Προς το περιεχόμενο

οθονη 24''...σας ακουω

perix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλοδούλευτο φιλαράκι, γεια ξεκινά με sRGB και βλέπουμε :) αν και όπως πει και οι ειδήμονες του θέματος καθε οθόνη ειναι διαφορετική, εσύ διαφορά είδες?

Από τα default των windows η διαφορά είναι χαόδης, αλλά από το καλιμπράρισμα που είχα κάνει με το μάτι πρέπει να πω ότι είχα πέσει αρκετά πιο κοντά. Λοιπόν σε adobeRGB μου δείχνει το ιδανικό contrast στο 100% κ στο custom preset μου το δείχνει στο 65%. Λίγο περίργο. Θα ασχοληθώ περισσότερο αύριο...

• Απαντ. 761
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Το αρχείο με τα profil είναι εδώ: http://rapidshare.com/files/341994285/Dell.rar.html

Στα presets πρέπει να έχετε τις εξής ρυθμίσεις:

Standard: Brightness: 25 Contrast: 65

Με αυτά μου δίνει White Level: 7200Κ

AdobeRGB: Brightness: 30 Contrast: 100

Με αυτά μου δίνει White Level: 6700Κ

sRGB: Brightness: 50 Contrast: 100

Με αυτά μου δίνει White Level: 6700Κ

Custom: Brightness: 28 Contrast: 71

Gain: 95/88/91

Offset: 55/47/61

Με αυτά μου δίνει White Level: 6500Κ

Ακούω αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής εμένα μου αρέσει πιο πολύ το Standard και το adobeRGB

Δημοσ.

Φίλε Mastro,

να σε ρωτήσω ωπς κατέληξες στην απόφαση υπέρ του i1Display LT, σε σύγκριση με το i1Display 2, ή το Eye-One Photo ? Κατάλαβες ποιές είναι οι διαφορές τους?

Δεν μπόρεσα να βρω κάποιο συγκριτικό μεταξύ τους.

Διάβασα ότι διαφέρουν μόνο στο περιεχόμενο software, που τελικά μπορεί να αναβαθμιστεί κιόλας στο αντίστοιχο της έκδοσης 2. Έτσι είναι;

Μέχρι τώρα, πίστευα ότι αρκούσε η αγορά ενός εκ των: X-Rite Eye-One Display (LT ή 2), ή το GretagMacbeth Eye-One Photo, ή το ColorVision Spyder3 Pro, ή το (αρκετό ακριβό) LaCie Blue Eye (Pro).

Τις τελευταίες μέρες, διαβάζοντας για calibrators, "ανακάλυψα" έννοιες όπως: Colorimeter και Spectrophotometer, που τις νόμιζα συνώνυμες με το Calibrator, αλλά μάλλον έκανα λάθος.

Τελικά, όποιος ξέρει ας μου απαντήσει (επειδή δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα καλά), δεν αρκεί η χρήση ενός από τις παραπάνω συσκευές ; απαιτούνται δύο εξ αυτών; και ποιές;

Δημοσ.
Φίλε Mastro,

να σε ρωτήσω ωπς κατέληξες στην απόφαση υπέρ του i1Display LT, σε σύγκριση με το i1Display 2, ή το Eye-One Photo ? Κατάλαβες ποιές είναι οι διαφορές τους?

Δεν μπόρεσα να βρω κάποιο συγκριτικό μεταξύ τους.

Διάβασα ότι διαφέρουν μόνο στο περιεχόμενο software, που τελικά μπορεί να αναβαθμιστεί κιόλας στο αντίστοιχο της έκδοσης 2. Έτσι είναι;

Μέχρι τώρα, πίστευα ότι αρκούσε η αγορά ενός εκ των: X-Rite Eye-One Display (LT ή 2), ή το GretagMacbeth Eye-One Photo, ή το ColorVision Spyder3 Pro, ή το (αρκετό ακριβό) LaCie Blue Eye (Pro).

