warewolf Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 πρωτες εντυπωσεις: εγκαθιστωντας το power dvd (7.3) οι ταινιες (720p-1080p) δεν ξεκινουν καθολου απο τον player. οι κανονικες avi παιζουν μεν, αλλα μονο ηχο και οχι εικονα. για να λειτουργει το dvxa στον media player classic, πρεπει να εχω εγκαταστησει και τον vlc player. αν απεγκαταστησω τον vlc, τοτε η cpu πηγαινει στο 100% με τον media player classic. με τον vlc, η αναπαραγωγη αγγιζει παλι το 100%. με τον media player classic, εχω ΠΑΡΑ πολυ αναπαραγωγη οταν επιλεξω στα options του overlay mixer, (αλλα χανω τους υποτιτλους). στην επιλογη vmr9, εχω μεν χρηση cpu απο 16-35% αλλα παρατηρω κατα την κινηση της εικονας, οτι δεν παει ''νερακι'' οπως με το ovelay mixer, αλλα εχω κινηση χωρις κολληματα μεν, αλλα κατι σαν στροβοσκοπικη κινηση. ελαχιστοτατη, αλλα ψιλοκουραζει. τελος, ειτε παιξω απλα avi, ειτε 720p, ειτε 1080p, η cpu εχει τα ιδια ποσοστα. για να τεσταρω διαφορετικους players (vlc, km,κτλ) πρεπει να απεγκαθιστω καθε φορα τον προηγουμενο. ? η καρτα εχει υποδοχη για 12 volt. οταν την πρωτοεβαλα, κατα την εκκινηση μου εμφανισε μυνημα: power supply is not connected. συνδεσα ενα φις που εδινε ταυτοχρονα και σε σκληρο και δεν ξεκιναγε ο σκληρος. οταν το αποσυνδεσα και ξανα μπουταρισα, η καρτα δεν ξαναεβγαλε μυνημα και λειτουργει κανονικα. προφανως, δεν θελει extra τροφοδοσια ετσι ? (asus AH3450 agp)
warewolf Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 υστερα απο αρκετες δοκιμες, με διαφορους players, codecs κ.τ.λ. διαπιστωσα οτι κατα την αναπαραγωγη 1080p αλλα και 720p με dvxa οι ταινιες (αν και η cpu παραμενει κατω απο 30%) η εικονα εχει κολληματα (μετα απο καποιο διαστημα λεπτων αναπαραγωγης) η εικονα μενει ακινητη ενω ο ηχος συνεχιζεται, και μεχρι να συμβει αυτο παρουσιαζονται και artifacts καθε λιγο και λιγακι. μονο μεσω cpu βλεπω απροβληματιστα αλλα μονο 720p. αφου θεωρω οτι δοκιμασα οτι γινοταν, διαπιστωνω οτι για 1080p αναπαραγωγη μονο μια καλη cpu σωζει την κατασταση. εκτος, (που δεν το γνωριζω) κι αν υπαρχουν καρτες με ανωτερα τσιπακια για επιταχυνση. ακρη δεν εβγαλα, ουτε μου εχει απομεινει κατι αλλο να δοκιμασω. edit: νομιζω οτι κατι καταφερα. τωρα εχω ελαχιστοτατα artifacts και μια φορα κολλημα σε 1080p υστερα απο πολλες δοκιμες η κατασταση βελτιωθηκε δραματικα, αλλαζοντας στις ρυθμισεις της καρτας γραφικων το βαθος χρωματος απο 32 σε 16 bit. επισης βελτιωθηκε και η κινηση της εικονας οπου ειναι πιο ομαλη.
mindtrapper Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Να τα βγάλεις όλα και να κάνεις clean install σε media player classic και haali ίσως; Τελευταία συμβουλή μιας και απ' ότι φαίνεται ψιλοαγνοείς αυτά που λέω.
@topos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Για καποια λογο προτεινα 3650 και οχι τα λιγο πιο φτηνα 64bit αδερφακια της... Αληθεια πως ειναι το οπτικο αποτελεσμα στα 16bit? Οσο για την τροφοδοσια,κανονικα η 3450 επρεπε να παιζει χωρις επιπλεων ρευματα μιας και ειναι βασικοτατο μοντελο αλλα εσυ συνδεσε την σωστα. Υ.Γ Δοκιμασε και αυτο που λεει mindtrapper και πες μας...
