avisinos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Έκανα update στα xp, συγκεκριμένα πέρασα sp2 και μετα λίγες μέρες και το sp3 και το nero 6 άρχισε να μή μου γράφει τα cd και dvd. Συγκεκριμένα είτε γράφει "άκυρος δίσκος¨ ή " could not perform end track" και δεν μου τα γράφει. Το έκανα ξανά εγκατάσταση αλλά τίποτα. Τι μπορεί να φταίει? Υ.Γ . την ίδια περίοδο πέρασα και το alcohol 52%
ntg1980 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Το λες και ο ίδιος σου... Έκανες εγκατάσταση το SP3 των XP και χρησιμοποιείς κάποια έκδοση του Nero 6 που δεν είναι πλέον συμβατή με το SP3, καθότι πάλιωσε! Κάνεις απεγκατάσταση το Nero 6 και βάζεις το Nero 7 που μοιάζει απίστευτα με το 6 (εφόσον δεν θες τις εκδόσεις 8 & 9 που είναι παντελώς διαφορετικές) και το πρόβλημα σου θα λυθεί!
pigeon Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 ή καλυτερα περνας απ'ευθειας στο infrarecorder (δωρεαν) ή στο imgburn (δωρεαν) ή σε κάποιο αλλο απο τα μικρα ελαφρια και συμβατά freeware. Οχι αλλα πεταμένα χρήματα στο bloatware της Ahead ! Πάντως το nero6 (v6.6.0.14) ειναι συμβατο και δουλευει μια χαρα σε winxp-sp3. Κατι αλλο φταιει. Νομιζω το alcohol 52% περνάει δικό του filter driver στο atapi interface και ισως αυτο σου δημιουργεί πρόβλημα..
avisinos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπόν με το nero 8 πάλι εμφανίζει τα ίδια μυνήματα. Με το infrarecorder κόλησε στο 99% Το alcohol το έχω απεγκαταστήσει. Βέβαια πέρασα την trial έκδοση του poweriso, δε ξερω αν αυτό μπορεί να επηρεάζει? Και μόλις κατάφερα να γράψω cd με το πρόγραμμα των windows! Τι γίνετε?
pigeon Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Για μενα 99% ειναι filter driver. Βαλε το imgburn (www.imgburn.com , 2mb) . Μολις το εγκαταστήσεις πηγαινε Tools---> Filter Driver Load Order. Αν εισαι καθαρός θα εχεις μονο CD/DVD Device στη μέση και κανενα upper η lower filter ή το πολυ πολυ το redbook. Οτι περισσότερο δεις εκει μέσα γράψε το εδω να σου πω. Επίσης, κανε μια δοκιμή control panel--->administrative tools-->services και βρες το "IMAPI CD-Burning COM Service". Κανε διπλο click και αλλαξε το startup type σε "disabled" και κανε stop το service. Με αυτο αφαιρεις την εγγραφή των windows. Κλείσε και δοκίμασε μια εγγραφή με Nero ή Infra. Αν δεν σου δουλεψει το ανοιγεις παλι με την αντίστροφη διαδικασία (startup type="Automatic"). Παντως το IMAPI δεν το χρειάζεσαι εφοσον βεβαια σου δουλεψει σωστα το Nero, συνήθως δημιουργεί προβλήματα σε κάποια αντιγραφικά.
avisinos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 1)Για το imgburn δες τη φωτογραφία. 2)Το imapi δεν το χρειαζετε το nero ή τα άλλα προγράμματα? Πειράζει αν έχω εγκατεστημένα πάνω απο ένα cd burning programs? Τέλος με το imgburn μπορώ να κάνω Bootable cd των xpgr sp3 από αρχείο .iso?
pigeon Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπον εχεις μαζέψει πολλα filters και μαλλον τρώνε κόλλημα μεταξύ τους. Κατ'αρχην το pxhelp20 ειναι απο pinnacle ή winamp , συνηθως δεν εχει προβληματα αυτο. Μετα εχουμε το cdrbsdrv , αυτο ειναι αχρηστο και προβληματικο, συνήθως το βάζει αυτο το πρόγραμμα "B's Recorder GOLD". 3ον το φιλτρο του AnyDVD, αν δεν χρησιμοποιείς το πρόγραμμα καλο ειναι να το βγάλεις, αλλιως το αφήνεις ως εχει αλλα με μικρο ρίσκο. και 4ο εχουμε το imapi που ειναι εντελως αχρηστο για οποιοδηποτε αντιγραφικό εκτος της εσωτερικής εγγραφης των windows(αυτο που σου δουλευει δηλαδη). Αυτο που σου προτείνω ΑΜΕΣΑ να βγάλεις ειναι το cdrbsdrv και το imapi και να δοκιμάσεις εγγραφή. Το imapi το βγάζεις οπως σου ειπα παραπάνω, gia το cdrbsdrv κανεις [Remove Filter] απο τη λιστα του imgburn. Το AnyDVD ως κάποια στιγμη που το δούλευα σιγουρα δεν ειχε κολλήματα με το Nero ή το ImgBurn. Το pxhelp το χρησιμοποιούν αρκετα προγράμματα για να κάνεις εγγραφη cd/dvd μέσα απ'αυτα. Ειναι αρκετα δοκιμασμένο και θεωρω πως δεν εχει πρόβλημα ασυμβατότητας με αλλα προγράμματα, αν και στο δικό μου οπως σου ειπα δεν χρησιμοποιω καθόλου φίλτρα γιατι οτι θέλω το γράφω πρωτα σε ISO και μετα σε DVD απο το imgburn ή το NERO, για να εχω το κεφάλι μου ησυχο. Κατι που ρωτησες για το ImgBurn και τα bootable cd/dvd , ναι γράφει κανονικά bootable. Αν εχεις ετοιμο bootable ISO δεν χρειάζεται να κανεις τιποτε, αν εννοεις οτι φτιάχνεις cd/dvd σε build mode τοτε πας Advanced-->Bootable--> και βάζεις το Boot Image.
avisinos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 OK pigeon πάμε καλά Πάντως bootable cd δε βρήκα πως μπορώ να γράψω με το imgburn. Με το poweriso κατάφερα να το γράψω σε cd(xpgrsp3.iso) και το διαβάζει κανονικά το pc.Εμφανίζει κανονικά το μενού εγκατάστασης των win. Μόνο που μου έβγαζε σφάλμα στο verify disk. Πάντως τώρα το έγραψε!Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
pigeon Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Εννοεις οτι εχεις ετοιμο το bootable .iso? πχ. ενα cd απο windows χp? κανε δεξι κλικ πανω του και "Burn With ImgBurn" , θα το φτιαξει bootable-CD αυτόματα. Μη μπερδεύεσαι, αυτο που σου ειπα παραπανω "Advanced-->Bootable-->" κτλ. ειναι μονο για να αλλαξεις το boot sector ή να φτιαξεις bootable image απο την αρχη. Μια ιδεα ακομα ριχνω, μηπως παιζει κανενα πρόβλημα με τα αγραφα που χρησιμοποιείς, γιαυτο σου δίνει errors στο verify?
avisinos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Γενικά χρησιμοποίησα τελευταία απο cd creation και verbatim. Dvd συνηθίζω να αγοράζω -R (χωρίς να ξέρω τη διαφορά τους με τα +R) και έχω κάτι philips και ridisk.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.