Προς το περιεχόμενο

Δεκα Πληγες .

BaLsAmoMenos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε όλα τα παραπάνω λαμβάνεις υπόψη σου μόνο τους "extreme" θρησκευόμενους και όχι τους υγιώς(καλώς η κακώς) πιστεύοντες σε μία ανώτερη δύναμη (όποια και αν είναι αυτή)...

Ο "πιστός" θα σου πεί οτι όλα όσα γίνονται άσχημα στον κόσμο είναι ξερω 'γω απόρροια της απιστίας σου (και θα το πιστεύει)..

Οι απόψεις είναι αρκετά διαφορετικές και το να είσαι ΜΟΝΟ αρνητικός για κάποια πράγματα μόνο περαιτέρω ρήξη δημιουργεί...

Απο την άλλη δεν νομίζω οτι σου φταίνε τα λεφτά που ξοδεύονται (που στην τελική οι περισσότεροι λόγω ηλικίας/βλακείας/δεισιδαιμονίας επιθυμούν να ξοδεύονται) αλλα περισσότερο αυτή η εκ των έσω αντίδραση που για κάποιο λόγο έχουν αυτοί που δηλωνουν άθεοι...

Δεν ξέρω αν είναι οι θρησκείες που φταίνε ή οι ΗΛΙΘΙΟΙ άνθρωποι που διαρθρώνουν τις θρησκείες..

Η ηλιθιότητα είναι η πηγή όλων των κακών..

Αυτός που πέφτει με βόμβες πάνω στους "άπιστους"¨θα έβρισκε κάτι άλλο ηλίθιο να κάνει στη μίζερη ζωή του... Απλα αυτός το ονομάζει θρησκεία...

Δεν νομίζω οτι μπορείς όμως να βάλεις στο ίδιο τσουβάλι αυτόν τον ηλίθιο και τον άλλο "χ" άνθρωπο που έχει την ανάγκη να ελπίζει/πιστεύει σε κάτι και ακολουθεί απλά τα τυπικά της εκάστοτε αναφερόμενης θρησκείας. Νηστεύει, εκκλησιάζεται προσεύχεται κτλ κτλ

Ακόμα και η διαφθορά μέσα στην ίδια την εκκλησία είναι επίσης απο ΗΛΙΘΙΟΥΣ ανθρώπους... (και πλέον tbh είναι η πλειοψηφία μέσα τουλάχιστον στην ελλάδα και τα συνήθη πιστεύω της..)

Αντίστοιχα κάποιος ηλίθιος άθεος θα μπορούσε να αρχίσει να σφάζει κόσμο που πιστεύει (ακριβώς επειδή ο ίδιος δεν το δέχεται αυτόι)

Επιλογικά.. Καλύτερα να στραφούμε κατά των ηλιθίων και όχι των θρησκειών...

(όχι δεν είμαι "τέτοιος" αλλα θεωρώ ο,τι ότι και αν πιστεύει ο καθένας είναι δικαίωμα του και δεν έχω λόγο εγώ να τον κράξω γι αυτό.. τότε γίνομαι και εγώ ηλίθιος και η μπάλα χάνεται..)

Τέλος για τον Παίσιο να σου πώ οτι έχω ίδια βιώματα και εγώ και πολύ κοντινά μου πρόσωπα (τότε άσχετα εντελώς με εκκλησίες κτλ) οπότε δεν έχει να κάνει με τον θείο του μπατζανάκη,του παππού, του κουνιάδου του ρουμποκομπολογή.

Όσο για Αγιάσοφιές κτλ είναι τεράστιο θέμα.. Μακάρι να είμαστε ήσυχα μέχρι να τεζάρουμε εμείς άντε και κάνα παιδί μας.. Αλλα η πολεμική ιστορία(δυστυχώς) στη χώρα μας δεν πάει πολύ μακριά και είναι καμιά 40ρια χρόνια πίσω.. Ξέρεις τί είναι 40 χρόνια; Τίποτα...

Πολύ κοντινές μας χώρες σφάζονται και ελπίζω οτι δεν θα μας πάρει η μπάλα.. Αλήθεια το ελπίζω..

Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω τα παραπάνω σενάρια.. αλλα δεν τα θεωρώ και απίθανα.. Με την τωρινή οικονομικοπολιτική κατάσταση όλα μπορείς να τα περιμένεις..

Πόσο μάλλον σε "χ" χρόνια απο τώρα και σε μια πιθανή μεγαλύτερη εξαθλίωση...

Απεύχομαι..

