Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκει ειναι το μπερδεμα...

Εχει ταχυτητα 533,του βαζουν 2Gb-667 ενω απο μαμα εχει μια 1Gb-800αρα!!!

Διαφορα σε κατι παντως απο την 667 στην 800 δεν προλαβα να δω μιας και την εβγαλα υστερα απο 20-25 λεπτα χρησης.

Την εβαλα,το δοκιμασα οτι την βλεπει,το εκλεισα και 2 μερες μετα που το χρειαστηκα το ανοιξα πρωτα και του εβαλα την 800αρα που μου εκαναν δωρο.

Σε καποιο overclock θα πρεπει να ειναι καλυτερο ομως ή οχι??

• Απαντ. 299
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Εκει ειναι το μπερδεμα...

Εχει ταχυτητα 533,του βαζουν 2Gb-667 ενω απο μαμα εχει μια 1Gb-800αρα!!!

πρεπει να τα εχεις καταλαβει λαθος....

ο ν270 εχει 533. υποστηριζει 667 το chipset αλλα παιζει στα 533 επειδη δεν παιζει ασυγχρονη μεταδοση μεταξυ cpu και chipset

ο ν280 ομως εχει 667 οποτε δουλευει συγχρονισμενα στα 667 με το chipset.

οι μνημες στα 800 υποστηριζουν και 667, 533. εχουν 3 modes. παιζουν στα 533 με ν270 και 667 με ν280

Δημοσ.

Oποτε δεν υπαρχει καποια λογικη στο οτι του βαζουν PC-6400 απο το εργοστασιο...

Ισως αγορασαν καποια μεγαλη ποσοτητα σε 1Gb-800MHz που θα καλυψει και τα μεγαλυτερα μοντελα και την βαζουν και στα He...

p.s. Εχεις δικιο,τα ειχα μπαρδεψει με το 1000Η.

Δημοσ.
Oποτε δεν υπαρχει καποια λογικη στο οτι του βαζουν PC-6400 απο το εργοστασιο...

Ισως αγορασαν καποια μεγαλη ποσοτητα σε 1Gb-800MHz που θα καλυψει και τα μεγαλυτερα μοντελα και την βαζουν και στα He...

η διαφορα 800 με 667 στην τιμη ειναι απειροελαχιστη...:P

http://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram.html?keyphrase=so+dimm+667+1GB

http://www.skroutz.gr/search?cat_id=&keyphrase=so+dimm+800+1GB

Δημοσ.

χμμμ δεν το ειπα για τον επεξεργαστη

ο επεξεργαστης υποστιριζει 800ρες μνημες το chipset δεν τισ υποστηριζει, μαλιστα δεν υποστηριζει ουτε και τις 667 αλλα μεχρι 533 οποτε αυτες δουλεβουν στα 533.

Μπορει να σας ακουγεται λιγο κουφο κι`ομως οπως αποδειχτηκε ηταν ενα καλοστημενο κολπο της Asus για να κερδισει τις εντυπωσεις και αρα πελατες :P μαλιστα οι reviewers δεν το πηραν χαμπαρι, επισης πουθενα δεν αναγραφει η asus οτι οντως τρεχει σε αυτην την ταχυτητα παρα μονο στα αρχικα specs.

Αν ακομα δεν πεισθηκατε βγαλτε την αρχικη boot οθονη του νετβοοκ με το logo και δειτε οταν μετραει τη μνημη. Τι ταχυτητα γραφει ?!?!?!?

Εγω παντως θεωρω το συγγεκριμενο netbook κορυφη και προκειται να το αγορασω συντομα το μονο που με χαλαει λιγο ειναι το παχος του και η ελλειψη WiMAX

Δημοσ.
χμμμ δεν το ειπα για τον επεξεργαστη

ο επεξεργαστης υποστιριζει 800ρες μνημες το chipset δεν τισ υποστηριζει, μαλιστα δεν υποστηριζει ουτε και τις 667 αλλα μεχρι 533 οποτε αυτες δουλεβουν στα 533.

γιατι επιμενεις? :o

Δημοσ.

Επειδη εισαι απιστος Θωμας απ`οτι φαινεται, ριξε μια ματια εδω:

http://download.intel.com/design/processor/datashts/309219.pdf

κεφαλαιο 1.5 το λεει χεκαθαρα "support DDR2 400 and 533mhz"

Και απο το φορουμ της Asus :

--------------------------------

For the less nerdy:

Processors interface with their chipsets on the motherboards. Currently, the Atom series relies on the chipset for it's memory bus as well. This is supposed to change with the next-gen atom processors when they will move the memory interface on-die and off the chipset, but for now, this is how it works. Chipsets interfaces have SEPARATE, independent busses for the CPU and the memory. One may not match the other for various reasons.

The EEE 1000HE, according to the specs, uses the 945GSE chipset (if someone can double check this with CPU-Z i'd appreciate it, mine is still not here.. LOL). Here's where it gets dicey. The original 945GSE specs for the 270 processor (http://www.intel.com/design/intarch/PRODBREF/320217.pdf) state that the CPU bus is 533MHz, and the Memory Bus is 400/533MHz. However, according to the latest datasheet on the 945 series (http://download.intel.com/design/processor/datashts/309219.pdf), the 945GSE supports a 667MHz CPU bus, but still ONLY 400/533MHz on the memory bus.

Therein lies the "problem". It's not a lie. The CPU bus is indeed 667. But the memory bus is apparently limited to 533MHz. It's possible there's a newer generation of the 945GSE that has a 667MHz bus, but very doubtful. Or, it's even more remotely possible that some may have a 945GME chipset instead (if they check with CPU-Z which chipset they have, it'd be great to confirm). It's virtually identical to the GSE, but has a 667 bus available to memory. I'm not holding my breath that some people might have the GME version, it's more likely there's a GSE version that's been updated but not documented (or "unlocked").

