεση σου θα δανειζομουν μια VGA για να δω τι φταιει και για να προλαβω το RMA σε περιπτωση που φταιει η οθονη

Δημοσ.

Αυτό θα ήταν το καλύτερο, αλλά δυστυχώς σχεδόν όλοι οι φίλοι και γνωστοί (που μπορώ να έχω άμεσα πρόσβαση και επαφή) δεν ασχολούνται σχεδόν καθόλου με υπολογιστές. Οπότε, Δυστυχώς και πάλι, δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Yeap, λογικά είναι θέμα κάρτας.

Εξάλλου επειδή έχω δουλέψει την Τ220 κι έχω την 2253BW, οποιαδήποτε ανάλυση εκτός της native, aka 1680*1050 δεν αξίζει για κανένα λόγο...

Δημοσ.

@ disqualified: pentium III @ 700 είναι ο δικός μου ο επεξεργαστής. Και δεν ξέρω κατά πόσο η κάρτα η ATI που λες είναι πιο δυνατή από τη δική μου.

@ phanispall: Έχεις δίκιο μάλλον, μόνο η 1600x1024 ανάλυση (max ανάλυση της κάρτας μου) αξίζει. Τουλάχιστον από όσο έχω τσεκάρει αυτή με βολεύει.

Δημοσ.
Εξάλλου επειδή έχω δουλέψει την Τ220 κι έχω την 2253BW, οποιαδήποτε ανάλυση εκτός της native, aka 1680*1050 δεν αξίζει για κανένα λόγο...
Και στις 2 αυτό η μόνο στη Samsung? :rolleyes:
Δημοσ.
Και η 2253BW Samsung είναι :o

Ναι, οι υπόλοιπες αναλύσεις δείχνουν θολές εκτός ίσως από την 800*600 που είναι καλύτερη από τις άλλες.

LOL! Δίκιο έχεις! :X

Παίζει και στις LG παρόμοιο πρόβλημα, ή παίζουν οκ και με χαμηλότερες αναλύσεις?

Δημοσ.

Εχώ και εγώ μια 5200, και σηκώνει πολύ πάνω από 1650*1080 που θέλει μια 22άρα...

Ξαναπέρνα μια τους νεότερους οδηγούς και βάλε την οθόνη σε 1680*1050 που είναι το normal. Πιθανότατα το κούνημα να είναι κάποιας μορφής auto-adjust της οθόνης, που να μην μπορεί να δουλέψει σωστά λόγο της "παράξενης" ανάλυσης που την έχεις.

Δημοσ.

@ mech5107: Από που κατέβασες του τελευταίους οδηγούς, θυμάσαι? Κάποια στιγμή που κατέβασα κάτι drivers (από που όμως δε θυμάμαι), μου τα έκανε όλα άνω-κάτω. Κολλήματα και τέτοια εννοώ. Και τελικά ξαναέβαλα τους driver που είχε μέσα στο cd.

@ phanispal: Εμένα οι άλλες αναλύσεις δε δείχνουν θολά, απλά δε μου αρέσει ο τρόπος που δείχνουν. Είτε τα αντικείμενα μου φαίνονται μεγάλα, είτε παραμορφωμένα.

Δημοσ.

Γιατί δεν κοιτάς στο site της NVidia? κι εγώ για την ΜΧ440 μου (6,5 ετών) από εκεί κατέβασα τους τελευταίους drivers και από εκεί κι έπειτα σηκώνει άνετα 1680χ1050. Πριν το κάνω αυτό δεν εμφάνιζε καν τις υψηλότερες αναλύσεις. Ας είναι καλά το forum εδώ αλλιώς ακόμη δεν θα είχα τολμήσει να πάρω καινούρια οθόνη :o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...