Προς το περιεχόμενο

ntfs+defrag?!?


Twisted_Wicked

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω στησει ενα pc με ubuntu 8.10 για κατεβαστηρι/file server και με samba να βλεπω τους hdd στο vista pc.Εκτος απο τον 1 hdd που τρεχει το os,ολοι οι αλλοι ειναι σε ntfs filesystem.Γνωριζω οτι τα linux filesystem δεν εχουν θεμα fragmentation αλλα τι γινεται με hdd ntfs σε linux?Ρωτω,γιατι εχω αρχισει να παρατηρω μειωση της ταχυτητας των hdd και ηθελα να ξερω αν μπορει να οφειλεται σε fragmentation.Δεν υπαρχει θεμα hardware,δεν εχουν ουτε καν χρονο,αλλα το read/write ειναι ανελεητο απο την πρωτη μερα.Αν οντως υπαρχει τετοια περιπτωση,υπαρχει linux filesystem που μπορω να χρησιμοποιησω και να γλυτωσω οριστικα αλλα ταυτοχρονα να συνεχισω να εχω κανονικη προσβαση απο vista?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μείωση της ταχύτητας μπορεί να οφείλεται:

1. Σε fragmentation του NTFS

2. Στη μείωση του ελεύθερου χώρου (οι σκληροί δίσκοι γίνονται πιο αργοί όσο τα δεδομένα γράφονται πιο κοντά στο κέντρο της μαγνητικής επιφάνειας των platters)

3. Σε συνδυασμό των 1 και 2

 

Επίσης, NTFS σε μηχάνημα που τρέχει μόνο Linux ήταν κακή επιλογή. Αφού μεσολαβεί Samba, το Vista PC δε «γνωρίζει» τί filesystem έχουν τα τα partitions που «βλέπει». Μετέφερε προσωρινά τα δεδομένα σε άλλο δίσκο/δίσκους και κάνε format τα partitions με ένα Linux filesystem. ext3 είναι καλή και αξιόπιστη επιλογή, xfs (αν το μηχάνημα βρίσκεται επάνω σε UPS) ακόμη καλύτερη από άποψη επιδόσεων.

 

Τα παραπάνω θεωρούν ως δεδομένο πως έχεις Gigabit Ethernet υποδομή στο LAN σου. Δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα αν μιλάμε για 100άρι Ethernet, αφού σε τέτοια περίπτωση το μέγιστο θεωρητικό bandwidth θα είναι 12.5 MB/sec, με πρακτικό μέγιστο περίπου στα 10-11 MB/sec.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστευα οτι το fragmentation ηταν OS dependent και οχι filesystem dependent γι'αυτο το θεωρουσα απιθανο.Το lan ειναι ολο στημενο σε gigabit οποτε δεν τιθεται θεμα εκει.Με Samba δεν γνωριζα οτι τα vista θα δουν αλλο filesystem περα απο το κλασσικο ntfs γι'αυτο και το κρατησα.Δλδ νομιζα οτι οταν θα εκανα map network drive απο vista θα εβλεπα μεν τους hdd αλλα οχι τα περιεχομενα τους εφοσον θα ηταν σε αλλο filesystem αλλα εφοσον δεν θα υπαρχει προβλημα τοτε σιγουρα θα γινουν reformat σε ext3.Δεν υπαρχει UPS ακομα αλλα θα εχω υποψην το xfs στο μελλον.Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...