thanoulis34 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 I7 920 P6T deluxe Corsair 3x2 1600mhz thermalright true black Βλεπω και διαβαζω εδω και 2 μηνες πολλα για το O.C. στους Ι7. Ολοι προσπαθουν να φτασουν τον επεξεργαστη στα ορια του. Δεν εχω σχεση με O.C. αλλα θελω να το επιχειρησω πρωτη φορα. Ο στοχος μου ειναι τα 3.2 ghz. To ξερω οτι δεν υπαρχουν standard settings αλλα θα ηθελα επειδη ολοι εχετε σχεδον αυτη τη συνθεση motherboard/cpu να μου πειτε πως να φτιαξω το bios ωστε να παει ο επεξεργαστης 3.2 και μετα με ποιες τιμες να πειραματιστω ωστε να τον σταθεροποιησω. Νομιζω οτι γινεται σε 5 λεπτα μεσα απλα σε ολα τα forum που διαβαζω παραθετουν ολοι settings για 3.6-4.2 κατι που δε με ενδιαφερει για 24/7 λειτουργια κ 3D applications που δουλευω. ευχαριστω υ.γ. τελικα υστερα απο διαβασμα απλα εβαλα το BCLK στο 160 και ολα τα αλλα auto και προεκυψαν αυτα εδω. Θερμοκρασιες απο 37-62 ακουω γνωμες και τι παει (αν πηγαινει) στραβα
gaspazet Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=298636 Εχω φτιαξει ενα αρκετα μεγαλο thread για το oc που πραγματοποιησα, καθως και programs που χρησιμοποιησα.Εαν κοιτουσες 2-3 threads πιο κατω δεν θα εφτιαχνες νεο Εαν εχεις περαιτερω αποριες , pm me
gaspazet Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 I7 920P6T deluxe Corsair 3x2 1600mhz thermalright true black υ.γ. τελικα υστερα απο διαβασμα απλα εβαλα το BCLK στο 160 και ολα τα αλλα auto και προεκυψαν αυτα εδω. Θερμοκρασιες απο 37-62 ακουω γνωμες και τι παει (αν πηγαινει) στραβα Μια χαρουλα.........
christarass Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 ανεβασε τον με το ρευμα που δινεις παει πιο ψηλα και εγω μπορω να δωσω λιγο ακομα με τοσο ρευμα δεν εχω προλαβει ακομα........
gaspazet Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 ανεβασε τον με το ρευμα που δινεις παει πιο ψηλα και εγω μπορω να δωσω λιγο ακομα με τοσο ρευμα δεν εχω προλαβει ακομα........ Εμενα με αυτο το ρευμα που δινε,ι φτανει top 162 BCLK X21 δηλδ @3.4......Μετα θελει παραπανω.....για να τον σταθεροποιησω στα χ170 χ21 θελω 1.325......:/ Με λιγα λογια εξαρταται απο το CPU.....
christarass Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 βαλε τις ακολουθες ρυθμισεις να δουμε:core voltaage 1.22, bus speed 186. cpu ratio auto enable τα ακολουθα c1e hardware pref adjached cache intel speedstep intel turbo mode και disable intel virtul cpu tm execute disable bit intel ht techn αν δεν δωσε μεχρι 1.25 να δουμε αν οντως φταιει ο cpu;)
gaspazet Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 βαλε τις ακολουθες ρυθμισεις να δουμε:core voltaage 1.22, bus speed 186. cpu ratio auto enable τα ακολουθα c1e hardware pref adjached cache intel speedstep intel turbo mode και disable intel virtul cpu tm execute disable bit intel ht techn αν δεν δωσε μεχρι 1.25 να δουμε αν οντως φταιει ο cpu;) ΟΚ θα το δοκιμασω....στοχος μου ειναι να δουλευω 24/7 το pc me kaleς θερμοκρασιες αλλα χωρις να χανω επιδοσεις σε καποιους τομεις(πχ εαν απενεργοποιησω το ΗΤ δεν χανω σε εφαρμογες που το υποστηριζουν?)Ειχα καταφερει 180χ19(ολα auto)με 1.30,αλλα με παρομοιες επιδοσεις με το 21χ162 και με παραπανω θερμοκρασιες:/ Θα τα δοκιμασω αυτα και θα σου πω αυριο Eυχαριστω
christarass Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 αν δεν κανεις δουλεια κατεβαζε ανα 2 μοναδες το bus speed μην δωσεις ρευμα παραπανω εμενα να καταλαβεις ενα ακομα να του δωσω δεν ειναι stable...... οσο για ht βαλτο μετα αλλα να ξερεις οτι εχεις μεγαλ θερμοκρασιες και λιγο περισσ ρευμα
thanoulis34 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Εκανα καποια πραγματα manual με τη βοηθεια ενος φιλου θα ανεβασω ρυθμισεις να μου πειτε διορθωσεις χεχε εριξα τις μνημες στα 8-8-8-18 1604mhz Οι θερμοκρασιες τωρα ομως ειναι στα 44-72 περιπου
thanoulis34 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Νεες ρυθμισεις. Παρατηρησεις plz τι πρεπει να κατεβασω η αν ολα ειναι οκ ps. btw εχω HT on μονιμα μου χρειαζεται
christarass Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2009 δωσε λιγοτερο ρευμα.και γω το ht on το εχω
gaspazet Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2009 162x21 με 1.24 ειναι οτι καλητερο μπορω να δωσω....δοκιμασα disable to intel Virtual. , execute disable bit ,αλλα παλι τπτ!Εδωσα 1.20V και 166BCLK και στο vista logo "παγωσε".....μονο εαν ριξω τον multi μπορω να ανεβασω BCLK με ιδια ρευματα....οποτε το cpu με κοβει:/ Thano δωσε λιγοτερο ρευμα 1.20 - 1.24 να δεις.....και εαν εισαι stable κατω απο prime,χαμηλωσε και αλλο(η αυξησε λιγο το bclk)
christarass Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2009 ht enable για παραπανω μονο locked ειδα
thanoulis34 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Thano δωσε λιγοτερο ρευμα 1.20 - 1.24 να δεις.....και εαν εισαι stable κατω απο prime,χαμηλωσε και αλλο(η αυξησε λιγο το bclk) Ή μηπως οπως ειμαι να αυξησω απλα το blck χωρις να ριξω ταση? Οταν παω σπιτι θα κανω κανα testaki. Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.