Προς το περιεχόμενο

Κλήση τροχαίας για σινιάλο

funbreaker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θεωρείς ότι δεν πληρώνουν ήδη αρκετά τα αυτοκίνητα;

Γιατί κόλλησες στην πίστα;

Αν θέλω να πάω σε άλλη χώρα με άλλο όριο ταχύτητας πάλι θα νοικιάσω αυτοκίνητο;

Και αν ταξιδεύω συχνά θα νοικιάζω κάθε φορά αυτοκίνητο;

Και γιατί να βάλουμε όριο τα 120; Μέσα σε κατοικημένη περιοχή τα 120 είναι πολύ πάνω από το όριο. Εκεί πως θα διασφαλίζουμε την τήρηση του ορίου ταχύτητας;

Σε επαρχιακούς;

Στην Αττική Οδό που είναι 130;

Εγώ είπα:

μου φαίνεται ειρωνικό να πωλούνται (στο ευρύ κοινό τουλάχιστον) οχήματα που τελικιάζουν στα 200+Km/h. Δηλ. ποια είναι η λογική, το σκεπτικό; Ότι οι ιδιοκτήτες θα κάνουν ταχύτερες προσπεράσεις 80-120; Γιατί δεν έχουν ηλεκτρονικό περιορισμό ταχύτητας αναλόγως της χώρας που εισάγονται;

Δε βλέπω να μίλησα για όριο στα 120 κάπου. Τα 200+ είπα πως μου φαίνονται περίεργα.

Στην πίστα δεν κόλλησα εγώ. Εσύ μου την ανέφερες σαν απάντηση στο ερώτημά μου και τη σχολίασα.

Δηλ. ο λόγος που συμβαίνει αυτό π αναφέρω είναι ότι ένα σημαντικό ποσοστό των αγοραστών πηγαίνει με το αυτοκίνητό του σε πίστες και σε χώρες του εξωτερικού που επιτρέπεται το 200+. Δεκτή η άποψή σου, ασχέτως αν διαφωνώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Είπες για όριο ανάλογο της χώρας που εισάγονται.

Σε εμάς τώρα πρόσφατα πήγε στα 130 σε κάποιυς δρόμους. 10χιλ/ώρα διαφορά από τα 120 που έβαλα εγώ. Big deal.

Ο λόγος που βγαίνουν αυτοκίνητα με αυτές τις τελικές δεν έχει καμία σχέση με τα παραδείγματα που ανέφερα. Απλά έδειξα μερικές πρακτικές δυσκολίες του ηλεκτρονικού περιορισμού.

Υπάρχουν νόμοι για τα όρια. Αυτοί αρκούν.

• Moderators

Αληθεια, ποιες ειναι οι πολλες και πολυαριθμες πιστες που εχουμε στο ελλαντα?

Οι...εχμ....το....τα Μεγαρα? :lol:

Το θέμα του "παράλογου η μη ορίου" όμως είναι καθαρά αντικειμενικό. Εμένα π.χ. μου φαίνεται σχετικά παράλογο το να παραπονιέται κάποιος για 10-20χαω παραπάνω, και εξωφρενικό το να πηγαίνει με 200-250 ακόμα και εκεί που (νομίζει πως) μπορεί. Για να γλυτώσει τι; Μια-δυο ώρες; Όπως και να το κάνουμε, όσο καλός οδηγός και να είναι, ό,τι αμάξι και να έχεις, όσο καλοφτιαγμένος και να είναι ο δρόμος, από κάποια ταχύτητα και πάνω κατ'εμέ δεν υπάρχει έλεγχος.

Εγραψα και σε αλλο ποστ οτι στη Σουηδια οταν μειωθηκαν τα ορια ταχυτητας κατα 10χαω τα τροχαια διπλασιαστηκαν στον αυτοκινητοδρομο αυτο μεσα σε ενα χρονο. Αυτο εξηγηθηκε, ως οτι οι οδηγοι απτην βαρεμαρα του να πηγαινουν αργα σε ενα δρομο-αεροδρομιο, αφαιρουνταν, ασχολουταν με το κινητο, το ραδιο κλπ και το ατυχημα ερχοταν...

Αρα ο αυτοσκοπος της αυξησης οριου ταχυτητας δεν ειναι να γλυτωσει κανεις χρονο, αλλα να κανει ενα πιο ανετο, ξεκουραστο και ασφαλες ταξιδι.