frenzy Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 πρωτες εντυπωσεις: εγκαθιστωντας το power dvd (7.3) οι ταινιες (720p-1080p) δεν ξεκινουν καθολου απο τον player. οι κανονικες avi παιζουν μεν, αλλα μονο ηχο και οχι εικονα. ποιός μίλησε για power dvd ? για να λειτουργει το dvxa στον media player classic, πρεπει να εχω εγκαταστησει και τον vlc player. αν απεγκαταστησω τον vlc, τοτε η cpu πηγαινει στο 100% με τον media player classic. Αυτό πρώτη φορά το ακούω και μου μυρίζει clean install με τον vlc, η αναπαραγωγη αγγιζει παλι το 100%. Είπαμε ο VLC δεν χρησιμοποιεί DXVA και έχει ενσωματωμένα όλα τα codecs που χρειάζεται. με τον media player classic, εχω ΠΑΡΑ πολυ αναπαραγωγη οταν επιλεξω στα options του overlay mixer, (αλλα χανω τους υποτιτλους) Δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει "έχω πολύ αναπαραγωγή". Γιατί να επιλέξεις overlay mixer? ή VMR9 renderless ή EVR custom θα επιλέξεις ανάλογα με το λειτουργικό σου. τελος, ειτε παιξω απλα avi, ειτε 720p, ειτε 1080p, η cpu εχει τα ιδια ποσοστα. Mε ποιόν player και ποιά codecs? Άσε τα τεστ και ακολούθησε τις οδηγίες από την αρχή του thread. Μείνε στον MPC-HC με τις δεδομένες ρυθμίσεις και λύσε ένα πρόβλημα κάθε φορά. Μοιάζει σα να θες να παίξεις όλα τα αρχεία με όλους τους players και όλους τους decoders ταυτόχρονα και θα μας προκαλέσεις κανένα επιληπτικό σύνδρομο. υστερα απο αρκετες δοκιμες, με διαφορους players, codecs κ.τ.λ. διαπιστωσα οτι κατα την αναπαραγωγη 1080p αλλα και 720p με dvxa οι ταινιες (αν και η cpu παραμενει κατω απο 30%) η εικονα εχει κολληματα (μετα απο καποιο διαστημα λεπτων αναπαραγωγης) η εικονα μενει ακινητη ενω ο ηχος συνεχιζεται, και μεχρι να συμβει αυτο παρουσιαζονται και artifacts καθε λιγο και λιγακι. Δεδομένου πως μιλάμε για MPC-HC με τις προαναφερθείσες ρυθμίσει και όχι για οτιδήποτε άλλο δοκίμασε με άλλα αρχεία ίσως να είναι ασύμβατο με DXVA το αρχείο σου. Λοιπόν αυτά στα επι μέρους. Τώρα από την αρχή: Η πρώτη σου επιλογή και για μένα η πιο ενδεδειγμένη καθώς είσαι και λίγο αμπλαούμπλας no offence, είναι να κάνεις ένα ωραίο φορμάτ και να εγκαταστήσεις με αυτή τη σειρά λειτουργικό, Catalyst 8.12 που είναι οι πιο σταθεροί σε DXVA και Haali +MPC-HC.μετά πας στο 2 Αλλιώς έχουμε και λέμε: 1) Κατεβάζεις Gspot και ελέγχεις ποιά codecs δουλεύουν ποιά όχι. Τα ψάχνεις μετά ένα ένα και απεγκαθιστάς τα μη αναγκαία (προϋποθέτει να γνωρίζεις ποιά είναι αυτά και δεν στο συνιστώ) 2)Κατεβάζεις DXVA Checker και βλέπεις κατά πόσο έχεις υποστήριξη DXVA με τους οδηγούς που έχεις. 3)Κάθε φορά δουλεύεις με 1 Catalyst, 3 αρχεία media, και restart το MPC μετά από κάθε αλλαγή στα options. Αν δε δουλεύει αλλάζεις οδηγούς και ξαναρχίζεις. @ @topos 64bit 128, 256 δεν έχει να κάνει. Εγώ είχα DXVA με 8400gs και πολύ καλή εικόνα. απλά θέλει να είσαι λίγο μεθοδικός και να μην είναι τελείως μπουρδέλο η εγκατάσταση γιατί ειδικά με ATI σου κόβεται το DXVA από διάφορες παραμέτρους.
