gf030 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπερα σας. Πηγα το Ubuntu 8.10 live cd σε φιλο που μου ζητησε να το δει, μπουταρει κανονικα, εχει ηχο, δεν βλεπει νετ... Εχει HOL, fritzbox ρουτερ, το εχει συνδεσει LAN. Το εικονιδιο του NetworkManager Applet εμφανιζεται με κοκκινο. Το MoBo του ειναι asus φτηνο (40 ευρω), αν χρειαζεται μπορω να μαθω μοντελο. Τι μπορει να φταιει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Αν και μυριζομαι καποια "πρωτοβουλια" του network manager, ποια καρτα δικτυου εχει το pc? >lspci | grep Ethernet Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gf030 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Αν και μυριζομαι καποια "πρωτοβουλια" του network manager, ποια καρτα δικτυου εχει το pc? >lspci | grep Ethernet Χμμμ, με αυτη την εντολη το βλεπουμε? Μαλλον δεν μπορει να το κανει ο φιλος, οποτε θα παω απο εκει η θα μαθω το μοντελο του mobo και επανερχομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Και να μαθεις το μοντελο της μητρικης, αρα και της καρτας δικτυου, αυτο που σε ενδιαφερει ειναι το τσιπακι που εχει πανω η καρτα. Και ο μονος τροπος να το μαθεις ειναι ο παραπανω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gf030 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Και να μαθεις το μοντελο της μητρικης, αρα και της καρτας δικτυου, αυτο που σε ενδιαφερει ειναι το τσιπακι που εχει πανω η καρτα. Και ο μονος τροπος να το μαθεις ειναι ο παραπανω. Ευχαριστω, αρα αυτο θα γινει αυριο που θα περασω απο εκει. -----Προστέθηκε 2/2/2009 στις 09 : 34 : 36----- Οι εντολες δοθηκαν διαδικτυακα και το τσιπακι ειναι αυτο: 00:04.0 Ethernet controller: Silicon Integrated Systems [siS] 191 Gigabit Ethernet Adapter (rev 02) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gf030 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Οι εντολες δοθηκαν διαδικτυακα και το τσιπακι ειναι αυτο: 00:04.0 Ethernet controller: Silicon Integrated Systems [siS] 191 Gigabit Ethernet Adapter (rev 02) Quoταρω τον εαυτο μου για να "ανεβει" το thread.... Με αρκετο ψαξιμο ειδα οτι το συγκεκριμενο τσιπακι εχει προβλημα με το ιντερνετ σε linux, μα δεν καταλαβα καποιες απο τις λυσεις που προτεινονται. Γι αυτο οσοι πιστοι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπον εχουμε την ιδια >lefos@lefos-desktop:~$ lspci | grep Ethernet 00:04.0 Ethernet controller: Silicon Integrated Systems [siS] 191 Gigabit Ethernet Adapter (rev 02) εχω εγκατεστημενη την 8.04 αλλα εχω τρεξει δοκιμαστικα και την 8.10. Εχω αλλαξει τον network manager με τον wicd επειδη ταπαιξε αλλα και πριν συνδεμουνα http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=286106&highlight=network+manager απο οτι ειδα το προβλημα της 191 αφορουσε την 7.10 αυτα ενημερωτικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gf030 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπον εχουμε την ιδια >lefos@lefos-desktop:~$ lspci | grep Ethernet 00:04.0 Ethernet controller: Silicon Integrated Systems [siS] 191 Gigabit Ethernet Adapter (rev 02) εχω εγκατεστημενη την 8.04 αλλα εχω τρεξει δοκιμαστικα και την 8.10. Εχω αλλαξει τον network manager με τον wicd επειδη ταπαιξε αλλα και πριν συνδεμουνα http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=286106&highlight=network+manager απο οτι ειδα το προβλημα της 191 αφορουσε την 7.10 αυτα ενημερωτικα. Ευχαριστω γαι την απαντηση. Το pc με το συγκεκριμενο τσιπακι ειναι ενος φιλου, που ασχολειται μονο με κανα κατεβασμα ταινιων, mp3 και σερφαρισμα και θελει να πεταξει τελειως τα παραθυρια. Με το live cd 8.10 δεν εχει νετ γι αυτο ρωταω αν υπαρχει καποια σιγουρη λυση. Δηλαδη αν εγκαταστησει wicd λυθηκε το προβλημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Οχι στο livecd ,μπορει να δη αλλα livecd την 8.04 το linux mind κτλ.δεν αποκλειω να παιζει κατι με την 191. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.