Προς το περιεχόμενο

Blue ray discs

george___

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Λοιπον, για να ανακεφαλαιωσουμε:

Μια ταινια blu-ray μπορεις να την απολαυσεις μόνο σε τηλεοραση 1080(Full HD). Δηλαδη οι HD Ready(720) δεν κανουν.

Tα δε επιτραπεζια blu-ray players παιζουν αποκλειστικα blu-ray ταινιες.

Σωστα ως εδω?

Μπορείς να τις δεις και σε HDReady αλλά ρίχνουν την ανάλυση. Τώρα τι εννοείς εσύ όταν λες "απολαύσεις" κανείς δεν ξέρει. Μπορεί κάποιος να απολαμβάνει μόνο στο πανί του cinema, άλλος σε 60άρα plasma FullHD και εγώ να απολαμβάνω μια χαρά σε 32" HDReady. Προσωπικό σου θέμα αυτό. Γενικά πάντως το FullHD αρχίζει και σου δίνει παραπάνω λεπτομέρεια από 40" και πάνω αν δεν κάνω λάθος.

Αρα ολα τα blu-ray αδεια δισκακια που κυκλοφορουν, και τα blu-ray players για pc, ειναι για αποκλειστικο σκοπο την αποθηκευτικη χρηση στα pc(δεν εχουν να κανουν πουθενα με την ποιοτητα blu-ray ταινιων)...

Σχετικά σωστό αυτό. Αν θες να κάνεις (νόμιμο) αντίγραφο για ταινία Blu-ray όμως που θα το κάνεις; Σε DVD; Επίσης σε ένα BR δισκάκι χωράς 5 ταινίες x264 1080p. Δεν θα παίζουν σε επιτραπέζιο BR player (προς το παρόν, ποιος ξέρει τι θα βγάλουν σε λίγο καιρό) αλλά στο PC σου θα μπορείς. Και το PC μπορείς να το συνδέσεις με ότι TV θες και να δεις εκεί. Άσχετα από το γεγονός ότι δεν συμφέρει γιατί είναι ακριβά τα δισκάκια. Πιο πολύ συμφέρουν οι σκληροί δίσκοι γι αυτή τη δουλειά. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι μια χρησιμότητα τους όμως.

Δημοσ.
Μπορείς να τις δεις και σε HDReady αλλά ρίχνουν την ανάλυση. Τώρα τι εννοείς εσύ όταν λες "απολαύσεις" κανείς δεν ξέρει. Μπορεί κάποιος να απολαμβάνει μόνο στο πανί του cinema, άλλος σε 60άρα plasma FullHD και εγώ να απολαμβάνω μια χαρά σε 32" HDReady. Προσωπικό σου θέμα αυτό. Γενικά πάντως το FullHD αρχίζει και σου δίνει παραπάνω λεπτομέρεια από 40" και πάνω αν δεν κάνω λάθος.

Φιλε μου πιστευω οτι ειμαι αρκετα σαφης αλλα ξαναπω αλλη μια φορα το θεμα για σενα:

Οταν μιλαμε για blu-ray ταινιες μιλαμε για ταινιες με ιδιαιτερη ποιοτητα ηχου και εικονας, εξ ου και τα 50GBs. Δεν μιλαμε για απλη ποιοτητα dvd, σωστα?

Εαν λοιπον εγω δεν μπορω να εχω αυτη τη ποιοτητα τοτε ποιος ο λογος να ασχολουμαι(εγω που εχω μόνο 720αρα TV) με τον αναλογο πανακριβο εξοπλισμο? Xρησιμοποιω ενα απλο dvd.

Σχετικά σωστό αυτό. Αν θες να κάνεις (νόμιμο) αντίγραφο για ταινία Blu-ray όμως που θα το κάνεις; Σε DVD;

Ok, αρα χρησιμευει για να κανεις ενα νομιμο αντιγραφο, δηλαδη λες να γραψεις τη blu-ray ταινια στο σκληρο δισκο του υπολογιστη σου?

Επίσης σε ένα BR δισκάκι χωράς 5 ταινίες x264 1080p. Δεν θα παίζουν σε επιτραπέζιο BR player (προς το παρόν, ποιος ξέρει τι θα βγάλουν σε λίγο καιρό) αλλά στο PC σου θα μπορείς. Και το PC μπορείς να το συνδέσεις με ότι TV θες και να δεις εκεί. Άσχετα από το γεγονός ότι δεν συμφέρει γιατί είναι ακριβά τα δισκάκια. Πιο πολύ συμφέρουν οι σκληροί δίσκοι γι αυτή τη δουλειά. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι μια χρησιμότητα τους όμως.

Tωρα ερχεσαι στα λογια μου αυτο ειπα κι εγω, οτι στο pc τα blu-ray players και δισκακια χρησιμευουν μόνο για αποθηκευτικους σκοπους.