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ο Ρώσος Νομπελίστας και Ιστορικός Αλέξανδρος Σολζενίσκιν στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο "Διακόσια χρόνια μαζί" αναφέρει ότι οι εβραίοι ήταν υπεύθυνοι για την μαζική γενοκτονία εξήντα έξι εκατομυρίων 66.000.000!!! Ρώσων Χριστιανών Ορθοδόξων στην τότε Κουμουνιστική Ρωσία...

Hail Aleka!

Δημοσ.

Και εκατό χρόνια μετά τα πρωτόκολλα έρχονται ξανά οι Ρώσοι να μας μιλήσουν για Εβραίους. Μπορεί να βγει συνάρτηση γι' αυτό το πράγμα.

Επίσης, στο γουήκι αναφέρει πως το βιβλίο δεν έχει μεταφραστεί καν στα αγγλικά (μέχρι το 2003 τουλάχιστον), οπότε δε βρίσκω το λόγο να αναφέρεται σε ένα θρεντ χρησιμοποιούμενο απλά και μόνο ως πυροτέχνημα-κόπυ πέηστ από άλλο φόρουμ.

Δημοσ.

Tην άλλη φορά θα γράψω τον τίτλο στα ρώσικα, για να καταλαβαινόμαστε. Συγνώμη.

Σε λίγο κανένας κακοήθης όπως πάμε, θα πει τον Στάλιν φασίστα δολοφόνο.

Δημοσ.

Οι περισσότεροι "άθεοι" που ξέρω δεν είναι άθεοι αλλα αντι-χριστιανοί.. Γι αυτό ζούνε...

Αν κάτι δεν με αφορά.. δεν ασχολούμαι μαζί του.. Δεν βρίσκω το λόγω να θάβω τους ινδουιστές αν είμαι χριστιανός ή τους χριστιανούς αν είμαι άθεος..

Κομπλεξικό το κόβω...

Καταρχας, οποιος δεν ειναι χριστιανος στην Ελλαδα αυτο δεν τον κανει αυτοματως αθεο. Προσωπικα εγω ειμα αγνωστικιστης. Ναι,οντως ειμαστε αρνητικοι με τον Χριστιανισμο και πως να μην εισαι με την Ιστορια να βριθει απο λιθαρακια να γεμιζουν το σακουλι αυτης της αρνησης. Το οτι δεν ειμαι χριστιανος δεν σημαινει οτι δεν εχω το δικαωμα να μιλησω για αυτον. Οχι δεν ειναι κομπλεξικο γιατι με αυτην την λογικη κομπλεξικη ειναι η καθε συζητηση για οποιοδηποτε θεμα. Νομιζω το να αφοριζεις αποψεις ειναι κομπλεξικο. :P

Απο την άλλη δεν νομίζω οτι σου φταίνε τα λεφτά που ξοδεύονται (που στην τελική οι περισσότεροι λόγω ηλικίας/βλακείας/δεισιδαιμονίας επιθυμούν να ξοδεύονται) αλλα περισσότερο αυτή η εκ των έσω αντίδραση που για κάποιο λόγο έχουν αυτοί που δηλωνουν άθεοι...

Δεν ξέρω αν είναι οι θρησκείες που φταίνε ή οι ΗΛΙΘΙΟΙ άνθρωποι που διαρθρώνουν τις θρησκείες..

Η ηλιθιότητα είναι η πηγή όλων των κακών..

Ναι, το οτι καποιοι ανθρωποι λογω βλακειας αποδεχονται να ξοδευονται παρα πολλα λεφτα (σημειωνω και χανονται χρηματα με σημαντικοτερο παραδειγμα την Αφορολογητη Εκκλησια) μου κανει εντυπωση. Το οτι οι μονοι που αντιδρουν σε αυτο δηλωνουν μη-χρισιανοι μηπως τους κανει και αυτους κομπλεξικους?

Αυτός που πέφτει με βόμβες πάνω στους "άπιστους"¨θα έβρισκε κάτι άλλο ηλίθιο να κάνει στη μίζερη ζωή του... Απλα αυτός το ονομάζει θρησκεία...

Δεν νομίζω οτι μπορείς όμως να βάλεις στο ίδιο τσουβάλι αυτόν τον ηλίθιο και τον άλλο "χ" άνθρωπο που έχει την ανάγκη να ελπίζει/πιστεύει σε κάτι και ακολουθεί απλά τα τυπικά της εκάστοτε αναφερόμενης θρησκείας. Νηστεύει, εκκλησιάζεται προσεύχεται κτλ κτλ

Υπαρχει ενας σημαντικος παραγοντας που διαχωριζει τον "hardcore" πιστο απο αυτον που απλα νηστευει, εκκλησιαζεται κ.τ.λ. Λεγεται μορφωση. Επισης συμβαλλει και η παιδεια σε αυτο. Πριν πολλα χρονια το ιδιο "hardcore" ηταν και οι Χριστιανοι. Καποτε και οι αυτοι πεταγαν τις τοτε βομβες στους "απιστους".

