poulinos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 αν θελεις δευτερο νουμερο βαλε πχ 2play με δευτερο νουμερο voip.ειναι σαν κανονικο ακριβως.και ουτε οτε ουτε τιποτα.50 ευρω βγαινει το πακετο πχ σε forthnet.
Dark_son20 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 υπάρχει τρόπος αλλα είναι πολύ μπέρδεμα στην καλωδίωση για να το κανεις. από την κάθε μπρίζα στην κεντρική έρχονται 4 καλώδια? dld στην μπρίζα A πρέπει να έχεις 4 καλώδια από το σαλόνι 4 καλώδια από το B και 2 που έρχονται από το κουτί του οτε παίρνεις τα 2 του οτε και τα ενώνεις με τα 2 από το σαλόνι πλέον η κεντρική γραμμή είναι το σαλόνι βάζεις netmod router εκεί τώρα πια στο σαλόνι έχεις 2 νεκρά τα βάζεις στο B1 του του netmod για να πάρεις τηλέφωνο πας στην μπρίζα A που έρχονται αυτά τα 2 τα ενώνεις μαζί με 2 του δωματίου B και βάζεις και μια μπρίζα σε σένα οποτε πλέον έχεις τηλέφωνο και στις 3 μπρίζες και το netmob/router στο σαλόνι και σου περισσεύουν 2 από το δωμάτιο B που καταλήγουν στο A με βάση την περιγραφή σου έτσι βγαίνει
flik Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Όχι dask_son δεν είναι 4 τα καλώδια. Ευχαριστώ για την βοήθεια πάντως. Αν το γυρίσω pstn δηλαδή (και πως το κάνω αυτό θα μπορώ να έχω σε ίδια πρίζα ρουτερ και τηλέφωνο; Δεν με ενδιαφέρει καθόλου ο επιπλέον αριθμός ούτε τίποτα άλλο. Edit: Έτσι όπως είναι τώρα τα καλώδια, είμαι υποχρεωμένος τα συνδέσω στο netmod, καθώς αν τα αποσυνδέσω, οι πρίζες των δωματίων θα είναι ξεκρέμαστες προεκτάσεις. Γίνεται απλά να βγάλω το netmod, και τα δύο καλώδια να τα ενώσω με την κεντρική γραμμή με κλιπσάκι; Δεν ξέρω αν έχω αναφέρει ήδη οτι έχω κάνει αίτηση για double play, οπότε δεν νομίζω να είναι καλό να κάνω αίτηση για pstn (αν χρειάζεται αίτηση και άλλα τέτοια γραφειοκρατικά. Και ξαναρωτάω, με isdn, δεν γίνεται να παίξω χωρίς το netmod;
poulinos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 nai αν κανεις pstn ολα τα καλωδια θα ειναι ενωμενα μεταξυ τους σαν ενας ενιαιος κυλκλος.και θα μπορεις να εχεις και ρουτερ και thl στην ιδια πριζα.αυτο ειναι το καλο της pstn.αν δεν σε νιαζει το δευτερο νουμερο φυγε απο τον οτε.τζαμπα το παγειο.πηγαινε σε ενα 2play καποιας ετερειας.2play χανεις το isdn και πας se pstn.εκτος αν εννοεις shared llu.δηλαδη isdn οτε kai adsl over isdn απο provider.αν κανεις 2play σε γυρνανε Pstn.καμια ετερεια περα απο οτε δεν εχει isdn.οχι δεν γινετε να βγαλεις το netmod και τα δυο καλωδια να τα ενωσεις.το netmod μετατρεπει αυτο που ερχεται σε αυτο που πρεπει να παει στα τηλεφωνα.αυτο ειναι που σου ειπα.το netmod δεχεται 97 volt apo ote και σου βγαζει 2 εξοδους των 52 volt για τα τηλεφωνα.χωρις netmod δεν γινετε .αυτο κανει ολη την δουλεια.δεν το βαλαν για πλακα.
flik Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Έχω κάνει ήδη αίτηση για 2play στη hol. Αυτό σημαινει δηλαδή οτι θα έχω pstn; Θα πίστευα 100% αυτό που λες, αλλά γιατί να ρωτάνε τι γραμμή έχω τώρα. Δεν διάλεξα κανένα shared llu, δηλαδή έκανα αίτηση για full 2play, τηλέφωνο και internet απο hol, δίχως πάγιο οτε.
poulinos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 η γραμμουλα σου θα γινει pstn.δεν υπαρχει isdn παρα μονο στον οτε.αφου δεν θα πληρωνεις παγιο θα γινει Pstn.απειρα ατομα την εχουν πατισει και δεν εχουν καταλαβει και μετα οταν ακουνε οτι καταργειτε το isdn τρεχουν.μονο ο οτε δινει isdn και αυτο με παγιο.μετα απο εκει και περα ειτε κανεις shared που συνεχιζεις να πληρωνεις παγιο οτε η πας σε αυτο που εκανες και pstn.πολλες φορες το δευτερο νουμερο το δινουν voip αλλα η γραμμη ειναι pstn.
