sdim Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα σε όλους. Είμαι χρήστης Linux εδώ και ενάμισυ χρόνο περίπου. Εχω δοκιμάσει Ubuntu,Mint,Open Suse και τώρα,Fedora. Εριξα μια ματιά στο Sabayon 4,και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα και από την εμφάνιση με όλα τα κόλπα του Compiz (καλά,αυτό το ξέραμε...),αλλά και από τη συνολική διάρθρωση και τρόπο παρουσίασης του όλου distro. Τώρα,η ουσιαστική ερώτηση: Με τις μέτριες γνώσεις που διαθέτω πάνω στο Linux,μπορώ να ανταποκριθώ στο Sabayon / Portage / συνολικότερη αλλαγή φιλοσοφίας από Ubuntu-like σε Sabayon,το οποίο απ'ότι ξέρω βασίζεται στο Gentoo (για το οποίο έχω ακούσει πολύ καλά λόγια,αλλά παίζεται εάν εύκολα το εγκαθιστάς και το συντηρείς). Εχω συνηθίσει (και θα ήθελα) περισσότερο την εγκατάσταση πακέτων όπως η Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων του Ubuntu,αλλά τα καταφέρνω και με το Command Line,εάν αυτό είναι βατό. Είναι εύκολη η εγκατάσταση / διαχείριση στο Sabayon,ή να μην το δοκιμάσω; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpyrosR Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Στο Gentoo (ή Sabayon) απλά ΞΕΧΝΆΣ τα πακέτα. Όλα μεταγλωτίζονται απ'τον πηγαίο τους κώδικα, που βελτιστοποιεί μεν τις επιδόσεις (καμιά φορά αισθητά) αλλά τρώει πολύ χρόνο. Για να εγκαταστήσεις κάποιο μεγάλο πρόγραμμα θα χρειαστείς ώρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreas_g Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Εγω σου προτεινω να ερθεις στο Sabayon............ Ειναι αρκετα ευκολο στην χρηση του........... Το χρησιμοποιω απο το Σεπτεμβη κσι το εχω λατρεψει...................μπορουσα να το δουλεψω μια χαρα και την περιοδο που δεν ειχα νετ. Τωρα για τα προγραμματα που λες, το Sabayon σου δεινει 2 package managers, το emerge και equo, καθως και τα αντιστοιχα gui portage kai spritz. Εμενα με βολευει πιο πολυ το equo/sprits, αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο!!!!!!!!! Φιλοσοφια δεν ξερω..........τι να σου πω....................εμενα πανω κατω στις περισσοτερες διανομες μου φενεται η ιδια...........απο τις ubuntu-based διανομες κυριος λογω του kde μου φαινεται αλλιοτικο...........:rolleyes::rolleyes: Οντως οταν κατεβαζεις προγραμματα αργει λιγο, γιατι τα κανει compile επι τοπου, αλλα, και το Kubuntu ας πουμε δεν ηταν και πολυ πιο γρυγορο..................... Δοκημασε το και δεν θα χασεις....................;););) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Στο Gentoo (ή Sabayon) απλά ΞΕΧΝΆΣ τα πακέτα. Όλα μεταγλωτίζονται απ'τον πηγαίο τους κώδικα, που βελτιστοποιεί μεν τις επιδόσεις (καμιά φορά αισθητά) αλλά τρώει πολύ χρόνο. Για να εγκαταστήσεις κάποιο μεγάλο πρόγραμμα θα χρειαστείς ώρες. +100.Χιλιες φορες να πας σε μια διανομη που προσφερει pre-compiled πακετα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Αν εχεις κανενα Xeon στα 8GHz βαλ'το. Εδω, με απλο Pentium 4 απελπιζομαι οταν πρεπει να κτισω (και να πακεταρω) ενα προγραμμα που ακομη να μπει στα repos τις διανομης μου. Φαντασου με Gentoo... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flamelab Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Τι λετε ρε παιδιά, ΕΧΕΙ έτοιμα πακετα. Εχει 2 package managers, τον equo και το portage. Διαλέγεις όποιο θες. Σου απάντησα και εδώ: http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=2615791&postcount=2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdim Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν ζητάω κάτι τρελό όσον αφορά προγράμματα...