Ακόμα και η διαφθορά μέσα στην ίδια την εκκλησία είναι επίσης απο ΗΛΙΘΙΟΥΣ ανθρώπους... (και πλέον tbh είναι η πλειοψηφία μέσα τουλάχιστον στην ελλάδα και τα συνήθη πιστεύω της..)

Αντίστοιχα κάποιος ηλίθιος άθεος θα μπορούσε να αρχίσει να σφάζει κόσμο που πιστεύει (ακριβώς επειδή ο ίδιος δεν το δέχεται αυτόι)

Επιλογικά.. Καλύτερα να στραφούμε κατά των ηλιθίων και όχι των θρησκειών...

Ε τοτε δεν δεν φταιε ουτε ο Ναζισμος για το κακο που προκαλεσε.

Εγω πιστευω οτι αυτες οι θρησκεις-ιδεολογιες δημιουργηθηκαν για να μετατρεψουν τους αθρωπους σε ηλιθιους και οχι οτι καποιοι ηλιθιοι απλα διαβασαν αναποδα το Ιερο Βιβλιο διαστρεβλοντας αυτα που λεει. Και για ποσους ηλιθιους μιλαμε? Εδω μπαινει ο παραγοντας που σου εγραψα πριν.

Με την Αναγεννηση αρχισαν να μειωνονται αυτοι οι ηλιθιοι και απο εκει ξαναρχισε η ανθρωποτητα να βαζει μπρος στην εξελιξη (ποια εξελιξη δηλαδη στην επαναφορα στο σταδιο που ηταν πριν τον Χριστιανισμο). Τι εννοω με ολα αυτα ? Αν δεν υπηρχε ο Χριστιανισμος δεν θα υπηρχαν και εκεινοι οι ηλιθιοι. Αν δεν υπηρχε ο Ναζισμος δεν θα υπηρχαν και οι ναζιστες-ηλιθιοι.

Πολύ κοντινές μας χώρες σφάζονται και ελπίζω οτι δεν θα μας πάρει η μπάλα.. Αλήθεια το ελπίζω..

Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω τα παραπάνω σενάρια.. αλλα δεν τα θεωρώ και απίθανα.. Με την τωρινή οικονομικοπολιτική κατάσταση όλα μπορείς να τα περιμένεις..

Πόσο μάλλον σε "χ" χρόνια απο τώρα και σε μια πιθανή μεγαλύτερη εξαθλίωση...

Απεύχομαι..

Η διαφορα σου με τον Παϊσιο ειναι οτι αυτος το ελπιζει. Αυτο τον κανει πολυ απλα επικνδυνο. Επισης ξεχναει ο γεροντας οτι πριν τους Τουρκους η Πολη δεν ηταν δικη μας αλλα ανηκε στην Ανατολικη Ρωμη και στους Χριστιανικους Πατερες-Εξουσιαστες.

Δημοσ.
Επισης ξεχναει ο γεροντας οτι πριν τους Τουρκους η Πολη δεν ηταν δικη μας αλλα ανηκε στην Ανατολικη Ρωμη και οι Χριστιανικοι Πατερες-Εξουσιαστες.

Kι εσύ ξεχνάς πως εκτός από Έλληνας είσαι και ρωμιός με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό βεβαίως ήταν βολικό για 1500 χρόνια, τώρα όμως η λέξη "ρωμιός" έχει αρχίσει να μας ξινίζει.

Για όσους λοιπόν είναι ή αισθάνονται ακόμα "ρωμιοί" η ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία είναι μέρος της ένδοξης ιστορίας μας.

Δημοσ.

Αυτό βεβαίως ήταν βολικό για 1500 χρόνια, τώρα όμως η λέξη "ρωμιός" έχει αρχίσει να μας ξινίζει.

Για όσους λοιπόν είναι ή αισθάνονται ακόμα "ρωμιοί" η ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία είναι μέρος της ένδοξης ιστορίας μας.

