Προς το περιεχόμενο

πανω στο ADSL router μου, εριξα ενα αλλο router. μπορω να βλεπω τους πορους....

geioannou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πανω στο router μου, εριξα ενα αλλο router. μπορω να βλεπω τους πορους που βλεπει το router 2.

δηλαδη.

εχουμε το ADSL router 1 με ΙΡ 192.168.1.254 οπου επανω σε αυτο ειναι το PC με ΙΡ 192.168.1.2

εχουμε το ADSL router 2 οπου εχει ΙΡ 192.168.178.254 οπου επανω σε αυτο ειναι το PC με ΙΡ 192.168.178.20.

κανω ping apo PC 192.168.1.2 στο PC me IP 192.168.178.20 kai μου λεει request time out.

κανω ping και στην ΙΡ του ADSL router 2 και περνω τα ιδια.

τι μου ξεφευγει ?

Δημοσ.

(υποθετω οτι το ρουτερ1 ειναι το "κύριο": αυτο που συνδέεται ιντερνετ)

εγώ, θα έβαζα στο 2ο ζευγάρι (ρουτερ2, πισι2), IP's απο την περιοχή του 1ου.

δηλ, θα άλλαζα τις 192.168.178.254 και 192.168.178.20, με

πχ. 192.168.1.100 και 192.168.1.3 αντίστοιχα.

Δημοσ.

βαλε subnet και στα 2 δικτυα 255.255.0.0, ή κανε αυτο που λεει ο φιλος phantom ;) . Αν εξακολουθει και δε σου κανει ping, βγαλε απο το windows firewall στο τελευταιο tab, τη τοπικη συνδεση (uncheck), και το ιδιο στα firewalls των routers (Allow ping requests, ή οπως το ονομαζει το καθε ρουτερ). Μπορεις και με route add, καθως και με διπλες ip στις τοπικες συνδεσεις

Δημοσ.

απο οτι καταλαβαινω πρπει να εχει προβλημα το μπιζακι του τοιχου.....γιατι δεν αναβει το λαμπακι στο router 2 οταν το καρφωνω επανω.

αυτο παλαιοτερα επεζε μια χαρα......θα το κοιταξω καποια στιγμη....

Δημοσ.

Πώς έχεις συνδέσει τους δύο routers; Αν έχουν ο καθένας από ένα ethernet interfaces και απλά πρόσθετα ports bridged πάνω του (όπως μάλλον οι περισσότεροι) μπορείς να κάνεις όπως είπαν ο Random και ο 100 (διευθύνσεις στο ίδιο subnet).

Όμως αν έχουν ξεχωριστό 2o interface και τους σύνδεσες έτσι, θα ήταν λάθος.

Δημοσ.

νομιζω πρεπει να κανεις ενα υποδικτυο ωστε να συνδεθουν.αυτη τη στιγμη τα δικτυα σου ειναι 2 ξεχωριστα (ρουτερ-πισι ανα ζευγος ξεχωριστα),οποτε με ενα υποδικτυο θα στρωσει.

Δημοσ.

Αν είναι δύο ξεχωριστά ethernet δίκτυα τότε είτε θα πρέπει να το αφήσει όπως είναι (ήδη είναι δύο διαφορετικά IP υποδίκτυα) και απλά να ορίσει στους routers τις κατάλληλες routes, είτε να ορίσει στον κάθε router να κάνει bridge τα interfaces του (δημιουργόντας ουσιαστικά ένα ενιαίο ethernet δίκτυο) και να ορίσει διευθύνσεις στο ίδιο υποδίκτυο. Και τα δύο είναι σωστά. Το λάθος θα ήταν να ορίσει απλά διευθύνσεις στο ίδιο υποδίκτυο διατηρώντας δύο διαφορετικά ethernet δίκτυα.

Όμως πιθανότατα, αν έχει συνηθισμένους ADSL routers, ήδη έχει ένα ethernet δίκτυο καθώς τα επιπλέον ports του κάθε router προωθούν τα ethernet frames από και προς το μοναδικό network interface του. Σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο είναι να ορίσει απλά παντού διευθύνσεις στο ίδιο υποδίκτυο όπως είπες κι εσύ και οι προηγούμενοι (παρεμπιπτόντως καλύτερα να μην έχει /16 subnet εφόσον δε χρειάζεται τόσο μεγάλο, /24 όπως είναι τώρα και πρότεινε ο random είναι υπέρ-αρκετό).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...