Εκτός από αυτό, ένα σχετικά υψηλό όριο είναι αδύνατον να εφαρμοστεί καθολικά. Αλλιώς τρέχει με 170χαω μια bmw και αλλιώς τρέχει ένα tipo του '95 το οποίο έχει να περάσει service ή κτεο μια δεκαετία. Οπότε (πέρα από το εισπρακτικό του μέτρου στο οποίο μπορεί να συμφωνούμε) οι αρμόδιοι μπορεί να σκέφτηκαν πως, ξέρωγω, από το να ρισκάρω να επιτρέψω στην σκοτώστρα να πηγαίνει με 170, είναι και κωλόδρομος, ας το κατεβάσω στα 100-120 για όλους.

Εχεις μπερδεψει την δουλεια των ΚΤΕΟ, με τα ορια ταχυτητας στους αυτοκινητοδρομους.

Επισης οταν μιλαω για αυξηση οριων ταχυτητας στους ελληνικους αυτοκινητοδρομους, δεν μιλαω για πανω απο 140χαω. Ταχυτητα στην οποια πανε και 1400ρια 20ετιας ευκολα.

Με τη λογικη σου επειδη αυτη τη στιγμη κυκλοφορουν ακομα 2CV και Σκαραβαιοι στους Ελληνικους δρομους, τα ορια δεν πρεπει να υπερβαινουν τα 60χαω.

Εγραψα και σε αλλο ποστ οτι στη Σουηδια οταν μειωθηκαν τα ορια ταχυτητας κατα 10χαω τα τροχαια διπλασιαστηκαν στον αυτοκινητοδρομο αυτο μεσα σε ενα χρονο. Αυτο εξηγηθηκε, ως οτι οι οδηγοι απτην βαρεμαρα του να πηγαινουν αργα σε ενα δρομο-αεροδρομιο, αφαιρουνταν, ασχολουταν με το κινητο, το ραδιο κλπ και το ατυχημα ερχοταν...

Αρα ο αυτοσκοπος της αυξησης οριου ταχυτητας δεν ειναι να γλυτωσει κανεις χρονο, αλλα να κανει ενα πιο ανετο, ξεκουραστο και ασφαλες ταξιδι.

Ναι, ενώ οι δικοί μας αφαιρούνται και ασχολούνται με τα παραπάνω μόνο στα -10χαω ε; :P

Από αυτή την άποψη (βγάλε απ'εξω τους δρόμους που φαντάζομαι πως δεν έχουν καμία σχέση με την Σουηδία) ας είχαμε οδηγούς στους δρόμους και όχι χομπίστες και σταρχιδιστές στην πλειοψηφία τους, και ας τα πήγαιναν 200 τα όρια. Αλλά δεν.

Επισης οταν μιλαω για αυξηση οριων ταχυτητας στους ελληνικους αυτοκινητοδρομους, δεν μιλαω για πανω απο 140χαω. Ταχυτητα στην οποια πανε και 1400ρια 20ετιας ευκολα.

Μα και εγώ ταχύτητες από 150 και βάλε θεωρώ υπερβολικές ;)

Εχεις μπερδεψει την δουλεια των ΚΤΕΟ, με τα ορια ταχυτητας στους αυτοκινητοδρομους.

Με τη λογικη σου επειδη αυτη τη στιγμη κυκλοφορουν ακομα 2CV και Σκαραβαιοι στους Ελληνικους δρομους, τα ορια δεν πρεπει να υπερβαινουν τα 60χαω.

Απλά ήθελα να δείξω πως επειδή ένα όριο είναι π.χ. στα 180χαω αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως μπορούν όλοι να το φτάσουν με ασφάλεια. Λανθασμένο ίσως το παράδειγμά μου αφού δεν έχει σχέση τόσο με τα όρια όσο με τον εκάστοτε οδηγό.

Και εντάξει, δεν μίλησα για 60χαω. Ανέφερα ένα τυχαίο παράδειγμα για το σκεπτικό που ίσως ακολούθησαν οι αρχές. Το οποίο (προσωπικά) θεωρώ μεν παράλογο όταν μιλάμε για περιορισμό ταχύτητας στα 100χαω, αλλά απολύτως λογικό στα 130-140.

Όχι όμως και στα 60!

• Moderators

Παρεμπιπτοντως, το Tipo 1.4 F.I.R.E. 72CV, μια χαρα σταθεροτατο ειναι με 170. Αρκει να μην εχει αμορτισερ 15ετιας και λαστιχα 8ετιας και να εχεις την υπομονη να τα πιασει. Και φυσικα να αντεχεις και το θορυβο :P

Δειτε και τον αεροδυναμικο συντελεστη του, και συγκρινετε τον με αυτοκινητα σημερινα. Μηπως ειναι στη χειροτερη ο ιδιος? ;)

Ναι, ενώ οι δικοί μας αφαιρούνται και ασχολούνται με τα παραπάνω μόνο στα -10χαω ε; :P

Από αυτή την άποψη (βγάλε απ'εξω τους δρόμους που φαντάζομαι πως δεν έχουν καμία σχέση με την Σουηδία) ας είχαμε οδηγούς στους δρόμους και όχι χομπίστες και σταρχιδιστές στην πλειοψηφία τους, και ας τα πήγαιναν 200 τα όρια. Αλλά δεν.