1500 χρονια νομιζω οτι υπαρχε κατι το οποιο μας ελειπε. Η Ελευθερια με οτι συνεπαγεται αυτο. Το ειμαστε ελευθεροι μονο 170 χρονια ειναι πιο ορθο. Τι σημαινει αυτο? Οχι δεν ειναι μερος της ενδοξης ιστοριας μας η Ανατολικη Ρωμαιλη αυτοκρατορια. Εινα απλα μερος μερος της ιστοριας μας και σιγουρα δεν ειναι ενδοξο.

Δημοσ.
Καταρχας, οποιος δεν ειναι χριστιανος στην Ελλαδα αυτο δεν τον κανει αυτοματως αθεο. Προσωπικα εγω ειμα αγνωστικιστης. Ναι,οντως ειμαστε αρνητικοι με τον Χριστιανισμο και πως να μην εισαι με την Ιστορια να βριθει απο λιθαρακια να γεμιζουν το σακουλι αυτης της αρνησης. Το οτι δεν ειμαι χριστιανος δεν σημαινει οτι δεν εχω το δικαωμα να μιλησω για αυτον. Οχι δεν ειναι κομπλεξικο γιατι με αυτην την λογικη κομπλεξικη ειναι η καθε συζητηση για οποιοδηποτε θεμα. Νομιζω το να αφοριζεις αποψεις ειναι κομπλεξικο. :P

Ο αρνητισμός απο μόνος του δεν θέτει σε καμία περίπτωση βάση για υγιή διάλογο..

Εκεί είναι και η ένσταση μου... Φυσικά ο καθένας μπορεί να εκφράζει απόψεις.. Αλλα το να εκφράζεις τετριμμένες αρνητικές απόψεις είναι γραφικό :P

Ναι, το οτι καποιοι ανθρωποι λογω βλακειας αποδεχονται να ξοδευονται παρα πολλα λεφτα (σημειωνω και χανονται χρηματα με σημαντικοτερο παραδειγμα την Αφορολογητη Εκκλησια) μου κανει εντυπωση. Το οτι οι μονοι που αντιδρουν σε αυτο δηλωνουν μη-χρισιανοι μηπως τους κανει και αυτους κομπλεξικους?

Το λόγω βλακείας και πάλι είναι σχετικό.. Και σύ λόγω βλακείας (λέμε τώρα) δεν το αποδέχεσαι.. Δεν καταλήγει πουθενά αυτό..

Αυτό με την αφορολόγητη εκκλησία που λές είναι θεωρώ λογική συνέπεια του μη κερδοσκοπικου(θεωρητικά) χαρακτήρα της εκκλησίας που βασίζεται σε δωρεές κτλ.. Το αν η δωρεά είναι 50λ ή δύο σπίτια είναι άλλη υπόθεση και σίγουρα αφορά για αρχή αυτών που αποφασίζει να την κάνει.. Απο κει και πέρα οι εκκλησίες νομίζω οτι δεν έχουν δηλωμένα έσοδα μιας και βασίζονται αποκλειστικά και μόνο σε εισφορές.. Επίσης αν έχουν κάποια απο ενοίκια κτλ σίγουρα τα καλύπτουν πίσω απο το "κοινωνικό έργο" οπότε βράσε ρύζι..

Υπαρχει ενας σημαντικος παραγοντας που διαχωριζει τον "hardcore" πιστο απο αυτον που απλα νηστευει, εκκλησιαζεται κ.τ.λ. Λεγεται μορφωση. Επισης συμβαλλει και η παιδεια σε αυτο. Πριν πολλα χρονια το ιδιο "hardcore" ηταν και οι Χριστιανοι. Καποτε και οι αυτοι πεταγαν τις τοτε βομβες στους "απιστους".

Οκ.. σήμερα;

Απο κει και πέρα η μόρφωση διαχωρίζει για αρχή τους ανθρώπους.. Το αν ο μορφωμένος/αμόρφωτος είναι πιστός/άπιστος αφορά περαιτέρω βήματα της λογικής σκέψης.

Ε τοτε δεν δεν φταιε ουτε ο Ναζισμος για το κακο που προκαλεσε.

Εγω πιστευω οτι αυτες οι θρησκεις-ιδεολογιες δημιουργηθηκαν για να μετατρεψουν τους αθρωπους σε ηλιθιους και οχι οτι καποιοι ηλιθιοι απλα διαβασαν αναποδα το Ιερο Βιβλιο διαστρεβλοντας αυτα που λεει. Και για ποσους ηλιθιους μιλαμε? Εδω μπαινει ο παραγοντας που σου εγραψα πριν.