Τα συγκεκριμένα multimedia,όπως k3b,Totem,SMPlayer,Converter,Sound Juicer,Open Office,κλπ. Απ'ότι είδα,τα περισσότερα περιλαμβάνονται στο live DVD της διανομής 4. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpyrosR Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δεν είναι ακριβώς "package managers" (το portage έστω) όπως το 'χουμε συνηθίσει π.χ. σε Debian-based συστήματα. Αυτό που κάνουν είναι να τραβάνε το tarball, να το μεταγλωτίζουν και να το εγκαθιστούν για σένα. Το compile δε το γλυτώνεις, θα τις φας τις ωρίτσες σου. Τώρα ίσωςνα προσφέρει ΚΑΙ pre-compiled binaries μετά την εγκατάσταση, αυτό δε γνωρίζω. Σίγουρα όμως όπως και το Gentoo, θα έχει binaries στο installation-DVD για να μη φας μια βδομάδα εγκαθιστώντας την ίδια τη διανομή. Btw, let me make my point clear: δεν υπάρχει νοήμα στο να εγκαταστήσεις source-based διανομή και να εγκαθιστάς pre-compiled binaries! Σα να πάρεις puzzle έτοιμο αντί χίλια κομμάτια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teliparas Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 ....Btw, let me make my point clear: δεν υπάρχει νοήμα στο να εγκαταστήσεις source-based διανομή και να εγκαθιστάς pre-compiled binaries! Σα να πάρεις puzzle έτοιμο αντί χίλια κομμάτια. +1000 οντως το sabayon παρεχει precompiled packages και εγω ενας μετριος χρηστης ειμαι και περασα απο το σταδιο οπου καθε μερα αλαζα και διανομη κατεληξα στο οτι δε διαλεγεις μια διανομη απο το ποσο ομορφη ειναι αλλα απο τη φιλοσοφια που τη διεπει (πχ εγω ειμαι λατρης του debian λογω της debian-way φιλοσοφιας δηλ ασχολουμε με κατι μια φορα και εκτοτε ποτε ,τα features που μου παρεχουν ειναι features και δουλευουν) ομοιως και εσυ προτεινω να δεισ τι σου τεριαζει (ολα linux ειναι) και να αφοσιωθεις σε αυτο θα δεις οτι οσο το σκαλιζεις κατι θα μαθενεις παντως αν θες τι γνωμη μου τα ομορφα εικονιδια και τα φανταχτερα χρωμματα δεν ειναι κριτηριο επιλογης διανομης ως συνηθως ολα τα ωραια .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Μια χαρά είναι το Sabayon. και τα εφέ του έχουν αξία. Ποιά άλλη διανομή με αφήνει να παίξω με compiz από το live cd? ευτυχώς υπάρχουν διανομές για όλα τα γούστα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdim Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 ομοιως και εσυ προτεινω να δεισ τι σου τεριαζει (ολα linux ειναι) και να αφοσιωθεις σε αυτο θα δεις οτι οσο το σκαλιζεις κατι θα μαθενεις παντως αν θες τι γνωμη μου τα ομορφα εικονιδια και τα φανταχτερα χρωμματα δεν ειναι κριτηριο επιλογης διανομης ως συνηθως ολα τα ωραια ... My thoughts exactly... Γι αυτό λοιπόν εγκατέστησα το Sabayon,και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές,αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι η κατανάλωση μνήμης είναι πολυ μεγάλη. Απομένει να βρω πώς γίνονται τα daily tasks,δηλ. κάψιμο μουσικών cd,κλπ. Ευχαριστώ για τις γνώμες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teliparas Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Μια χαρά είναι το Sabayon. και τα εφέ του έχουν αξία. Ποιά άλλη διανομή με αφήνει να παίξω με compiz από το live cd? ευτυχώς υπάρχουν διανομές για όλα τα γούστα. mandriva elive-compize Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdim Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Οσον αφορά το Sabayon,λοιπόν... Ως διανομή,πολύ ωραία και εμφανίσιμη. Μου έκανε κάτι κόλπα (δεν άνοιγε πάνω από μία φορά το Open Office),καθώς επίσης και η κατανάλωση μνήμης,που κυμαινόταν από 600 ΜΒ έως 1 GB... Επιστροφή στα παλιά μονοπάτια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.