nikos21aek Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Ένας φίλος μου ψάχνει για κουτί για καινούριο υπολογιστή. Ενώ από εμφάνιση του αρέσει περισσότερο αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650689 το thermaltake.Του έχει μπεί στο μυαλό ότι τα thermaltake είναι τα χειρότερα κουτιά που υπάρχουν.Και προσπαθεί να βρεί ένα coolermaster ή ένα lian-li ή antec.Από διάφορα φόρουμ εχει διαβάσει οτι μία από τις 3 αυτές μάρκες πρέπει να διαλλέξει. Το θέμα είναι ότι κανένα από τα κουτιά σε αυτές τις μάρκες στα λεφτά που παίζει(90-120€) δεν του αρέσει και τόσο πολύ. Μπορεί ξέρω εγώ για να το λένε τόσοι πολλοί και εδώ μέσα πρόχειρα που κοίταξα,όντως να υπερτερούν αυτές οι 3 εταιρίες αλλά η ερώτηση είναι: Αν πάρει το thermaltake που του αρέσει εμφανισιακά,θα έχει κάποιο πρόβλημα;Από αερισμό και ανοιχτό είναι μπροστά και έναν τεράστιο ανεμιστήρα έχει στο πλάι και έναν μεγάλο πίσω..Τι το τόσο κακό μπορεί να έχει αυτή του η επιλογή;
SilverCloak Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Επειδή ψάχνω και εγώ για κουτί, έχω καταλήξει στο ίδιο ακριβώς. Επίσης έχω καταλήξει στο ότι μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ακόμα και αυτό μάλλον είναι ακριβό, ακόμα και για αυτά που έχει. Κατά τα άλλα, το κουτί είναι απλά φοβερό, από specs. Όποιος θέλει Mercedes, να την πάρει, αν έχει τα χρήματα. Α, όσον αφορά τα φύκια. Για το προηγούμενο PC μου είχα δώσει ένα σκασμό λεφτά για να πάρω "καλό" κουτί και "δυνατό" τροφοδοτικό και να του βάλω 57 ανεμιστήρες για να ψύχεται και να έχει φίλτρα για να μη βρομίζει και και και Ε, λοιπόν αυτό το κουτί μου είχε σπάσει τα νεύρα γιατί έκανε πολύ θόρυβο και έπρεπε κάθε λίγο να καθαρίζω τα φίλτρα και κυρίως... ήταν άσχημο! Για το τρέχον PC μου, έκανα μια βόλτα στα μαγαζιά (Όχι στο Internet!) και είδα ένα υπέροχο μπλε κουτί με παράθυρο και ανεμιστήρες ενσωματωμένους πανολουθε (μπρος πάνω πλάι πίσω και με Ledακια -ακόμα δεν εχω καταλάβει ποια είναι η ροή του αέρα εκεί μέσα) και με τροφοδοτικό πάνω και όλα 50 Ευρώ! Το πήρα άμεσα και το έχω καταφχαριστηθει. Μάπα, όλα no name, τροφοδοτικό με πυκνωτές που τους φτιάχνω και στο σπίτι μου αλλά είναι το καλύτερο κουτί που είχα ποτέ.
kingzback Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Εγω εχω το armor 1 και ενα μακραν απο τα καλυτερο κουτια που ειχα ποτε. Χωραει τα παντα εχω καταφερει κι εχω στριμωξει μεσα ακομα και το διπλο ψυγειο της υδροψυξης. Οσο για θορυβο καμια φορα συντονιζονταα οι μπροστινες πορτες και με 2 απλα τσοχακια λυθηκε μια για παντα το προβλημα Απο μενα armor;)
mirotis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Εγω εχω το Thermaltake Sopranο και μια χαρα ευχαριστημενος ειμαι. Το κουτι που παραθετεις παντως μου φαινεται πολυ καλο.
