bobidis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Έχω ένα αρχείο του Excel (έκδοσης 2003) που περιέχει πολλά φύλλα. Το κάθε φύλλο περιλαμβάνει εγγραφές περίπου 3500 γραμμών. Θέλω να εισάγω μία στήλη στην αρχή με ονομασία α/α και να βάλω αρίθμηση σε κάθε γραμμή (1,2,3...κλπ.). Τον μόνο τρόπο που ξέρω είναι να εισάγω στο πρώτο κελλί το 1, στο από κάτω το 2, να μαρκάρω τα δύο κελλιά και με το σταυρό, να πάω μέχρι κάτω. Υπάρχει κάποιος πιο εύκολος τρόπος; Έτσι θα φάω όλο το μεροκάματό μου να αριθμήσω τόσες εγγραφές.
MastroGiannis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Κρατώντας πατημένο το Ctrl επιλέγεις όλα τα φύλλα και μετά ότι κάνεις στο ενεργό φύλλο αντικατοπτρίζεται και στα υπόλοιπα. Αν δεν σε βολεύει η λαβή συμπλήρωσης, μπορείς να γράψεις 1 στο πρώτο κελί της στήλης α/α, να επιλέξεις και τα υπόλοιπα κελιά που θέλεις και μετά πηγαίνεις "Επεξεργασία-->Συμπλήρωση-->Σειρά...". Στο παράθυρο "Σειρά" επιλέγεις "Σειρά σε: Στήλες", "Τύπος: Αριθμητική πρόοδος", "Τιμή βήματος: 1" (λογικά θα είναι έτοιμα) και πατάς ΟΚ. Φρόντισε πριν κάνεις οτιδήποτε να επιλέξεις όλα τα φύλλα με Ctrl. Επίσης φρόντισε να έχεις αποθηκεύσει το αρχείο σου πριν από κάθε πείραμα. Αν σε βοήθησα να γλιτώσεις χρόνο ...χρωστάς καφεδάκι.
bobidis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Κρατώντας πατημένο το Ctrl επιλέγεις όλα τα φύλλα και μετά ότι κάνειςστο ενεργό φύλλο αντικατοπτρίζεται και στα υπόλοιπα. Αν δεν σε βολεύει η λαβή συμπλήρωσης, μπορείς να γράψεις 1 στο πρώτο κελί της στήλης α/α, να επιλέξεις και τα υπόλοιπα κελιά που θέλεις και μετά πηγαίνεις "Επεξεργασία-->Συμπλήρωση-->Σειρά...". Στο παράθυρο "Σειρά" επιλέγεις "Σειρά σε: Στήλες", "Τύπος: Αριθμητική πρόοδος", "Τιμή βήματος: 1" (λογικά θα είναι έτοιμα) και πατάς ΟΚ. Φρόντισε πριν κάνεις οτιδήποτε να επιλέξεις όλα τα φύλλα με Ctrl. Επίσης φρόντισε να έχεις αποθηκεύσει το αρχείο σου πριν από κάθε πείραμα. Αν σε βοήθησα να γλιτώσεις χρόνο ...χρωστάς καφεδάκι. Άντε, το κέρδισες με την αξία σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.