Ενω αυτος ο τυπος οδηγων θα ντραπει να παει με 200, αν το οριο ειναι 120 αντι για 140 ε? Δεν...

Οι αυτοκινητοδρομοι μας ειναι στη πλειοψηφια τους καλοι.

Μα και εγώ ταχύτητες από 150 και βάλε θεωρώ υπερβολικές ;)

Αρα ενα οριο γυρω στα 140-150 στα καλα κοματια, σε βρισκει συμφωνο, μιας και στο ανω του 150 συμφωνουμε ουτως η αλλως?

Απλά ήθελα να δείξω πως επειδή ένα όριο είναι π.χ. στα 180χαω αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως μπορούν όλοι να το φτάσουν με ασφάλεια. Λανθασμένο ίσως το παράδειγμά μου αφού δεν έχει σχέση τόσο με τα όρια όσο με τον εκάστοτε οδηγό.

Ολα με βαση τα νουμερα πανε. Αν με μειωση του οριου κατα 10% εχουμε παραπανω τροχαια, τοτε δεν υπαρχει κανενας λογος να εξεταστει η ποιοτητα των οδηγων. Επαναφερεις το οριο εκει που ηταν.

Η ποιοτικη αναλυση των οδηγων δεν ειναι τοσο ευκολη...

Και εντάξει, δεν μίλησα για 60χαω. Ανέφερα ένα τυχαίο παράδειγμα για το σκεπτικό που ίσως ακολούθησαν οι αρχές. Το οποίο (προσωπικά) θεωρώ μεν παράλογο όταν μιλάμε για περιορισμό ταχύτητας στα 100χαω, αλλά απολύτως λογικό στα 130-140.

Όχι όμως και στα 60!

Ε αυτο σου ειπα. Το παραδειγμα ηταν λαθος. Υπολογιζεις ενα οριο στο οποιο μπορει να ανταπεξελθει ασφαλως η συντριπτικη πλειοψηφια των αυτοκινητων, σε καθε αλλη περιτπωση δε τα περνας ΚΤΕΟ. Επισης στους ιδιους δρομους κυκλοφορουν και βανακια κ νταλικες κ λεωοφρεια κλπ. Αυτο δε σημαινει οτι ισχυουν τα ορια των 130 και για αυτα.

Αρα ενα οριο γυρω στα 140-150 στα καλα κοματια, σε βρισκει συμφωνο, μιας και στο ανω του 150 συμφωνουμε ουτως η αλλως?

Απόλυτα :-)

Επισης στους ιδιους δρομους κυκλοφορουν και βανακια κ νταλικες κ λεωοφρεια κλπ. Αυτο δε σημαινει οτι ισχυουν τα ορια των 130 και για αυτα.

That's a whole sad story alltogether :P

• 1 χρόνο αργότερα...

Ωραία η ιστορία σου.

Ελπίζω να γίνει το ίδιο και με μένα.

Μπορεί να πέρασε καμιά 2ετία απ το συμβάν αλλά είδα το θέμα μου τώρα στην εμφάνιση του περιεχομένου μου και είπα να το ενημερώσω με την κατάληξή του.

Τελικά ο δικηγόρος μου είπε να πω πως μπλέχτηκε ο φορτιστής του κινητού μου και ενεργοποίησε στιγμιαία τα φώτα και κρίθηκα αθώος. Τελικά μάλλον σε τέτοιες περιπτώσεις αρκεί να πεις μια τυπική μπούρδα.

Μπορεί να πέρασε καμιά 2ετία απ το συμβάν αλλά είδα το θέμα μου τώρα στην εμφάνιση του περιεχομένου μου και είπα να το ενημερώσω με την κατάληξή του.

Τελικά ο δικηγόρος μου είπε να πω πως μπλέχτηκε ο φορτιστής του κινητού μου και ενεργοποίησε στιγμιαία τα φώτα και κρίθηκα αθώος. Τελικά μάλλον σε τέτοιες περιπτώσεις αρκεί να πεις μια τυπική μπούρδα.

Ελεος τραγικο!

εχει φαντασια ο δικηγορος σου :lol:

Αρχικα να ξεκαθαρισω οτι χαιρομαι για την θετικη εκβαση της περιπετειας σου, παρα το γεγονος οτι νομικα/ΚΟΚ ειχες αδικο.