Τις τελευταίες μέρες, διαβάζοντας για calibrators, "ανακάλυψα" έννοιες όπως: Colorimeter και Spectrophotometer, που τις νόμιζα συνώνυμες με το Calibrator, αλλά μάλλον έκανα λάθος.

Τελικά, όποιος ξέρει ας μου απαντήσει (επειδή δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα καλά), δεν αρκεί η χρήση ενός από τις παραπάνω συσκευές ; απαιτούνται δύο εξ αυτών; και ποιές;

Κατέληξα στο LT καθαρά λόγω απόδοσης τιμής και ξέροντας ότι σε θέμα harware είναι ακριβώς ίδιο με το i1Display 2 το οποίο παίρνει άριστες κριτικές. Το μόνο που αλλάζει λοιπόν όπως και εσύ τόνισες είναι το software, το οποίο αν κατάλαβα καλά τα έξτρα τα χρειάζονται όσοι είναι επαγγελματίες.

Στην 2η ερώτησή σου αν δεν κάνω λάθος νομίζω ότι με το σπεκτροφωτόμετρο μπορείς να καλιμπράρεις και εκτυπωτές και προτζέκτορες. Οπότε το ποιο σου χρειάζεται είναι σχετικό.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις.

Σκέφτομαι κι εγώ την Dell-2410 (ή την HP-2475w). Πριν καταφύγω όμως στο uk, είπα να κοιτάξω ποιά είναι η διαφορά από εδώ. Ρώτησα όμως σε 3-4 μαγαζιά και αλυσίδες και δεν τη φέρνει κανείς τους. Από βδομάδας, θα πάρω την αντιπροσωπεία. Δεν ξέρω αν πουλάν κι από κει, λιανική. Θα προτιμούσα να την έβλεπα πχ. έστω σε έκθεση (παρότι δεν τις ρυθμίζουν και στο μέγιστο της απόδοσής τους) πριν οποιαδήποτε κίνηση αγοράς.

Δημοσ.
Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις.

Σκέφτομαι κι εγώ την Dell-2410 (ή την HP-2475w). Πριν καταφύγω όμως στο uk, είπα να κοιτάξω ποιά είναι η διαφορά από εδώ. Ρώτησα όμως σε 3-4 μαγαζιά και αλυσίδες και δεν τη φέρνει κανείς τους. Από βδομάδας, θα πάρω την αντιπροσωπεία. Δεν ξέρω αν πουλάν κι από κει, λιανική. Θα προτιμούσα να την έβλεπα πχ. έστω σε έκθεση (παρότι δεν τις ρυθμίζουν και στο μέγιστο της απόδοσής τους) πριν οποιαδήποτε κίνηση αγοράς.

Μάζι με τα μεταφορικά η dell θα σου έρθει από Αγγλία γύρω στα 200€ φθηνότερη. Με την τωρινή ισοτιμία είναι γύρω στα 520€ από http://www.pcbuyit.co.uk, από Ελλάδα απότι θυμάμαι πάει γύρω στα 7 κατοστάρικα. Την dell δεν θα την βρεις στο λιανικό εμπόριο στην Ελλάδα, δεν ξέρω μηπως στα κεντρικά της dell στην Αθήνα έχουν κανά κομμάτι για επίδειξη...

Δημοσ.

παιδια και εγω σκεφτομαι για την αγορα της U2410 και την εχω βρει σε καταστημα εδω να την φερει με 550 ευρο καλα δεν ειναι???

Δημοσ.

Παρακολουθώ το θέμα εδώ και αρκετό καιρό. Διαβάζοντας τα καλά σας λόγια την αγόρασα και εγώ αλλά από το zero1. Περιμένω να έρθει σήμερα ή αύριο για να δω επιτέλους αν αξίζει πραγματικά τα λεφτά της.

