Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση στο internet με γραμμή isdn χωρίς να περάσω απο το netmod isdn.

flik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Ελπίζω να γίνω κατανοητός σ αυτό που θα πω. Στο δωμάτιο μου υπάρχει η κεντρική γραμμή του σπιτιού, είναι δηλαδή ένα καλώδιο που βγαίνει απο τον τοίχο και μπαίνει στο εσωτερικό του netmod, και άλλα δύο καλώδιο που συνδέονται με τις δύο θύρες b1,b2 λέγονται νομίζω του netmod.

Στην τωρινή φάση για να συνδέσω το router, η κεντρική γραμμή πηγαίνει στο line του splitter, και απο το phone πάει στο εσωτερικό του netmod και απο το modem πάει στο ασύρματο ρούτερ. Οκ ως εδώ;

Θέλω όμως να μετακινήσω το ρουτερ στο σαλόνι, γιατι έχω αμφιβολίες αν πρέπει να βρίσκεται πάνω απο το κεφάλι μου όταν κοιμάμαι, αλλά δεν λέει να πάω γραμμή τηλεφώνου απο το ένα δωμάτιο στο άλλο. Και ακολουθεί η ερώτηση:

Καταρχάς γιατί πρέπει να υπάρχει το netmod; Δεν θα μπορούσα να συνδέσω το splitter σε οποιαδήποτε πρίζα τηλεφώνου, και απο εκείνο να πηγαίνει ένα στο ρούτερ και ένα στο μοναδικό τηλέφωνο του σπιτιού; Δηλαδή το netmod να πάει βόλτα;

2ον, αν δεν γίνεται το πρώτο, να κρατήσω έτσι όπως είναι το netmod, και το ασύρματο ρούτερ να συνδεθεί πάλι μέσω φίλτρου σε άλλη πρίζα, εκεί που μπαίνει το τηλέφωνο του σαλονιού, και απο το φίλτρο να πηγαίνει ένα καλώδιο στο ρούτερ και ένα στο τηλέφωνο;

Ευχαριστώ, συγγνώμη αν δεν ήμουν κατανοητός ή τα έλεγα λάθος ή σας κούρασα.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Στο ISDN υπάρχουν splitter και όχι filtra.

Αυτό που θα σου προτείνω είναι θεωρητικό, δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω αν θα λειτουργεί στην πράξη,

Τώρα έχεις ήδη 1 splitter. Πάρε άλλο ένα. Στο ένα splitter σύνδεσε μόνο το netmod και στο άλλο μόνο το router. Συνέδεσε το κάθε splitter σε όποια πρίζα τηλεφώνου θες στο σπίτι σου, λογικά θα λειτουργούν.

Δημοσ.

Αυτό σκεφτόμουν στην πρόταση μετά το 2ον, αλλά στη πρίζα που θέλω να συνδέσω το ρουτερ, είναι τώρα το τηλέφφωνο. Οπότε εκείνο το splitter θα συνδέεονται και ρουτερ και τηλέφωνο αναγκαστικά. Εκτός αν πάω σε τρίτη πρίζα με τρίτο splitter. (Έχω αρκτά τέτοια)

Το splitter τότε τι δουλειά θα κάνει αφού δεν θα είναι φίλτρο;

Δημοσ.

Θα πρέπει να βγάλεις το τηλέφωνο, και στην θέση του να συνδέσεις το router.

Το αντίστοιχο καλώδιο που πηγαίνει στο netmod, θα το αποσυνδέσεις από το netmod και θα το συνδέσεις στην έξοδο του splitter που προορίζεται για το router. Δυστυχώς δεν μπορείς να έχεις ταυτόχρονα και το router και το τηλέφωνο στην ίδια πρίζα, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ασύρματο να κάνεις την δουλειά σου.

Δημοσ.

Οκ για την πρώτη σου πρόταση. Όμως μετά κατάλαβα οτι δεν με έπιασες. Σε ένα δωμάτιο (εκεί που υπάρχει τραβηγμένη η κεντρική γραμμή) υπάρχει το netmod. Σε άλλη πρίζα τηλεφώνου υπάρχει συνδεδεμένο τηλέφωνο. Εγώ θέλω να βάλω το ασύρματο ρούτερ σε πρίζα εκτός του δωματίου που υπάρχει το netmod, χωρίς να τραβήξω κανένα καλώδιο απο ένα δωμάτιο στο άλλο.

Δημοσ.

Αν μπορείς κάνε ένα σκαρίφημα με τα δωμάτια και τις γραμμές που έχεις ήδη περάσει, και να φάινεται που έχεις το netmod, router και τηλέφωνο.

Δημοσ.

Ορίστε περίπου πως είναι ο χώρος με τα δωμάτια. Splitter έχω πάρα πολλά οπότε δε μας νοιάζει.

Εκεί που είναι το χοντρό βέλος, εκεί υπάρχει τηλέφωνο τώρα, συνδεδεμένο με τη πρίζα τηλεφώνου του σαλονιού. Στο βέλος, δηλαδή μαζί με το τηλέφωνο θέλω να μπει το ρουτερ. Αλλά να τραβούσε απο την ίδια τηλεφωνική πρίζα. Αν δεν γίνεται αυτό να πάει τουλάχιστον το ρουτερ στο δωμάτιο Β.

Δεν θέλω απλά να τραβάω καλώδια απο το ένα δωμάτιο σε οποιοδήποτε άλλο.

Γρίφος λοιπόν προς επίλυση

post-39287-129062983645_thumb.jpg

Δημοσ.

Δυστυχώς με την συνδεσμολογία που θες δύσκολο.

