Προς το περιεχόμενο

Vista 64bit

leo4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΓΕΙΑΣ ΣΑΣ!!!

Εχω 64 BIT επεξεργαστη κ windowa vista ULTIMATE 32 bit κ θελω να βαλω windows vista ultimate 64 bit.Εχω 2GB RAM.Με TA VISTA 64 BIT θα χρειαστω παραπανω RAM η' με ta 2gb ειμαι καλα?

Δημοσ.

Και εγώ πριν λίγο καιρό είχα 2gb Ran και ήμουν μια χαρά σε Vista Home Premium 64bit πάντα!!

Τώρα έβαλα 4gb ram για να μην το ζορίζομαι μωρέ το κακορίζικο!!!

Edit:Εξαρτάται πάντα και από τις απαιτήσεις σου (πάντα έτσι)!!

Δημοσ.

Καλησπέρα.Δουλεύω εδω και 1 χρόνο με VISTA x64 και 5Gb Ram και ακόμα και με τόση μνήμη

παρατηρώ το μηχάνημα να τρώει τα ψιλοκολλήματα του.

Βέβαια να διευκρινίσω οτι τρέχουν αρκετά προγράμματα απο πίσω(KAV,AntiSpyware,iMon,O&O,Sidebar,utorrent)οπότε κάποια κολλήματα στο startup ειδικά

τα θεωρώ φυσιολογικά.

Όπως και να έχει πιστεύω ότι παίζει ρόλο το τι θες να κάνεις με το μηχάνημα.

Εγκατέστησε τα και βλέπεις.Αν δεις τα σκούρα μετά βάλτου άλλα 2Gb RAM και καθάρισες.

Δημοσ.

Βασικά επειδή ανάλογα topics έχουν ανοίξει αμέτρητα εδώ μέσα (και γενικότερα), πιστεύω πως είναι ξεκάθαρο πως με Vista 64bit + 2gb Ram σίγουρα δεν θα έχεις πρόβλημα, ΑΛΛΑ!!

Τα 32bit εκμεταλεύονται μέχρι 3.2 της διαθέσιμης μνήμης Ram! Ακόμη και περισσότερη να έχεις, θα χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο μέγεθος και όχι παραπάνω.

Τα 64bit εκμεταλεύονται μεγαλύτερο όγκο μνήμης, τον οποίο και χρησιμοποιούν ΟΤΑΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ!

Η διαφορά λοιπόν έχει σαφώς να κάνει με τον επεξεργαστή που διαθέτεις (αν δηλαδή είναι 32 ή 64 bit), αλλά κι ένας ισάξιος λόγος για να δείς διαφορά επιδόσεων είναι η μνήμη Ram!

Πόρισμα: Με 2gb μνήμης που αναγνωρίζεται και απ'τις 2 εκδόσεις, δεν θα'χεις πρόβλημα... αλλά δεν θα δείς διαφορά! Τον ίδιο όγκο μνήμης που θα χρησιμοποιήσουν τα 32bit, θα χρησιμοποιήσουν & τα 64bit!

Me 4gb (και πάνω) μνήμης Ram, θα δείς διαφορά!

Για ρίξε μια ματιά...;)

http://www.microsoft.com/hellas/windows/products/windowsvista/editions/64bit.mspx

&

http://www.microsoft.com/windows/windows-vista/compare-editions/64-bit.aspx

• Moderators
Δημοσ.
Καλησπέρα.Δουλεύω εδω και 1 χρόνο με VISTA x64 και 5Gb Ram και ακόμα και με τόση μνήμη

παρατηρώ το μηχάνημα να τρώει τα ψιλοκολλήματα του.

Βέβαια να διευκρινίσω οτι τρέχουν αρκετά προγράμματα απο πίσω(KAV,AntiSpyware,iMon,O&O,Sidebar,utorrent)οπότε κάποια κολλήματα στο startup ειδικά

τα θεωρώ φυσιολογικά.