Απο κει και περα, γενικο συμπερασμα απο αυτο που γραφεις: Αν για τοσο απλες υποθεσεις παιρνονται τοσο γελοιες αποφασεις με τοσο γελοια αιτιολογικα και νομικα παραθυρακια, τοτε πραγματικα δε θελω να σκεφτω και να μαθω ποτε μου δικαστικες αποφασεις για αυτους που κλεβουν/ξεπλενουν βρωμικο χρημα κλπ. Ξερω και εξοργιζομαι στην ιδεα οτι οι μεγαλοι κλεφτες (πολιτικοι, μεγαλοεπιχειρηματιες κλπ) ειναι εξω και θα παραμεινουν για παντα εξω, ακομα κι αν περασουνν απο 100000 δικαστηρια, αλλα ποτε μου δε θελω να μαθω με τι αιτιολογικα αθωονονται η τρωνε αστειες ποινες καθε φορα.

Αρχικα να ξεκαθαρισω οτι χαιρομαι για την θετικη εκβαση της περιπετειας σου, παρα το γεγονος οτι νομικα/ΚΟΚ ειχες αδικο.

Απο κει και περα, γενικο συμπερασμα απο αυτο που γραφεις: Αν για τοσο απλες υποθεσεις παιρνονται τοσο γελοιες αποφασεις με τοσο γελοια αιτιολογικα και νομικα παραθυρακια, τοτε πραγματικα δε θελω να σκεφτω και να μαθω ποτε μου δικαστικες αποφασεις για αυτους που κλεβουν/ξεπλενουν βρωμικο χρημα κλπ. Ξερω και εξοργιζομαι στην ιδεα οτι οι μεγαλοι κλεφτες (πολιτικοι, μεγαλοεπιχειρηματιες κλπ) ειναι εξω και θα παραμεινουν για παντα εξω, ακομα κι αν περασουνν απο 100000 δικαστηρια, αλλα ποτε μου δε θελω να μαθω με τι αιτιολογικα αθωονονται η τρωνε αστειες ποινες καθε φορα.

σκεψου το εξης , και στο λεω επειδη βρεθηκα τελευταια σε δικαστηριο ως μαρτυρας και ειχα και εκτενη συζητηση με δικηγορο περι ποινων και τροπο λειτουργιας του συστηματος , αν δεν εχει κανει καποιος κατι πολυ σοβαροοοοο , φυλακη δεν μπαινει.

Στην υποθεση που ειχα παει για μαρτυρας , και αφορουσε ξυλοδαρμο , βαριες σωματικες βλαβες και ενα καρο αλλα στο κατηγορητηριο σχετικα με ξυλοδαρμο , ο τυπος μαζεψε 27 μηνες φυλακιση.

Εκανε εφεση , δεν μειωθηκε η ποινη του , αλλα φυλακη δεν πηγε , πηρε 3ετης αναστολη.Αν μεσα σε 3 χρονια βαρεσει ξανα αλλον , τοτε τον μπαγλαρωνουν.

Συμπερασμα απο ολο αυτο?απλα του μαυρισε το ποινικο μητρωο και θα του φαμε και μερικα λεφτα.

Φυλακη ομως δεν παει .Κανεις δεν παει , ειτε πληρωνουν την ποινη τους , ειτε παιρνουν αναστολες.Βεβαια ολα ειναι σχετικα με το αδικημα.Αλλα και παλι για να κριθεις προφυλακιστεος , πας φυλακη κλπ πρεπει να κανεις κατι ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ.ολοι οι αλλοι συνεχιζουν να κυκλοφορουν.

Απο την αλλη ειδα και υποθεσεις πολυ γελοιες , που ωρες ωρες τους δικαστες/εισαγγελεις τους λυπομουν.Με δαγκωσε ο σκυλος της κυριας , με κλεισε στο παρκινγκ μου κλπ. Και με μηδεν στοιχεια (τις περισσοτερες φορες) πρεπει ο εισαγγελεας/δικαστης να αποφανθουν επιτοπου.

Βεβαια ολα αυτα που λεω ειναι γενικα στοιχεια..βασει καποιων υποθεσεων που επεσαν στην αντιληψη μου 9 ωρες στην ευελπιδων :)

πολύ γελοία η δικαιολογία που σου πρότεινε ο δικηγόρος σου αλλά ταιριάζει επειδή είναι και πολύ γελοίος ο λόγος που σε στείλανε σε δικαστήριο. Εγώ θα έλεγα.. ότι ήθελα να καθαρίσω το τζάμι και μπερδεύτηκα.. και πραγματικά αυτό γίνεται...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...