Με την Αναγεννηση αρχισαν να μειωνονται αυτοι οι ηλιθιοι και απο εκει ξαναρχισε η ανθρωποτητα να βαζει μπρος στην εξελιξη (ποια εξελιξη δηλαδη στην επαναφορα στο σταδιο που ηταν πριν τον Χριστιανισμο). Τι εννοω με ολα αυτα ? Αν δεν υπηρχε ο Χριστιανισμος δεν θα υπηρχαν και εκεινοι οι ηλιθιοι. Αν δεν υπηρχε ο Ναζισμος δεν θα υπηρχαν και οι ναζιστες-ηλιθιοι.

Ο ναζισμός προκάλεσε άμεση φυσική βία σε ένα σύνολο ανθρώπων κάτι που συνάδει ιδεολογικά με τη θεωρία του... Δεν ήταν δλδ κάποιοι ηλίθιοι.. αλλα ήταν η λογική του ναζισμού εξ'αρχής.. Ας με διορθώσει κάποιος που έχει ασχοληθεί περισσότερο..

Οι (περισσότερες) θρησκείες στη θεωρία τους δεν εμπεριέχουν τον παράγοντα βία.. Αντίθετα μάλιστα.. Οπότε η σύγκριση μου φαίνεται κάπως άκυρη.

Επίσης να πω οτι ο τρόπος εφαρμογής των θρησκειών όντως δείχνει αυτό που λές.. Οτι έγιναν γι αυτό το λόγο..

Η διαφορα σου με τον Παϊσιο ειναι οτι αυτος το ελπιζει. Αυτο τον κανει πολυ απλα επικνδυνο. Επισης ξεχναει ο γεροντας οτι πριν τους Τουρκους η Πολη δεν ηταν δικη μας αλλα ανηκε στην Ανατολικη Ρωμη και στους Χριστιανικους Πατερες-Εξουσιαστες.

Το προβλέπω με το ελπίζω δεν είναι οι ίδιες έννοιες..

Όσο για την Πόλη.. θα σου απαντήσω με συναίσθημα οπότε δεν θα είμαι και αντικειμενικός και γι αυτό το αφήνω..

Δημοσ.
1500 χρονια νομιζω οτι υπαρχε κατι το οποιο μας ελειπε. Η Ελευθερια με οτι συνεπαγεται αυτο. Το ειμαστε ελευθεροι μονο 170 χρονια ειναι πιο ορθο. Τι σημαινει αυτο? Οχι δεν ειναι μερος της ενδοξης ιστοριας μας η Ανατολικη Ρωμαιλη αυτοκρατορια. Εινα απλα μερος μερος της ιστοριας μας και σιγουρα δεν ειναι ενδοξο.

Tώρα επιμορφωτικώς ξεπέφτουμε πολύ αδερφέ, γιατί με τέτοιες φτηνές λογικές η Ελλάδα και οι Έλληνες υφίστανται σ' αυτόν τον πλανήτη μόνο 170 χρόνια.

Αν είναι ένδοξη ή όχι η ιστορία της αυτοκρατορίας, άσε να το γράψουν καλύτερα οι ιστορικοί.

Δεν μπορεί κανείς να κρίνει τον στρατηγό που διπλασίασε το μέγεθος του βασίλειού του, ειδικά ένας που το σκέφτεται πολύ για να πάει να πιάσει καμιά δουλειά και το τηλεκοντρόλ έχει γίνει το τρίτο χέρι του. Που η μόνη του αποστολή σ' αυτόν τον πλανήτη είναι να γεμίζει σκουπίδια τον τόπο. Έλεος δηλαδή.

Υ.Γ

Ούτε είχες ποτέ, ούτε και έχεις τώρα, ούτε και θα έχεις στο μέλλον ελευθερία. Σε παραμυθιάζουν με κοινοβουλευτικές δικτατορίες.

Δημοσ.

Οϊμέ.

Όποιος αναφέρεται πέρι ρωμιών (Ρωμέων), και Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, καλά θα κάνει να ανοίξει κανένα βιβλίο εκτός σχολείου. Εκτός αν όλοι κατάγεστε από την Κωνσταντινούπολη. Τα παραμύθια του Παπαρηγόπουλου που διδαχτήκατε στο σχολείο δεν έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα.

Αναρωτιέμαι γιατί δεν αναφέρεται πουθενά η κατάσταση στον Ελλαδικό χώρο, μεταξύ των 5ου και 12ου αιώνα; Μερικές αναφορές περί Δυτικών φεούδων τον 12ο, και μιά αναφορά περί Μυστρά τον 15ο. Κάτι για Σλάβους και Άραβες και Βούλγαρους στα ψιλά, πάλι δεν σχηματίζουν μία εικόνα.

