Προς το περιεχόμενο

imac , macbook pro για συνθεση μουσικης

Ozone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η αδελφη μου ρωταει:

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω imac η macbook και θα ήθελα να μάθω εάν το συγκεκριμένο, θα μου προσφέρει:

την καταλληλότερη κάρτα γραφικών για να παίζω παιγνίδια άριστης ποιότητας όπως το gta iv,(bootcamp) εαν θα μπορώ να συνθέτω τραγούδια-να υποστηρίζει vst files καινα υπάρχει υποδοχή για εφαρμογή αρμόνιου που θα βοηθά στη σύνθεση τραγουδιών(VST.)

επισης εαν θα μπορω να χρισημοποιησω τα προγραμματα της apple οπως logic για καλη επεξεργασια τραγουδιων. και τη γινεται με την καρτα ηχου?? μπορω να συνδεσω και καλυτερη εξωτερικη??

δεν ειναι επαγγελματιας για να παρει mac pro γιαυτο ειναι μεταξυ macbook και imac. ποιο απο τα δυο θα ειναι το καλυτερο για αυτη τη δουλεια..

Δημοσ.

Ο iMac είναι σταθερός υπολογιστής, ενώ τα MacBook είναι φορητοί. Προφανώς ένας σταθερός υπολογιστής έχει πάντα καλύτερα χαρακτηριστικά από έναν φορητό.

Για παιχνίδια, ας μην περιμένει να παίζει τα τελευταίας κυκλοφορίας, δε θα το πετύχει. Και αν το πετύχει, θα είναι για λίγο καιρό. Ας πάρει είτε PC, είτε Mac + κονσόλα για τα παιχνίδια.

Για μουσική τώρα, υπάρχουν πολλά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένου του Logic που θεωρείται από τα καλύτερα για μίξεις και κυκλοφορεί μόνο για Mac. Υπάρχουν επίσης τα προγράμματα δημιουργίας παρτιτούρας Sibelius και Finale, αλλά και το GarageBand που έρχεται δωρεάν με κάθε Mac (μέρος του πακέτου iLife) το οποίο θεωρείται πολύ καλό, αλλά δεν τον έχω χρησιμοποιήσει για να ξέρω (έχω συνηθίσει τα άλλα).

Τώρα για συνδεσιμότητα, ο iMac έχει θύρες Firewire που υπάρχουν ορισμένα (όχι τα περισσότερα) μουσικά εξαρτήματα (όπως εξωτερικές κάρτες) που τις χρησιμοποιούν. Για κάποιο λόγο τις αφαιρέσαν από τα Macbook. Οι περισσότερες συνδέσεις όμως, γίνονται μέσω USB.

Τώρα, εξαρτάται και από το τι έχεις ήδη.

Δημοσ.
Ο iMac είναι σταθερός υπολογιστής, ενώ τα MacBook είναι φορητοί. Προφανώς ένας σταθερός υπολογιστής έχει πάντα καλύτερα χαρακτηριστικά από έναν φορητό.

Για παιχνίδια, ας μην περιμένει να παίζει τα τελευταίας κυκλοφορίας, δε θα το πετύχει. Και αν το πετύχει, θα είναι για λίγο καιρό. Ας πάρει είτε PC, είτε Mac + κονσόλα για τα παιχνίδια.

Για μουσική τώρα, υπάρχουν πολλά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένου του Logic που θεωρείται από τα καλύτερα για μίξεις και κυκλοφορεί μόνο για Mac. Υπάρχουν επίσης τα προγράμματα δημιουργίας παρτιτούρας Sibelius και Finale, αλλά και το GarageBand που έρχεται δωρεάν με κάθε Mac (μέρος του πακέτου iLife) το οποίο θεωρείται πολύ καλό, αλλά δεν τον έχω χρησιμοποιήσει για να ξέρω (έχω συνηθίσει τα άλλα).

Τώρα για συνδεσιμότητα, ο iMac έχει θύρες Firewire που υπάρχουν ορισμένα (όχι τα περισσότερα) μουσικά εξαρτήματα (όπως εξωτερικές κάρτες) που τις χρησιμοποιούν. Για κάποιο λόγο τις αφαιρέσαν από τα Macbook. Οι περισσότερες συνδέσεις όμως, γίνονται μέσω USB.

Τώρα, εξαρτάται και από το τι έχεις ήδη.

OK για παιχνιδια.

η καρτ ηχου του imac ειναι αρκετα δυνατη ωστε να τραβαει σε πολυ καλο βαθμο αυτα τα προγραμματα?

Δημοσ.

Ο iMac εχει μνημες, cpu, καρτα γραφικων κ dvd φορητου.

Mονο ο σκληρος του ειναι σταθερου υπολογιστη..

Οποτε σε γενικες γραμμες εχει επιδοσεις φορητου..

Μαλιστα ο macbook pro (που παιζει ομως απο 1900 ευρω) εχει πιο γρηγορη καρτα γραφικων κ ειναι πιο γρηγορος στα παιχνιδια.

Δημοσ.
OK για παιχνιδια.

η καρτ ηχου του imac ειναι αρκετα δυνατη ωστε να τραβαει σε πολυ καλο βαθμο αυτα τα προγραμματα?

Το αν τραβιούνται τα προγράμματα δεν έχει να κάνει με την κάρτα ήχου. Η κάρτα ήχου δεν καθορίζει ταχύτητα, αλλά ποιότητα.

Όλες οι κάρτες ήχου γενικά που κυκλοφορούν σήμερα, έχουν μια μίνιμουμ ποιότητα που κρίνεται ικανοποιητική για home χρήση. Τώρα αν υπάρχουν παραπάνω απαιτήσεις (δηλαδή ηχογραφήσεις ποιότητας studio ή σε περίεργους εξωτερικούς χώρους κτλ κτλ), δεν πρόκειται να βρεις κάρτα ήχου για υπολογιστή που να κάνει αυτή τη δουλειά. Θα χρειαστεί να επενδύσεις σε κάποια εξωτερική.

Έχω γνωστούς που μπορούν να σ' ενημερώσουν πολύ καλά για τέτοια πράγματα, αν μου πεις ακριβώς τι χρειάζεσαι.

Στο ωδείο μου πάντως, ο φίλος μου που ασχολείται πολύ μ' αυτά (κάνει δηλαδή ηχογραφήσεις, CD, μικροφώνα, ποιότητες, ιστορίες κτλ κτλ), πήρε iMac 20" γι' αυτή τη δουλειά και συνέδεσε κάποια εξωτερικά εξαρτήματα της m-audio. Άμα θέλεις μπορώ να τον ρωτήσω για λεπτομέρειες.

Μιλάμε όμως για ακριβή ιστορία και για ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις. Δηλαδή αυτός έκανε ηχογραφήσεις συναυλιών. Όχι για σπιτική χρήση.

Δημοσ.

Τα macbook pros και τα imac ειναι πολυ κοντα σε δυνατοτητες. Η διαφορα σε imac ειναι η εξαιρετικη μεγαλη οθονη που σιγουρα θα σου χρειαστει αν ασχοληθεις με παραγωγη μουσικης και σε αρκετες ιντσες (καλυτερα 24"). Επισης αν σ ενδιαφερει σοβαρα η παραγωγη μουσικης θα χρειαστεις σιγουρα εξωτερικη επαγγελματικη καρτα ηχου και software(=πολλα λεφτα). Το pro tools ειναι νομιζω το πιο δημοφιλες προγραμμα σε mac. Οσο για παιχνιδακια η προταση μου θα ηταν ξεχνα το. παρε ενα pc η ενα playstation καλυτερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...