Και φυσικα το να προβαλεις μια blu-ray ταινια μεσω τoυ υπολογιστη σε monitor δεν εχει κανενα νοημα.

Eαν ομως εχεις συνδεδεμενο τον υπολογιστη με μια 1080 "Full HD" τηλεοραση, τοτε εισαι ok?

Δημοσ.

Μια χαρά βλέπεις bluray στα 720p. Τα 1080 είναι ένα ωραιότατο μαρκετίστικο χαρακτηριστικό ακόμα και στις πολλές ίντσες (βάλε και projectors μέσα).

Τα δισκάκια που λες γράφονται σε BD recorder και αναπαράγονται από BD συσκευές. Το ποιες επιτραπέζιες παίζουν τι περιεχόμενο μπες σ' ένα e-shop και δες τα χαρακτηριστικά τους. Σ' ένα pc παίζουν τα πάντα. Τέλος πάντων δες τα σαν dvd-r με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Δεν κατάλαβα γιατί μπερδεύεσαι. Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις?

Δημοσ.
Φιλε μου πιστευω οτι ειμαι αρκετα σαφης αλλα ξαναπω αλλη μια φορα το θεμα για σενα:

Οταν μιλαμε για blu-ray ταινιες μιλαμε για ταινιες με ιδιαιτερη ποιοτητα ηχου και εικονας, εξ ου και τα 50GBs. Δεν μιλαμε για απλη ποιοτητα dvd, σωστα?

Εαν λοιπον εγω δεν μπορω να εχω αυτη τη ποιοτητα τοτε ποιος ο λογος να ασχολουμαι(εγω που εχω μόνο 720αρα TV) με τον αναλογο πανακριβο εξοπλισμο? Xρησιμοποιω ενα απλο dvd.

Μπα , μια χαρά έχω καταλάβει τι λες. Αλλά όχι, δεν είσαι σαφής. Όταν βλέπεις ότι χρειάζεται να κάνεις την ερώτηση σου 5 φορές άρχισε να σκέφτεσαι μήπως δεν έχουν όλοι οι άλλοι το πρόβλημα.

Στην 720p TV σου φαίνεται σαφώς η διαφορά DVD και 720p rip. Το 1080p rip μπορεί να φαίνεται καλύτερα από το 720 αλλά μάλλον ελάχιστα. Αν ανέβεις σε ίντσες (πάνω από 40) θα δεις διαφορά. Και από αυτές τις ίντσες και πάνω θα δεις και διαφορά από 1080p rip και BR δισκάκι. Τώρα γιατί να ασχολείσαι με τον εξοπλισμό δεν ξέρω. Αν θες ασχολήσου αν όχι μείνε όπως είσαι. Στην τηλεόραση σου πάντως ταινία σε DVD δεν αξιοποιεί το μέγιστο.

Ok, αρα χρησιμευει για να κανεις ενα νομιμο αντιγραφο, δηλαδη λες να γραψεις τη blu-ray ταινια στο σκληρο δισκο του υπολογιστη σου?

Όχι εννοώ να πάρεις μια original BR ταινία και να την αντιγράψεις σε ένα BR δισκάκι.

Tωρα ερχεσαι στα λογια μου αυτο ειπα κι εγω, οτι στο pc τα blu-ray players και δισκακια χρησιμευουν μόνο για αποθηκευτικους σκοπους.

Για τι να χρησιμεύουν δηλαδή, για κουβέρ;

Και φυσικα το να προβαλεις μια blu-ray ταινια μεσω τoυ υπολογιστη σε monitor δεν εχει κανενα νοημα.

Eαν ομως εχεις συνδεδεμενο τον υπολογιστη με μια 1080 "Full HD" τηλεοραση, τοτε εισαι ok?

Αφού και στις προτάσεις το ίδιο λες. Πως γίνεται το να προβάλεις με τον υπολογιστή σε monitor να μην έχει νόημα αλλά να προβάλεις σε FullHD TV έχει; Εκτός αν με "monitor" εννοείς 19" οπότε όχι δεν έχει.

Δημοσ.
μου φαινεται οτι τα παιδια που σου απαντησαν ξεγελαστηκαν και το εχουν ειδη μετανοιωση.

Tι θα πει αυτο?? γιατι ξεγελαστηκαν?

Εισαι απ το thread με το Κουρδιστο Πορτοκαλι/Κυνηγο?

Οπως και ναχει σου προτεινω να μαθεις πρωτα ορθογραφια και μετα κανεις τον ξυπνιο:lol:

Αλλα γιατι εχεις προβλημα? Μπορει εσενα να μη σε ενδιαφερει το θεμα των blu-ray αλλα σιγουρα ενδιαφερει πολύ κοσμο και εμεις προσπαθουμε το φωτισουμε το θεμα.