Αν δεν διαβάσετε κάτι παραέξω, όλοι πιστεύετε ότι η Ελλάδα ανήκε στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία, και αυτής την Ιστορία διδάσκεστε.

Διδάσκεστε την Ιστορία του πιο θρησκόληπτου φανατικού Κράτους, που υπήρξε στην Ευρωπαϊκή Ιστορία. Το οποίο εκτός από εικόνες, εκκλησίες και θρησκείες, δεν έχει αφήσει τίποτα άλλο για τις επόμενες γενιές.

Α ξέχασα, διδάσκεστε για το τύφλωμα χιλιάδων αιχμαλώτων (ωραία χριστιανικά ήθη).

Να μην ξεχάσω και τον αφορισμό των Ελλήνων, κάθε χρόνο την Α Κυριακή των Νηστειών. (Που έγραψε ο Άγιος Χρυσόστομος, βοήθειά μας).

----------------------------------------------------------------------------

Σχετικά με την Παλαιά και Καινή Διαθήκη, μπορεί κάποιος να τα έχει διαβάσει πάμπολες φορές και να μην έχει καταλάβει τίποτα. "Καλά τους έκανε ο Θεός" λένε. Ουδέν σχόλιο.

Αλλά ποιός έχει κάτσει να διαβάσει τα άλλα βιβλία (τα οποία υπάρχουν στις Εκκλησίες); Ποιός έχει διαβάσει την Απόκρυφη Ιστορία του Προκοπίου (σε πνευματικά Κέντρα και μοναστήρια θα την βρείτε σίγουρα). Ποιός έχει διαβάσει τα βιβλία των πεφωτισμένων Τριών Ιεραρχών;

Σίγουρα όσοι τα έχουν μελετήσει, και όχι απλώς παπαγαλίσει, έχουν γίνει Άθεοι όπως και εγώ. (Άντε να βρεις Δαρβίνο στην Ελλάδα εν έτη 1991, αυτός ήρθε αμέσως μετά στα Αγγλικά).

Από εκεί και μετά, ζούμε με τις συνέπειες τον επιλογών μας. Χωρίς οικογένεια πολλές φορές, αλλά ελεύθεροι με καθαρό μυαλό.

Χωρίς φόβο για ζωή και θάνατο.

Και θα σταματήσω εδώ. Μπορώ να γράφω για ώρες μιας και έχω φιλοσοφίσει το θέμα βαθιά και δεν είναι απλά μια επιλογή "μόδας". Άλλωστε μεγαλώνοντας σε μια θρησκόληπτη οικογένεια (όπως οι περισσότεροι εδώ μέσα), η αρχή είναι δύσκολη, αλλά τα κέρδη πολλά.

Σημείωση, στην Αγγλία τις περασμένες εβδομάδες έγινε ολόκληρη φασαρία σχετικά.

Τόσα χρόνια, οι διάφορες χρηστιανικές εκκλησίες (γιατί είναι πολλές, μην βλέπετε την Ελλάδα που έχετε Καθολικούς και Ορθόδοξους), βάζουν διαφημίσεις περί θεού κλπ κλπ.

Κανείς δεν αντέδρασε.

Μια διαφήμηση που μπήκε στο πλάι τον λεοφωρείο "There's probably no God. Now stop worrying and enjoy your life" (ελεύθερη μετάφραση "Πιθανόν να μην υπάρχει Θεός. Σταματήστε να ανυσηχείτε και απολαύστε την ζωή σας"), και έγινε σάλος. Με Εκκλησίες και ενώσεις να κάνουν ολόκληρα κινήματα, και χριστιανούς οδηγούς να αρνούνται να οδηγήσουν τα λεωφορεία.

Και αναφέρωμαι στην Αγγλία, που η Εκκλησία δεν πέρνει ούτε μια πέννα από το Κράτος, πληρώνουν φόρους, έχουν ιδίους πόρους, και αν δε τα βγάζουν, κλείνουν τις Εκκλησίες και μετατρέπονται σε διαμερίσματα.

Δημοσ.
Οϊμέ.

Όποιος αναφέρεται πέρι ρωμιών (Ρωμέων), και Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, καλά θα κάνει να ανοίξει κανένα βιβλίο εκτός σχολείου. Εκτός αν όλοι κατάγεστε από την Κωνσταντινούπολη. Τα παραμύθια του Παπαρηγόπουλου που διδαχτήκατε στο σχολείο δεν έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα.

