Προς το περιεχόμενο

Κατάλληλο φορητό

Persaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κοίτα και plaisio.

Toshiba φρέσκα με 4 χρόνια εγγύηση.

Ξεκινούν από 650€ και ανεβαίνουν

Υπάρχει και αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906640

Είναι Acer 15.6" με μικρή κάρτα γραφικών αλλά με πλήρες πληκτρολόγιο T5800 κλπ. 594.00 €

Ελπίζω να μην αρχίσετε για τα κακά τα Acer γιατί η δικιά μου εμπειρία είναι ανάποδη δηλ.

Εχω Acer 4-5 χρόνια όλα άψογα και HP στο χρόνο και 2 βδομάδες πάπαλα.

Δημοσ.

kotetsi αυτό πρότεινε και ο καθηγητής μας (δεν ξέρω γιατί). Έπιασε και το Μπαμπά μου και του είπε να προτιμήσω αυτόν, αλλά εγώ θέλω να το δω από κοντά!

Δεν με πολυνοιάζει για το βάρος μιας και θα είναι σχεδόν μόνιμα στο σπίτι (βλέπω είναι με 17 ίντσες οθόνη! Μάλιστα είπε πως πριν ενάμισι χρόνο που αγόρασε το δικό του κόστισε περίπου 3000 ευρώ!!! :shock:

Σε overall σύγκριση "lenovo r61" - "dell xps" - "8710w" εκτός από την τιμή (αν μάθει ο Μπαμπάς για τη διαφορά στην τιμή 550 με 900 θα με καθαρίσει που δεν του το είπα :o) ποιό λέτε?

βλέπω κολακεύετε πάρα πολύ το lenovo (michalis+timekeeper)... αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι και το δούμε καθαρά σαν ένα φορητό με project 5αετίας επαγγελματικής είναι συγκρίσιμοι???

Δεν με βλέπω να διαλέγωωωωωω :cry:

Δημοσ.

Δεν με πολυνοιάζει για το βάρος μιας και θα είναι σχεδόν μόνιμα στο σπίτι...

Αφού λες ότι θα τον έχεις "σχεδόν" μόνιμα σπίτι, σκέφτηκες καθόλου την αγορά ενός desktop; Με πολύ λιγότερα χρήματα μπορείς να πάρεις κάτι πολύ καλό που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες σου. Βέβαια αυτό το "σχεδόν" που λες ίσως να αλλάζει το πράγμα.

Δημοσ.

Persaki αν όχι το Thinkpad τότε κατευθείαν το επίσης εξαιρετικό και απόλύτως value for money HP 8710w KE192EA (απορώ γιατι κάποιος να αγοράσει φορητούς από τις εμπορικές σειρές όταν υπάρχουν τέτοια εργαλεία σε αυτές τις τιμές?)

Προσωπικά αυτά τα δύο θα κοίταγα. Από εκεί και μετά είναι θέμα προτιμήσεων. Σίγουρα για office-internet χρήση δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω χρήματα από τα 550 του ΙΒΜ όταν δεν πρόκειται να καταλάβεις καμία απολύτως διαφορά σε επιδόσεις. Οταν όμως σχεδιάσεις, η καλύτερη κάρτα γραφικών του ΗΡ και η 17'' οθόνη έχουν σαφές προβάδισμα.

Αν και να πω την αλήθεια και εγώ που είμαι με 13,3' οθόνη συχνά συνδέω το φορητό με μια 20'' Samsung που βρίσκεις με 120 ευρώ και δουλεύω με ασύρματο πληκρολόγιο-ποντίκι (κόστος 30 ευρώ) οπότε συνδιάζω και τη φορητητα που προσφέρει η μικρή οθόνη αλλά και την μεγάλη επιφάνεια εργασίας όταν μου χρειάζεται πραγματικά με ένα έξτρα κόστος 150 ευρώ και χωρίς πολλά καλώδια και συνδέσεις. Εχω όμως τον απαιτούμενο χώρο στο γραφείο όμως...

Ξαναγράφω ότι και τα δύο είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις στα χρήματα τους και θα καλύψουν και με το παραπάνω τις ανάγκες σου.

Σε βάθος χρόνου εννοείται ότι το ΗΡ έχει πλεονέκτημα. Θα αγοράσεις κάποια στιγμή 2GB RAM και θα συνεχίσεις να το λιώνεις.

Δημοσ.

EvilEyes θα το παίρνω μαζί μου περίπου δύο φορές το μήνα για τις εργασίες μου... γι'αυτό θέλω φορητό.

Michalis καλοβλέπω και το 8710 πλέον... είναι ικανοί για μία 5ετία? (r61 & 8710) επίσης είδα ο 8710 βγάζει εικόνα με hdmi, ο r61 όμως πως δίνει εικόνα υψηλής ανάλυσης σε lcd τηλεόραση για να δουλεύω καλύτερα?

Δημοσ.
EvilEyes θα το παίρνω μαζί μου περίπου δύο φορές το μήνα για τις εργασίες μου... γι'αυτό θέλω φορητό.