Την αγόρασα από Ελλάδα γιατί μου έρχονταν τα ίδια λεφτά περίπου με pcbuyit λόγω επαγγελματικού ΑΦΜ και δεν ήθελα να μπλέξω με ενδοκοινοτικές συναλλαγές του ΦΠΑ. Περίπου 566 ευρώ με ΦΠΑ από Θεσσαλονίκη (μαζί με μεταφορικά).

Δημοσ.

Παιδιά δοκίμασε κανείς τα Profiles του φίλου πιό πάνω ?... Για πείτε εντυπώσεις...

ΘΑ το δοκίμαζα εγώ αλλα που ο χρόνος..!!!

Δημοσ.
@ nikosl:

γύρω στα 520€ από www.pcbuyit.co.uk, από Ελλάδα απότι θυμάμαι πάει γύρω στα 7 κατοστάρικα.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Στο pcbuyit όμως, δεν βλέπω να δέχονται paypal, που θα το προτιμούσα ως έξτρα ασφάλεια για δικτυο-αγορές. Επιπλέον στη σελίδα τους για την "εγγύηση" τα 3 χρόνια αφορούν στο Η.Β. Επίσης, γραφει ότι για αγοραστές από ΕΕ, ΔΕΝ ισχύουν οι "Distance Selling regulations". (Την επιστροφή εντός 7 ημερών, ανεξαρτήτως λόγου, εννοεί ; )

Και για εγγύηση (PAN EU warranty) να ρωτηθεί η ντόπια αντ/πεία.

@ kavalinas

παιδια και εγω σκεφτομαι για την αγορα της U2410 και την εχω βρει σε καταστημα εδω να την φερει με 550 ευρο καλα δεν ειναι???

Σε ποιό μαγαζί τη βρήκες, τόσο ; Εγώ πάντως, σε 3-4 που ρώτησα δεν τη φέρνουν. Από την αντ/πεία μου έδωσαν κάποιους μεταπωλητές τους (OCTABIT, BYTE, COSMOS), μόνο που κι αυτοί είναι μεγάλοι εισαγωγείς από μόνοι τους, και θα πρέπει να πάρω τον καθένα τους ξεχωριστά για να μου δώσει (ίσως) λίστα καταστημάτων λιανικής.

Επειδή όμως στην αντ/πεία δεν βρήκα τον κυρίως υπεύθυνο του τμ. πωλήσεων, δεν μου απέκλεισαν την πιθανότητα αγοράς απ' αυτήν απευθείας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν επείγομαι κιόλας, μιας και χρησιμοποιώ ακόμα μια Ειζο 17άρα Τρίνιτρον, που μου κάνει κάτι ...τερτίπια, όταν πρωτο-ξεκινάει ενώ στη συνέχεια, δουλεύει μια χαρά (σχεδόν).

Αλλά επειδή δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να με αφήσει άξαφνα, στα κρύα του λουτρού, κοιτάω από θα μπορώ να βρω την αντικαταστατριά της, χωρίς να χρειαστώ να ψάχνω την τελευταία στιγμή.

Αν το κατάστημα που λες την δίνει με 550ε και επίσημη εγγύηση, φυσικά και συμφέρει, αφού είναι πολύ κοντά στα από Η.Β.

Πες μας ποιό είναι, να τον έχουμε στα υπόψιν μας.

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.
στο zero1 που την βρηκατε; φιλε fotia13, θα μπορουσες να μου στειλεις λινκ; δεν την βρηκα στο εν λογω καταστημα

Μάλλον είμαι τυχερός. Και εγώ που μπήκα στο site της zerone σήμερα δεν την έχει. Το καλύτερο που θα έκανες φίλε Panathinaikara θα ήταν να τους πάρεις τηλέφωνο αν θα την ξαναφέρουν. Από τις ταινίες που έχει πάνω το κουτί φαίνεται ότι την εισαγωγή την έχει κάνει η Westnet (επίσημος αντιπρόσωπος της dell). http://www.mywestnet.com/products.htm

