Προς το περιεχόμενο

κορυφαίο onboard chipset hd-audio?

neXTgen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γειά σας, φτιάχνω ένα desktop pc κυρίως για ακροάσεις /επεξεργασία ήχου κλπ. οπότε θέλω να ρωτήσω κάτι το απλοϊκό αλλά και πολύ σημαντικό για μένα.

υπάρχει κάποιο από τα υπάρχοντα chipsets (ενσωματωμένα στα τρέχοντα boards) και δη για AMD athlon/phenom που να ξεχωρίζει από πλευράς ποιότητας ήχου και χαρακτηριστικών ? (κάτι σαν καλή on-board κάρτα ήχου) ή όλα τα hd-audio onboard chipsets είναι τα ίδια (ακόμα και οι drivers να κάνουν τη διαφορά, θέλω την εμπειρία σας).

αν νομίζετε επίσης ότι θα επηρεάσει αρνητικά το ότι για κάρτα γραφικών θα χρησιμοποιώ αντίστοιχα το on-board chipset (3200 ή 3300 αν πρόκειτα για amd) παρακαλώ διαφωτίστε με (ενδεχομένως και να παίζει θετικό ρόλο η μη ύπαρξη extra κάρτας γραφικών στην απόδοση του ήχου)

νομίζω πως οι audiophile με καταλαβαίνετε. τη γνώση σας παρακαλώ.

• Moderators
Δημοσ.

Στην αναπαραγωγη, δεν εχουν καμια διαφορά.

Αν περασεις σε ξεχωριστο τελικο ενισχυτη και σετ ηχειων, και αν και εφοσον η ποιοτητα του τραγουδιου ειναι πολυ καλη (δηλαδη πανω απο mp3 256kbps), ιιιιιιιιιιιιισως να ακουσεις διαφορα χρησιμοποιωντας καποια καρτα ηχου με optical out.

Σε multimedia ηχεια κτλ κτλ, ουδεμια διαφορά.

Σε ο,τι αφορά τις εγγραφες, απ οσο ξερω (για τα Realtek ALC888+ chipsets), υποστηριζουν 192Khz/16bit [δεν ειμαι σιγουρος για 24], ωστοσο δεν ετυχε να κανω καποια εγγραφη ποιότητας, παρα μονο κατι σωσιματα απο κασετες, οποτε δε ξερω να σε διαφωτισω.

Παντως αυτο που ξερω ειναι ενα:

Onboard HD Audio (με Realtek ALC888/889), σε συνδυασμο με Yamaha RXV 690 (7x95W rms με THD 0,06% - ρυθμισμενος σε 2 καναλια) και Roister 2.0 Status 120W ηχεια, δεν ακουσα καμια απολυτως διαφορά περνώντας σε Terratec Aureon καρτα ηχου με optical συνδεση.

Μονο η αποκριση των υψηλωνσυχνοτητων εγινε καλυτερη, και αυτο σε αρχεια wav ή mp3 πολυ ψηλου bitrate.

Βεβαια δε μπορεις να πεις οτι εχω και το πλεον εξασκημενο αφτι, αλλα κατι διαφορες ειναι ικανο να τις ακουσει :P

Αν εχεις οποιαδηποτε multimedia ηχεια, (ακομα και τα Z 2300 - Z 5500 της Logitech), δεν προτεινεται η αγορα καρτας ηχου, και οι onboard ειναι υπερ-αρκετες.

Μονο αν θες καποια συγκεκριμενη λειτουργια ή απλα να αποφυγεις τα πολλα καλωδια μπορεις να παρεις καποια φθηνη με optical ή Coaxial σε αυτες τις περιπτωσεις.

Στο θεμα με το αν θα επηρεαστει απο την onboard καρτα γραφικων, η απαντηση ειναι οχι. Ενω αν δεν εχεις παρα τις στοιχειωδεις 3d απαιτησεις (vista aero, αντε και κανα παιχνιδακι παλαιοτερο σε medium settings ή προσφατο σε low), η HD3200 ειναι ταμαμ! (εχω και μητρικη με τετοια, γιαυτο το λεω).

Δημοσ.

είσαι ωραίος, με έχεις πιάσει γι αυτό και συνεχίζω (αφού σε ευχαριστήσω ως εδώ!

