Προς το περιεχόμενο

Εντυπώσεις (Mini Review) από EVGA GTX295

john2gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 324
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Απλά τα πράγματα, αν δεν το παίζει η GTX295 ποια θα το παίζει?

θα το παίζει με παραχωρήσεις στις μεγάλες αναλύσεις...και με κατώτερη κάρτα με ακόμη μεγαλύτερες παραχωρήσεις..όπως τα είπες απλά τα πράματα..:-)

Δημοσ.

Ε... Παιχνίδι που δεν παίζει στη GTX, απλά είναι κακογραμμένο...

Μα και παιχνίδια που θέλουν το ntune για να παίξουν, πάλι πατάτα είναι...

Αγοράζω το παιχνίδι, κάνω Install και έχω απαίτηση να παίζει...

Όπως και να έχει, μακάρι να βγει κάνα παιχνίδι της προκοπής γιατί έχω βαρεθεί... Έχω το PC για κατεβαστήρι!

Δημοσ.

1920x1440 με Very High (το terrain στο High) έχω στο benchmark του ArmA2 50fps ;). Ναι, το ArmA2 δεν σέρνεται, είναι γεγονός. Δεν πηγαίνει βέβαια και τέλεια αλλά παίζεται μια χαρά. Περισσότερα (μαζί με μερικά tips για ArmA2 και Ghostbusters) αύριο!

PS: Τα γραφικά του τα σπάνε, εικόνες θα βρείτε στο Thread του στο "PC Gaming"... παρόλο που σε μεγάλες αποστάσεις το LOD καταστρέφει κάπως το οπτικό αποτέλεσμα. Δεν γινόταν όμως διαφορετικά σε τόσο τεράστιες πίστες!

Δημοσ.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το ArmA2 πρώτα.

ArmA2

Θα πρέπει να μετονομάσετε το αρχείο σε "crysis64.exe" για να ενεργοποιηθεί το SLI. Εκτός από αυτό όμως, μπορείτε να επιλέξετε στο Control Panel σας τα Max Pre-rendered frames να είναι 8 (τα default είναι 3). Καλό δε, είναι να κάνετε edit το config αρχείο του ArmA2 και να πειράξετε το ποσοστό της VRAm (σε περίπτωση που έχετε περισσότερη από όσο λέει).

Με τα παραπάνω tips, σε 1920x1440 με Very High settings (εκτός το terrain που είναι σε High) και με 2.2Km view distance, έχω 50fps στο benchmark tool. Δυστυχώς όμως, για άγνωστο λόγο έχω stuttering όταν μετακινώ τον χαρακτήρα με το πληκτρολόγιο. Με το gamepad δεν υπάρχει καθόλου stuttering αλλά... ArmA2 με gamepad; Απλά LOL. Μιας και δεν έχω τέτοιου είδους stuttering στα άλλα παιχνίδια, κάτι παίζει σίγουρα με το παιχνίδι και το keyboard usage του!

Ghostbusters

Όπως είχα πει πριν, το Ghostbusters μου έκανε νερά. Η λύση που βρήκα είναι παρόμοια με το ArmA2. Με το να μετονομάσω το αρχείο σε "crysis64.exe" είδα 10-15fps boost. Ναι συνεχίζουν να υπάρχουν τα ανεξήγητα framerate drops (που είναι σίγουρα πρόβλημα της game engine πλέον), αλλά η κατάσταση δεν είναι όπως πριν μιας και κυμαίνομαι πλέον σε 50-60fps ;)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Νέα games οπότε έχουμε και λέμε:

Call Of Juarez: Bound In Blood, Trine, Bionic Commando, Death To Spies: Moment Of Truth, Street Fighter 4, America's Army 3

Όλα τα παραπάνω παιχνίδια έτρεχαν μια χαρά (κοινώς Minimum τα 63fps) σε 2048x1536 με όλες τις in-game γραφικές επιλογές στο μέγιστο (μερικά όπως το Bionic Commando δεν υποστηρίζουν FSAA, άλλα όπως το SF4 είχαν το μέγιστο "in-game" FSAA). Εξαίρεση αποτελεί το Trine που έτρεχε σε 1600x1200 + 4xFSAA γιατί δεν υπήρχε επιλογή για 1920x1440 ή για 2048x1536.

