Προς το περιεχόμενο

Ερωτηματικό που αναβοσβήνει!

athinamj

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένη. Δεν είναι ούτε 2 μήνες που πήρα το imac και πριν λίγο που το άνοιξα εμφανίστηκε η γνωστή άσπρη οθόνη αλλά αντί να εκκινήσει κανονικά ένας γκρί φάκελος με ένα άσπρο ερωτηματικό που αναβοσβήνει εμφανίστηκε, κι αυτό ήταν όλο. Εχω δοκιμάσει τα πάντα απο τις προτεινόμενες λύσεις που βρήκα. Εβαλα το Mac DVD και δεν βλέπει σκληρό δίσκο ούτε στο disk utility. Ειλικρινά είμαι πάρα πολύ απογοητευμένη και στενοχωρημένη γιατί το μηχάνημα είναι καινούργιο. Ξέρει κανεις αν μπορώ να το επιστρέψω στη document και να ζητήσω επιστροφή χρημάτων;

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μετά απο 2 μήνες δεν νομίζω να μπορείς να πάρεις τα χρήματα πίσω...Θα το έκανα και εγω αν ηταν εφικτό. Φυσικά εγγύηση έχεις,στείλε το πίσω να το διορθώσουν.Αν γενικότερα είσαι ευχαριστημένη γιατι να πάρεις τα χρήματα πίσω; κρίμα είναι για ενα πρόβλημα...Αν θυμάμαι καλά μπορείς να πάρεις τα χρήματα πίσω στις 2 εβδομάδες...

Δημοσ.

Ευχαριστημένη είμαι σε γενικές γραμμές αλλά είναι μεγάλη ατυχία να συμβεί κάτι τέτοιο τόσο νωρίς. Θα το πάω άυριο στη Document να δώ τι επιλογές έχω...

Δημοσ.

Πωπω! Κοίτα να δεις πόσα ελαττωματικά μηχανήματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους! Τελικά παίζει να υπάρχει πρόβλημα...

Μόνο να μη μας κάτσει...

Δημοσ.

Το συζητάμε γιατί υπάρχουν και δεδομένα που χάνονται και είναι ότι χειρότερο!!!!

Δεν λέω για τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά γενικά. Και μετά την ταλαιπωρία και το γεγονός ότι μένεις δίχως υπολογιστή για μερικές ημέρες που τα βάζεις ...

Δημοσ.

μακάρι να έχει κρατήσει κάποιο backup πάντως!

δεν ξέρω αλλά τώρα τελεύταια βλέπω συνέχεια threads με προβλήματα στα iMac !

Δημοσ.
μακάρι να έχει κρατήσει κάποιο backup πάντως!

δεν ξέρω αλλά τώρα τελεύταια βλέπω συνέχεια threads με προβλήματα στα iMac !

Μπαα, εγώ νομίζω πως τα ποσοστά προβλημάτων είναι φυσιολογικά. Απλά όσο αυξάνονται οι χρήστες θα συμβαίνει αυτό (όχι το να αυξάνονται τα προβλήματα, το να ακούς γι' αυτά εννοώ).

Ρίξε μια ματιά στο insomnia γενικότερα (όχι μόνο στο mac section). Πάρα πολλοί ανοίγουν νέα θέματα για "το δίσκο που μου χάλασε" ή "την οθόνη μου που τα 'παιξε" αλλά κανένας για "το δίσκο μου που δεν χάλασε" ή "την οθόνη μου μου δουλεύει μια χαρά".

Γενικά, αν κάποιος έχει πρόβλημα, θα το πει παντού για να μπορέσει να βρει λύση, για να "εκδικηθεί" το κατάστημα που τον κορόιδεψε και να προειδοποιήσει τους άλλους, ή έστω για να πει τον πόνο του.

Αν όμως δεν έχει κανένα πρόβλημα, σπάνια θα το μάθεις.