souza_t_alogaki Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 εχω ενα παλιο pc το οποιο θελω να το χρησιμοποιησω για ταινιες 720-1080p αναπαραγωγη στη lcd τηλεοραση μου.ενω με το media player classic παιζουν οι ταινιες 720, κολλανε οι ταινιες 1080p. φυσικα η καρτα γραφικων ευθυνεται για αυτο. δεδομενου της παρακατω συνθεσης του pc μου θελω να μου πειτε αν γινεται με μια συγχρονη καρτα γραφικων θα καταφερω σωστη αναπαραγωγη, καθως και προτασεις φθηνων, αλλα αξιων καρτων για απροσκοπτη αναπαραγωγη. η απορια μου ειναι αν η cpu θα δημιουργησει προβλημα. cpu: amd athlon 2.4 board:asus k8n-e deluxe memory: 1 Gb gpu: ati radeon 9550 agp Η καρτα δεν υποστηριζει hd επιταχυνση, με αποτελεσμα να μην μπορω να εκμεταλευτω το media player classic-home cinema edition. θα ηθελα σας παρακαλω να μου προτεινετε μια καρτα (ati nvidia δεν με νοιαζει) σε διαυλο agp οπου να ειναι ικανη για αναπαραγωγη 1080p αναπαραγωγη ταινιων απο τον σκληρο μου. θα αντιμετωπισω προβλημα με τη cpu, οποτε να το ξεχασω. ? edit: φυσικα, με την δεδομενη συνθεση, ειναι λογικο τα παιχνιδια να μην με ενδιαφερουν. μονο η αναπαραγωγη ταινιων με ενδιαφερει, σαν αναβαθμιση Φταιει και ο επεξεργαστης. Εγω με ενα D820 στα 2,8GHz και με 7900GTX σε ορισμενα matrotska 1080p ειχα προβλημα. Με την ιδια καρτα γραφικων και i7-920 παιζει τα παντα χρησιμοποιωντας 5% του επεξεργαστη!!!!!
warewolf Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Να τα βγάλεις όλα και να κάνεις clean install σε media player classic και haali ίσως; Τελευταία συμβουλή μιας και απ' ότι φαίνεται ψιλοαγνοείς αυτά που λέω. ετσι ειμαι τωρα. με την διαφορα, οτι αν γυρισω σε 32 bit χρωμα εμφανιζονται τα artifacts και κολληματα. το εχουν και αλλοι αυτο το προβλημα και ισως εχει να κανει με το agp hotfix -----Προστέθηκε 6/2/2009 στις 09 : 44 : 47----- ποιός μίλησε για power dvd ? Αυτό πρώτη φορά το ακούω και μου μυρίζει clean install Είπαμε ο VLC δεν χρησιμοποιεί DXVA και έχει ενσωματωμένα όλα τα codecs που χρειάζεται. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει "έχω πολύ αναπαραγωγή". Γιατί να επιλέξεις overlay mixer? ή VMR9 renderless ή EVR custom θα επιλέξεις ανάλογα με το λειτουργικό σου. Mε ποιόν player και ποιά codecs? Άσε τα τεστ και ακολούθησε τις οδηγίες από την αρχή του thread. Μείνε στον MPC-HC με τις δεδομένες ρυθμίσεις και λύσε ένα πρόβλημα κάθε φορά. Μοιάζει σα να θες να παίξεις όλα τα αρχεία με όλους τους players και όλους τους decoders ταυτόχρονα και θα μας προκαλέσεις κανένα επιληπτικό σύνδρομο. Δεδομένου πως μιλάμε για MPC-HC με τις προαναφερθείσες ρυθμίσει και όχι για οτιδήποτε άλλο δοκίμασε με άλλα αρχεία ίσως να είναι ασύμβατο με DXVA το αρχείο σου. Λοιπόν αυτά στα επι μέρους. Τώρα από την αρχή: Η πρώτη σου επιλογή και για μένα η πιο ενδεδειγμένη καθώς είσαι και λίγο αμπλαούμπλας no offence, είναι να κάνεις ένα ωραίο φορμάτ και να εγκαταστήσεις με αυτή τη σειρά λειτουργικό, Catalyst 8.12 που είναι οι πιο σταθεροί σε DXVA και Haali +MPC-HC.μετά πας στο 2 Αλλιώς έχουμε και λέμε: 1) Κατεβάζεις Gspot και ελέγχεις ποιά codecs δουλεύουν ποιά όχι. Τα ψάχνεις μετά ένα ένα και απεγκαθιστάς τα μη αναγκαία (προϋποθέτει να γνωρίζεις ποιά είναι αυτά και δεν στο συνιστώ) 2)Κατεβάζεις DXVA Checker και βλέπεις κατά πόσο έχεις υποστήριξη DXVA με τους οδηγούς που έχεις. 3)Κάθε φορά δουλεύεις με 1 Catalyst, 3 αρχεία media, και restart το MPC μετά από κάθε αλλαγή στα options. Αν δε δουλεύει αλλάζεις οδηγούς και ξαναρχίζεις. @ @topos 64bit 128, 256 δεν έχει να κάνει. Εγώ είχα DXVA με 8400gs και πολύ καλή εικόνα. απλά θέλει να είσαι λίγο μεθοδικός και να μην είναι τελείως μπουρδέλο η εγκατάσταση γιατί ειδικά με ATI σου κόβεται το DXVA από διάφορες παραμέτρους. clean instal εγινε. εννοουσα πολυ ΚΑΛΗ αναπαραγωγη αλλα απο κεκτημενη ταχυτητα... δοκιμασα διαφορετικους players και codecs μεχρι να κατασταλαξω. δεν επαιζα με ολους ταυτοχρονα, ισως ετσι καταλαβες λογω κακης διατυπωσης μου. ειμαι ηδη με haali kai mpc mc και ολα ειναι μια χαρα εκτος απο το βαθος χρωματος. catalyst εχω βαλει τους σωστους με το hotfix για το agp dvxa checker ηδη το εχω χρησιμοποιησει. και για να μην επαναλαμβανομαι οταν ειπα οτι δοκιμασα τα παντα, εννοουσα αυτα που γραφεις πιο πανω και μου πηρε παρα πολλες ωρες. ειπαμε απο κεκτημενη ταχυτητα δεν εγραφα ακτιβως τι και πως το εκανα αλλα φανταστηκα οτι θα καταλαβετε τα βηματα. αν εξηγουσα ολα τα βηματα λεπτομερως θα επρεπε να γραψω 200 σελιδες. παντως εκτιμω ειλικρινα τη βοηθεια σου, και ολων των υπολοιπων.
