Snolly Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δεν ξέρω εγώ έχω ανάμικτα συναισθήματα. Έχω πιει Laphroaig σε roof-bar με το Κολοσσαίο πιάτο και το πλήρωσα 6 ευρώ. Εδώ αν το βρεις σε οποιοδήποτε συνοικιακό μπαρ κάτω από 12 δε θα στο δώσει κανείς. Αν δη έχει θέα την Ακρόπολη μπορεί να κάνει και 15. Έχω όμως πληρώσει και το Dewars στο One Oak στο Manhattan 30$ και σαν club δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τα δικά μας (δε συζητάμε για τα παραλιακά το καλοκαίρι που είναι ακόμα πιο όμορφα) - τα μισώ τα clubs παντώς τύπου απλά κάνω συγκρίσεις τώρα. Όμως στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες ψώνισα στα Abercrombie το πουκάμισο 30$ το τζιν 50$ και το μπουφάν 75$ και δερμάτινο Ralph Lauren 300$. Έ, το αντίστοιχο δερμάτινο στην Ερμού έχει 1200 ευρώ. Στη Σκωτία στο Aberdeen που σπούδασα 4 χρόνια οι τιμές στο super market ήταν πολύ καλές (λίγο καλύτερες από Ελλάδα τότε) και στο Λονδίνο ήταν επί 3. Όπως λέει και ο διάολος μην γκρινιάζουμε για τα πάντα. Έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης υπάρχει στην Ελληνική κοινωνία αλλά δεν είναι όλα μίζερα και μαύρα.
Street-Fighter Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Όμως στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες ψώνισα στα Abercrombie το πουκάμισο 30$ το τζιν 50$ και το μπουφάν 75$ και δερμάτινο Ralph Lauren 300$. Έ, το αντίστοιχο δερμάτινο στην Ερμού έχει 1200 ευρώ. E ναι αφου πηρε ποσα αεροπλανα για να ερθει :lol:
kage Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 http://www.zougla.gr/news.php?id=22623 3o video greece vs germany http://www.zougla.gr/news.php?id=4048 Εχετε κολησει με τις καφετεριες...δεν πληρωνεις τα υλικα του καφε αλλα τα λειτουργικα εξοδα(νοικι,προσωπικο,ρευμα+προστασια) k τις ανακαινησεις. απο την αλλη εφοσον βγαιναν μια χαρα με τις δραχμες,η αυξηση που καναν με το e ηταν σχεδον η διπλασια σε πολλα προιοντα... @chris85 μονο καφεδες πουλαει? ο μονος λογος που πληρωνουμε τα παντα ακριβοτερα ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ εχει να κανει καθαρο με το κρατος...δεν ελεγχουν τιποτα οσον αφορα την αισχροκερδια..
palawiaris Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Aπλά υπερβάλει αρκετά το zougla.gr.Η μάρκα ja που υπάρχει στην γερμανία είναι ότι πιο φτηνιάρικο προιόν υπάρχει, με πολύ μεγάλες υποχωρήσεις στην ποιότητα.Γιατί δεν κάνει την σύγκριση στα καταστήματα rewe της γερμανίας;Στην γερμανία έχεις την επιλογή να διαλέξεις ποιότητα-τιμή κάτι που δεν νομίζω στην ελλάδα.Αλλά να δούμε και μια άλλη άποψη για την γερμανία.Από αρχή 2008 το ρεύμα αυξήθηκε σε εμένα προσωπικά 3 φορές.Αυτήν την στιγμή πληρώνω μόνο για ασφάλιση υγείας 15,5% του μεικτού μου.Δηλαδή:Τυχαίνει τώρα να είμαι άρρωστος.Πήγα στον γιατρό και πλήρωσα 10 επίσκεψη + 15 ευρώ για φάρμακα +15,5% από το μεικτό που βγάζω .Να μην γράψω για οδοντιατρικές εργασίες,θα υπολογίζω με μπόλικα μηδενικά από πίσω. Δεν λέω είναι καλά στην ελλάδα αλλά το κακό είναι παγκόσμιο. Όσο για τα καφέ....Πριν κανα μήνα πήγα στην άλλωτε πρωτεύουσα στην Βόννη απόγευμα για καφεδάκι.Άμα καθήσεις έξω σου δίνουν μια κουβέρτα να τυλιχτείς για να μην κρυώσεις.Οι θερμάστρες υγραερίου είναι είδος πολυτελείας και τα βρίσκεις σε λίγα καφέ.......Σηκώθηκα έφυγα με την μία,να μου λείπει τέτοιος καφές τυλιγμένος με μια μεταχειρισμένη κουβέρτα,και που ανα 2 λεπτά περνάει η γκαρσόνα και κοιτάει επιδεικτικά το ποτήρι σου να δει άμα τελείωσε για να ξαναπαραγγείλεις
Pablo_Hasan Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 χεχε, αυτο με τις κουβερτες το εχουν και στη Marienplatz στο Μοναχο, η κεντρικοτερη πλατεια του Μοναχου, και παντα χωρις νερο. btw. εχετε παρατηρησει οτι αν παρεις ποτο ή μπυρα σε μπαρ ποτε δεν σου δινουν ξηρους καρπους ή ποπ κορν οπως στην Ελλαδα. Μαλιστα σε μερικα μπαρακια στην Ελλαδα σου φερνουν και δευτερη φορα.
