Προς το περιεχόμενο

Εντυπώσεις (Mini Review) από EVGA GTX295

john2gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάντως διαφωνώ καθέτως με τις CRT. Είχα μια απο τις καλύτερες φλατ-17αρες ( iiyama), την δούλευα 100hz @ 1024χ768 άντε 1152 που και που...και μόλις πήρα 1 Philps 196fb ( 4:3, tn panel ) και την έβαλα στο δίπλα δωμάτιο...η CRT φαινόταν ότι ΜΟΥ ΒΓΑΖΕ τα μάτια. Ναι μεν καλύτερα χρώματα και γωνίες θέασης η CRT αλλά να το χέσω αν σου βγαίνουν τα μάτια, είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πιο ξεκούραστες οι TFT.

Αυτός και μόνο είναι ο βασικότερος λόγος για TFT.

Όσο το να μη πάρει οθόνη TV για να την έχει για PC, και εδώ θα διαφωνήσω γιατί εδώ και 1 μήνα+ γράφω από LG 7000 47" και η οθόνη και για Windows, και για gaming είναι σούπερ.

Δε διαφωνούμε ότι θα ήταν καλύτερη μια 30αρα PC οθόνη, αλλά παίζοντας πχ Racing / fps / Sports / κτλπ είναι ΑΠΛΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ στη 47αρα και γενικά σε μεγάλες οθόνες και όχι 19" :)

Απο κει και πέρα...γούστα ^^

• Απαντ. 324
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εγώ πάντως διαφωνώ καθέτως με τις CRT. Είχα μια απο τις καλύτερες φλατ-17αρες ( iiyama), την δούλευα 100hz @ 1024χ768 άντε 1152 που και που...και μόλις πήρα 1 Philps 196fb ( 4:3, tn panel ) και την έβαλα στο δίπλα δωμάτιο...η CRT φαινόταν ότι ΜΟΥ ΒΓΑΖΕ τα μάτια. Ναι μεν καλύτερα χρώματα και γωνίες θέασης η CRT αλλά να το χέσω αν σου βγαίνουν τα μάτια, είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πιο ξεκούραστες οι TFT.

Εξαρτάται από την ποιότητα της CRT και την ηλικία της.

Αυτός και μόνο είναι ο βασικότερος λόγος για TFT.

Επειδή ακριβώς είναι τάχα μου τόσο ξεκούραστες οι LCD για αυτό ακριβώς το λόγο δίνουν μάχη με το εύρος μνήμης οι κατασκευαστές για να ανεβάσουν όσο πιο πολύ γίνεται τον ρυθμό ανανέωσης τον τελευταίο καιρό και θα ανέβει σταδιακά και το βάθος χρώματος ανά κανάλι χρώματος όπως ήδη στις πανάκριβες επαγγελματικές Eizo που κυκλοφορούν.

Όσο το να μη πάρει οθόνη TV για να την έχει για PC, και εδώ θα διαφωνήσω γιατί εδώ και 1 μήνα+ γράφω από LG 7000 47" και η οθόνη και για Windows, και για gaming είναι σούπερ.

Δε διαφωνούμε ότι θα ήταν καλύτερη μια 30αρα PC οθόνη, αλλά παίζοντας πχ Racing / fps / Sports / κτλπ είναι ΑΠΛΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ στη 47αρα και γενικά σε μεγάλες οθόνες και όχι 19" :)

Απο κει και πέρα...γούστα ^^

Σαφώς και είναι γούστα. Ο βηματισμός κουκίδας ανά ίντσα (dpi) σε μια οθόνη με διαγώνιο 119 εκατοστά και ανάλυση 1920*1080 είναι τεράστιος. Λυπάμαι αλλά εγώ προσωπικά δεν το θεωρώ ανώτερη ποιότητα απεικόνισης να μπορώ να μετράω τα pixels σε μια οθόνη. Για τηλεόραση και για console gaming από μια =/> 2 μέτρων απόσταση θέασης παραπάνω από μια χαρά είναι. Για χρήση windows όμως αρχίζουν τα δύσκολα........

Δημοσ.

Βασικά σκεφτόμουν τον E8400 αλλά θέλει άλλες μνήμες (1333FSB άλλωστε). Επίσης η N680i SLI θέλει νέο bios για να υποστηρίζει τους Wolfdale και είναι γνωστό ότι οι εν λόγω μητρικές δεν είναι και τόσο σταθερές στο bios flashing τους (πχ στο τρίτο bios flash η παλιά μου N680i brick-αρε στα καλά καθούμενα). Το σκέφτομαι πάντως... αν και εδώ που τα λέμε δεν έχω βρει και κάποιον ιδιαίτερο λόγο για να το κάνω

Δημοσ.

Καλησπερα John,

γιατι να θελει αλλες μνημες? unlinked τις δουλευεις οπου μπορουν :devil:

H οχι? Δε βλεπω γιατι πρεπει να σε 'προβληματιζει', το fsb της cpu :P

Μηπως, αντι για καποιο Ε8ΧΧΧ, θα ηταν ΟΚ με 4πυρηνο, πχ Q6600?

Δημοσ.

john2gr έχω μια asus με το chipset που λές και αρχικά είχα την 6600 και πριν κανα χρόνο της έβαλα το 8500. Δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα σταθερότητας και το pc λειτουργεί σχεδόν 24 ώρες το 24αρω και σε παιχνίδια πολλές φορές χτυπάει πάνω απο 3ωρο. Για bios update η καλύτερη και πιο σίγουρη λύση είναι με το tool από floppy disk και όχι μέσω windows αν και εδώ που τα λέμε στην συγκεκριμένη μητρική έχω κάνει 3 update μέσω win χωρίς κάποιο προβλημα.

Δημοσ.

