leoni Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Γεια σας.Ηθελα την γνωμη σας για τα δυο αυτα φορητα.http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1183982 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1167367 Ποιο ειναι πιο αξιοπιστο και ποιοτικο?Με ενδιαφερει κυριως η αυτονομια.Ευχαριστω.
michalis2610 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Και τα δύο είναι κακές επιλογές αν αναζητάς αυτονομία. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι είναι εξοπλισμένα με σχετικά ικανές αυτόνομες-ενεργοβόρες κάρτες γραφικών είναι αποτρεπτικός παραγοντας για αγορά. Αν κοιτάς μόνο πλαίσιο κοίτα κάτι με την νεότερη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της Intel, 4500MHD. Τα Toshiba U400 είναι καλή περίπτωση. Θα προτιμούσα τα: Toshiba Satellite Pro U400-15N Toshiba Satellite Pro U400-13K Πάντως στο ίδιο βάρος μπορείς να βρεις και 14'' φορητούς με πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής σε άλλα καταστήματα. Ενδεικτικά κοίτα το EliteBook 6930p FL490AW
kingofgreece Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 http://www.multirama.gr/products/product?pid=0352867&catid=010200 με κλειστά μάτια πάρε τον Toshiba φίλε!
danton Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Εχω εδω και μια εβδομαδα ενα TOSHIBA SATELLITE u400 12p.Η αυτονομια του ειναι κατι πανω απο 3ωρες με κανονικη χρηση.Δεν ζεστενεται δεν ακουγετε αλλα εχει γυαλιστερο τελειωμα.Μπορει να μην σου αρεσει αυτο Το Lg που δειχεις εχει πανω βαρβατη καρτα γραφικων.Δεν θα ζεστενεται? Απο προηγουμενη εμπειρεια που εχω με high end φορητα ειναι οτι δεν κανουν καλη μελετη στην επαγωγη της θερμοτητας.Επρεπε να αλλαξω τις ρυθμισεις του επεξεργαστη και του speedstep για να μπορω να εκμεταλλευτω σε καποιο βαθμο τα χαρακτηριστικα του μηχανηματος.(Βεβαια εξω απο τα προβλεπομενα ορια αντοχης απο τον κατασκευαστη κυριως οσο αφορα την θερμοκρασι) Εχω δει και αλλα μηχανηματα με προβληματα θερμοτητας αλλα τις περισσοτερες φορες δεν το καταλαβαινει ο ιδιοκτητης του οτι του περιοριζει τον επεξεργαστη και καρτα γραφικων
irahara Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Τελικά τα toshiba τι κάρτα γρααφικών έχουν; 3100 ή 4500;
leoni Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Γεια σας και ευχαριστω για τις απαντησεις.Εμενα με ενδιαφερει μονο σερφαρισμα στο ιντερνετ.Μηπως λοιπον η καρτα γραφικων(αφου δεν ασχολουμαι με παιχνιδια )δε ξοδευει ενεργεια? Kαποιο μηχανημα 13,3 ιντσες με βαρος κατω απο 2 κιλα και αυτονομια αξιολογη περιπου 3 ωρες υπαρχει να προτεινει καποιος? Ευχαριστω.
@sterios Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Γεια σας και ευχαριστω για τις απαντησεις.Εμενα με ενδιαφερει μονο σερφαρισμα στο ιντερνετ.Μηπως λοιπον η καρτα γραφικων(αφου δεν ασχολουμαι με παιχνιδια )δε ξοδευει ενεργεια? Kαποιο μηχανημα 13,3 ιντσες με βαρος κατω απο 2 κιλα και αυτονομια αξιολογη περιπου 3 ωρες υπαρχει να προτεινει καποιος? Ευχαριστω. Θα σου πρότεινα να πάρεις αυτό αφού το θέλεις μόνο για internet. Αν πάλι θέλεις να δώσεις λίγο παραπάνω, τότε αυτό ,για να επωφεληθείς από τα 4 χρόνια εγγύηση, αλλά προς θεού μην δώσεις παραπάνω. Για αυτό που θες και τα δύο σε υπερκαλύπτουν. Επειδή είμαι κάτοχος toshiba (13.3 παλιότερου βέβαια) είναι αξιόπιστα μηχανήματα. Η αυτονομία και στα δύο θα είναι κοντά στις 2,5 ώρες, όπως και στα περισσότερα μηχανήματα και είναι κάτι που δεν πρέπει να σε προβληματίζει ιδιαίτερα. Αυτό που πρέπει να έχεις ως κριτήριο είναι η αξιοπιστία της εταιρίας,το aftersale service, τα χαρακτηριστικά του μηχανήματος και βέβαια η αισθητική το λαπτοπ - design που είναι κάτι πολύ υποκειμενικό. Αν είσαι οκ με όλα αυτά και είναι μέσα στα λεφτά που σκόπευες να δώσεις τότε το αγοράζεις.