flik Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Οκ, ευχαριστώ. Αυτό είναι καλό απο άποψη συνδεσμολογίας γιατί γλιτώνω όλο τον κόπο, αλλά απο την άλλη ήθελα να κρατήσω το wag200g που έχω τώρα αλλά δουλέυει μόνο σε isdn και αυτό που θα ου φέρουν να το δώσω αλλού. Ευχαριστώ και πάλι, το μόνο που περιμένω είναι να δω πότε θα μπει το 2play
poulinos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 to wag200 θα κανει απλα το access point.τα λεφτα που εχεις χασει για αυτο στην πραξη ειναι τα λεφτα που θα γλιτωσεις απο το παγιο του οτε.β.απλα τωρα η θα ενωσεις το καλωδιο που παει στο netmod με τα καλωδια που πανε ab1 ab2 πισω απο τον τοιχο για να γινει η γρμαμη Pstn η στην θεση του netmod θα βαλεις το splitter to pstn και απο το Phone του splitter θα φευγει ενα διπλο για να πηγαινει στα υπολοιπα δωματια.εξαρτατε τι θες να κανεις και που θα εχεις τον ρουτερ.το καλυτερο ειναι απλα να ξαναενωσεις ολα τα καλωδια πισω απο τον τοιχο.
flik Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Ναι αυτό θα κάνω, θα ξαναενώσω τα καλώδια. Μπορείς να μου πεις πως θα γινόταν να λειτουργούσε το linksys σε pstn γραμμή ως access point; Σκεφτόμουν βασικά αφου θα μου φέρουν ασύρματο και θα το έχω ως modem να το δώσω σε γνωστό με pstn γραμμή, που τώρα έχει ως modem το baudtec του ΟΤΕ. Γίνεται δηλαδή απο το baudtec να φεύγει το καλώδιο ethernet στο router, και απο εκεί να έπαιρνε το Internet; Ποια θα είναι η συνδεσμολογία, και τι θα χάσει απο το να πάρουμε ένα nedgear (απο τα φθηνά, όπως το dg834g) που είναι modem-router; Ειλικρινά ευχαριστώ
poulinos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 an pareiσ απο το baudtec το καλωδιο ethernet και το βαλεις στο Linksys το linksys Θα γινει access point κανοντας του 2 ρυθμισεις.η μια θα ειναι να του δωσεις διαφορετικη Ip απο το baudtec.αν το baudtec einai 192.168.1.1 τοτε το linksys θα παρει 192.168.1.200 και επεισης στο Linksys θα κλεισεις τον dhcp .μετα τα ενωνεις και εχεις ενα ωραιο access point.αμα μπεις πχ 192.168.1.1 πειραζεις το baudtec ενω αμα μπεις 192.168.1.200 θα μπεις στο linksys και πειραζεις οτι εχει σχεση με το wireless.δεν χανεις απολυτως τιποτα οποτε no need na παρεις κατι αλλο.εκτος αν θες να ξεφορτωθεις το baudtec και να παρεις ena speedtouch 585
flik Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Ναι όμως στο linksys έχει 4 εξόδους ethernet, δηλαδή δεν φαίνεται να είναι για είσοδο. Είναι σίγουρο οτι πετυχαίνει αυτό και με pstn γραμμή φαντάζομαι, έτσι;
poulinos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 nαι πετυχαινει.το ethernetδεν εχει εισοδο ε3οδο ολες ειναι αμφιδρομες
flik Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Σωστά, απλά ψάχνοντας στο google για access point κάτι τέτοιο είχαν αναφέρει σε forum της linksys και με μπέρδεψαν. Φαντάζομαι θα εννοούσαν κάτι πιο πολύπλοκο. Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω σπιτι μου σε λίγο.
poulinos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 αμα παρεις κανονικο access point Οπως ειναι τα wrt της Linksys ειναι πολυ πιο δυσκολες οι ρυθμισεις.αν και σε αυτα μπορεις να κανεις αυτο που σου ειπα απλα χανεις καποια αλλα feautures απο την αλλη εχεις το κεφαλι σου ησυχο σε θεματα ρυθμισεων.αυτο που σου ειπα ειναι πως να κανεις ενα router να γινει access point.
flik Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Το έκανα πάντως αυτό που είπαμε και πέτυχε. Δηλαδή για τεστάρισμα έσβησα απο το linksys ότι κωδικό είχε μέσα και τα έβαλα στο modem και μπήκε. Ευτυχώς το modem δουλέυει και στα δύο annex. Τώρα έχω για σένα μερικές ερωτήσεις γενικού περιεχομένου. To dhcp server που απενεργοποίησα στο Linksys τι είναι; Επίσης στο Linksys για να αλλάξω την Ip του μπήκα στο μενού του και είχε μόνο ip address και subnet mask. Έτσι συμπέρανα οτι ήταν η προεπιλεγμένη πύλη και την έβαλα ....1.100. Όμως έτσι πατώντας στο ipconfig, χωρίς να έχει μπει το modem δεν έλεγε ποια είναι η gateway. Και έλεγε και περιορισμένης σύνδεσης. Γιατί αυτό; Δεν θα έπρεπε να πάρει ο υπολογιστής αυτόματα ip; Επίσης στο Modem, στις ρυθμίσεις του, (επειδή απο μόνο του έπαιρνε ip 10.0.0.2) για να το κάνω σε 192.168.1.1, έπρεπε εκτός απο default gateway να δηλώσω και φυσική διεύθυνση και subnet mask. Και ρωτάω ξανά, εγώ δήλωσα τυχαία διεύθυνση ....1.101. Τι σημαίνει γενικά αυτή η διεύθυνση σε σχέση με την προεπιλεγμένη που είναι πιο "κατανοητή". Τέλος, για να συνδέσεις δύο υπολογιστές βάζεις την διεύθυνση του ενός, ίδια με την προεπιλεγμένη του άλλου, εδώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο; Βλέπεις ίσως να τα έχω μπερδέψει όλα μαζί και σκάω για να τα ξεμπερδέψω. Απλά με νοιάζει κάτι που κάνω, να το καταλαβαίνω κιόλας...όχι στη τύχη 3 αριθμούς και μπήκαμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.