Το κακό είναι ότι μερικοί καταγόμαστε από την Κωνσταντινούπολη, μερικοί από την Τραπεζούντα μερικοί από την Βέροια και μερικοί από την Αθήνα. Δεν αλλάζει κάτι.

Έβαλες ένα εκτός μέσα στην πρόταση και δυστυχώς αυτό το "εκτός" είσαι υποχρεωμένος να το σέβεσαι. Αλλά κατά την γνώμη μου στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει "εκτός", γιατί μάλλον "εκτός" είσαι ο ίδιος.

Δημοσ.

Όποιος άλλος είναι Πολίτης σαν και του λόγου μου να αφήσει το insomnia για λίγο να πάμε να πάρουμε την Πόλη,κατα το βραδάκι θα ξαναμπούμε,πιστεύω θα 'χουμε τελειώσει.

Σε γενικές γραμμές ο Apoll έχει δίκιο

Δημοσ.

Kανείς δεν θέλει να πάρουμε την Πόλη απ' όσο διάβασα όλο το νήμα από την αρχή μέχρι το τέλος, αντίθετα όμως είναι πολλοί που πιστεύουν ότι δεν πάει άλλο, το μορφωτικό επίπεδο έχει πλησιάσει αυτό της Γκάνας και μετά έρχονται οι ''Δαυλοί", η ΚΝΕ, ο Λιακόπουλος, το Fame Story και η Απολλώνια υπατία του Ολύμπου, και μας αποτελειώνουν. Δεν πάει πιο κάτω λέμε.

Δημοσ.
Ο αρνητισμός απο μόνος του δεν θέτει σε καμία περίπτωση βάση για υγιή διάλογο..

Εκεί είναι και η ένσταση μου... Φυσικά ο καθένας μπορεί να εκφράζει απόψεις.. Αλλα το να εκφράζεις τετριμμένες αρνητικές απόψεις είναι γραφικό :P

Υγιής διάλογος μπορεί να ξεκινήσει από αρνητικές απόψεις εφόσον τεκμηριώνονται. Δηλαδή όλοι θα έπρεπε να συμφωνούμε σε κάτι για να ξεκινήσουμε συζήτηση? Όσο για το γραφικό, είναι το ίδιο με το να ακούω την απάντηση αν δεν σε ενδιαφέρει, μην ασχολείσαι. Εφόσον κάτι που θέλω να σχολιάσω συνεχίσει να υφίσταται, θα συνεχίσω να το σχολιάζω.

Αυτό με την αφορολόγητη εκκλησία που λές είναι θεωρώ λογική συνέπεια του μη κερδοσκοπικου(θεωρητικά) χαρακτήρα της εκκλησίας που βασίζεται σε δωρεές κτλ.. Το αν η δωρεά είναι 50λ ή δύο σπίτια είναι άλλη υπόθεση και σίγουρα αφορά για αρχή αυτών που αποφασίζει να την κάνει.. Απο κει και πέρα οι εκκλησίες νομίζω οτι δεν έχουν δηλωμένα έσοδα μιας και βασίζονται αποκλειστικά και μόνο σε εισφορές.. Επίσης αν έχουν κάποια απο ενοίκια κτλ σίγουρα τα καλύπτουν πίσω απο το "κοινωνικό έργο" οπότε βράσε ρύζι..

Αντί όμως να πηγαίνουν αυτά τα λεφτά σε μια φανταστική ένωση/ΑΕ/σωματείο/οργάνωση δεν θα ήταν καλύτερο να δίνονται απ' ευθείας σε φιλανθρωπικά ιδρύματα? Γιατί θα πρέπει να περνάνε μέσα από το ταμείο της εκκλησίας και της χριστιανοσύνης?

Υποτίθεται ότι σκοπός του κράτους και της κοινωνίας είναι να μορφώνει τους πολίτες της, όχι να βοηθάει και να προωθεί προσωπικές απόψεις.

Όσο για το όποιος δεν ενδιαφέρεται να μην σχολιάζει, δεν θα σχολίαζα ούτε εγώ ούτε κανείς πιστεύω αν δεν μας επηρέαζε το όλο θέμα. Αν δεν έβλεπα εικόνες όπου σταθώ και όπου βρεθώ, αν δεν αναβαθμιζόταν η άποψη και η θέση κάποιου απλώς και μόνο επειδή φοράει μια μαύρη κελεμπία, έχει αφήσει μούσια και λέει παραμύθια ή αν σταματούσαν να περνάνε ηλίθιες ιδέες σε μια ηλικία που τα παιδιά δεν έχουν ακόμα κριτική σκέψη.