Την οθόνη την παρέλαβα την Δευτέρα και είναι σούπερ!! Είχα μια 19αρα crt που είχε αρχίσει και έκανε νερά και η μετάβαση είναι εντυπωσιακή. Χρησιμοποιώ το preset mode sRGB στα χρώματα. Νομίζω ότι μου ταιριάζει στις σωστές χρωματικές αποδόσεις στα μάτια μου. Σε σύγκριση με μια samsung 215tw με pva panel που επίσης έχω, νομίζω ότι τα χρώματα είναι πολύ πιο ζωηρά και εντυπωσιακά σωστά. Δεν το συζητάω καν για γωνίες όρασης γιατί την χρησιμοποιώ για παρουσιάσεις σχεδίων και προοπτικά. Δεν μπορώ να εντοπίσω τα προβλήματα που αναφέρονται σε ξένα sites για ομοιομορφίες και ροζ αποχρώσεις κλπ. Τέλος θέλω να αναφέρω ότι έχει μια πολύ λειτουργική βάση ρυθμιζόμενη καθ'ύψος και περιστροφή στον άξονά της, χαρακτηριστικά που έψαχνα στην 24άρα οθόνη και οι περισσότερες που υπάρχουν στην αγορά δεν τα έχουν.

Σήμερα βρήκα στο you και μια NEC 23άρα με επίσης ips panel που είναι ενδιαφέρον οθόνη με καλή τιμή. http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=95CD1612CCC12640BA9938081DA9505F&pa=4BD6FE9E0023DF4C903F20B665A6D6BD

Δημοσ.

Μια λιγο ασχετη ερωτηση αλλα ισως καποιος κατοχος u2410 να ξεριε να βοηθησει. Εχω φαει το κοσμο να βρω displayport καλωδιο στην Αθηνα ή εστω ενα ανταπτορα απο displayport>dvi. Εχει καποιος ιδεα που μπορω να βρω?

Δημοσ.
Μια λιγο ασχετη ερωτηση αλλα ισως καποιος κατοχος u2410 να ξεριε να βοηθησει. Εχω φαει το κοσμο να βρω displayport καλωδιο στην Αθηνα ή εστω ενα ανταπτορα απο displayport>dvi. Εχει καποιος ιδεα που μπορω να βρω?

Κάτι τέτοιο ζητάς; http://www.ipshop.gr/product-id-33772.html

Στο skroutz έχει διάφορα τέτοια ψιψιτέτοια: http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=displayport

Δημοσ.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Στο pcbuyit όμως, δεν βλέπω να δέχονται paypal, που θα το προτιμούσα ως έξτρα ασφάλεια για δικτυο-αγορές. Επιπλέον στη σελίδα τους για την "εγγύηση" τα 3 χρόνια αφορούν στο Η.Β. Επίσης, γραφει ότι για αγοραστές από ΕΕ, ΔΕΝ ισχύουν οι "Distance Selling regulations". (Την επιστροφή εντός 7 ημερών, ανεξαρτήτως λόγου, εννοεί ; )

Και για εγγύηση (PAN EU warranty) να ρωτηθεί η ντόπια αντ/πεία.

Απότι θυμάμαι στο τελευταίο στάδιο παραγγελίας μπορούσες να επιλέξεις paypal αν ήθελες, αλλά όπως και να χει έχουμε αγοράσει κανα 20αριά άτομα από αυτό το κατάστημα και δεν παρουσιάστηκε σε κανεναν πρόβλημα (Δές και στο adslgr.com το σχετικό θέμα για την 22άρα dell http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=308713&highlight=dell+2209WA )

H εγγύηση είναι πανευρωπαϊκή, ισχύει κανονικά στην Ελλάδα, και το refund για την πρώτη βδομάδα μπορεί να μην υποστηρίζεται από το pcbuyit, αλλά μπορείς να επικοινωνήσεις απευθείας με dell Ελλάδας και να το κανονίσεις εφόσον δεν σε ικανοποιεί η οθόνη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...