protos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Η οθόνη βγάζει πολυ ζωηρά χρώματα με το κόκκινο να είναι πρώτο,αλλα αν ρυθμίσεις το custom mode σωστά βελτιώνεται πολύ.Συγκεκριμένα αν στο saturation βάλεις R:45,G:50,B:50,C:50,M:50,Y:50.Παράλληλα στο Gain R:100,G:95,B:100.Αυτές οι ρυθμίσεις είναι λιγό διαφορετικές απο αυτες που είχα πει πριν αλλα νομίζω καλύτερες.Οσο δε για τα άλλα mode νομίζω οτι τα χρώματα είτε φεύγουν αρκετα(Game,standard κλπ) είτε είναι πολύ μουντά(ειδικά στο sRGB).Επίσης δοκίμασε να ανεβάσεις λίγο το saturation στο catalyst control center (130).
xvagos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Σκέφτομαι να αγοράσω την Dell G2410 από εδώ: http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MO-034-DE&groupid=17&catid=510&subcat= Review εδώ: http://www.cnet.com.au/dell-g2410-339296020.htm Τι λέτε; Για τα λεφτά της είναι πολύ καλή θα έλεγα. Βέβαια είναι TN, αλλά με LED backlight. Επίσης υπάρχει και η Dell S2409w που την βρήκα στο you.gr στα 210€ περίπου. Ακούω γνώμες...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 προτιμώ οθόνες με 1920χ1200 και ας μην είναι Dell
protos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Xvagos κατα την γνώμη μου μην παίρνεις ΤΝ δεν έχει καμία σχέση με την Dell U2410 με IPS. Οσο αφορά την τιμή αν δώσεις 200 ευρώ παραπάνω και πάρεις την U2410 θα είναι καλύτερα.Στο κατω κατω πιστεύω οτι όταν αγοράζεις οθόνη καλύτερα να είναι ποιοτική γιατι την κρατάς περισσοτερο απο οτι αλλα περιφερειακά υπολογιστή.
xvagos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 protos μην το λες με σιγουριά. Σίγουρα θα σου μείνει, αλλά για πόσο; Σε 2-3 χρόνια θα βγουν οι OLED οθόνες και ποιος ξέρει τι άλλες. Αξίζει να δώσεις 500+ ευρώ για οθόνη που (εξάλλου σε 2 χρόνια θα έχουν βγει πολύ καλύτερες) προορίζεται κυρίως για PC gaming, movies, ΧΒΟΧ360 και φυσικά surfing στο Internet; Δηλαδή πόσο καλύτερες είναι από τις ΤΝ, εκτός φυσικά τις γωνίες θέασης (οι οποίες για μένα δεν είναι και κάτι το σημαντικό); Δεν ξέρω τι να πάρω τελικά. Μάλλον θα μείνω σε αυτή που έχω για να ησυχάσω στην τελική... και από ότι κατάλαβα καμία οθόνη δεν είναι τέλεια συνολικά, ακόμα και οι Eizo... Thanks...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 σε 2-3 χρόνια θα έχουν βγει καλύτερες από την U2410 αλλά θα είναι και πάλι ακριβές... οι TN δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν καλύτερες από τις άλλες...
JIMBOAthens Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 οι TN δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν καλύτερες από τις άλλες... Σίγουρα. Θα είναι πάντα όμως πολύ πιο οικονομικές. Και αν δεν σε ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι γωνίες θέασης (ειδικά αν κάθεσαι face to face στο monitor) δεν βλέπω να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να επενδύσει κάποιος σχεδόν τα διπλάσια χρήματα (μιλάω για την πλειοψηφία των χρηστών που χρησιμοποιούν το PC σε καθημερινές εφαρμογές κ.τ.λ.)...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 σίγουρα είναι πιο οικονομικές αλλά δεν στέκει το επιχείρημα ότι θα βγουν καινούριες σε 2-3 χρόνια... δεν είναι το θέμα μόνο οι γωνίες θέασης, ακόμα και μπροστά από το monitor να είσαι τα TN Panel Monitors έχουν χειρότερο χρώμα...FACT
protos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Συμφωνώ με τον Thresh ΔΕΝ ειναι μόνο οι γωνίες θέασεις αλλα κυρίως το χρώμα που πραγματικα σε μια καλή οθόνη και αν την βαλεις δίπλα με TN δεν έχει καμια απολύτως σχέση.Βεβαίως μπορεί κάποιος να πει οτι δεν τον ενδιαφερει το χρώμα τοσο πολυ οπότε τοτε πάω πασο !
nikosl Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Την παρείγγειλα.... Ελπίζω να μην μετανιώσω.
