FatMellonMike Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Μετά από 4 μέρες που έχω το 1000ΗΕ στα χέρια μου, και μετά σπό την λύση ενός προβλήματος που μου έσπασε τα νεύρα: http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2672901&postcount=1 η γνώμη μου είναι η εξής: Η εμφάνισή του είναι σχεδόν η ίδια με του MSI Wind (τόσο στο μέγεθος, όσο και στην ποιότητα κατασκευής) Έχει Glossy επιφάνειες που λεκιάζουν αμέσως μόλις τις αγγίξεις και φαίνονται δακτυλιές. Προτιμώ την κατασκευή του eee900, τόσο σε ποιότητα κατασκευής όσο και σε εμφάνιση. Το πληκτρολόγιο είναι πολύ καλό και στο σωστό μέγεθος (όπως ακριβώς και στο Wind). Σε σχέση όμως με το MSI Wind, υστερεί, και είναι εμφανής η έλλειψη Leds για το NumLock, ScrLock και χωριστού Led για το Bluetooth και το WiFi. Eιδικά το ScrLK Led είναι πολύ χρήσιμο στο Linux γιατί χρησιμοποιείται για την ένδειξη του Ελληνικού Πληκτρολογίου. Επιπλέον λείπει και η δυνατότητα ενεργοποίησης - απενεργοποίησης της κάμερας μέσω του πληκρολογίου (Fn + F6 στο MSI Wind). Επίσης το Hybrid Engine δεν κρατά σταθερά μια ρύθμιση. Κάθε φορά που ανοίγω το PC, παίρνει by default και άλλη τιμή. Από άποψη επιδόσεων δεν είδα και μεγάλη διαφορά με το MSI Wind με προσέσορα N270. Εκεί όμως που υπερτερεί είναι η διάρκεια της μπαταρίας: κάτι λιγότερο από 7 ώρες με Bluetooth και WiFi ανοικτά. Για να έχεις το παραπάνω όμως πλεονέκτημα φορτώνεσαι με 35% περισσότερο βάρος. . Tελικά το μετάνοιωσα που τ' αγόρασα. Το MSI Wind είναι σαφώς καλύτερο και θα κρατήσω αυτό. Το 1000ΗΕ θα το πουλήσω, όσο το αγόρασα: 330€ Όποιος ενδιαφέρεται ας στείλει PM. .
geornirv Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Να ρωτήσω κάτι. Έχω παραγγείλει ένα netbook από usa. Αν μου έρθει ειδοποίηση από το ΕΛΤΑ ότι πρέπει να πληρώσω και δασμους μπορώ να μην τα πληρώσω και να ζητήσω να περάσει ξανά τελωνείο??? Μπορώ να ζητήσω να περάσει τελωνείο στην πόλη μου??
bau_07 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553118 πάρε 800mhz CL5 καλύτερα, έτσι και αλλιώς η διαφορά στην τιμή είναι για γέλια και υπάρχει περίπτωση να την βάλεις να παίζει CL4 στα 667Mhz Τα Netbooks δεχονται μονο στο 1 slot μια μνημη των 2GB/800MHZ ? Μηπως πρεπει να βαλουμε 2 των 1GB σε καθε slot? Επισης: θα την "βλεπει" σαν 800ΜΗΖ ή σαν 667?
arkas2004 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Τα Netbooks δεχονται μονο στο 1 slot μια μνημη των 2GB/800MHZ ?Μηπως πρεπει να βαλουμε 2 των 1GB σε καθε slot? Επισης: θα την "βλεπει" σαν 800ΜΗΖ ή σαν 667? θα την βλεπει...αλλα αν θες βαλε αυτη που εχει καλυτερο CAS Latency:4
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 αναλόγως το Netbook, κάποια έχουν 1 slot και κάποια 2 για τα 800mhz δεν είμαι σίγουρος, όταν το δοκιμάσω θα ενημερώσω...
bau_07 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 αναλόγως το Netbook, κάποια έχουν 1 slot και κάποια 2 για τα 800mhz δεν είμαι σίγουρος, όταν το δοκιμάσω θα ενημερώσω... Σωστα, το ξεχασα οτι τα περισσοτερα netbk εχουν 1 slot. Αρα αν δοκιμασει κανεις την 2GB/800mhz , ας μας πει.
insomniaK Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Λοιπόν με full φορτίο, matlab (100% ο επεξεργαστής και να διαβάζει γράφει συνέχεια στο σκληρό), ταυτόχρονα να παίζει video για παρουσίαση κλπ, στην 5η φόρτιση, 5:15 άντεξε η μπαταρία. Τιμιότατο.
