Προς το περιεχόμενο

παλιο pc για high definition player

warewolf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω ενα παλιο pc το οποιο θελω να το χρησιμοποιησω για ταινιες 720-1080p αναπαραγωγη στη lcd τηλεοραση μου.

ενω με το media player classic παιζουν οι ταινιες 720, κολλανε οι ταινιες 1080p.

φυσικα η καρτα γραφικων ευθυνεται για αυτο.

δεδομενου της παρακατω συνθεσης του pc μου θελω να μου πειτε αν γινεται με μια συγχρονη καρτα γραφικων θα καταφερω σωστη αναπαραγωγη, καθως και προτασεις φθηνων, αλλα αξιων καρτων για απροσκοπτη αναπαραγωγη.

η απορια μου ειναι αν η cpu θα δημιουργησει προβλημα.

cpu: amd athlon 2.4

board:asus k8n-e deluxe

memory: 1 Gb

gpu: ati radeon 9550 agp

Η καρτα δεν υποστηριζει hd επιταχυνση, με αποτελεσμα να μην μπορω να εκμεταλευτω το media player classic-home cinema edition.

θα ηθελα σας παρακαλω να μου προτεινετε μια καρτα (ati nvidia δεν με νοιαζει) σε διαυλο agp οπου να ειναι ικανη για αναπαραγωγη 1080p αναπαραγωγη ταινιων απο τον σκληρο μου.

θα αντιμετωπισω προβλημα με τη cpu, οποτε να το ξεχασω. ?

edit: φυσικα, με την δεδομενη συνθεση, ειναι λογικο τα παιχνιδια να μην με ενδιαφερουν.

μονο η αναπαραγωγη ταινιων με ενδιαφερει, σαν αναβαθμιση

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τι του λες του παιδιού;Για ταινίες HD χρειάζεσαι πολύ καλό επεξεργαστή και όχι κάρτα γραφικών,την καλύτερη κάρτα γραφικών να πάρεις με τέτοιο επεξεργαστή δεν θα κάνεις δουλειά!!!

Δημοσ.
οποτε, η cpu δεν δημιουργει προβλημα ετσι. ?

ευχαριστω πολυ.

Η cpu δημιουργεί όλο το πρόβλημα όχι η κάρτα γραφικών. Αλλά πιστεύω και ο gherudos υπερβάλει λίγο. Αν πάρεις μια καρτούλα που σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς hardware acceleration (DVXA) για να βοηθάει και αυτή στην αναπαραγωγή μια χαρά θα βλέπεις τα 1080p που το υποστηρίζουν (τα περισσότερα). Να σου προτείνω δεν ξέρω για agp, βρες μια στα χρήματα που θες και μετά ψάξε την στο Google με το όνομα της και dvxa όλο και κάτι θα βρεις.

Να, πιστεύω με αυτή http://www.skroutz.gr/s/44836/Sapphire-Radeon-HD-2400-XT-256MB.html είσαι καλυμμένος αφού δεν θες games.

Πάρε και το tutorial να είσαι σίγουρος ότι τα κάνεις σωστά. http://ranpha.wordpress.com/page-1/

Δημοσ.

Ειχε ακουστει πως ηταν ανεπαρκεις η σειρα 2400 για dxva.Kαλυτερα να παει σε 3650,μικρη διαφορα τιμης + οτι ειναι fanless.

Δημοσ.
Η cpu δημιουργεί όλο το πρόβλημα όχι η κάρτα γραφικών. Αλλά πιστεύω και ο gherudos υπερβάλει λίγο. Αν πάρεις μια καρτούλα που σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς hardware acceleration (DVXA) για να βοηθάει και αυτή στην αναπαραγωγή μια χαρά θα βλέπεις τα 1080p που το υποστηρίζουν (τα περισσότερα). Να σου προτείνω δεν ξέρω για agp, βρες μια στα χρήματα που θες και μετά ψάξε την στο Google με το όνομα της και dvxa όλο και κάτι θα βρεις.