Το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι να βάλεις εκεί που είναι το βέλος τα πάντα, δηλαδή netmod, router και τηλέφωνο.

Δημοσ.

Ναι αλλά δεν παίζει ρόλο που είναι η κεντρική γραμμή στο δωμάτιο Α; Δηλαδή έχει βγαλμένα ο ηλεκτρολόγος απο τον τοίχο ένα καλώδιο που πάει στο εσωτερικό του netmod και άλλα δύο καλώδια απο τον τοίχο στις θύρες b1,b2 του netmod.

Δημοσ.

αν οι γραμμες ειναι με 2 ζευγη καλωδια,δηλαδη πιο απλα το καθε καλωδιο εχει μεσα 4 υποκαλωδια μπορεις να κανεις οτι γουσταρεις μιας και το τηλ,η κεντρικη γραμμη και το ιντερνετ χρησιμοποιουν απο ενα ζευγος το καθενα και οχι ολη την τετραδα του απλου τηλεφωνικου καλωδιου.εγω με ενα τετοιο απλο καλωδιο μεταφερω τη γραμμη για το ρουτερ και τον 1 πιστν αριμθμο σε χωρο αρκετα μακρυνο απο το νετμοντ(35μ)

το μονο που χρειαζεσαι ειναι μερικα τηλεφωνικα κλιπακια και μια ειδικη πενσα

Δημοσ.

Το καλώδιο που είδα όντως έχει μέσα 4 υποκαλώδια. Δε μπορώ να καταλάβω όμως που θα με βηθήσει αυτό στο να βάλω το ρουτερ εκεί που έχω το βέλος, χωρίς να τραβήξω καλώδιο απο το netmod.

Με άλλα λόγια ρωτάω αν γίνεται να συνδέσω σε ένα σπίτι με γραμμή isdn, ένα router σε οποιαδήποτε γραμμή τηλεφώνου, όπως συνδέονται τα τηλέφωνα.

Δημοσ.

loipon για να κλεισει το θεμα.δεν μπορεις να εχεις και τηλεφωνο και adsl router σε ενα πριζακι που πριν ειχες μονο τηλεφωνο.το ξεχνας ριζικα αυτο εκτος αν πισω απο τον τοιχο υπαρχουν 2 ζευγαρια καλωδια οποτε εκει παμε αλου.το τηλερωνο παιρνει υποχρεωτικα απο το ab1 ab2 s0 s0 του netmod.το ιντερνετ οπως και δηποτε θελει πριν το Netmod.an tωρα απο εκει που ειναι το νετμοντ eφευγαν παραπανω καλωδια απο τα 2 που φευγουν για να πανε στο αλλο δωματιο θα εκανες οτι ηθελες.απλοποιησε τα στο κεφαλι σου για πιο απλα.ισχευι το παρακατω.το splitter μπενει πριν απο οτιδηποτε.τα τηλεφωνα παιρνουν απο τις θυρες που σου ειπα και το adsl παιρνει απο το σπλιττερ.κανε οτι μπορεις να φανταστεις αλλα πρεπει να ισχυει αυτο.ουτε φιλτρα ουτε πολλαπλα splitter.καλωδιο που ξεκιναει απο το splitter εχει 98 volt ταση δεν παιζει τηλεφωνο.καλωδιο που παιρνει απο το ab1 ab2 εχει 52 volt ταση παιζει τηλ δεν παιζει ιντενρνετ.

Δημοσ.

Πολύ καλός poulinos. Άρα internet μόνο απο την κεντρική γραμμή μπορώ να πάρω, και όχι απο άλλες πρίζες, καθώς οι άλλες πρίζες είναι απο τα ab1 και ab2; Επίσης σε pstn γραμμές, αυτό που κάνουν όλοι είναι το καλώδιο απο τον τοίχο μπαίνει σε splitter, και απο εκείνο το splitter παίρνει και το router και τηλέφωνο. Τι αλλάζει σχετικά με τα volts;

Τέλος, αν πάλι κατάλαβα καλά, οι δύο γραμμές που φεύγουν απο το netmod και μπαίνουν στον τοίχο, απλά είναι αυτές που καταλήγουν στις πρίζες τηλεφώνου των άλλων δωματίων; Δηλαδή προεκτάσεις χτισμένες στον τοίχο μέσα;

(Βλέπετε δεν σκάμπαζα όταν τα έκανε ο ηλεκτρολόγος...)

Ευχαριστώ..

Δημοσ.

σωστα .εκτος αν υπαρχουν και αλλα καλωδια πισω απο τον τοιχο αχρησιμοποιητα.οαν ειναι Pstn επειδη ολες οι γραμμες ειναι ισοδυναμες και δεν ξεκηνανε απο ενα Netmod οπως sto isdn εκει απλα οπου βαλεις σκετο τηλ βαζχεις φιλτρο αν θες και τηλ΄και ιντερνετ βαζεις splitter και αν θες μονο ιντερνετ δεν βαζεις τιποτα.αυθτο ειναι το καλο της pstn το κακο του isdn.

nai Οι γραμμες περνανε πισω απο τον τοιχο.ναι καποτε ηταν ολες το ιδιο ενωμενες μεταξυ τους οι γραμμες σαν Pstn απλα καποιος σου γυρισε την καλωδιωση σαν isdn κοβοντας ραβοντας τα πριζακια οπως εγινε και εγινε για isdn.σαν προκετασεις .αν βαλεις βεβεα pstn μια που η ιisdn ειναι αχρηστη τοτε εννοειτε οτι και ετσι οπως εισαι μπορεις ναπαιξεις αλλα και μπορεις να τα ξανακανεις ολα οπως ηταν πριν.isdnsucks

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...