Προς το περιεχόμενο

οθονη 24''...σας ακουω

perix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αξιζει τοσα λεφτα για games ή με μια Τ260HD μπορω να κανω τη δουλεια μου ανετα?

Να πω οτι τωρα ειμαι με Eizo S1911

Οπως εχω απαντησει και σε αλλο thread στην ιδια ερωτηση :

Aυτο εξαρταται απο εσενα και μονο, δεν ειναι μια ερωτηση που μπορει να απαντηθει αντικειμενικα. Εγω δε διανοουμαι να παω σε ΤΝ. Οθονη δεν αγοραζω καθε χρονο, και δε θυσιαζω τη γωνια θεασης και τα χρωματα του IPS για να γλιτωσω 200 ευρω που σε βαθος 3 ετων που θα χρησιμοποιησω minimum την οθονη ειναι λιγοτερο απο 6 ευρω το μηνα.

Αλλα θα θεωρησω απολυτα φυσιολογικο και το να πει καποιος αλλος, οτι και με το ΤΝ μια χαρα κανει τη δουλεια του, στα χρωματα δε βλεπει καμια διαφορα και η γωνια θεασης σπανια τον ενοχλει, ενω αντιθετα επωφελειται απο το καλυτερο response time. Ετσι και αυτος δε διανοειται να δωσει 200 ευρω παραπανω που θα ηταν "πεταμενα" στην περιπτωση του....και μπορει να κανει τοσα πραγματα με αυτα τα 200 ευρω πιο χρησιμα για αυτον, απο το να παρει μια διπλασιας αποδοσης καρτα γραφικων και να χαρει τα παιχνιδακια του πολυ καλυτερα απο το να ειχε λιγο πιο ζωντανα χρωματα, μεχρι το να τα φαει βγαινοντας 5-10 φορες με φιλαρακια και να τα πιει να διασκεδασει αντι να λιωσει στο PC...

Ειναι θεμα προτεραιοτητων και του κατα ποσο βλεπεις τη διαφορα που υπαρχει (τοσο στα χρωματα/γωνια θεασης υπερ του IPS, οσο και στο response time υπερ του ΤΝ)....μη ρωτας αλλους να απαντησουν για σενα γιατι εσυ θα χασεις!

• Απαντ. 761
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Στη δουλειά έχουμε μια HP 2475W και είπα να ρίξω μια ματιά.

Μου έκανε εντύπωση ότι δοκιμάζοντας στα 1920χ1080,έβαλα 100Hz refresh rate έδειχνε κανονικά.

Σε αυτή τη περίπτωση έχουμε ομαλότερη κίνηση όπως γίνεται στις 100hz lcd tv? Αν ναί,σίγουρα μιλάμε για μεγάλη δουλειά.

Από εικόνα δε μπορώ να εκφέρω άποψη από τη στιγμή που δούλευε με απλό d-sub...

Αυτή με την Dell u2410 έχουν ίδιο panel?

Δημοσ.
Στη δουλειά έχουμε μια HP 2475W και είπα να ρίξω μια ματιά.

Μου έκανε εντύπωση ότι δοκιμάζοντας στα 1920χ1080,έβαλα 100Hz refresh rate έδειχνε κανονικά.

Σε αυτή τη περίπτωση έχουμε ομαλότερη κίνηση όπως γίνεται στις 100hz lcd tv? Αν ναί,σίγουρα μιλάμε για μεγάλη δουλειά.

Από εικόνα δε μπορώ να εκφέρω άποψη από τη στιγμή που δούλευε με απλό d-sub...

Αυτή με την Dell u2410 έχουν ίδιο panel?