phanispal Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Το να έχουμε δει όλα κι όλα 2 (άντε 3) κουτιά σε όλη μας τη ζωή δε λέει τίποτα. Γιατί τότε η άποψή μας είναι καθαρά υποκειμενική με κανένα αντικειμενικό κριτήριο. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να προσέχουμε τι λέμε όταν κάποιος δε γνωρίζει και είναι έτοιμος να σκάσει ένα σεβαστό ποσό για ένα κουτί, και το ίδιο ισχύει για οποιοδήποτε pc part. Κι εμένα το Rebel 12 χωράει 17 σκληρούς max κι ένα σωρό άλλα μπιχλιμπίδια, δε θα το προτείνω χωρίς να έχω δει τι άλλο παίζει στην αγορά... Το κακό με τα Thermaltake είναι οτι περνιούνται για κουτιά της προκοπής τη στιγμή που δεν είναι.
nikos21aek Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Το να έχουμε δει όλα κι όλα 2 (άντε 3) κουτιά σε όλη μας τη ζωή δε λέει τίποτα. Γιατί τότε η άποψή μας είναι καθαρά υποκειμενική με κανένα αντικειμενικό κριτήριο. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να προσέχουμε τι λέμε όταν κάποιος δε γνωρίζει και είναι έτοιμος να σκάσει ένα σεβαστό ποσό για ένα κουτί, και το ίδιο ισχύει για οποιοδήποτε pc part. Κι εμένα το Rebel 12 χωράει 17 σκληρούς max κι ένα σωρό άλλα μπιχλιμπίδια, δε θα το προτείνω χωρίς να έχω δει τι άλλο παίζει στην αγορά... Το κακό με τα Thermaltake είναι οτι περνιούνται για κουτιά της προκοπής τη στιγμή που δεν είναι. Όταν λες ότι δεν είναι τις προκοπής;;;Λίγο πιό επεξηγηματικός δεν μπορείς να γίνεις μπάς και μας διαφωτίσεις;Και για τους AMD τους επεξεργαστές η ίδια φήμη πλανάται.Toυ τύπου "Αθλιον" πώς λένε για τα thermaltake thermalfake και δεν θυμάμαι και τι άλλο αλλά στην τελική για ορισμένους ανθρώπους μια χαρά τους βόλεψαν οι AMD και πρόβλημα δεν είχαν κανένα.Τι δηλαδή θα του προσφέρει ένα άλλο κουτί που δεν θα του το προσφέρει αυτό που έχω παραθέσει; Ή τι ΔΕΝ θα του προσφέρει αυτό το κουτί που θα του το προσφέρει άλλο; Ή τι πρόβλημα θα έχει με αυτό το κουτί;
phanispal Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Και προσπαθεί να βρεί ένα coolermaster ή ένα lian-li ή antec.Από διάφορα φόρουμ εχει διαβάσει οτι μία από τις 3 αυτές μάρκες πρέπει να διαλλέξει. Όπως είπες κι εσύ οτι έχει διαβάσει ο φίλος σου, κουτιά της "προκοπής" είναι τα Lian Li, τα Antec, τα Coolermaster (είναι εύλογο οτι δε μπορεί να αξίζουν όλα τα μοντέλα). Δεν είναι δυνατόν να σου εξηγήσω εγώ για ποιους λόγους αξίζουν μοντέλα από τις προαναφερθείσες εταιρίες. Γι' αυτή τη δουλειά υπάρχουν ένα σωρό reviews, και πάνω απ' όλα υπάρχει και το "τα βλέπω από πρώτο χέρι". Με μερικά από αυτά δε θέλει και πολλή ώρα για να καταλάβεις οτι δεν είναι απλά κουτιά. Αν έχεις μάθει από νωρίς σε φθηνά κουτιά (δεν έχω κάτι με τα φθηνά, και το δικό μου της πλάκας είναι...) ασυνείδητα έχεις την εντύπωση οτι και τα κατά πολύ ακριβότερα δεν έχουν μεγάλη διαφορά, αγνοώντας τις όποιες διαφορές μπορεί να έχουν. Για παράδειγμα, αν δεν έχεις δει ή δεν έχεις ακούσει ή διαβάσει ποτέ για κουτί με removable