Resident Evil 5 Benchmark

Και το Resident Evil 5 έτρεχε τέλεια σε 1920x1440 + Max Details (in-game).

Από το config.ini όμως μπορείτε να αλλάξετε την ποιότητα του HDR (σε High χρησιμοποιείται το ARGB16 floating system). Έτσι, με 16xCQAA και High HDR, το framerate έπεφτε σε κάτι 50άρια. Με 8xMSAA το framerate ποτέ δεν έπεσε κάτω από τα 60. Επίσης το RE5 είναι από τα λίγα παιχνίδια που εκμεταλλεύονται τους quad cores (ναι τον πίνει σιγά σιγά ο E6600 μου :P )

Δημοσ.

Έψαξα λίγο και η μόνη λύση που βρήκα ήταν

να βάλεις το HDMI "πάντα στην primary card" και να κάνεις απεγκατάσταση και εγκατάσταση τους drivers

έτσι σε κάποιους δούλεψε, επίσης άτομα που δεν κατάφεραν με τίποτα να το κάνουν να δουλέψει ήταν άτομα με HP monitors

τέλος, αυτό το link από nvidia που εξηγεί κάποια πράγματα

το οποίο δεν διάβασα, αλλά το πρότεινε ένα παιδί...

πάντως τι να το κάνεις;

με DVI την ίδια ποιότητα έχεις!

εκτός αν σε ενδιαφέρει ο ήχος που λογικά θα έχεις κάρτα...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:29 ----------

Ρε παιδιά απορία δική μου...

Γιατί όταν clockάρω την 295 (palit)

την ώρα του gaming κολλάει το pc και κάποιες φορές βγάζει και μπλε οθόνη;

Όταν λέω κολλάει, στην πραγματικότητα αν κάνω ctrl/alt/del και σβήσω το παιχνίδι όλα καλά

όμως κάποιες φορές βγάζει μπλε και τότε...

Furmark και 3d mark βγάζει κανονικά!

630/110/1333 με default ρεύμα!

default ρολόγια όλα μια χαρά!

Δημοσ.

Δύο πράγματα συμβαίνουν. Είτε δεν παίρνει πολύ ρεύμα η κάρτα και σου κολλάει, είτε ανεβάζει θερμοκρασία και γίνεται reset στην GPU.

Στην πρώτη περίπτωση, δοκίμασε να δώσεις παραπάνω ρεύμα μέσω του RivaTunner ή του EVGA GPU Voltage Tunner (εγώ για τα 710/1180 δίνω 1125mV για να είμαι stable). Στην δεύτερη, δοκίμασε με το fan στο 100% και δες αν είσαι stable!

PS: Αν χρησιμοποιείς παλιούς, δοκίμασε νέους drivers μήπως παίζει κάτι. Εγώ ποτέ δεν είχα crashes από drivers πάντως

Δημοσ.

drivers εχω τους τελευταίους

τώρα αν παίζει το πρώτο, αν μπορείς πες μου πως να κάνω το riva να κρατάει το ρεύμα μετά το restart

διότι δεν ξέρω...

αν παίζει το δεύτερο που όντως. εχω παρατηρήσει ότι με 100% αργεί να το κάνει η δεν το κάνει καθόλου

δεν μπορώ να το εξηγήσω διότι σε furmark η 3d mark like 15 φορές κάθε test ανεβαίνει full αλλά ποτέ δεν crashάρει:rolleyes:

Δημοσ.

Αν καθυστερεί να στο πετάξει τότε μου φαίνεται ότι όντως είναι θέμα θερμοκρασίας (ειδικά αφού στα default ρολόγια δεν σου κάνει νερά). Το ότι δεν κολλάει στο Furmark δεν λέει κάτι πάντως.

Μια λύση (για τώρα το καλοκαίρι που κάνει πολύ ζέστη) είναι να βάλεις στο πλάι έναν ανεμιστήρα να βαράει την κάρτα γραφικών. Μπορείς είτε να ανοίξεις το κουτί και να χώσεις εξωτερικό να βαράει (my favourite, παλιότερα κάθε καλοκαίρι βαρούσε κι ένας ανεμιστήρας το ανοιχτό case :lol: ), είτε να πάρεις έναν 120άρη και να ρίξεις μια μικρή mod-ιφιά μέσα στο κουτί ώστε να είναι στο κατάλληλο ύψος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...