Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 gdp (αν εχεις διαθεσιμα windows), κανε ενα HD tach και ποσταρε ενα screenshot, να κανω κι εγω στους 640 AAKS μου να δουμε τι διαφορες εχουν.
gdp77 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δεν ξέρω αν επηρεάζει, ο δίσκος έχει δύο κατατμήσεις.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Απο μενα (χωρις defragment σε κανεναν δισκο-δε παιζει ρολο): HDD1 (1 partition, αθλιο access time, αλλα δεν ακουγεται ΚΑΝ ο δισκος) HDD2 (2 partitions, acoustic management off): HDD3 (1 partition, acoustic management off): Οι δισκοι ειναι συνδεμενοι σε Ati SB700 (εχω αλλον εναν σε ICH9R, αλλα δεν εχω διαθεσιμο το μηχανημα αυτη τη στιγμη). Συμπερασματα: 1)Το Acoustic management βαζει σκασμο στους δισκους, αλλα με επιπτωσεις το Access time. 2) Δεν εχει σημασια αν εχεις partitions ή οχι. 3) Οι AAKS με τους AALS ακριβως οι ιδιοι μου φαινονται (μη πω λιγο καλυτεροι οι AAKS). Δε ξερω, εσεις τι λετε?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 yeap, οι AAKS είναι πιο γρήγοροι το είχα δει και σε μερικά reviews και τράβαγα τα μαλλιά μου... όπως και να το κάνουμε είναι τραγικό να βγαίνει πιο αργό το high end product...
coreygaylas Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 στα benchmark ισως...σε realtime applications ομως?
gdp77 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Το HDtach είναι για συγκρίσεις του καφενείου... (Χωρίς να θέλω να διαφωνήσω με αυτά που λέτε, μπορεί να έχετε δίκιο). Μην ξεχνάτε ότι το HDtach μετράει μόνο read. Το toms π.χ. έχει καμιά τριανταριά bench για να βγάλει συμπέρασμα για δίσκο...
caution Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 όπως και να το κάνουμε είναι τραγικό να βγαίνει πιο αργό το high end product... Ακριβώς!!! ...τουλάχιστον έχει μεγαλύτερη εγγύηση
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Το HDtach είναι για συγκρίσεις του καφενείου... (Χωρίς να θέλω να διαφωνήσω με αυτά που λέτε, μπορεί να έχετε δίκιο). Μην ξεχνάτε ότι το HDtach μετράει μόνο read. Το toms π.χ. έχει καμιά τριανταριά bench για να βγάλει συμπέρασμα για δίσκο... Μου λες benches (προϋποθεση να ειναι free), και ποσταρουμε αποτελεσματα οποτε θες
gdp77 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Προσπαθώ να βρω πού είχα δει review με write transfers των ΑΑLS που χτυπούσαν τους raptor-ες, αλλά δεν τα καταφέρνω... Πώς μπορώ να δω αν το ΑΜ σε μένα είναι ενεργοποιημένο και να το απενεργοποιήσω;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Φαινεται απο τα αποτελεσματα του Access Time Αν δεις στους 2 δισκους που ειναι off βγαζουν 12,κατι ενω στον δισκο που ειναι on (και βγαζει το σκασμο) ειναι στα 18,κατι ms. Εσενα βγαζει 12,κατι οποτε ειναι off Αλλα λογικα με οποιοδηποτε προγραμμα κανει read το SMART info θα το δεις. Εγω εχω να τρεχει επι μονιμο βασεως το Hard Disk Sentinel (θελω συνεχες monitoring στο κατεβαστηρι )
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Προσπαθώ να βρω πού είχα δει review με write transfers των ΑΑLS που χτυπούσαν τους raptor-ες, αλλά δεν τα καταφέρνω... τα write transfers είναι συνήθως πιο χαμηλά από τα read...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 ότι από την στιγμή που είναι πιο χαμηλό το read του Caviar Black από του Velociraptor, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ανταγωνιστικό το write...
gdp77 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 1) Το μόνο που είδαμε είναι οριακές διαφορές στο HD tach. 2) Δε λαμβάνουμε υπόψη το καλύτερο βurst speed που προφανώς μετράει cache. ότι από την στιγμή που είναι πιο χαμηλό το read του Caviar Black από του Velociraptor, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ανταγωνιστικό το write... Είμαι σίγουρος ότι έχω δει bench με τους AALS να υπερτερούν των raptors (ίσως πρώτης γενιάς). Δυστυχώς δεν είμαι σίγουρος για το τι bench ήταν και επίσης δε θυμάμαι πού τα είδα. edit : Χμ... Ίσως τελικά είχα δει για τους FALS (black 1TB). Τέλος πάντων, μέχρι να δούμε bench από τους γνωστούς μεγάλους (toms, anand κτλ), αναμένουμε.
notios7 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 για δεστε δυο 250αρηδες wd-r3....raid0.τι λενε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.