De@th L0rd Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Καλά την ποιότητα των ξηρών καρπών στα περισσότερα δε θέλω να τη σχολιάσω...Το πρόβλημα όπως είπαν πολλοί είναι η καταναλωτική συνείδηση.Και όντως δεν είναι όλα μαύρα και άθλια.Υπάρχουν και καλές στιγμές.
vitalpoint Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Οχι,δεν ειναι ολα μαυρα,υπαρχουν καλες στιγμες και ειναι και αρκετες μαλιστα. Πρεπει απλως να συνηδητοποιησουμε την δυναμη που κρατουμε στα χερια μας ως πολιτες και ως αγοραστικο κοινο και να μην δεχομαστε αψηφιστα οτι θελουν να μας πουλησουν.
adi32 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Το θεμα ειναι οτι οι μισθοι ειναι της πλακας Παιρναμε το μικρο νερακι 50 δρχ με μισθο 200.000 δρχ τωρα το νερακι εχει 150δρχ αλλα ο μισθος δεν ειναι 600.000 δρχ
Sorath Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Είναι απλός ο λόγος. Απο την στιγμή που μας πιάνουμε κώλο και εμείς θεωρούμε οτι "Εεε.. σιγά, λίγο ακριβά είναι, δεν πειράζει" ή και επιπλέον κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν και τις τιμές, τι περιμέντε; Πλήρωνε μακάκα έλληνα την τυρόπιτα 750δρχ και 3000δρχ τον καφέ.....
Chrisxxx Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Εγω ρε παιδια πινω τον καφε μου με 1.5 - 2 αντε 2.5 ευρω (επελεξα να πηγαινω εκει γιατι μου αρεσει οχι για τις τιμες - ομολογω οτι δεν εχει τοσο ωραιες γκαρσονες ) και παιρνω 2 μπουγατσουλες με 3 ευρω...
deminho11 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Στο Αίγιο έχει ανοιξει μια καφετέρια που τον φραπέ τον έχει 2€ και την βάφλα με σιροπι και σαντιγυ 3€. Αλλα είναι 50 μέτρα απο τις ΚΑΛΕΣ καφετέριες... Έχουμε και εμείς μάρκες χαμηλής ποιότητας, αλλα ποιός παίρνει τάτοια προϊόντα? Στα Carefour αν δεν κάνω λάθος έχουν μια δικιά τους μαρκά σχεδόνα για όλα τα προϊόντα με σήμα τον αριθμό 1. Και σε πολύ χαμηλές τιμες, τα πέρνουμε όμως? Το θέμα τώρα με τις δρχ και τα € είναι πράγματι σημαντικό γιατι πλέον όπως είχαμε το χιλιάρικο έχουμε το 5άευρο και πάει λέγοντας. Πλέον παλιότερα με 5000δρχ έλεγες οτι έχεις λεφτά, τώρα θές ενα 50άευρο για να το πείς!
vitalpoint Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Για θημησου οταν ηταν οι δραχμες τι μπορουσες να κανεις με ενα 10χιλιαρο και τι μπορεις να κανεις τωρα με 30 ευρω
deminho11 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Για θημησου οταν ηταν οι δραχμες τι μπορουσες να κανεις με ενα 10χιλιαρο και τι μπορεις να κανεις τωρα με 30 ευρω Aυτό λέω... Το ευρό έχει αλλάξει αρξετάτον τρόπο ζωής μας!!!
De@th L0rd Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 To χειρότερο πρόβλημα είναι οτι αρκετοί προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις εξωφρενικές τιμές,κάποιοι άλλοι να κατακρίνουν όποιον δεν βγαίνει επειδή θεωρεί οτι του πιάνουν τον κώλο,και επίσης με την πρόφαση της πιότητας να πουλάμε ένα είδος στη τριπλάσια τιμή.Κάποιος ανέφερε το γάλα και το σύγκρινε με γάλα τρελών αγελάδων κτλ.Πίστεψε με αν έβλεπες σε τι συνθήκες ζούν αγελάδες γαλακτοπαραγωγής και από που τρέφονται (κύριως στη μακεδονία),μέσα σε σκουπίδια,λύμματα κ γενικά απόβλητα θα άλλαζες γνώμη και για το "ποιοτηκό" γάλα της μεβγαλ,μεβάλ,αγνό κοκ.Το οποίο κάνει και 1,40 ευρώ το λίτρο. Είχα αρχίσει υγειηνή διατροφή και έβαζα στις σαλάτες μου τόνο.Στην αρχή έπαιρνα την ΤΡΑΤΑ επειδή ήταν πιο φθηνή από την Rio-Mare και έκανε 4,20 η τριπλή συσκευασία.Σιγά σιγά μάγκεψε η τράτα και έφτασε στα 5,50 ευρώ.Σταμάτησα να παίρνω και γύρισα σε rio-mare(4,70).Μετά δοκίμασα μια μάρκα του καρφουρ στα 4,30 αν θυμάμαι καλά η οποία ήταν καλή αλλά στο καρφούρ δεν βολεύει να πηγαίνω.Πήγα χθές να πάρω στο σούπερμαρκετ της γειτονιάς και βλέπω τον τόνο ριο-μαρε να έχει φτάσει 6.01 euro!!!!Φυσικά και δεν αγόρασα...Στο διάλο δεν πρόκειται να ξαναπάρω τόνο. Έχει καταντήσει ΑΠΛΑ έλεος η κατάσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.