ξεκινάω από το τέλος, ναι aero θέλω και κάνα mame, και επίσης αν συνδέεται με hdmi (αλήθεια το dvi2hdmi -αν δε βγάζει απευθείας hdmi- έχει απώλεια σε σχέση με το hdmi?) να παίζω hd video στην tv. (άρα -και για να τελειώνω με το off-topic- η HD3200 λες ότι είναι μια χαρά για on-board vga. έτσι ? έχει σοβαρές διαφορές από την 3300 ή όχι?)

πίσω στον ήχο . ΟΧΙ δεν παίζω με multimedia ηχεία, η αλήθεια ήταν πως θέλω να έχει optical ή καλύτερα coaxial out (διαφώτισέ με για το ποιες έχουν) ώστε να στείλω το σήμα σε dac και μετά σε ενισχυτή ... hi-fi component θέλω να το μετατρέπω δηλαδή το pc αυτό , κάποιες φορές τουλάχιστον.

επειδή πάω για amd board αυτό το Realtek ALC888 που λες βγαίνει ? ή πρέπει να παίξω με υλοποίηση intel ?

επίσης 192Khz/24bit που θα ήταν το επιθυμητό υπάρχει σε on-board ?

αυτά προς στιγμήν !

Δημοσ.
που κολαει ρε γιωργο?

Να πω την αλήθεια...Δε διάβασα το θέμα επειδή πρέπει να τελειώσω κάτι,αλλά απο όσο διάβασα κατάλαβα οτι θέλει να φτιάξει υπολογιστή για επεξεργασία ήχου κ.λπ.

φτιάχνω ένα desktop pc κυρίως για ακροάσεις /επεξεργασία ήχου κλπ. οπότε θέλω να ρωτήσω κάτι το απλοϊκό αλλά και πολύ σημαντικό για μένα.

Ε,και εγώ έχω ακούσει οτι κάνουν οι mac για τέτοιες δουλειές και του το είπα...Είδες πως κολλάνε όλα; :o

Δημοσ.

σωστοί είστε αλλά πέραν του ότι έχω 2 mac ήδη , ψάχνω για συγκεκριμένα pc components με ati / amd combo mothermoard, οπότε θέλω αν υπάρχει 192/24 από το onboard dac (αν υπάρχει τέτοιο δηλαδή 192 στα 24bit) .. αλλιώς στείλτε με σε intel-based combo... τέσπα τα λέω αναλυτικά παραπάνω . είναι το 888 ό,τι καλύτερο ή υπάρχει καλύτερο ? είναι κάποιο 192/24 ?

Δημοσ.

Καλύτερα εξωτερική επαγγελματική κάρτα ήχου τύπου emu, maudio, rme, etc…

Και αυτό γιατί όπως λες θες να ασχοληθείς με τον ήχο.

Καλύτερα να κάνεις οικονομία αλλού και να προσέξεις τον ήχο.

Πολλές Onboard θεωρητικά υποστηρίζουν 24/192 αλλά πρακτικά κάνουν resampling – downsampling. Με μια επαγγελματική κάρτα θα έχεις και ευκολίες και ποιότητα που ξεπερνά κάθε Onboard…

Δημοσ.

σαφώς καλύτερα φίλε tmjuju και σε ευχαριστώ, απλά στο παρόν thread αναζητώ απλώς το κορυφαίο (αν υπάρχει τέτοιο) onboard chipset hd-audio (και δη σε υλοποίηση m/b με cpu amd)

realtek888, 889 κλπ διαβάζω σε άλλα φόρα, μάλλον όλη η οικογένεια αυτή των 88χ ίδια μου φαίνεται ..

Δημοσ.

ALC888 με κλειστά μάτια. αρκεί και η m/b να αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες του (που είναι μεγάλες, ψάξε να δεις) και να μην το έχουν μόνο για μόστρα)

• Moderators
Δημοσ.
είσαι ωραίος, με έχεις πιάσει γι αυτό και συνεχίζω (αφού σε ευχαριστήσω ως εδώ!

ξεκινάω από το τέλος, ναι aero θέλω και κάνα mame, και επίσης αν συνδέεται με hdmi (αλήθεια το dvi2hdmi -αν δε βγάζει απευθείας hdmi- έχει απώλεια σε σχέση με το hdmi?) να παίζω hd video στην tv. (άρα -και για να τελειώνω με το off-topic- η HD3200 λες ότι είναι μια χαρά για on-board vga. έτσι ? έχει σοβαρές διαφορές από την 3300 ή όχι?)

