Προς το περιεχόμενο

Πού είναι το compiz οέο?

ge0rge007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Glxgears ειναι μια εφαρμογη με 3 γραναζια που κανει τυπικη χρηση του openGL, και μεσω αυτης μπορεις να δεις αν εχεις εστω και υποτυπωδη 3d acceleration

glxgears.png

Ο αλλος τροπος, που νομιζω δεν πιανει πλεον στον xorg 1.5, ειναι να λεει "yes" εδω

>glxinfo | grep direct

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον δεν δουλεύει η εφαρμογή:

ge0rge@ge0rge-desktop:~$ glxgears

X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)

Major opcode of failed request: 143 (GLX)

Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)

Serial number of failed request: 10

Current serial number in output stream: 10

Μια απο τα ίδια:

ge0rge@ge0rge-desktop:~$ glxinfo | grep direct

X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)

Major opcode of failed request: 143 (GLX)

Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)

Serial number of failed request: 10

Current serial number in output stream: 10

Δοκίμασε να βάλεις και τους fglrx driver με το envyng. Αρχικά άνοιξε το terminal και δώσε

sudo apt-get install envyng-qt

μετά την εγκατάταση του πρόγράμματος δώσε

sudo envyng -k

θα σου ανοίξει το πρόγραμμα. Βάλε τους driver που προτείνει και μετά την εγκατάσταση κάνε επανεκκίνηση του συστήματος.

Αν πάνε όλα καλά και οι driver έχουν εγκαταστηθεί δες τις οδηγίες εδώ για να σετάρεις το compiz

http://vistakiller.blogspot.com/2008/03/compiz-fusion-ubuntu-hardy-heron-804.html

Αν πάει κάτι στραβά και δεν μπορείς να μπεις στο σύστημα μην τρελαθείς..

Μπες σε recovery mode είναι μια από τις επιλογές εκεί που διαλέγεις με πιο σύστημα να μπουτάρεις. Θα σε βγάλει σε μια οθόνη με κάποιες επιλογές. Εκεί επέλεξε το fix xserver πάτα yes όταν σου ζητηθεί και μετά κάνε κανονική εκκίνηση στο σύστημα.

Μου λέει να βάλω τον 8,552 αλλά δεν νομίζω ότι θα λύσει αυτό το πρόβλημα μου...Όταν τον είχα βάλει ούτε video δεν μπορούσα να δω με τα desktop effects ενεργοποιημένα...

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου όπως και να είναι!

Νομίζω ότι πρέπει να βάλεις τους driver με αυτόν τον τρόπο. Για τα video που λές θα πρέπει μετά την εγκατάσταση των driver που σου είπα να δώσε σε terminal

gstreamer-properties

και στο παράθυρο που θα ανοίξει θα πας στην καρτέλα Βίντεο και στο πεδίο Προεπιλεγμένη έξοδος και στον μπάρα Πρόσθετη λειτουργία θα το βάλεις σε

X windows system (X11/XShm/Xv)

Το κακό είναι ακόμα και χωρίς βίντεο όταν τον είχα τον 8.5 τα desktop effects ψιλο-κολούσαν...

Με τον 9 δούλευαν όλα καλύτερα με το μόνο πρόβλημα ότι καμιά φορά το compiz δεν δούλευε(με τον παλιό driver δεν είχα σκαφτεί καν το compiz).

Αν νομίζεις ότι θα λύσει το πρόβλημα πάντως το πρόβλημα να το δοκιμάσω δεν έχω πρόβλημα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...