Οπως λεει και ο papahlamidas

Τα ψιλό κωλύματα φίλε μου δεν έχουν να κάνουν μόνο με την μνήμη.

Δεν σημαινει πως αν αυξησω την ram στο pc μου και την κανω 8gb,το boot του θα μειωθει στο μισο ή θα μειωθει κατα πολυ,μια και τωρα εχω"μονο"4gb.

Δημοσ.

Θέτοντάς το "πεζά", 64bit είναι απλά και μόνο το μέγεθος λέξης, δε σημαίνει ότι ένα 64bit πρόγραμμα καταναλώνει περισσότερη μνήμη από ένα αντίστοιχο που είναι γραμμένο με λέξεις 32bit.

Παρόλα αυτά, όπως ειπώθηκε ήδη, 64μπιτο λειτουργικό είναι μια καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτείς RAM πέρα από τα 3,2 GB.

Δημοσ.

Διαφορές με την CPU δεν υπάρχουν ,ετσι; Δηλαδή αν ενας επεξεργαστης των 64 bit λειτουργεί σε λειτουργικό 64 bit δεν θα έχει καλυτερη απόδοση απο το να είναι με λειτουργικό των 32 bit.

Δημοσ.

Γενικώς η απόδοση είναι μεγαλύτερη γιατί το σύνολο των εντολών της αρχιτεκτονικής x86_64 είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό της x86. Επομένως, μια 64-bit εντολή μηχανής μπορεί να σημαίνει πολύ περισσότερα από μία αντίστοιχη 32-bit εντολή και αυτό αυξάνει το ...potential. :P

Δημοσ.

Θεωρητικά ,έτσι;Γιατί εχω ακούσει για διαφορα προβλήματα που έχουν τα 64bita κ ετσι δεν μπορείς να συγκρίνεις την αποδοση μεταξύ τους με αυτα που παρουσιάζουν.

Δημοσ.

Τι είδους προβλήματα; Αν μιλάμε για έλλειψη drivers και προγραμμάτων, εντάξει, αυτό κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί.

Δημοσ.

Δεν ξέρω ακριβώς τα προβλήματα.Αν ειναι αυτά που είπες τοτε οντως θα διορθωθούν καποια στιγμή.

Εγώ θέλω να μας πει καποιος που έχει δοκιμάσει το 64bito OS σε 64bito επεξεργαστή αν εχει καλύτερη απόδοση απο το 32bito OS(ασχέτως μνήμης) στην πράξη.

Δημοσ.

Σου επιβεβαιώνω εγώ που τα δοκίμασα 2 φορές ως τώρα, μάλιστα η τελευταία πριν 2 μέρες, πως τα 64bit σε 64bit επεξεργαστή όντως τρέχουν καλύτερα!

Τη πρώτη φορά που τα δοκίμασα (όμως), είχα 2gb μνήμη και δεν είδα ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ με τα 32bit! Επειδή αναβάθμισα τη μνήμη μου στα 4gb, ναί, υφίσταται πλέον διαφορά.

Παρόλα αυτά δεν τα κράτησα! Μπορεί μεν το λειτουργικό σύστημα να λειτουργεί ταχύτερα, αλλά τα προβλήματα με τα drivers μεν ελάχιστα, συνεχίζουν να υφίστανται, όπως επίσης και ο αποκλεισμός συγκεκριμένων δυνατοτήτων από συγκεκριμένα προγράμματα.

Πέρα από αυτό τα περισσότερα προγράμματα τρέχουν (ακόμη) αποκλειστικά και μόνο σε x86 (κοινώς 32bit)!

Αν λάβεις αυτό υπόψην σου και αν θεωρείς πως δεν έχεις ΚΑΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ hardware ώστε να βρείς ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ drivers προγραμμάτων, δεν σου συνιστώ να βάλεις 64bit!

Σίγουρα είναι καλύτερα... αλλά γι'αυτούς που ξέρουν "κάτι παραπάνω" από hardware υπολογιστών!;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...