So, again, it's a limitation of the 945GSE chipset. Your memory SHOULD be reading 533MHz. It cannot be changed or "corrected", it's a feature. I can't say i'm happy about it, but i'm not surprised. Strictly technically speaking, they didn't lie because they were speaking about the CPU bus when they said 667MHz, not the memory bus, which is separate. It is what it is.

It would be nice if ASUS would make this a hair more clear as people could save a buck or two and just get 533 memory in the first place... :P

That`s all folks :P

Δημοσ.
Επειδη εισαι απιστος Θωμας απ`οτι φαινεται, ριξε μια ματια εδω:

http://download.intel.com/design/processor/datashts/309219.pdf

κεφαλαιο 1.5 το λεει χεκαθαρα "support DDR2 400 and 533mhz"

Και απο το φορουμ της Asus :

--------------------------------

That`s all folks :P

μαλιστα....:-(

δε το ηξερα. νομισα οτι ανεβασαν και το memory bus μιας που ειχα υποθεσει απο το ν270 οτι cpu και memory παιζουν συγχρονισμενα. οπως φαινεται σε v280 εχει διαιρετη και παιζει ασυγχρονιστα...βλακεια

Δημοσ.
Or, it's even more remotely possible that some may have a 945GME chipset instead (if they check with CPU-Z which chipset they have, it'd be great to confirm). It's virtually identical to the GSE, but has a 667 bus available to memory. I'm not holding my breath that some people might have the GME version, it's more likely there's a GSE version that's been updated but not documented (or "unlocked").

παντως 945GME με memory bus στα 667 αποκλειεται να ειναι για τον παρακατω λογο :P

Maximum Memory supported: up to 4 GB at 400, 533 and 667 MHz
ολα τα netbooks πανε μεχρι 2 GB αρα ειναι ολα GSE :-(. και οχι μονο αυτο αλλα λεει οτι η ram δε παιζει σε dual channel :shifty:

Μπορει καποιος να το επιβεβαιωσει αυτο? γιατι ενας φιλος μου με το aspire one που εχει 1GB σπασμενο σε 2 512 so-dimms μου λεει οτι του παιζει σε dual channel :shifty:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εδώ και πέντε μέρες περίπου είμαι με τα ubuntu 9.10 netbook remix.

αυτό που διαπίστωσα είναι πως δεν έχω βάλει καλύτερο λειτουργικό στο νετμπουκακι,το ανεμιστηράκη ξέχασα πως είναι να δουλεύει και γενικός κάνεις τα πάντα εύκολα και γρήγορα..

το συμπέρασμα που έβγαλα είναι πως αν ένας δουλεύει το νετμπουκ σαν νετμπουκ και όχι σαν υπολογιστή που θέλει να κάνει τα ΠΑΝΤΑ,τότε μιλάμε για την τέλεια λύση.

Τα προτείνω σε όλους

Δημοσ.

αυτό που διαπίστωσα είναι πως δεν έχω βάλει καλύτερο λειτουργικό στο νετμπουκακι,το ανεμιστηράκη ξέχασα πως είναι να δουλεύει και γενικός κάνεις τα πάντα εύκολα και γρήγορα..

το συμπέρασμα που έβγαλα είναι πως αν ένας δουλεύει το νετμπουκ σαν νετμπουκ και όχι σαν υπολογιστή που θέλει να κάνει τα ΠΑΝΤΑ,τότε μιλάμε για την τέλεια λύση.

Τα προτείνω σε όλους

Συμφωνω και ργω τα ιδια διαπιστωσα :-)

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχει αντιμετωπίσει κανείς πρόβλημα με το χαμηλό wifi σήμα του 1000HE?

Εγώ το διαπίστωσα αυτό όταν χειρίστηκα ένα άλλο φορητό μέσα στο σπίτι και δούλευε παντού, ενώ το 1000ΗΕ πιάνει μετα βίας μέχρι το άλλο δωμάτιο.

Ξέρετε αν μπορώ να κάνω κάποιες ρυθμίσεις στην κάρτα δικτύου ή στα Windows (εκτός από το power saving) ώστε να να βελτιώσω την απόδοση?

Δημοσ.
Έχει αντιμετωπίσει κανείς πρόβλημα με το χαμηλό wifi σήμα του 1000HE?

Εγώ το διαπίστωσα αυτό όταν χειρίστηκα ένα άλλο φορητό μέσα στο σπίτι και δούλευε παντού, ενώ το 1000ΗΕ πιάνει μετα βίας μέχρι το άλλο δωμάτιο.

Ξέρετε αν μπορώ να κάνω κάποιες ρυθμίσεις στην κάρτα δικτύου ή στα Windows (εκτός από το power saving) ώστε να να βελτιώσω την απόδοση?

Εγώ όσο το είχα όλα δουλεύανε πολύ καλά..δοκίμασε να περάσεις ξανά τους drivers κτλ

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τα προτείνω σε όλους

επειδη ειμαι αρχαριος σε θεματα λινουξ, πως εκανες την εγκατασταση?

με τις οδηγιες που εχει το site ubuntu ή αλλιως?

με drivers κλπ. τι εκανες?

και μια ερωτηση ασχετη, μπορει να αντικατασταθει ο σκληρος που εχει με κατι καλυτερο? π.χ. ssd?

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, έχω το εν λόγω netbook, μήπως μπορώ να βάλω κάποια android έκδοση :rolleyes: .Έψαξα απο δω απο κει αλλά τίποτα, μιλάω για αποκλειστικά android!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...