Να, πιστεύω με αυτή http://www.skroutz.gr/s/44836/Sapphire-Radeon-HD-2400-XT-256MB.html είσαι καλυμμένος αφού δεν θες games.

Πάρε και το tutorial να είσαι σίγουρος ότι τα κάνεις σωστά. http://ranpha.wordpress.com/page-1/

κατατοπιστικοτατο το tutorial και απο μια πολυ γρηγορη ματια, λεει να προτιμησω nvidia γιατι η ati απο ενα σημειο και μετα, δημιουργει καποια προβληματα.

ερωτηση: υποθετικα, ολες οι νεες καρτες υποστηριζουν dvxa. ?

οποια δηλαδη αναφερει hardware acceleration σημαινει οτι μου κανει σαν αγορα ετσι ?

Δημοσ.
Εσυ warewolf κοιτας μονο σε ati μιας και η nvidia δεν εβγαλε καθολου την σειρα 8 σε διαυλο agp

καταλαβα και σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας.

με βοηθησαν παρα πολυ.

Δημοσ.

στο tutorial πιο πανω γραφει ποιες καρτες υποστηριζουν dvxa.

ειναι αυτες:

Cards that supports DXVA:-ATI:

Radeon™ HD 3800 Series

Radeon™ HD 3600 Series

Radeon™ HD 3400 Series

Radeon™ HD 2600 Series

Radeon™ HD 2400 Series

Mobility Radeon™ HD 3600 Series

Mobility Radeon™ HD 3400 Series

Mobility Radeon™ HD 2600 Series

Mobility Radeon™ HD 2400 Series

Mobility Radeon™ HD 2300 Series

Radeon 780G integrated chipset - UVD 2 + AVP 2 (with Phenom only).

Radeon HD 4xxx HD Series - UVD 2 + AVP 2.

nVidia:

All GeForce 8xxx cards and IGPs except GeForce 8800GTS/GTX with G80 core.

All GeForce 9xxx cards and IGPs.

All GeForce 2xx cards.

ηθελα να ρωτησω 2 πραγματα.

1) λογω παλαιοτητας των καρτων δεν ξερω αν καποιος μπορει να μου πει αν πρεπει να αποφυγω καποια σειρα, μηπως ειναι ανισχυρη για 1080p αναπαραγωγη.

2) επισης, ποιες απο τις παραπανω σειρες δεν υπαρχουν σε agp, παρα μονο σε pci, ωστε να τις αγνοησω.

Υ.Γ. 1 το προβλημα με ati και dvxa αναπαραγωγη λυνεται αν παω σε catalyst 8.5 και πισω.

Υ.Γ.2 για την asus 3650 που μου προταθηκε πιο πανω, εχουν γραφτει διαφορα.

λενε οτι εχει προβλημα με την υλοποιηση agp και εμφανιζε προβληματα. δεν εχω καταλαβει αν τελικα λυθηκε το προβλημα με agp hotfix.

αν τελικα αποκλεισουμε nvidia λογω μη υπαρξης agp, αποκλεισουμε σειρα ati 2400 λογω μη επαρκους δυναμης οπως αναφερθηκε πιο πανω, και αποκλεισουμε την σειρα 36χχ λογω προβληματος agp, τι κανω. ?

σωστη αποφαση να παω για 3850. ? ;

ή και εκει υπαρχει προβλημα με το agp. ?

Δημοσ.

1) για την 3450 ισχυει η ιδια απορια που εχω και με την 3650.

αν δηλαδη υπαρχει προβλημα με την υλοποιηση agp, ή οχι.

2) μηπως εννοεις ΑΤΙ 9250 ?

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι και εγώ με τη σειρά μου.Πως θα συνδέσεις την τηλεώραση με το pc.Δεν θέλει hdmi για να πάιζει fullhd??Γίνεται και με το απλό καλώδιο vga?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...