Εφόσον ασπάζεσαι μια θρησκεία άσε τους υπόλοιπους να μεγαλώσουν και να αποφασίσουν αυτοί αν θα την αποδεχτούν ή όχι, μην κάνεις πλύση εγκεφάλου. Μην κάτσω να απαριθμώ ένα ένα τα προβλήματα που δημιουργεί η γενικότερη έννοια της θρησκείας στην κοινωνία, θα ξημερώσουμε.

Apoll για άλλη μια φορά άψογο post. Και μια αφιέρωση:

bsreligionzl6.jpg

w800.png

bsreligionhm3.jpg

w479.png

bschristianityua9.jpg

w600.png

bschristianitywf3.jpg

w800.png

Είχα κι άλλο ένα που έλεγε "Christianity: Because believing that an old man coming down the roof will bring you presents is stupid."

Δημοσ.

Tώρα επιμορφωτικώς ξεπέφτουμε πολύ αδερφέ, γιατί με τέτοιες φτηνές λογικές η Ελλάδα και οι Έλληνες υφίστανται σ' αυτόν τον πλανήτη μόνο 170 χρόνια.

Αν είναι ένδοξη ή όχι η ιστορία της αυτοκρατορίας, άσε να το γράψουν καλύτερα οι ιστορικοί.

Δεν μπορεί κανείς να κρίνει τον στρατηγό που διπλασίασε το μέγεθος του βασίλειού του, ειδικά ένας που το σκέφτεται πολύ για να πάει να πιάσει καμιά δουλειά και το τηλεκοντρόλ έχει γίνει το τρίτο χέρι του. Που η μόνη του αποστολή σ' αυτόν τον πλανήτη είναι να γεμίζει σκουπίδια τον τόπο. Έλεος δηλαδή.

Υ.Γ

Ούτε είχες ποτέ, ούτε και έχεις τώρα, ούτε και θα έχεις στο μέλλον ελευθερία. Σε παραμυθιάζουν με κοινοβουλευτικές δικτατορίες.

Καταρχην, δεν μου ηταν 1500 χρονια βολικο η ονομασια "Ρωμιος" γιατι δεν ζω τοσο καιρο.:P

Λοιπον, ας βαλουμε λιγο τα πραγματα στη σειρα. :-)

Αρχιζουμε απο την εδραιωση του Χριστιανισμου ως κυριαρχο δογμα. Μεσα σε λιγους αιωνες οτι ηξερες απο τα παρελθον διαγραφτηκε. Ναοι γκρεμιστηκαν και χτιστηκαν ακριβως απο πανω εκκλησιες. Φιλοσοφικα κειμενα καθως και επιστημονικα κειμενα καταστραφηκαν. Θα σου θυμισω οτι εχει σωθει μονο το 1/1000. Επισης δεν γλιτωσαν και οι φιλοσοφικες σχολες και τα πανεπιστημια.

Μπορει οι πρωτες γενιες της χριστιανικης εποχης να θυμωντουσαν τα του παλιου κοσμου αλλα οι επομενες τα ξεχνασαν και ειναι λογικο. Το μονο που υπηρχε ηταν το "σχολειο του Θεου". Αρα, δεν αισθανομασταν "ρωμιοι" γαλουγηθηκαμε να νιωθουμε "ρωμιοι" ;).

Το 1453 περναμε απο τους Ανατολικους Ρωμαιους στους Οθωμανους. Δεν θελω να μιλησω για την Τουρκοκρατια ουτε για την Επανασταση γιατι δεν θα ειμαι αντικειμενικος ως προ την σταση του Παπαδαριου.

Το 25' ειμαστε πια "ελευθερο" κρατος. Χτιστηκαν σχολεια οπου τα παιδια δεν διδασκοντουσαν μονο τον λογο του θεου αλλα αποκτουσαν και ΓΝΩΣΗ.

Καπου διαβασα οτι οταν κτιστηκε το Καποδιστριακο Πανεπιστημιο η Εκκλησια αντεδρασε λεγοντας πως οι Ρωμιοι δεν τα χρειαζονται αυτα εχουν τον Χριστο.

Μεσα σε 170+ χρονια ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ καταφεραμε καποιοι να αφορισουν την Εκκλησια υποστηριζοντας "αλλο Χριστιανισμος και αλλο Εκκλησια" και καποιοι αλλοι να αφορισουν τον ιδιο τον Χριστιανισμο. Αυτο που δεν καταλαβαινουν ομως οι πρωτοι ειναι οτι η Εκκλησια ηταν, ειναι και θα ειναι ο Χριστιανισμος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...