FarCry Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 καλα αφου ειναι 8700 mah αυτο ελειπε να μην πεταει
FatMellonMike Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Να ρωτήσω κάτι. Έχω παραγγείλει ένα netbook από usa. Αν μου έρθει ειδοποίηση από το ΕΛΤΑ ότι πρέπει να πληρώσω και δασμους μπορώ να μην τα πληρώσω και να ζητήσω να περάσει ξανά τελωνείο??? Μπορώ να ζητήσω να περάσει τελωνείο στην πόλη μου?? Το δικό μου το έστειλαν σαν "Repaired PC Parts" και δεν πλήρωσα τίποτα. Ελπίζω ότι στο μαγαζί που το αγόρασες να είναι αρκετά ξύπνιοι και να κάνουν κάτι αντίστοιχο. . ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:50 ---------- Σωστα, το ξεχασα οτι τα περισσοτερα netbk εχουν 1 slot. Αρα αν δοκιμασει κανεις την 2GB/800mhz , ας μας πει. Μόλις το πήρα, έκανα τρία πράγματα: - Αντικατέστησα την μνήμη με ένα SODIMM 2 Gb / 800 MHz, - Αντικατέστησα τον δίσκο του με έναν Travelstar 320 Gb / 7200 RPM - Πέρασα Ubuntu (Desktop όχι NBR) Mε τα δύο πρώτα δεν είχα κανένα πρόβλημα. Με τα Linux, είχα αρκετά προβλήματα. Τα πιό σημαντικά είναι ότι δεν παίζουν όλα τα Hotkeys (ακόμα και με την χρήση του eee-control), και το Bluetooth δουλεύει σωστά μόνο με το Blueman. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:52 ---------- θα την βλεπει...αλλα αν θες βαλε αυτη που εχει καλυτερο CAS Latency:4 H μνήμη που προτείνεις δεν κάνει γιατί είναι 2x1 GHz. Χρειάζεται ένα SODIMM των 2 GHz. .
tsouk1 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Χαιρετίζω παίδες είμαι κ γω κάτοχος του Asus eeepc 1000HE και είμαι ευχαριστημένος γιατι κάνει τη δουλειά που θέλω και με το παραπάνω. Θα ήθελα μόνο να μου πέι καποιος άλλος αν έχει προσέξει κάποια πολύ μικρά τραυλίσματα (κάποιες φορές ανεπαίσθητα) που κάνει ο ήχος όταν παίζει βίντεος ή μόνο εμένα παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα.Αν κάποιος αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα και έχει τη λυση ας τη μοιραστεί μαζι μου παρακαλώ. Ευχαριστώ.
bau_07 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 to FatMellonMike; Μόλις το πήρα, έκανα τρία πράγματα: 1- Αντικατέστησα την μνήμη με ένα SODIMM 2 Gb / 800 MHz, 2- Αντικατέστησα τον δίσκο του με έναν Travelstar 320 Gb / 7200 RPM 3- Πέρασα Ubuntu (Desktop όχι NBR) ------------------------------ 1. αν σου ειναι ευκολο, κατεβασε το cpuz απο http://www.filehippo.com/download_cpuz/ και δες στο Memory/DRAM Frequency, αν την αναγνωριζει σαν 400Mhz(οποτεχ2=800MHZ) ή σαν 333MHZ 2. Τελεια!!! 3.Aν εισαι windozakias sτησε τα win 7 build 7100. Τα εχω σε παλιο λαπ(CPU 1.6/dram 2gb-667Mhz) και πανε σφαιρα.