Μια χαρά βλέπεις bluray στα 720p. Τα 1080 είναι ένα ωραιότατο μαρκετίστικο χαρακτηριστικό ακόμα και στις πολλές ίντσες (βάλε και projectors μέσα).

Δηλαδη δεν υπαρχει διαχωρισμος και χαμηλοτερη αναλυση στα 720 που ειπε ο άλλος φιλος?

Οσοι εχουμε 720αρα είναι το ιδιο σα να ειχαμε 1080άρα?

.....Σ' ένα pc παίζουν τα πάντα. Τέλος πάντων δες τα σαν dvd-r με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Δεν κατάλαβα γιατί μπερδεύεσαι. Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις?

Βλ. post#17

Μπα , μια χαρά έχω καταλάβει τι λες. Αλλά όχι, δεν είσαι σαφής. Όταν βλέπεις ότι χρειάζεται να κάνεις την ερώτηση σου 5 φορές άρχισε να σκέφτεσαι μήπως δεν έχουν όλοι οι άλλοι το πρόβλημα.

Ποιοι ειναι οι "ολοι οι αλλοι"?

Mε συγχωρεις φιλε μου αλλα πιο σαφης δεν γινεται. Το ότι υποχρεωνομαι να επαναλαμβανω 5 φορες τα ιδια σημαινει προφανως ότι δεν διαβαζεις προσεκτικα τι γραφω. Οk αν ο σκοπος σου είναι να με κουραζεις, δεν θα διαμαρτυρηθω γιαυτο:-)

Και τωρα να περασουμε στην ουσια.

1. Στην 720p TV σου φαίνεται σαφώς η διαφορά DVD και 720p rip.

2. Το 1080p rip μπορεί να φαίνεται καλύτερα από το 720 αλλά μάλλον ελάχιστα. Αν ανέβεις σε ίντσες (πάνω από 40) θα δεις διαφορά. Και από αυτές τις ίντσες και πάνω θα δεις και διαφορά από 1080p rip και BR δισκάκι.

3. Τώρα γιατί να ασχολείσαι με τον εξοπλισμό δεν ξέρω. Αν θες ασχολήσου αν όχι μείνε όπως είσαι.

1. Δηλαδη αξιζει να αγορασω blu-ray player επιτραπεζιο ή για pc, και να το συνδεσω στην 720άρα lcd τηλεοραση μου διοτι θα εχω καλυτερο αποτελεσμα απ το απλο dvd?

Εσυ το εχεις τσεκαρει ο ιδιος?

Oταν λες «rip» τι εννοεις?

2. Αρα αυτό που λες είναι ότι μόνο οσοι εχουν πανω από 40’’ θα εχουν διαφορά, ολοι οι αλλοι όχι. Συνεπως ολοι οι οροι 1080, high definition κλπ. δεν προσφερουν τιποτα αν δεν εχεις 40’’, σωστα?

3. Ασχολουμαι γιατι θελω να μαθω πως εχουν τα πραγματα με το blu-ray, είναι κακο? Εάν ενημερωθω και δω ότι με συμφερει τοτε θα αγορασω αυτο τον εξοπλισμο.

Όχι εννοώ να πάρεις μια original BR ταινία και να την αντιγράψεις σε ένα BR δισκάκι.

Mεσω computer λες ετσι? Δηλαδη να γραψεις στο σκληρο την ΒR ταινια και μετα να την «καψεις» σε ένα BR αδειο δισκακι?

Για τι να χρησιμεύουν δηλαδή, για κουβέρ;

Εμενα ρωτας? Μα εγω ειμαι που κανω τις ερωτησεις. Το ερωτημα είναι ευλογο και σαφες: Τα blu-ray αδεια δισκακια και τα blue-ray pc players χρησιμευουν αποκλειστικα για αποθηκευτικους σκοπους data ΚΑΙ για νομιμη αντιγραφη blu-ray ταινιων?

Kαπου παιζει και το θεμα συνδεσης του pc με 1080 ΤV, βλ.σχετικα στο επομενο quote.

Αφού και στις προτάσεις το ίδιο λες. Πως γίνεται το να προβάλεις με τον υπολογιστή σε monitor να μην έχει νόημα αλλά να προβάλεις σε FullHD TV έχει; Εκτός αν με "monitor" εννοείς 19" οπότε όχι δεν έχει.

Oχι οχι, δεν λεω το ιδιο πραγμα. Λεω για διαφορετικα πραγματα:

Εάν με το pc σου προβαλλεις μια BR ταινια στο απλο pc monitor προφανως δεν κερδιζεις τα οφελη του blu-ray, ετσι δεν είναι?

Εάν όμως εχεις συνδεσει το pc σου με μια 1080άρα τηλεοραση και προβαλεις εκει την BR ταινια (χρησιμοποιωντας δηλ. το pc blu-ray player) τοτε θα κερδισεις τα οφελη της νεας αυτης τεχνολογιας? Αυτο ειναι το ερωτημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...