πίσω στον ήχο . ΟΧΙ δεν παίζω με multimedia ηχεία, η αλήθεια ήταν πως θέλω να έχει optical ή καλύτερα coaxial out (διαφώτισέ με για το ποιες έχουν) ώστε να στείλω το σήμα σε dac και μετά σε ενισχυτή ... hi-fi component θέλω να το μετατρέπω δηλαδή το pc αυτό , κάποιες φορές τουλάχιστον.

επειδή πάω για amd board αυτό το Realtek ALC888 που λες βγαίνει ? ή πρέπει να παίξω με υλοποίηση intel ?

επίσης 192Khz/24bit που θα ήταν το επιθυμητό υπάρχει σε on-board ?

αυτά προς στιγμήν !

Κατ αρχην να με συγχωρεσεις για τη μια μερα καθυστερηση.

Παμε λοιπον:

Η HD3300 δεν εχει ουσιαστικες διαφορες με την HD3200.

Mame, vista aero και κανα ελαφρυ game το σηκωνουν. (ειδικα Aero και Mame πολυ ανετα).

Το DVI μεταφερει ψηφιακο σημα, το ιδιο και το HDMI. Αρα απώλεια καμια, ουτε και διαφορά ως προς την ποιοτητα. Η μονη διαφορά ειναι οτι το HDMI μπορει να μεταφερει και ηχο, αλλα αφου θελεις να οδηγησεις τον ηχο αλλού, δε σε ενδιαφερει το χαρακτηριστικο αυτο. Αρα καλυτερα με την onboard, να μην εχεις εξτρα καταναλωσεις ρευματος και θορυβο απο εξτρα ανεμιστηρια.

Οσο αφορά στο κομματι του ηχου, μπορω στις 2 διαφορετικες μητρικες με ALC 888 που εχω (η μια μαλιστα με AM2+ board + HD3200 vga), να δοκιμασω καποια εγγραφη με καποιο προγραμμα που θες, να σου πω τι επιλογες ακριβως υπαρχουν. :-)

Με optical ή coaxial να στειλεις, λιγο δυσκολο το κοβω, μιας και η συντιπτικη πλειοψηφια των μητρικων αυτων δεν εχει ομοαξονική ή οπτικη εξοδο.

Μπορεις να καταφυγεις στη λυση της εξτρα καρτας ηχου βεβαια, αλλα δοκιμασε πρωτα και με μικρου μηκους ποιοτικο καλωδιο minijack. Μπορει να σε καλυπτει ;)

Οσο για τη συγκεκριμενη MSI, με πολυ λιγα παραπανω χρηματα αγοραζεις αρκετα καλυτερα πραγματα :-)

Pm me για παραπανω.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αγαπητέ φίλε,

έχω βρεθεί & εγώ πρίν απο λίγο καιρό στη δυσάρεστη θέση να ψάχνω κάρτα ήχου audiophile για να μπορέσω να έχω καλύτερη ποιότητα απο την κάρτα ήχου της μητρικής.

Στο σύστημα AMD που έχω τώρα, έχω αλλάξει 3 μητρικές και έτσι είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω τις διαφορές. Εγώ βέβαια δέν έχω εξωτερικό DAC για να συνδέσω ψηφιακά την έδοδο της κάρτας ήχου, οπότε μια PCI express audio card ήταν ότι έπρεπε (ASUS Xonar DX...απλα φοβερή στα λεφτα της).

Για να απαντήσω στο ερώτημα σου τώρα, ναι υπάρχουν διαφορές σε on board υλοποίηση καρτας ηχου απο μητρική σε μητρική. Για τη δική σου περίπτωση πιστέυω οτι αφού έχεις εξωτερικό DAC πρέπει να κοιτάξεις προς Gigabyte μεριά.Η μητρική που έχω τώρα (Gigabyte MA790X-DS4) έχει αρίστης ποιότητας ψηφιακές εξόδους ήχου (1 οπτική & μια coaxial on board) για να μπορέσεις να οδηγήσεις το σήμα σου σε εξωτερικό DAC.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...