michalis2610 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 leoni το αν θα σερφάρεις ή θα παίζει παιγνίδια λίγη σημασία έχει στην επίδραση της κάρτας γραφικών στην αυτονομία του συστήματος. Τώρα για την χρήση που έγραψες θα συμφωνήσω απολύτως με τον Αστέριο. Toshiba Satellite U400-12P. Αν είσαι Αθήνα περνάς από Στουρνάρα και το αγοράζεις με 650 ευρώ.
21century Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Κανουν άνετα για σερφάρισμα και κανα παιχνιδάκι, το καλο ειναι πάντως οτι ο αποθηκευτικός τους χώρος θα σε ικανοποιησει με το παραπάνω..
irahara Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Μην ξεχνάς τον παράγοντα θερμοκρασία. Για εμένα είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην ανεβάζει θερμοκρασίες το κουτί και είναι κάτι που πάντα ελέγχω (review, forum). Αλλιώς ξέχνα στο σερφάρισμα στον καναπέ εκτός και αν πάρεις ειδική βάση αλλά τότε........
leoni Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Γεια χαρα.Καλα αυτα τα Toshiba που προτεινετε ,αλλα θα ηθελα ενα πιο λεπτο μηχανημα(αν βεβαια υπαρχει).Τα 2 κιλα βαρος νομιζω ειναι πολλα για 13,3. Ευχαριστω.
@sterios Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Γεια χαρα.Καλα αυτα τα Toshiba που προτεινετε ,αλλα θα ηθελα ενα πιο λεπτο μηχανημα(αν βεβαια υπαρχει).Τα 2 κιλα βαρος νομιζω ειναι πολλα για 13,3.Ευχαριστω. Επειδή διαισθάνομαι ότι δεν έχεις δει από κοντά κανένα από αυτά που σου πρότειναν, πήγαινε καμία βόλτα σε πολυκατάστημα για να τα δεις από κοντά. Το γεγονός ότι είναι 2 κιλά, δεν σημαίνει ότι είναι και χοντρό στο πάχος. Παράδειγμα το dell xps 1330 είναι αρκετά λεπτό και ζυγίζει απο 1,7 έως 2,7 κιλά ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του, φορώντας πάντα το ίδιο case. Αν σε ενδιαφέρει πολύ λεπτά μηχανήματα και ελαφριά λαπτοπ είναι τα macbook. Για τα οποία οι συστάσεις περιττεύουν και αν έχεις τα λεφτά το παίρνεις και ησυχάζεις μια και καλή
leoni Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Eχεις δικιο δεν τα εχω δει ,αλλα ειμαι απο νησι και εδω δεν υπαρχουν αυτη τη στιγμη 13,3 φορητα.Προσπαθω ετσι μονο απο φωτογραφιες να καταλαβω και μου φαινονται καπως χοντρα αυτα που μου προτεινετε.Το βαρος ομως νομιζω οτι ειναι βασικο σε ενα 13αρι να ειναι κατω απο 1.9-2 κιλα.... Ευχαριστω.
efstratios1982 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Το hp που ανέφερες παραπάνω το έχω πιάσει στα χέρια μου κ είναι μια χαρά από βάρος. Όσον αφορά την οθόνη του σε παράθεση με vaio vgn-fw21m που τα έχω δει δίπλα δίπλα μπορώ να σου πω πως η οθόνη του είναι τουλάχιστον ισάξια αν όχι καλύτερη με του vaio! Τέλος καλύτερα να πάρεις μια αυτόνομη κάρτα γραφικών κ μετά αν θες μια καλύτερη μπαταριά παρά μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, δεδομένου πως η κάρτα γραφικών δεν είναι κάτι που αναβαθμίζεται!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.