Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασίες 4870 1GB

fotis12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την Asus eah4870 1gb στο πρώτο pc της υπογραφής μου, όταν η κάρτα έχει 60 βαθμούς και κάτω ο ανεμιστήρας της κάρτας δεν δουλεύει καθόλου(0%), είναι φυσιολογικό; ακόμα και μόλις βγώ απο τα παιχνίδια και ελέγχω τον ανεμιστήρα σπάνια είναι πάνω από 15%.Ακόμα θα ήθελα να μου πείτε τα όρια θερμοκρασίας της κάρτας αυτής.

post-77919-129062983578_thumb.jpg

Δημοσ.

Από τη στιγμή που μπορεί και σου κρατάει θερμοκρασία κάτω από 60 βαθμούς μόνο με την ψύκτρα, τότε δεν μου φαίνεται να έχεις πρόβλημα. Ίσως στην Asus να ειδαν οτι σε κανονική λειτουργία του υπολογιστή όπου δεν απαιτείται να δουλεύει η κάρτα γραφικών, η ψύκτρα τους δουλέυει αποτελεσματικά χωρίς να θέλει βοήθεια από ανεμιστήρα. Μόλις ανεβάσει πάνω από κάποιο σημείο που έχουν ορίσει αυτοί, τότε πέρνει μπρος ο ανεμιστήρας. Η δικιά μου παράδειγμα δουλέυει στο 29% και πάνω από τους 64 περίπου βαθμούς πηγαίνει στο 52%. Με 20% ανεμιστήρα έχω 57 βαθμούς. Γενικά είναι ζεστές κάρτες και δεν έχουν πρόβλημα ακόμα και με αρκετά υψηλότερες θερμοκρασίες της τάξεως άνω των 75 βαθμών

Δημοσ.

Όπως είπε και ο mihalakis,δέν υπάρχει πρόβλημα με την κάρτα η οποία μπορεί άνετα να χτυπήσει και 90αρες σε full load.Το μόνο "κακό" είναι οτι η θερμότητα που εκκλείεται, ενδέχεται να επιβαρύνει κάποιο άλλο hardware του υπολογιστή σου.

Στην δικιά μου περίπτωση ήταν το NB της μητρικής,η οποία έπιανε πάνω απο 50C όταν η 4870 έκαιγε τα πάντα γύρω της (έθαβα την P5Q γι'αυτό το λόγο,κακώς ομολογουμένως).Κατ' επέκταση αυτή η άνοδος μπορεί να επηρεάσει την σταθερότητα του υπολογιστή σε περίπτωση που σκέφτεσαι να κάνεις overclocking.

Δημοσ.
Στην δικιά μου περίπτωση ήταν το NB της μητρικής,η οποία έπιανε πάνω απο 50C όταν η 4870 έκαιγε τα πάντα γύρω της (έθαβα την P5Q γι'αυτό το λόγο,κακώς ομολογουμένως).Κατ' επέκταση αυτή η άνοδος μπορεί να επηρεάσει την σταθερότητα του υπολογιστή σε περίπτωση που σκέφτεσαι να κάνεις overclocking.

Σωστός, για λόγους συγκρίσεως παραθέτω και τις δικές μου θερμοκρασίες αν και η κάρτα μου είναι η 4850 1GB:

P5Q: 30c

4850: 40c, 20% fan

πάντα σε idle...

Δημοσ.

Kι εγώ να πώ οτι η Sapphire 4850 512MB σε idle έχει 40-42c με 20-25% fan και σε παιχνίδια ανεβαίνει στους 60-62c με 30-35% fan.

Ζεστά πράγματα, να δούμε τι θα γίνεται τον Ιούλιο.

Δημοσ.

Εγώ έχω την 4870 1gb της gigabyte και αν δεν βάλω εγώ το ανεμιστηράκι στο 20% π.χ. δεν λειτουργεί(το ανεμιστηράκι) και σε idle mode τη βλέπω να φτάνει και τους 60 βαθμούς.Αλλά πάντα έχω ανεμιστηράκι :o

Δημοσ.
Κολλάει στα παιχνίδια ή κάνει reset η GPU πάνω από τους 60c ;

Πολύ ψηλές θερμοκρασίες πιάνει εσένα...Τώρα για αυτό που ρωτάς,δε μου έχει φτάσει ποτέ τόσο για να σου πω:-(

Δημοσ.

4870-1024MB 57c max

( http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=250&grp=3 ) αυτη εδω

q9550@2,83mhz 52c max (zalman 9700 cooler)

mobo: asus p5q-e NB-47c max

εχω 3 ανεμιστιρες 80ριδες και εναν 140αρη στο τροφοδοτικο.

ακομα και οταν παιζω παιχνιδια δεν εχω μεσα στο κουτι πανω απο 45c μεσο ορο....και εχω και τρεις σκληρους δισκους (640-500-120)

ας ειναι καλα η τεχνολογια της ASUS EPU-6 Engine

( http://gr.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=709&l4=0&model=2267&modelmenu=1 )

Δημοσ.

Sapphire HD4870 1Gb, με την κόκκινη dual slot ψύκτρα (όχι VaporX/Toxic)

(Auto fan@0~24%) Idle: 72C // Load: 85C ----------->P5Q: 41~52C

(Manual fan@29%) Idle: 53C // Load: 81C ----------->P5Q: 37~49C

(T-Rad2+2x92mm) Idle: 38C // Load: 52C ------------>P5Q: 32~39C

Δημοσ.

Αν ρυθμίσω το ανεμιστιράκι εγώ π.χ. στο 20% και ανεβεί πολύ η θερμοκρασία θα ανεβούν κι αλλο οι στροφές στο ανεμιστηράκι ?

Δημοσ.

Οχι βέβαια!Απο την στιγμή που έχεις αναλάβει τον έλεγχο των στροφών χειροκίνητα (ξεκλειδώνοντας το λουκετάκι στο ATi Ovedrive tab),και 200C που λέει ο λόγος να πάει η θερμοκρασία, ο ανεμιστήρας θα παραμείνει στο 20%.

Η καλύτερη λύση είναι να "παίξεις" με τις στροφές,μέχρι να βρείς ένα σημείο όπου υπάρχει καλή ψύξη με τον χαμηλότερο δυνατό θόρυβο.Κάπου 29%~32% νομίζω πώς είναι εντάξει για τους περισσότερους.

Δημοσ.

Δεν μπορώ να ορίσω κάπως πιο απετιτικό ψύξιμο; δηλαδή εκεί που τώρα είναι 0% να είναι 5-10% και εκεί που θα ήταν 20% να πηγαίνει 25-30% και πάει λέγοντας;

Δημοσ.

Φυσικά και μπορείς.Η πιο απλή μέθοδος είναι μέσω του προγράμματος Rivatuner .Θα δημιουργήσεις profiles τα οποία θα αναλάβουν να αλλάζουν της ταχύτητα του ανεμιστήρα αυτόματα ανάλογα με την θερμοκρασία που έχει η κάρτα.Πχ μπορείς να φτιάξεις ένα profile που να βάζει τον ανεμιστήρα να δουλεύει στο 15% όταν η θερμοκρασία είναι κάτω απο 60C,στο 29% όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 65C και 40% όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 70C. (τυχαίες τιμές)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...