Προς το περιεχόμενο

acer aspire 6935 και τα κολληματακια του...

stefan_nos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ελπιζω καποιος να μπορει να βοηθησει γιατι ειναι δυσκολη η περιτωση..λοιπον εχω το aspire 6935 της acer...με τα χαρακτηριστικα που ανακοινωνει ο κατασκευαστης..το θεμα ειναι οτι ενω στην αρχη καποιες αρκετα απαιτητικες εφαρμογες,οπως σχεδιαστικα προγραμματα και παιχχνιδια λειτουργουσαν γρηγορα και χωρις κολληματα,τωρα κολλανε και χανουν ταχυτητα..Δοκιμασα:καινουργιους drivers της καρτας γραφικων,εβαλα ολα τα urdates των vista 32 bit που εχω,με τις θερμοκρασιες δεν πρεπει να υπαρχει προβλημα απο ότι ειδα απο το bios,ο σκληρος μου δισκος δεν εχει γεμισει σχεδον καθολου για να πω οτι καθυστερει να διαβασει απο εκει..μεχρι και προγραμματακι overclocking για τον επεξεργαστη και την καρτα γραφικων ειμαι ετοιμος να βαλω..

Εχω παρατηρησει δηλαδη μεγαλη καθυστερηση στα παιχνιδια και προγραμματα σχεδιασης...αν και το συστημα ειναι αρκετα δυνατο δεν ξερω που ειναι το προβλημα...ισως αν βγαλω τα vista και βαλω xp γινει κατι..λυσεις οπως επανεγκατασταση των προγραμματων που κολλανε,δεν λειτουργησαν...ελπιζω καποιος που εχει το ιδιο μηχανημα ή που ασχολειται με αυτα αρκετα να μπορεσει να μου προτεινει κατι..ευχαριστω..

Δημοσ.

Καταρχάς συγχαρητήρια για το μηχάνημά σου. Είναι αυτό που θα αγόραζα αν είχα λεφτά, και αν δεν είχα αγοράσει 1 χρόνο πρίν άλλο λάπτοπ. Λοιπόν το πρόβλημά σου δεν φαίνεται να είνα κάτι το ανησυχητικό. Οχι τόσο βέβαια ωστε να δοκιμάσεις προγράμματα Overclocking (αυτήν την ιδέα καλύτερα να την ξεχάσεις γιατι έτσι θέτεις τον υπολογιστή σου σε κίνδυνο, βγαίνεις εκτός εγγύησης, και στην ουσία δεν κερδίζεις και τίποτα επειδη είναι πάρα πολύ δυνατό μηχάνημα), αλλα και αλλαγή των Windows. Tα Vista είναι το καλύτερο λειτουργικό που μπορείς να βάλεις αυτήν την στιγμή.

Εξάλλου όπως είπες κ εσύ, παλαιότερα δεν είχες κολλήματα... τώρα τελευταία παρουσιάστηκαν.

Ας αρχίσουμε όμως απο τα βασικά : Καταρχάς θεωρώ δεδομένο οτι έχεις κάποιο πληρωμένο Antivirus το οποιο έχει όλα τα απαραίτητα updates και έχεις σκανάρει το μηχημά σου για ιούς. Επιπρόσθετα θα πρέπει να το ψάξεις και με το Malwarebytes' Anti-Malware. Κατόπιν θα χρειαστείς να κάνεις defragment με κάποιο αξιόπιστο πρόγραμμα όπως το Ο&Ο Defrag, ή το Ultimate Defrag. Πρίν όμως κάνεις defrag θα πρέπει να καθαρίσεις τον υπολογιστή σου απο τα δεδομένα που δεν χρειάζεσαι, όπως τα αρχεια του System Restore, τα backup των updates, τα internet files και άλλα τέτοια. Για αυτόν τον σκοπό θα χρησιμοποιήσεις το TuneUp Utilities 2009, και το Windows Washer. Υστερα θα τσεκάρεις και 8α καθαρίσεις την Registry, πάλι με το TuneUp Utilities 2009, αλλα και με το Registry Mechanic. Επίσης με το ΤuneUp μπορείς να κάνεις και βελτιστοποίηση του υπολογιστή σου, απενεργοποιώντας services, ρυθμίζοντας την εμφάνιση, και άλλα πολλά.

