Προς το περιεχόμενο

οθονη 24''...σας ακουω

perix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερώτηση :

Στην Dell Ultrasharp U2410 που αγόρασα πρόσφατα, προσπάθησα και έκανα calibration.

Υπάρχει κάποιος με την ίδια οθόνη, να μου πεί τις δικές του τιμές και να με βοηθήσει, ωστε το calibration να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο?...

Ευχαριστώ !

• Απαντ. 761
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εσύ Thresh, έχεις την U2410 έτσι δεν είναι ?

Μπορείς να μου πείς τις δικές σου ρυθμίσεις να τις δοκιμάσω αν δεν σου κάνει κόπο ?..

Θα σου ήμουν υπόχρεος..

Δημοσ.

Τυχερός... μιας κ ο calibrator έχει τρελά λεφτά απο όσο γνωρίζω...

Το tftcentral τί ρυθμίσεις δίνει?.. Γιατί απο ό,τι είδα, χρησιμοποίησε πολλές ρυθμίσεις.. μπερδεύτηκα λίγο για να πώ την αλήθεια.. (δεν κατάλαβα σε ποιές ρυθμίσεις κατέληξε..)

• Super Moderators
Δημοσ.

sRGB profile και το icc profile που δίνει..contrast & brightness επίσης συγκεκριμένα πράγματα

Δημοσ.

Μια ερώτηση παιδες επειδή σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω την U2410..Σε ξένα forums αναφέρουν ότι μερικά κομματια εμφανίζουν "tint problems".

1) Τι είναι αυτο το "tint" ?

2) Το έχει παρατηρήσει κάποιος από εσάς που έχετε αγοράσει την οθόνη?

Δημοσ.

tint συνήθως εννοούν όταν η οθόνη μοιράζει ανόμοια είτε φως είτε χρώματα δημιουργώντας εκτός από τα προφανώς λανθασμένα χρώματα στη μία τουλάχιστον πλευρά, ένα degrade στην προβληματική περιοχή που συνήθως είναι όλη η οθόνη ή από την μέση και κάτω ή τη χειρότερη περίπτωση όλη η εικόνα να έχει πολύ πιο έντονο ένα χρώμα πχ να πρασινίζει

για να μην γίνει παρανόηση σε καμία οθόνη δεν υπάρχει τέλεια κατανομή (εκτός από εξωφρενικά ακριβές οθόνες τύπου πούλησε το σπίτι σου για να πάρεις μία..) αλλά από ένα σημείο και μετά είναι διακριτό (στον επαγγελματία συνήθως) και μη ανεκτό, εκεί είναι το πρόβλημα

οι τελευταίες ακριβές dell (μιλάω για 'επαγγελματικές' οθόνες) είναι πάρα πολύ γνωστές για αυτό το πρόβλημα, είχε δημιουργηθεί μεγάλο θέμα και για αυτό κανείς πληροφορημένος δεν τις επιλέγει

το πρόβλημα είχε εμφανιστεί και σε monitor που φορούν ακριβώς το ίδιο panel με monitor άλλων εταιριών όπως η eizo που δεν είχαν πρόβλημα (ούτως ή άλλως από όσο γνωρίζω το panel δε σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά η σύγκριση σε κάθε περίπτωση αναπόφευκτα έγινει τα με αντίστοιχης κλάσσης monitor)

οι περιπτώσεις που ξέρω (είχα ψάξει λίγο το θέμα με τα Dell) ανιχνεύθηκαν σε 'επαγγελματικά' μοντέλα από ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η πιστότητα των χρωμάτων και το κατάλαβαν επειδή όταν αγοράζουν μια οθόνη την ελέγχουν ακριβώς για τέτοια προβλήματα γιατί από αυτά εξαρτάται η δουλειά τους

πολλές περιπτώσεις δεν είχαν πρόβλημα ενοχλητικό για έναν απλό χρήστη πχ gamer, τουλάχιστον από όσα παραδείγματα έχω δει προσωπικά αλλά για ένα φωτογράφο και δεδομένου ότι πλήρωσε για 'επαγγελματική' οθόνη είναι απαράδεκτο

έχουν παρατηρηθεί και μερικές οθόνες που με μια ματιά βλέπεις πως είχαν πρόβλημα

γενικότερα αυτό δεν σημαίνει μακριά από dell εκτός αν θέλεις κάποιο επαγγελματικό monitor, αν υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με το 24άρι θα είχε αναφερθεί κι εδώ πιστεύω, αν κατάλαβα καλά αρκετοί το πήραν

αυτά

Δημοσ.
Πως ακριβως το κανεις?

Κατέβασα το αρχείο .icm απο αυτά που μου υπέδειξε ο Thresh και πήγα (στα Windows 7) στο Screen Resolution -> Advanced -> Color Management και έκανα add το profile (δλδ το αρχείο..) Και το έκανα και default γιατι μου άρεσε...! :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...