Προς το περιεχόμενο

οθονη 24''...σας ακουω

perix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα τη βοήθεια σας για αγορά νέας οθόνης.

Θέλω να είναι

* 23 ή 24 ιντσών

* FullHD

* να έχει είσοδο HDMI

* ηχεία.

* η τιμή της να μην ξεπερνάει τα 380�.

* θα την χρησιμοποιώ για ταινίες (Blue Ray, X264, XVID), για παιχνίδια και για να συνδέω με HDMI το PS3.

Το έχω ψάξει λίγο το θέμα και έχω βρει τα παρακάτω μοντέλα

SAMSUNG 2493HM (24 ιντσών) - 333�

SAMSUNG SM-T240HD (24 ιντσών) - 374�

ASUS VH242H (23,5 ιντσών) - 269�

ASUS VK 246H (24 ιντσών) -329�

LG M2394D (23 ιντσών) - 297�

HP W2448HC (24 ιντσών) - 380�

1)Η αλήθεια είναι ότι 380� και 374� μου φαίνονται πολλά λεφτά, αλλά αν αξίζουν οι συγκεκριμένες οθόνες τα χρήματά τους και πρόκειται να δω διαφορά από τις άλλες θα τα δώσω με χαρά�.μια φορά αγοράζουμε οθόνη�

2)Ένας άλλος παράγοντας που με δυσκολεύει να αποφασίσω είναι το χαρακτηριστικό Απεικόνιση (το κάδρο που συνήθως το λένε). Σε άλλες είναι 16:10 και σε άλλες 16:9. Η διαφορά ποια είναι ? Είναι κατά πολύ καλύτερο το 16:10 από το 16:9?

3)Ένα άλλο θέμα είναι το HDCP. �λλες το έχουν και άλλες όχι�Πόσο σημαντικό είναι? Στη περίπτωση μου θα πρέπει να το έχουν?

Εγώ τείνω προς την ASUS VK 246H γιατί έχει 2ms, αλλά κολλάω στο ότι είναι 16:9, δεν έχει HDCP, και γενικά δεν ξέρω πόσο καλές είναι οι οθόνες της ASUS.

Εσείς ποια από τις παραπάνω μου προτείνετε? Αν ξέρετε κάποιο άλλο μοντέλο που να τηρεί τα κριτήρια μου και να αξίζει να μου την αναφέρετε.

Τέλος θα ήθελα να σας αναφέρω και ένα άλλο μοντέλο το ASUS VH226H το οποίο έχει όλα όσα ζητάω στα χαρακτηριστικά του και το σημαντικότερο �έχει μονο179�!!! Όμως είναι 21,5 ιντσών. Μου είναι πολύ δελεαστική προσφορά και κάπου ξεχνώ το περιοριστικό παράγοντα 23 και 24 ίντσες. Δεν ξέρω όμως πόσο ποιοτική είναι και πόση διαφορά έχει από τα άλλα μοντέλα. Τι λέτε αξίζει? Συγνώμη αν σας μπερδεύω, αλλά είμαι σίγουρος ότι και εσείς θα το σκεφτόσασταν..

• Απαντ. 761
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παίδες, μπορεί κάποιος να μου πει ποιές οι διαφορές της T240 από την Τ240HD, εχτός από τον δέκτη τηλεόρασης και ηχεία? Παίζει να υπάρχει διαφορά και στην ποιότητα της εικονας?

Δημοσ.

εχει και δευτερο hdmi και Δυναμική Αντίθεση 10000:1 (μικροτερη), ενω η αλλη εχει Δυναμική Αντίθεση 20000:1.

δεν ξερω πια εχει καλητερη ποιοτητα εικονας αλλα πιστευω η SM-T240HD. Εγω επειδη δεν ενδιαφερομαι για tv σκεφτομαι την LG M2394D. Δεν ξερω αν ειναι καλητερη απο την SM-T240HD...αλλα καποιος λογικα θα βρεθει να μου πει. Θα περιμενω..

Δημοσ.
Θα σου πρότεινα την 2493ΗΜ..Αυτή πρόκειται να πάρω και εγώ έπειτα από αρκετό ψάξιμο.

Φίλε μπορείς να μας πεις τί ήταν αυτό που σε έκανε να καταλήξεις σ' αυτήν?

Δημοσ.