Αυτα για αρχή. Κάντα και αν δεν λυθεί ξαναγράψε.

Δημοσ.

ευχαριστω και τους 2 για την γρηγορη απαντηση..τα προγραμματακια αυτα θα τα βρω και θα τα χρησιμοποιησω,αλλα απο οτι φαινεται θα πρεπει να τα χρησιμοποιω τακτικα...ξεχασα να αναφερω προηγουμενως οτι εχω κανει και επαναφορα συστηματος αλλα το προβλημα δεν σταματησε..το θεμα ειναι οτι το μηχανημα ειναι αρκετα δυνατο και το κολλημα δεν δικαιολογειται τοσο συντομα..καποια ρυθμιση απο το control panel των vista που θα με γλυτωσει απο τον κοπο να κατεβαζω προγραμματα μαλλον δεν υπαρχει..ελπιζω να μην απογοητευτω σαν το ναποπανω και να βαλω linux απο τωρα...

Δημοσ.
ευχαριστω και τους 2 για την γρηγορη απαντηση..τα προγραμματακια αυτα θα τα βρω και θα τα χρησιμοποιησω,αλλα απο οτι φαινεται θα πρεπει να τα χρησιμοποιω τακτικα...ξεχασα να αναφερω προηγουμενως οτι εχω κανει και επαναφορα συστηματος αλλα το προβλημα δεν σταματησε..το θεμα ειναι οτι το μηχανημα ειναι αρκετα δυνατο και το κολλημα δεν δικαιολογειται τοσο συντομα..καποια ρυθμιση απο το control panel των vista που θα με γλυτωσει απο τον κοπο να κατεβαζω προγραμματα μαλλον δεν υπαρχει..ελπιζω να μην απογοητευτω σαν το ναποπανω και να βαλω linux απο τωρα...

Ναι αυτά τα προγράμματα τα χρησιμοποιείς σε εβδομαδιαία βάση. Δεν καταλαβαίνω αυτό που γράφεις "καποια ρυθμιση απο το control panel των vista που θα με γλυτωσει απο τον κοπο να κατεβαζω προγραμματα μαλλον δεν υπαρχει"... Εξήγησε μου τι εννοείς αν θες. Το Linux δεν είναι λύση... ισα ίσα θα απογοητευτείς ακόμα περισσότερο.

Δημοσ.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι μηπως υπαρχει καποια ρυθμιση απο το control panel των vista,το οποιο δεν ξερω τοσο καλα οσο το αντιστοιχο των xp γι αυτο και ρωταω,ειδικα στο κομματι των επιδοσεων και της συντηρησης που ισως με καποιες ρυθμισεις λυθει το θεμα.Επισης θα θελα να μου πεις και αν εχεις δει οντως διαφορα στην αποδοση με αυτα τα προγραμματα που ανεφερες.Αυτα και ευχαριστω και παλι.

Δημοσ.

Αν υπήρχαν τέτοια προγράμματα στα Vista δεν θα είχαμε ανάγκη να κατεβάσουμε άλλα. Η αλήθεια είναι οτι κάτι υπάρχει, όπως το defrag των Vista (δεξι κλικ στον δίσκο σου και Properties > καρτέλα Tools > Defragmantation) αλλα και το disk clean up στην καρτέλα General, αλλα είναι σαν να μήν υπάρχουν. Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, ειδικά το defragment. Ναι εγώ έχω δεί διαφορά στο δικό μου μηχάνημα, αλλα το έχω κάνει ιδιαίτερο tunning (μιας και έχω δίσκο SSD) και έχω πειράξει λειτουργίες και services οι οποιες δεν είναι αφορούν όλους τους χρήστες, κάνοντας αμοιβαίες υποχωρήσεις με το λειτοργικό ωστε να έχω την μέγιστη ταχύτητα.

γενικά τα Windows θέουν φροντίδα και friskies.

• 2 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...