Όπως μας έλεγε πριν χρόνια το αφεντικό (a long time ago in a galaxy far away) όταν δούλευα σε κατάστημα πώλησης Η/Υ: "Ο ευχαριστημένος πελάτης θα το πει σε 10 άτομα. Ο δυσαρεστημένος, θα το πει σε 100".

Πέρα από αυτά, όντως τα τελευταία χρόνια η ποιότητα κατασκευής των Apple έχει πέσει λίγο. Αυτό οφείλεται αφ' ενός στη μεγαλύτερη παραγωγή που κάνει τον αυστηρό ποιοτικό έλεγχο δυσκολότερο, αφ' ετέρου στη χρήση εξαρτημάτων και υλικών που δεν είναι σχεδιασμένα αποκλειστικά από την Apple (όπως συνέβαινε παλιότερα επί εποχής επεξεργαστών PowerPC).

Δημοσ.

Σίγουρα πάντα έτσι ήτανε τα πράγματα και έτσι θα παραμείνουν. Δεν βλέπω λόγω για γκρίνιες από την φίλη μας και επιστροφή χρημάτων μετά από δυο μήνες, αν δεν ήταν ικανοποιημένη από το λειτουργικό ας το επέστρεφε στις 2 εβδομάδες.

Δεν ξέρω αλλά έχω παρατηρήσει και σε φίλους ότι υπάρχει η ιδέα πως τα Mac δεν παρουσιάζουν ποτέ προβλήματα hardeware. Δεν ξέρω με τι σκεπτικό γίνεται όλο αυτο. Δηλαδή στα PC μπαίνουν δεύτερης διαλογής κομμάτια και στα Mac τα καλύτερα; Δεν νομίζω. Πολλές φορές η ίδια η apple βάζει δεύτερης διαλογής κομμάτια μέσα για να μειώσει το κόστος παράγωγης με παράδειγμα τα απαράδεκτα Optical Drives. Hardware είναι και στη τελική κάποτε μπορεί να σου κάτσει η στραβή, είτε ελαττωματικός σκληρός είτε το οτιδήποτε, πόσοι από εμάς έχουμε πετάξει σκληρούς που κράσαραν.

Σε κάθε προϊόν υπάρχει αυτό το ρίσκο κάτι να μην πάει καλά και γιαυτό υπάρχει και η εγγύηση.

Από προσωπική εμπειρία δεν μου έχει συμβεί κανένα ευτράπελο με τα mac που έχουν περάσει απο τα χέρια μου εκτός απο ενα ibook που ο σκληρός τα έπαιξε μετά από πολλά χρόνια.

Δημοσ.

για να ειμαστε σιγουροι πάντως με ελάχιστο κόστος (100 euro) έχουμε ενα εξωτερικό σκληρό κάνουμε time machine και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.....

Δημοσ.
με παράδειγμα τα απαράδεκτα Optical Drives.

iMac 24" χαλασμένο εξ' αρχής ακόμα δεν έχω αξιωθεί να το πάω πίσω.

Δημοσ.

Και μένα το DVD drive είναι το μεγαλύτερο μου παράπονο. Πολύς θόρυβος, ζορίζεται πολύ για να διαβάσει δεδομένα, μου έχει κάψει και μερικά dual layer δισκάκια.

Γενικά πολύ προβληματικό. Δεν είμαι σίγουρος μήπως έχει πρόβλημα το δικό μου συγκεκριμένα, αλλά δεν νομίζω ότι είμαι διατεθειμένος να το πάω για φτιάξιμο (και πού εδώ που τα λέμε; Στην Αθήνα; ) και να μείνω καιρό χωρίς υπολογιστή.

Δημοσ.

Δυστυχως κανει ΠΟΛΥ θορυβο το dvd rom και μαλιστα ειναι απαραδεκτο κ κριμα να κανει ΤΟΣΟ θορυβο σε ενα κατα τα λοιπα αθορυβο μηχανημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...