FarCry Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 νέο review Positives: - Excellent battery life, some of the best times seen in a netbook - Chiclet keyboard is comfortable to use and the right shift key is back - LED-backlit matte display is bright and clear under a variety of lighting conditions - Easy access to HDD and RAM - Performance is perfectly sufficient for most day-to-day tasks - Good value for money for what is a fully featured netbook Negatives: - Not the lightest netbook around at 1.45kg (3.2lbs), also a bit bulky - Keyboard flex undermines otherwise solid build quality - Elantech touchpad has some minor lag under fast movement
FatMellonMike Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 (επεξεργασμένο) αν σου ειναι ευκολο, κατεβασε το cpuz αποhttp://www.filehippo.com/download_cpuz/ και δες στο Memory/DRAM Frequency, αν την αναγνωριζει σαν 400Mhz(οποτεχ2=800MHZ) ή σαν 333MHZ. Tις αναγνωρίζει σαν 333 ΜΗz. Aν εισαι windozakias sτησε τα win 7 build 7100. Τα εχω σε παλιο λαπ(CPU 1.6/dram 2gb-667Mhz) και πανε σφαιρα. Προτιμώ το Linux για διάφορους λόγους, με σημαντικότερους την ασφάλεια και το μηδενικό κόστος τόσο του λειτουργικού, όσο και των εφαρμογών. . ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:29 ---------- νέο review Στα αρνητικά θα πρόσθετα: - Πολυ σκληρά touchpad buttons. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να τα πατήσεις. - Προβληματικοί Bluetooth Drivers: Conflict με Excel, δεν κάνει Paired με αρκετές συσκευές (αν και τις αναγνωρίζει). - Ελλειπείς ενδείξεις: χρησιμοποιείται το ίδιο Led και για το Bluetooth και για το WiFi, ενώ λείπουν παντελώς ενδεικτικά Led για τα NumLock, ScrLock και CapsLock. - Έλλειψη Hardware Button για την σύνδεση - αποσύνδεση της κάμερας. Για την λειτουργία αυτή είσαι υποχρεωμένος να τρέχεις μόνιμα ένα ακόμα Utility. Στο MSI Wind πχ η αντίστοιχη λειτουργία, τρέχει από το BIOS και ρυθμίζεται με το πάτημα Hardware Buttons (Fn+F6) χωρίς να απαιτήται το τρέξιμο κανενός Utility. - Το Hybrid Engine αφενός μεν δεν κρατά σταθερή την ρύθμισή του (σε κάθε επανεκίνηση πρέπει να το ξαναρυθμίζεις), αφ' ετέρου δε για να δουλέψει πρέπει να τρέχεις μόνιμα στο backround μία ακόμα Utility. Στο MSI Wind πχ η αντίστοιχη λειτουργία, τρέχει από το BIOS και ρυθμίζεται με το πάτημα Hardware Buttons (Fn+F10) χωρίς να απαιτήται το τρέξιμο κανενός Utility. - Glossy επιφάνειες που λεκιάζουν αμέσως. Η σειρά 900 είχε ασύγκριτα καλύτερη ποιότητα κατασκευής (την καλύτερη ίσως από κάθε Netbook που έχει πέσει στα χέρια μου) - Κακή ψύξη. Η θερμοκρασία της CPU δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους 53οC. Ο θορυβώδης ανεμιστήρας είναι σχεδόν μόνιμα σε λειτουργία. Στα θετικά το μόνο που θα πρόσθετα είναι η ύπαρξη Reset Button (δεν το έχω συναντήσει σε άλλα Netbooks) που χρειάζεται να χρησιμοποιείται συχνά (αυτό είναι αρνητικό). Επίσης δεν μπορεί να θεωρηθεί συγκριτικό πλεονέκτημα η ύπαρξη Led Backlight δεδομένου ότι όλα όσα Netbooks γνωρίζω, την ίδια τεχνολογία χρησιμοποιούν. Τέλος ας σημειωθεί ότι κανένα Netbook (είτε με Ν270 είτε με Ν280 cpu) δεν έχει ξεπεράσει μέχρι σήμερα τις επιδόσεις του MSI Wind, δεδομένου ότι (λόγω του αρίστου συστήματος ψύξης που διαθέτει πιστεύω) διαθέτει από τον κατασκευαστή λειτουργία υπερχρονισμού στα 2 GHz με FSB στα 166 MHz που ενεργοποιείται με το πάτημα των Fn+F10 χωρίς να απαιτείται το τρέξιμο κανενός Utility, και δουλεύει απροβλημάτιστα για ώρες με την θερμοκρασία της CPU σε καμιά περίπτωση να μην ξεπερνά τους 64οC (Everest Stability Test). Για να υπάρχει και μέτρο σύγκρισης, την παραπάνω θερμοκρασία την πιάνει η CPU του 1000ΗΕ αμέσως, με το παραμικρό που πάει να κάνει. . Επεξ/σία 29 Απριλίου 2009 από FatMellonMike
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα