Προς το περιεχόμενο

Ενισχυτής σήματος TV

deminho11

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή εδώ που μένω δεν έχω καλό σήμα στα περισσότερα κανάλια, και δεν έχω και πρόσβαση στην κεραία του σπιτιού. Στο διαμέρισμα έχω 2 μπρίζες για την τηλεόραση και σκέφτομαι να κάνω το εξής: Να πάρω ένα ενισχυτή, να βάλω ένα μικρό καλώδιο απο την μπρίζα στον ενισχυτή και ενα άλλο κομμάτι απο τον ενισχυτή στην τηλεόραση.

Πιστεύεται θα έχω αποτέλεσμα ή τσάμπα θα πάει το 30άευρο?

Δημοσ.

Μάλλον δεν θα έχει καλό αποτέλεσμα. Οι ενισχυτικές διατάξεις τοποθετούνται συνήθως κοντά στην κεραία ώστε ο λόγος σήματος προς θόρυβο (SNR) να είναι μεγάλος. Αν μπει μακρυά από την κεραία θα ενισχύει και μεγάλο μέρος του θορύβου, οπότε..

Αν είναι μόνο η μία τηλεόραση στην πρίζα της κεραίας, πιάνει καλύτερα; Αν ναι, ένας ενισχυτής θα είναι χρήσιμος αφού θα μεγαλώσει την αντίσταση φορτίου που βλέπει η κεραία με αποτέλεσμα την καλύτερη παροχή σήματος και στις δύο τηλεοράσεις.

Η εμπειρία δείχνει ότι μόνο με δοκιμή θα είσαι σίγουρος για το θα υπάρχει βελτίωση.

Δημοσ.

Μόνο μια τηλεόραση έχω συνδεδεμένη. Ωστόσο και στην άλλη πρίζα ακριβώς τα ίδια δίχνει και στο απο πάνω διαμέρισμα πάλι υπάρχει πρόβλημα που είναι πιο κοντά στην κεράια.

Μάλλον θα φέρω ενός φίλου τον ενισχυτή να δοκιμάσω...

Δημοσ.

Λοιπόν κατάφερα και είδα τι γίνετε.

Στην κεραία υπάρχει ένα κουτι πάνω στο σωλήνα, απο αυτό φεύγουν 2 καλώδια, αυτό που έρχεται στο δικό μου πάει κατευθείαν στο σπίτι χωρίς να έχει κάποιο ενισχυτή.

Με αυτή τη κατάσταση να το δοκιμάσω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...