καμια σχεση. Το πως το πηρε δεν ξερω....λογικα εδειχνε οτι το πηρε απο καποιο bug αλλα πρακτικα στα 60 ησουνα. Ta 100hz των hdtvs δεν εχουνβ καμια σχεση με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ 100hz οπως ειχες καποτε στην CRT σου και δεν ειναι για να τα μπερδευουμε. Σε monitors μακρια απο "τετοια" 100hz. Εχουν βγαλει η Viewsonic και η Asus καποια ΤΝ monitors με 120hz πραγματικα αν καποιον τον νοιαζει τοσο πολυ το θεμα, αλλα οι τιμες ειναι ψηλες και πιστευω πιο πολυ διαφορα θα δεις με το να παρεις καλο Panel παρα ΤΝ με 120Hz...

Η HP που ειδες, με την Dell ναι φορανε το ιδιο panel.

Δημοσ.

Τι εννοείς δεν έπαιζε?

Adapter-List all modes,έχοντας κάνει Override τα refresh rates που δε μπορεί να απεικονίσει.

Τώρα γιατί έδειξε δε ξέρω.Πάντως μήνυμα out of range δεν πήρα.

Δημοσ.

απλα δε γινεται να εδειξε πραγματικα 100hz. Μπορει το λειτουργικο να σου εδωσε αυτην την εντυπωση αλλα αυτο που εβλεπες μπροστα σου ηταν 60hz. Δεν ειναι θεμα προδιαγραφων, που ας πουμε να μπορεις να τις "ξεπερασεις" σε στυλ "overclock" , ειναι θεμα οτι τα ηλεκτρονικα της οθονης θα απερριπταν το σημα αν ειχε πανω απο 60hz.

Πιο αξιοπιστος τροπος να τσεκαρεις τι πραγματικα βλεπεις θα ηταν να πατησεις απο την οθονη και να δεις στο OSD της τι σου λεει οτι δειχνει εκεινη τη στιγμη...

Δημοσ.

Σωστά,

Θα το τσεκάρω και θα σου πώ...

*update*

Έχεις δίκιο.

Δείχνει ο driver ότι ανεβάζει αλλά στο info δίνει 60hz...

Μέχρι 75hz σε κάποιες χαμηλότερες αναλύσεις και μέχρι εκεί...

Δημοσ.
Νομίζω οτι η Dell u2410 φοράει λιγο πιο καινούργιο πάνελ απο την Hp2475 .Δεν θυμαμαι που το έιχα δει σε καποιο forum.

το ιδιο φοραει. Γενικα αυτο το panel δεν ειναι και πολυ καινουριο....νομιζω οτι η LG εχει επικεντρωθει στα e-ips και σε 16:9 αυτη τη στιγμη, και αυτο το ιδιο H-IPS παραμενει η ναυαρχιδα της τα τελευταια 2 χρονια...

Δημοσ.

Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο LG στις 24'' LG W2452V-PF TFT Monitor 24''και LG W2453V-PF TFT Monitor 24''. Ποία από τις δύο είναι καλύτερη;;; Τώρα έχω την LG L207WT-PF θα δω μεγάλη διαφορά με κάποια από τις δύο (προφανώς δεν αναφέρομαι στο μέγεθος);;;

Μέχρι τα 300€ μπορώ να τα δώσω (και λιγότερα δεν με χαλάει).

Υπάρχει κάποια άλλη να διαλέξω (με ενδιαφέρει η εγγύηση);;; Περιμένουμε καινούρια μοντέλα γιατί δεν βιάζομαι κιόλας;;;

Ευχαριστώ πολύ

Υ.Γ. Δεν ήθελα να ανοίξω καινούριο θέμα αφού υπάρχει αυτό.

Δημοσ.

Η 2452 σίγουρα λόγω ανάλυσης σε πρώτη φάση,τα 2 με τα 5 ms αν δεν είσαι gamer δε θα σου φανούν σημαντικά.

Η Dell U2410 με την HP 2475 έχει διαφορές ρε παιδιά ή είναι ίδιο πράγμα?

Είναι ίδιο panel αλλά στο tftcentral δίνει μικρό προβάδισμα στην hp.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...