Αν δεις το ανάλογο θέμα στις Οθόνες αρχικά είχα "ψηθεί" για τα καλά να πάρω την Dell 2408wfp με PVA panel θεωρώντας πως αφού θα άλλαζα οθόνη θα έπρεπε να πάω σε κάτι ποιοτικό. Βλέποντας όμως διάφορες ακριβές οθόνες, κυρίως την Dell και μία αντίστοιχη HP, είδα πως και τα ποιοτικά panel "μαστίζονται" από αρκετά ενοχλητικά ελαττώματα (input lag, σοβαρό backlight bleeding). Έτσι, σκέφτηκα ότι δεν αξίζει να δώσω τόσα λεφτά (μιλάμε για 500-570€) και να έχω να αντιμετωπίσω τέτοια θέματα. Οπότε στράφηκα στα ΤΝ panel και κυρίως τις Samsung. Ανάμεσα στις T240 και 2493ΗΜ προτιμώ την δεύτερη λόγω δυνατότητας ρύθμισης ύξους και άλλων εργονομικών ευκολιών. Ελπίζω να σε κατατόπισα... :-)

Δημοσ.

Παιδιά σας χαιρετώ κι εγώ με την σειρά μου.Αποφάσισα να πάρω καινούρια οθόνη και κατέληξα στις 4 παρακάτω:http://www.plaisio.gr/productcompare.aspx?Products=1180630%2c1176870%2c1211528%2c1151495&HYOTHONESDIAGONIOS=24+inches&catalog=23&comparelist=1180630+1176870+1211528+1151495&category=69978102&page=1

Θα ήθελα και την δική σας γνώμη για τις 4 αυτές οθόνες.

Δημοσ.
μακραν η SM-T240HD.. αριστη οθονη για TN πανελ..

Φίλε όταν λες μακράν η SM-T240HD, εννοείς σε σύγκριση με την SM-T240, ή σε σύγκριση με τις υπόλοιπες που έπεσαν στο τραπέζι?

Επειδή εγώ μάλλον θα καταλήξω σε μία από αυτές τις δύο... Ο δέκτης τηλεόρασης δεν είναι κριτήριο για μένα. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι η ποιότητα της εικόνας.

Σε ένα ξένο φόρουμ διάβασα ότι τα HD μοντέλλα της Samsung έχουν αρκετά μεγαλύτερο input lag (χωρίς να ξέρω τί ακριβώς είναι αυτό) και αυτό είναι που με προβληματίζει περισσότερο, αλλιώς θα προχωρρούσα στην άμεση παραγγελία της SM-T240HD, δεδομένης και της έλλειψης της SM-T240.

Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το θέμα ή αν έχει ξεκάθαρη γνώμη για αυτές τις δύο, ας με διαφωτίσει...

Ευχαριστώ...

Δημοσ.

Αν όντως ισχύει ότι η T240HD έχει μεγαλύτερο input lag από την Τ240, προφανώς θα πας στην Τ240. Όσο για το τι είναι το input lag σε παραπέμπω στο wikipedia. Αλλά γιατί δεν με ακούς όταν σου λέω για την 2493ΗΜ;;; :-)

/* Input lag refers to latency, or lag measured by the difference between the time a signal is input into a display and the time it is shown by the display. */

Δημοσ.

Βασικά, όποια από αυτές και να πάρεις σε αυτά τα λ7, δεν πρόκειται να μη σε ικανοποιήσει. Εκτός κι αν το θέμα είναι να ξεζουμίσεις το θέμα όσο γίνεται μπας και βρεις ποια είναι λίγο καλύτερη από την άλλη...

Δημοσ.
Αν όντως ισχύει ότι η T240HD έχει μεγαλύτερο input lag από την Τ240, προφανώς θα πας στην Τ240. Όσο για το τι είναι το input lag σε παραπέμπω στο wikipedia. Αλλά γιατί δεν με ακούς όταν σου λέω για την 2493ΗΜ;;; :-)

/* Input lag refers to latency, or lag measured by the difference between the time a signal is input into a display and the time it is shown by the display. */

Φίλε ούτε αυτή θα με χαλούσε... Εσύ από που θα την πάρεις? Γιατί απ' ότι βλέπω στο e-shop έχει εξαντληθεί ενώ στο Πλαίσιο δεν υπάρχει καν (αυτά τα δύο καταστήματα προτιμώ για τις αγορές μου, εκτός που αν μου προτείνετε κάποιο άλλο)

Βρήκα επίσης αυτή την ιστοσελίδα για σύγκριση, χωρίς όμως να γνωρίζω κατά πόσον είναι έγκυρη.

Δημοσ.

Θα έπαιρνα ένα τηλέφωνο το eshop μήπως γνωρίζουν αν και πότε θα την έχουν διαθέσιμη και πάλι. Πάντως από το παραπάνω συγκριτικό, που είναι έγκυρο, βλέπω καλύτερη την 2493ΗΜ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...