Michalis καλοβλέπω και το 8710 πλέον... είναι ικανοί για μία 5ετία? (r61 & 8710) επίσης είδα ο 8710 βγάζει εικόνα με hdmi, ο r61 όμως πως δίνει εικόνα υψηλής ανάλυσης σε lcd τηλεόραση για να δουλεύω καλύτερα?

5ετια (αν δεν χαλασει μεχρι τοτε) θα καταφερεις να βγαλεις μονο αν χρησιμοποιησεις το ιδιο λειτουργικο που θα χρησιμοποιησεις και τωρα καθως και τις ιδιες εκδοσεις προγραμματων. Οτι και να παρεις αυτη τη στιγμη σε μια 5ετια μικρη διαφορα θα εχει. Οποτε παιρνεις μηχανημα με καλη ποιοτητα κατασκευης και μεγαλη εγγυηση

Δημοσ.
Ποιό είναι καλύτερο για επαγγελματική χρήση από τα δυο ;

http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=1142&v_Item=8257

http://www.skroutz.gr/s/54982/Lenovo-ThinkPad-SL500-NRJ49xx.html

Πολύ καλυτερο value for money το ΗΡ.

Τι είναι επαγγελματική χρήση?

-----Προστέθηκε 4/2/2009 στις 04 : 30 : 57-----

Κανένας φορητός δεν είναι ικανός για 5ετία, παρά μόνο αν είναι για office-internet-mp3 και υπό προυποθέσεις ταινίες.

Ο κύκλος ζωής των φορητών είναι περίπου τα 3 χρόνια και τόσο θα πρέπει να υπολογίσεις ότι θα είναι τα πραγματικά χρόνια που θα του κάνεις πραγματική χρήση. Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι αν δώσουν 1000-1500-2000 ευρώ για έναν φορητό, θα το έχουν για 5-10 χρόνια. Φυσικά το μόνο που εξασφαλίζουν είναι απλά να σπαταλίσουν ένα σεβαστό ποσό.

Γενικός κανόνας είναι ότι αν θέλεις μηχάνημα για τα βασικά βλέπε office-internet-mp3-ταινίες ποτέ δεν δίνεις πχ 1200 ευρώ για να το κρατήσεις 4 χρόνια αλλά αγοράζεις ένα φορητό με 600 για 2 χρόνια και μετά το αντικαθιστάς με ένα αντιστοιχο.

Εσύ Persaki εφόσων πρόκειται να το μεταφέρεις τόσο λίγο νομίζω πως το 8710 είναι καλύτερη επιλογή τελικά. Κοστίζει 350 ευρώ παραπάνω, αλλά τα αξιζει και με το παραπάνω για την χρήση που το θέλεις.

Δημοσ.

+1 για το lenovo που πρότειναν οι φίλοι παραπάνω. Φαίνεται ώς ιδανική αγορά αυτή τη περίοδο! Όσο για τη ποιότητα κατασκευής του HP από προσωπική εμπειρία με το 8510w -το οποίο δεν νομίζω να έχει και μεγάλη διαφορά απο το 17άρι αδερφάκι του- θα έλεγα ότι κυμένεται απλά πάνω του μετρίου και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να συγκρηθεί με παλαιότερες σειρές της εν λόγω εταιρείας ή αντίστοιχες σειρές άλλων μεγάλων εταιρειών... Επίσης είναι αρκετά θορυβώδες για business series το οποίο είναι εκνευριστικό όταν εργάζεσαι σε ήσυχο περιβάλλον. Αυτά από εμένα, ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.
+1 για το lenovo που πρότειναν οι φίλοι παραπάνω. Φαίνεται ώς ιδανική αγορά αυτή τη περίοδο! Όσο για τη ποιότητα κατασκευής του HP από προσωπική εμπειρία με το 8510w -το οποίο δεν νομίζω να έχει και μεγάλη διαφορά απο το 17άρι αδερφάκι του- θα έλεγα ότι κυμένεται απλά πάνω του μετρίου και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να συγκρηθεί με παλαιότερες σειρές της εν λόγω εταιρείας ή αντίστοιχες σειρές άλλων μεγάλων εταιρειών... Επίσης είναι αρκετά θορυβώδες για business series το οποίο είναι εκνευριστικό όταν εργάζεσαι σε ήσυχο περιβάλλον. Αυτά από εμένα, ελπίζω να βοήθησα.

Εγώ πάλι θα προτείνω το HP 8710w. Οι λόγοι: 1 Είναι επαγγελματικό lap top το οποίο στη τιμή αυτή που είναι σκοτώνει! 2 Πολύ καλή κάρτα γραφικών. 3 Η οθόνη του είναι άξια αναφοράς. 4 Όσον αφορά την εγγύηση μπορείς να το βρεις και με 3ετή εγγύηση. 4 Εδώ μέσα θα ακούσεις πολλές γνώμες.Αν σου είναι εύκολο πριν αποφασίσεις κάνε μια βόλτα κ δες αυτά τα δύο από κοντά! 5 Για το συγκεκριμένο hp νομίζω πως υπάρχει κ συγκεκριμένο topic οπότε ρίξε κ μια ματιά εκεί.