Μιας και το floppy μου είναι dead εντελώς κάνω bios update από τα DOS με την CD μέθοδο της EVGA (ακριβώς η ίδια με το floppy είναι αλλά σε CD ;) ). Τώρα πως κατάφερε και σάλταρε η προηγούμενη ένας Θεός το ξέρει (είναι τα κουλά που βλέπουμε κατά καιρούς, απλά δεν με γούσταρε :P).

@Delirium: Ο Q6600 δεν προσφέρει τίποτα ιδιαίτερο παρά μόνο σε όσες εφαρμογές χρησιμοποιούν τους τέσσερις πυρήνες. Είχε περάσει από τα χέρια μου για μερικά τεστ άλλωστε. Ο Ε8400 διαθέτει 6MB cache (σε σχέση με τα 4MB του E6600 και τα 4x2 του Q6600) και εξαιτίας αυτής κυρίως ευθύνονται οι καλύτερες επιδόσεις.

PS: Ναι δεν χρειάζεται μνήμη μιας και τώρα είμαι πάλι Unlinked :lol:. Μια τα χθεσινά ποτά, μια ότι μόλις είχα ξυπνήσει εκείνη την στιγμή... ε τα έκανα κουλουβάχατα λέμε :rolleyes: :lol:

Δημοσ.

Θα εiχε πολυ ενδιαφερον, αν μπορουσες να ξανατρεξεις, τα ιδια με Q6600 [@ 3.5Ghz] :-)

Καθως και με καποιον Ε8XXX [@ 3.9Ghz] για να εχουμε μετρο συγκρισης διαφορων :devil:

Για διαφορα < 20% δε θα σκεφτομουν αναβαθμιση σε Ε8ΧΧΧ [αλλα σε Q6XXX],

εχοντας κατα νου συνολικη αποδοση 4πυρηνου συστηματος, οχι μονο games*

* Παντως ειχα την εντυπωση οτι, με 2πυρηνο Ε6ΧΧΧ @ 3.5GHz, ειμασταν Ο.Κ...

Δημοσ.

Το μυρίστηκα ότι κάτι έπαιζε με τις μνήμες. Λοιπόν τόσο καιρό όπως φαίνεται κι από την sig έτρεχα τις μνήμες στα 832Mhz. Από τα 4GB, τα 2GB είναι στα 1066 οπότε είπα να τρέξω linked (3:2) τα 2GB και να δω αποτελέσματα.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ κέρδισα 2-3fps στο Crysis, τόσο στο GPU Benchmark 45.08 (έναντι 43.01), όσο και στο CPU Benchmark 41.81 (έναντι 38.47).

PS:

Το The Last Remnant benchmark μου έδωσε 78fps σε 1920x1440 + 16xAF (η 8800GTX έδινε 63fps)

Η διαφορά τώρα στο The Last Remnant είναι ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ. Σε 1920χ1440 έχω 95.44fps, κοινώς κέρδισα 17.5fps. Απλά απίστευτο!

Δημοσ.
Ένα καλό άρθρο για το CPU scaling της GTX295 (που συμφωνεί με όσα γράφω και παραπάνω) μπορείτε να βρείτε εδώ => http://www.legionhardware.com/document.php?id=807

Δυστυχώς δεν έχουν κάποια GTX285 για να κάνουν σύγκριση. Θα σας δώσει όμως μια εικόνα του τι παίζεται με τις διαφορετικές CPUs. Όπως και να έχει όμως... το Far Cry 2 είναι πλέον απόλαυση για μένα :-D

Καλώς ήλθες στο Club! :-D

Όσον αφορά αυτό με το CPU, κοίτα για ένα Q6600, κάπου θα βρεις, ή τέλος πάντων αν δεν βρεις πήγαινε και χτύπα ένας καινούριο Quad. Οι διαφορές από τους i7 ήταν από μικρές έως μηδαμινές.

Τέλος μου αρέσει που κάποτε έλεγαν κάποιοι "Είναι καλύτεροι διπήρυνοι από τους τετραπύρηνους στα παιχνίδια", όσοι το έλεγαν φάτε τη τώρα. :lol:

Δημοσ.

Δεν έλεγα ποτέ ότι είναι καλύτεροι οι Quad από τους Dual. Έλεγα ότι είναι το ίδιο στα παιχνίδια, αλλά και εγώ λάθος έκανα. Οι Quad είναι καλύτεροι και αυτό φαίνεται στο Link που έδωσε ο john2gr. Ρίξε μια ματιά σε μερικά παιχνίδια.

Δημοσ.

http://www.legionhardware.com/document.php?id=807&p=3

Σε αυτό το link βλέπουμε ότι σε ένα CPU based strategy όπως το CoH, o "ταπεινός Ε8400 σε stock συχνότητα είναι λίγο κάτω από τον i7 920 και πάνω από το Q9650.

http://www.legionhardware.com/document.php?id=807&p=5

Σε αυτό το link, ότι ο Ε8400 είναι και πάλι σε stock πάνω από τον υπερδιπλάσια τιμολογημένο Q9650 στο πιο απαιτητικό game μέχρι σήμερα, το Crysis Warhead.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια (όλα νέες κυκλοφορίες) μειονεκτεί, αλλά κατά μόλις ~5% μ.ό... Και κοστίζει τα μισά χρήματα από τον Q9650... Και φυσικά μιλάμε για stock καταστάσεις, με ένα πανεύκολο oc στον Ε8400 για να πιάσει τα 4GHz, δεν τίθεται καν θέμα.

Χωνέψτε το, μέχρι τα τέλη 2009/καλοκαίρι του 2010, δεν έχει κανένα νόημα η αγορά Quad για gaming... Πεταμένα λεφτά. Κάπου τότε θα πάω κι εγώ για Quad...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...