Προς το περιεχόμενο

Raptor σε σε PIII

Federer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!!Εχω ενα pc (της αδερφης μου) PIII Tualatin 1,2Ghz το οποιο φυσικα δεν εχει SATA και φοραει εναν maxtor 6ετιας 80Gb 7200rpm...

Σκεφτομαι να παρω εναν sata controller(σε pci,15ευρω) και να βαλω πανω κανα μεταχειρισμενο raptor...Το θεμα ειναι αν θα εκμεταλευτω τις ταχυτητες του raptor η θα διημουργειται ενδεχομενο bottleneck λογω της pci θυρας...

Γνωριζει κανεις? :P

Δημοσ.
...Το θεμα ειναι αν θα εκμεταλευτω τις ταχυτητες του raptor η θα διημουργειται ενδεχομενο bottleneck λογω της pci θυρας...

Θεώρησέ το δεδομένο...

Δημοσ.

Τι να την κάνεις την ταχύτητα του raptor στον P3...

Ασε που μόνο και μόνο η κάρτα, θα τον περιορίζει...

Διαφορά θα δεις, αλλά δεν αξίζει...

Αν είναι να πας σε linux, κοίτα για κάτι φτηνά ssd σε ide...

Είναι MLC με jmicron, αλλά στο linux δεν κολλάνε όπως στα win...

Δημοσ.

Δεν είναι η pci που θα βάλει πρώτη τον περιορισμό, αλλά ο controller...

Έχω κάνει το πείραμα, με Via 6421 controller σε pci με 2*80GB sata σε raid και με τους ίδιους δίσκους στον ICH8R είχα +~40mb averege read και 2ms κάτω σε access...

Δημοσ.
Δε θα έχεις bottleneck. Aς θυμηθούμε ότι μέχρι τα μέσα του 90 σε PCI θύρες βάζαμε κάρτες γραφικών!

Παλαιότερα μπορεί να ίσχυε αυτό, αλλά με τους σύγχρονους δίσκους τα 133MB/sec της PCI φαντάζουν πλέον πολύ λίγα. Ειδικά στα μοντέλα με 16 και 32MB cache, χαραμίζεται εντελώς το burst mode.

Συν τοις άλλοις, κάτω από κάθε PCI slot δεν υπάρχει dedicated point-to-point link, το bandwidth των 133MB/sec μοιράζεται μεταξύ όλων των συσκευών PCI. Αν έχεις λοιπόν έξτρα κάρτες PCI (π.χ. TV tuner, NIC κλπ.) που «μιλάνε» με τη μνήμη την ίδια στιγμή που προσπαθεί να κάνει το ίδιο ο PCI SATA controller, τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα...

Δημοσ.

Ετρεξα το HDTune (μετα απο φρεσκο format και εγκατασταση 6-7 προγραματων)και μου βγαλε τα εξης απογοητευτικα αποτελεσματα...καμια προταση για να αυξηθει η ταχυτητα?Να παρω κανεναν πιο συγχρονο EIDE?(Μηπως να παρω καινουργιο pc? χαχα :P )

th_92472_HDTune_Benchmark_Maxtor_6Y080P0_122_1174lo.jpg

Δημοσ.
Μια χαρά είναι τα νούμερα...

IDE δίσκος και πιθανότατα σε ATA66 controller...

Raptor σε SATA PCI controller ειναι :rolleyes: Διαβασε το θεμα πριν απαντησεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...