DJJordan Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 έχω έναν pentium 3 με το βασικό hardware, και τον χρησιμοποιώ για κατεβαστήρι, το πρόβλημα είναι ότι εδώ και καιρό άρχισε να επανεκκινεί μόνο του, πότε σε 6 ώρες, πότε σε 12, πότε σε 24 και βάλε, ακόμα και μετά από 2 format, δε μου βγάζει ούτε blue screen, ούτε κατά την εκτέλεση κάποιου προγράμματος, ούτε απο αλαγές ή θερμοκρασίες hardware, αλλά ούτε συμβάντα συστήματος αναφέρονται, το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι ότι έχουν φουσκώσει ελαφρώς 2 πυκνωτάκια στο mobo, και οι πιο πρόσφατες αλαγές που έχω κάνει σε hardware, είναι κάρτα γραφικών και δίσκος sata με αντάπτορα από sata σε ata, αλλά πολύ πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα. Tο μηχάνημα το χρειάζομαι για να κατεβάζω αρχεία όταν κοιμάμαι και όταν λείπω, απο τη στιγμή που επανεκκινεί, μου είναι παντελώς άχρηστο γιατί σε αρκετές περιπτώσεις απαιτείται επέμβαση από μενα για να συνεχίσει να κατεβάζει, και φυσικά από τη φύση του προβλήματος για να βρω τι φταίει, απαιτούνται άπειρες ώρες δοκιμών που δεν μπορώ να διαθέσω
mech5107 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Πιθανόν να είναι οι πυκνωτές, αλλά πιο λογικό το βλέπω για τροφοδοτικό... Από temps είσαι σίγουρα καλά?
DJJordan Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 το χω τσεκάρει, και το τροφοδοτικό έχει αλαχτεί σχετικά πρόσφατα, εχω κάνει αναβαθμίσεις παντού εκτώς απο mobo το οποίο έχει κάψει πριν χρόνια τη γραμμή απο τα fan λόγω βραχυκικλώματος, απο το '99 το χω
mech5107 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Θα έλεγα να τρέξεις κάποιο πρόγραμμα σαν το orthos για να δεις από τι κλείνει, temp η load...
metal exists Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 μεγαλύτερη περίπτωση είναι το τροφοδοτικό αλλά μπορεί να τα τίναξε η mobo σου παρα καινούργια και υπάρχουν νομίζω!!! δεν είμαι σύγουρος
DJJordan Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 to orthos πάντως, δεν μου έβγαλε κανένα πρόβλημα
PCharon Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 απο τη στιγμή που επανεκκινεί, μου είναι παντελώς άχρηστο γιατί σε αρκετές περιπτώσεις απαιτείται επέμβαση από μενα για να συνεχίσει να κατεβάζει Δε νομίζω πως είναι απαραίτητο αυτό (η επέμβαση). Απλά τα προγράμματα με τα οποία κατεβάζεις (είτε είναι download manager, είτε torrent) βάλε τα σε autostart κι επέλεξε στις ρυθμίσεις του καθενός να ξεκινάει το download με το άνοιγμα του προγράμματος. Έτσι θα συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν...
DJJordan Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 το θέμα είναι ότι από rapidshare που κατεβάζω συνήθως, δεν συνεχίζει απο κει που έμεινε
DJJordan Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 ευχαριστώ παιδιά, θα δοκιμάσω όλες τις προτάσεις αν και για μένα, μάλλον απο mobo πάσχω -----Προστέθηκε 3/2/2009 στις 10 : 14 : 32----- κατά τη χρήση του orthos, παρατήρησα στο mobo ότι οι μεγαλύτεροι απο τους οιπόλοιπους πυκνωτές (κοντά στους ρυθμιστές τάσης) και μόνο όσοι είναι φουσκωμένοι, υπερθερμένονται (έκαψα και το δάχτυλό μου ο μα..), τι μπορεί να συμβαίνει; -----Προστέθηκε 3/2/2009 στις 10 : 47 : 37----- οι πυκνωτές είναι στα 1200 μF, και βρήκα μόνο στα 1000 μF για ίδια τάση, θα λειτουργήσει το pc αν τους αντικαταστήσω;
DJJordan Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 ξέχασα να αναφέρω ο,τι κάποια στιγμή πήγα σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά στο κέντρο, και μαζί με μια δική τους παραγγελία, μου παράγκειλαν τα πυκνωτάκια που τους ζήτησα από την "RS online" και μετά από 2 μέρες ήρθαν στο μαγαζί 10 τεμάχια 1200μF σε 2 σφραγισμένα σακουλάκια (ελάχιστη παραγγελία 5 τεμάχια). Έκατσα λοιπόν εκεινο το απόγεμα, στο τραπέζι μητρική, κολητήρι, τρόμπα, κόληση, τσιμπιδάκι, και με πολύ υπομονή και προσοχή, ξεκόλησα όλα τα πυκνωτάκια και κόλησα τα καινούρια, μετά καθάρισμα, τοποθέτηση, και με το που μπαίνει windows κόλησαν όλα (μάλλον επειδή οι καινούριοι πυκνωτές ήταν αποφορτισμένοι), κάνω ένα reset και άφησα τον υπολογιστή ανοιχτό ολόκληρη βδομάδα χωρίς προβλήματα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.