+ Ο σκληρός του hp είναι πιο γρήγορος αφού δουλεύει στισ 7200 στροφές

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους όσους ασχολήθηκαν μέχρι τώρα και κατέθεσαν τις πολύτιμες συμβουλές τους...

Είμαι τελικά μεταξύ των 8710w και r61 μόνο.

Το μοναδικό μου ερώτημα πλέον είναι αν μπορώ να έχω ανάλυση υψηλής ποιότητας / σύνδεση με μια μεγάλη lcd οθόνη με τον r61 έτσι ώστε να δουλεύω πιό ξεκούραστα. (Για τον 8710w μέσω hdmi φαντάζομαι).

Τελικά όσο πιό πολύ διαβάζω, τόσο περισσότερο μπερδεύομαι και δεν αποφασίζω!!! :o

Δημοσ.

efstratios1982 τα επαγγελματικά μοντέλα της ΗΡ δεν υπάρχουν προς επίδειξη πουθενά. Δυστυχώς για την εταιρεία. Ελπιζω κάποια στιγμή να αναθεωρήσουν και να προσεγγίσουν κανένα μεγάλο μεταπωλητή.

Persaki παρέλειψα να απαντήσω νωρότερα. Το ΙΒΜ θα μπορείς να το συνδέεις μέσω της εξόδου VGA με εξωτερική οθόνη. Σίγουρα θα χάνεις κάτι σε ποιότητα σε σχέση με την HDMI, αλλά μιλάμε για μικρές διαφορές που πολλές διαφορές το μη εκπαιδευμένο μάτι δεν τις αντιλαμβάνεται. Θεωρητικά όμως αν είχες τη δυνατότητα να αντιπαραβάλεις δίπλα-δίπλα με τις δύο διαφορετικες συνδέσεις τότε μάλλον θα την έβλεπες τη διαφορά.

Ενημερωτικά πάντως το να συνδέσεις τον φορητό υπολογιστή με τηλεόραση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα δουλεύεις και πιο ξεκούραστα σε σχεση με την δικιά του οθόνη μιας και οι περισσότερες τηλεοράσεις έχουν ανάλυση αντόστοιχης τάξης μεγέθους με την οθόνη του φορητού οπότε δεν κερδίζεις κάτι. Πχ η οθόνη του ΙΒΜ έχει ανάλυση 1280χ800 και μια 720p TV 1366×768.

Μόνο σε τηλεόραση HD Ready ή Full HD θα έχεις μεγαλύτερη ανάλυση -> περισσότερο διαθέσιμο χώρο από την οθόνη του φορητού σου.

Αντίθετα ένα wide μόνιτορ 20'' έχει ανάλυση 1650χ1080 που αυτομάτως σου δίνει περισσότερο ωφάλιμο χώρο για να "απλώσεις" τα παράθυρά σου ή πχ να βλέπεις μεγαλύτερο τμήμα του σχεδίου που δουλεύεις.

Update:

Στην ουσία τώρα...πρότινα το ΗΡ επειδή Α.Είναι εντός των χρημάτων σου Β. Σε υπερκαλύπτει από ισχύ Γ.Η 17'' οθόνη δεν θα σε προβληματίσει εφόσων δεν το μετακινείς συχνά

Η μοναδική που επιφύλλαξη, ξαναδιαβάζοντας μια φορά όλο το θέμα είναι ότι, εσύ ναυτιλικά σπουδάζεις όχι προγραμματισμό γραφικών για να έχεις ανάγκη τόσο ισχυρό μηχάνημα. Αναιρώ τον εαυτό μου με το τελαυταίο αφού έκλινα και εγώ προς το ΗΡ αλλά τελικά νομίζω ότι η αρχική μου πρόταση για το ΙΒΜ είναι πιο συνετή.

Δημοσ.
efstratios1982 τα επαγγελματικά μοντέλα της ΗΡ δεν υπάρχουν προς επίδειξη πουθενά. Δυστυχώς για την εταιρεία. Ελπιζω κάποια στιγμή να αναθεωρήσουν και να προσεγγίσουν κανένα μεγάλο μεταπωλητή.

Η HP συνεργάζεται με επίσημους αντιπροσώπους, τα στοιχεία των οποίων υπάρχουν στην ιστοσελίδα της. Δεν υπάρχει λόγος επίδειξης των επαγγελματικών φορητών σε μεγάλες αλυσίδες, οι οποίες στοχεύουν στο μέσο καταναλωτή.

Δημοσ.

Εάν αγοράσεις από διαδικτυακό μαγαζί με φυσική όμως παρουσία και πας από κοντά να το πάρεις μπορείς να ζητήσεις να δεις το μηχάνημα...Πχ συνάδελφος αγόρασε από το zero one στη θεσσαλονίκη elitebook..Του το άνοιξαν να το δει κανονικά, το βάλαν να παίξει για να ελέγξει το παιδί την οθόνη κτλ...Πάρα πολύ καλή εξυπηρέτηση...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...