Προς το περιεχόμενο

Opti 16 ISA sound card drivers?

GeorgeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Γεια σας παιδια!

Ψαχνω drivers για την συγκεκριμενη καρτα ηχου, σε windows 2000.

Ο,τι κι αν δοκιμασα δε το δεχτηκε...:-(

Γιαυτο καθε προταση σας ευπροσδεκτη.

Δημοσ.

Κατι παραπανω, στην ονομασια της, π.χ. chιpset ?

http://www.opti-inc.com/my_html/part_mm.html

Για δοκιμασε αυτους = Audio 16 drivers για ΝΤ :-)

http://rapidshare.com/files/193981875/opti16_drivers_for_NT.zip.html

This is the OPTi 82c930, 82c931 audio driver release for Windows NT

version 3.51/4.00. Throughout this readme file, 82c93x refers to

82c930, and 82c931 (LC, AD, and MB versions.

Τελος, μπορουν να βρεθουν & αυτοι εδω - Opti:

optyvf5.th.gif

• Moderators
Δημοσ.

Ναι η 82c931 ειναι!

Δες τη φωτο Del:

HPIM1204.jpg

Παω ευθύς να δοκιμασω τους Drivers που προτεινες. :-)

• Moderators
Δημοσ.

Ε ειπα να το αναστησω λιγο.

Του εβαλα PCI καρτα με USB θυρες, και ειπα να βαλω windows 2000 για να μου βλεπει τις USB συσκευες.

Και πραγματι τις βλεπει!!! :-D

Αλλα δεν ειχε δει τη καρτα ηχου :-)

-> PS: Ακομα προσπαθει να το εγκαταστησει :P

Εdit: Τσου, δε μπαινουν :-( Απλα το "Audio" μου το μετεφερε απο το Unknown device στη κατηγορια Audio. Πλεον το εχει με ενα θαυμαστικακι διπλα.

Δημοσ.

Αυτή την κάρτα δεν κατάφερα ποτέ να την κάνω να δουλέψει σωστά... Στο τέλος την πέταξα και έβαλα μια PCI SB128 και βρήκα την υγεία μου.

Ρίξε μια ματιά εδώ. Όλο και κάποιος θα σου κάνει δουλειά. (θέλει free registration μιας και το drivers/all έπαψε να λειτουργεί).

Δημοσ.

Υπάρχει κι ένα ενδεχόμενο να μη βρεις 2K drivers, γιατί δε βγήκαν ποτέ τέτοιοι από κανέναν κατασκευαστή που να έφτιαχνε 82C931-based κάρτες. Η OPTi σταμάτησε να παράγει το ολοκληρωμένο το 1997 και από τους συνεργαζόμενους ΟΕΜ που αναφέρονται στη σχετική σελίδα της OPTi, τα περισσότερα είναι dead links. Εξαίρεση η σελίδα της BTC, όπου κι εκεί βρίσκεις drivers μέχρι Win98 και NT 4.0...

• Moderators
Δημοσ.

Δε με πειραζει, και win 95 drivers βαζω. Αρκει να δουλεψουν!

Στα win 98 την εβρισκε μονο του και την εγκαθιστουσε, γιαυτο δεν ειχα ποτε προβλημα.

Τωρα στα 2000, τσου :-(

Και μια ερωτηση: Να βαλω απο "πανω" τους drivers που θα δοκιμασω (τωρα που μου εβαλε τη καρτα στη κατηγορια Audio) ή να την απεγκαταστησω τελειως και να μου τη ξαναβρει ως unknown device?

Δημοσ.

Αν οι μόνοι drivers που είναι διαθέσιμοι είναι τύπου VxD, ξέχνα το, δεν πρόκειται να δουλέψουν σε Windows 2000 και νεότερα!

Μήπως WinXP την έβλεπαν λόγω εκτενέστερης βάσης με ενσωματωμένους drivers; Ακόμη κι έτσι, δεν ξέρω αν θα σε βόλευαν βέβαια στο μηχάνημα που στήνεις. Με λίγο παίδεμα πάντως, μπορούν να γίνουν εξίσου ελαφριά με τα 2K μετά την εγκατάσταση.

• Moderators
Δημοσ.

Τι ειναι το "τυπου VxD"?

Εγω κανονικα αρχεια .inf βρηκα.

Ενω μερικα ειχαν και "εγκαταστάτη", δηλαδη αρχειο .exe

Anyway, no time at all.

Μετα τις 10 το βραδυ θα ξαναπροσπαθησω :-(

Που θα μου παει, θα δουλεψει η ατιμη!

Α και XP δεν υπαρχει περιπτωση να βαλω γιατι δεν υπαρχουν drivers για τη καρτα γραφικων :P (S3 Trio 64V+ PCI 2MB)

Δημοσ.

Αρκετες φορες οι ΝΤ drivers κανουν & για 2000 :P

Επισης τα ΝΤ (και τα ΜΕ) ειναι o.k. λειτουργικα :-)

[λογικα δε θα θες κατι "υπερβολικο" μαζι τους :devil:]

Δημοσ.

Μετά απο αρκετό ψάξιμο, είδα πως έχουν κι άλλοι προσπαθήσει στο παρελθόν να χρησιμοποιήσουν την 82c931 με Win2K, αλλά κανένας δεν δείχνει να τα κατάφερε... Άν η μόνη σου απαίτηση είναι να λειτουργούν οι USB συσκευές, δεν σε καλύπτουν τα Win98 Second Edition ? Νομίζω πως υποστήριζαν USB κανονικά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...