polydoroskatharakis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Εντυπώσεις από την DELL U2410. Μετά από μερικές μέρες που τη δούλεψα (συνδεδεμένη στο MacBook Pro μέσω mini DisplayPort to HDMI), έχω να πω τα εξής: 1. Όταν την ξεπακετάρισα μου έδωσε την εντύπωση πως δεν είναι και τόσο μεγάλη οθόνη. Ίσως στην εντύπωση του μεγέθους να συνέβαλε το πλαίσιο γύρω από την οθόνη που είναι σχετικά μικρό. Η κατασκευή της είναι συμπαγής, στιβαρή, επαγγελματική. Φαίνεται πως είναι προσεγμένη κατασκευαστικά με ιδιαίτερα μελετημένη εργονομία. 2. Η πρώτη εντύπωση από τη χρωματική της απόδοση συνδέοντάς την σε ένα υπολογιστή, είναι απογοητευτική! Τα χρώματα μοιάζουν μουντά, χωρίς ζωή, ξεπλυμένα. Ακόμη και στο προφίλ sRGB που χρησιμοποιείται τις περισσότερες περιπτώσεις και που είναι υποτίθεται ακριβές στο ταίριασμα υπολογιστή - οθόνης, τα χρώματα δεν είναι καθόλου ζωηρά. Η αιτία για την οποία είναι έτσι, όπως τελικά διαπίστωσα, είναι η εξής: ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ να είναι, για να είναι ακριβής και σωστή χρωματικά η απεικόνιση. Μπορεί κανείς βέβαια στην οθόνη να πειράξει τον κορεσμό, ή ακόμη στην κάρτα οθόνης να ανεβάσει το vibrance, όμως τότε ενώ θα είναι πιο εντυπωσιακή, δε θα είναι ακριβής. 3. Η οθόνη έχει εύχρηστο μενού με πλήκτρα αφής που μάλιστα ενεργοποιούνται όταν πλησιάσουμε κοντά στο διακόπτη και εκτός από τις προκαθορισμένες επιλογές - προφίλ (έχει ακόμη και GAME!), μπορεί να αποθηκεύσει ένα ακόμη σετ ρυθμίσεων. Προσωπικά το βρήκα πολύ δύσκολο να καταφέρω να ρυθμίσω την οθόνη σε ένα διαφορετικό προφίλ, γι΄αυτό και την άφησα στο προ - ρυθμισμένο sRGB. Η οθόνη ενδεχομένως πρέπει να καλιμπραριστεί για να αναδείξει όλες τις αρετές της αλλά προφανώς θα χρειάζεται ειδικό μηχάνημα που δεν έχω. Πάντως, έρχεται με ένα φύλο χαρτί από το εργοστάσιο με τα στοιχεία από τις ρυθμίσεις που έκαναν στο πάνελ μέσα στο εργοστάσιο. 4. Η οθόνη έχει ένα ματ φίλτρο προφανώς για την αποκοπή των αντανακλάσεων, πού όμως διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά που μπορεί να μην αρέσουν σε όλους: Καταρχήν, υπό ορισμένη γωνία, το φίλτρο αυτό φαίνεται σαν να "λαμπυρίζει", κάτι βέβαια που είναι πολύ αμυδρό (ίσως οι περισσότεροι ούτε καν θα το παρατηρήσουν), όμως υπάρχει αυτή η "φωτεινότητα". Δεν είναι ενοχλητικό φαινόμενο, υπάρχει όμως. Εξάλλου, το φίλτρο έχει μια υφή που κάνει τις φωτεινές ομοιόμορφες επιφάνειες να φαίνονται από κοντά "σαγρέ", ή σαν λερωμένες. Το φαινόμενο είναι επίσης πολύ αμυδρό αλλά μπορεί να το παρατηρήσει κανείς κατά το σερφάρισμα. 5. Δεν έχω ξαναδουλέψει σε οθόνη με IPS πάνελ και μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση η χρωματική πιστότητα και οι μεγάλες γωνίες θέασης. Η οθόνη είναι ξεκούραστη και κατάλληλη για πολύωρη εργασία και από όσα ακούω το service της Dell στην Ελλάδα είναι υποδειγματικό. Έχει εγύηση 3 χρόνια την οποία ελπίζω να μην την χρειαστώ.
nikosl Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 dispatched και εμένα πριν λίγο.... Άντε να δουμε.
xvagos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Θα ήθελα μερικές ερωτήσεις σε όσους έχουν την Dell U2410: 1) Πόσο καλή είναι η ομοιομορφία της φωτεινότητας; 2) Έχει backlight bleeding; 3) Το μαύρο της είναι... μαύρο; 4) Πως πάει στο gaming; (Input lag, χρώματα κτλπ) 5) Σε βίντεο SD (Divx) δείχνει καλά; 6) Έχετε συνδέσει κονσόλες (Wii, XBOX360) και αν πως δείχνει; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
protos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 1)Δεν μπορώ να πω οτι έχω δει κάποια ανομοιομορφία στην φωτεινότητα. 2)Ούτε backlight bleeding (ίσως να έχει ελάχιστο σχέδον καθόλου στην κάτω αριστερή γωνία) 3)Το μαύρο της είναι αρκετά μαύρο (βέβαια εξαρτάται και απο τις ρυθμίσεις) 4)Στο gaming δεν έχω καποιο ιδιαίτερο πρόβλημα (σε review που είδα έχει αρκετά χαμηλό input lag νομίζω μεταξύ 14-31ms) 5)Σε βίντεο SD νομίζω οτι το δειχνεί μια χαρά(αλλα αυτό εξαρτάται και απο άλλους παράγοντες).Βασικά στο HD δίνει ρέστα! 6)Κονσόλες δεν έχω οπότε δεν μπορώ να σου πω κατι
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 το TFTCentral.co.uk θα βγάλει σύντομα review από ότι είδα πριν λίγο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.