m/b tray, λογικό μου ακούγεται να έχεις την εντύπωση οτι κανένα κουτί δεν είναι έτσι σχεδιασμένο. Σχετικά με τους "Athlion", μάλλον κάποιο λάθος κάνεις... Ειδικά μια εποχή ήταν η σωστότερη επιλογή, απ' όλες τις απόψεις (και γρηγορότεροι ήταν, και φθηνότεροι). Εμφάνιζαν απλά ένα θέμα με αυξημένες θερμοκρασίες. Σήμερα είναι ομολογουμένως πίσω σε επιδόσεις σε σχέση με επεξεργαστές της Intel, αλλά για οικονομικά συστήματα αποτελούν ίσως την καλύτερη επιλογή. Τα Thermaltake δεν είναι κακά κουτιά, απλά έχουν ένα όνομα που μάλλον δεν τους αρμόζει... Απλά νομίζω (κι αυτό είναι προσωπική μου άποψη φυσικά) οτι η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι κριτήριο (ή έστω είναι τελευταίο) για την επιλογή ενός κουτιού. Εκτός κι αν μιλάμε για μικρά παιδιά που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα από στήσιμο ενός συστήματος και αγνοούν παράγοντες όπως η λειτουργικότητα, ο θόρυβος, οι χώροι, το airflow, οι θερμοκρασίες κλπ. και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάθονται να το χαζεύουν ή να κάνουν το κομμάτι τους στους φίλους τους που έρχονται στο σπίτι το Σάββατο... Αλλά όπως είπα, αυτή είναι προσωπική μου άποψη και σαφώς μπορεί να έχω άδικο.
EliasKir Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Απο την στιγμη που θελεις Full Tower μεχρι 120 ευρω, καλυτερα να παρεις το Thermaltake που λες. Το καλυτερο value for money κουτι αυτη τη στιγμη ειναι το Coolermaster HAF. Full tower, πολυ καλο airflow, ποιοτητα και εργονομια. Αλλα ειναι στα 140 ευρω. Μπορεις να δεις και το NZXT Tempest, μπορει να ειναι midi αλλα ειναι αρκετα μεγαλυτερο απο τα υπολοιπα κουτια της κατηγοριας και με επισης πολυ καλο airflow.
Tzimmys Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Καταρχήν έχω το Thermaltake armor και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το προτείνω. Και μετά να πάρεις κουτί full αλλιώς θα το μετανιώσετε.
SUMMER09 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 εχω το thermaltake soprano rs full tower και εχω μεινει ευχαριστημενος.τρεις ανεμιστηρες , πολυ καλη κυκλοφορια αερα και το κυριοτερο δεν ακους τιποτα.
giorgos147 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Πάντως,επειδή το έχω,για μένα αν δε σε ενοχλεί ο ελάαααχιστος θόρυβος που κάνει(πραγματικά ελάχιστος...τον πολύ θόρυβο τον κάνει η κ.γραφικών)το haf932 της cooler master είναι ΤΟΠ για τα χρήματα του για μένα.(αν μπορεί να δώσει ο φίλος σου λίγα χρήματα παραπάνω...)
nikolas8141 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπον εγω εχω το armor σαν αυτο που θελεις αλλα το μεγαλυτερο,επειδη το εψαχνα και εγω το θεμα πριν καταληξω σε αυτο, πιστευω απο εμφανιση αλλα και λειτουργικοτητα ειναι πολυ καλο,μπορεις να μπεις στο site της thermaltake και να δεις reviews εκει θα δεις αν αξιζει το κουτακι, εμενα με βοηθησαν αρκετα παντως!!!δες και το κουτι μου.....................
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.