frenzy Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Ναι φαινόταν πως τα κάνεις όλα μαζί αλλά οκ τότε και να 'σαι καλά. Για το βάθος παίξε με τις ρυθμίσεις στο ccc ειδικά σε 3D και Video tabs μέχρι να βρεις την χρυσή τομή. Artifacts έχεις σε όλα τα βίντεο? Σε 3D παιχνίδι/bench δοκίμασες μήπως και έχει πρόβλημα η κάρτα και όχι το DXVA? Ποια έκδοση Catalyst έχεις?
warewolf Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Ναι φαινόταν πως τα κάνεις όλα μαζί αλλά οκ τότε και να 'σαι καλά.Για το βάθος παίξε με τις ρυθμίσεις στο ccc ειδικά σε 3D και Video tabs μέχρι να βρεις την χρυσή τομή. Artifacts έχεις σε όλα τα βίντεο? Σε 3D παιχνίδι/bench δοκίμασες μήπως και έχει πρόβλημα η κάρτα και όχι το DXVA? Ποια έκδοση Catalyst έχεις? artifacts εχω σε ολα τα video. απλα avi, και 720p, 1080p και σε window mode και full screen. δυστυχως, λογω χρονου, δεν εχω δοκιμασει ουτε ενα παιχνιδι. εχω τους catalyst 8-12-agp-hotfix-xp32_dd_ccc_72281.
frenzy Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Μάλλον πας για αλλαγή αφού είναι σε όλα, δεν είναι software πρόβλημα αυτό
mindtrapper Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Βάλε 8.5 με το agp hotfix. Το λέει και στο site που σου έδωσα ότι από 8.6 και μετά υπάρχουν προβλήματα με blocking, green screens κτλ. Καθάρισε καλά αυτούς που θα βγάλεις. "Second, since Catalyst 8.6, ATI has changed the way DXVA works on their cards which caused problems like macroblocking, green screens etc. and this problem will be more apparent if you use AGP cards (that’s why most users that has problems in the comment section and the boxtorrent thread usually has AGP cards). PCI-E users is also affected by this problem, but much less so than AGP users.For this, all nVidia card users should upgrade to 178.24 (this is the latest non-beta as of writing), grab the beta build 867 or newer and enjoy increased compatibility. For ATI users, those who has the AGP cards (HD 2xxxx and HD 3xxxx) and has problems playing videos in DXVA mode, downgrade to Catalyst 8.5 hotfix (available at http://www.ngohq.com/home.php?page=Files&go=cat&dwn_cat_id=18 or any other similar sites)." Μην αγνοείς τις λεπτομέρειες, το dvxa και ειδικά σε ΑΤΙ θέλει πολλές παραμέτρους για να δουλέψει.
frenzy Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Μην αγνοείς τις λεπτομέρειες, το dvxa και ειδικά σε ΑΤΙ θέλει πολλές παραμέτρους για να δουλέψει. Catalyst: xαλαρά και διαχρονικά το χειρότερο software που έχει περάσει από υπολογιστή μου. Σπάνια κάνει αυτό που διαφημίζει, κι αν το κάνει, σπάει στην επόμενη έκδοση :lol:
mindtrapper Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Σπάνια κάνει αυτό που διαφημίζει, κι αν το κάνει, σπάει στην επόμενη έκδοση :lol: NTARS Never Touch A Running System. Ή αλλιώς: If it ain't broken, don't fix it. Words to live by.
frenzy Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 "Broken" is my middle name. My other names are ATI Catalyst χεχε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.