Deorum Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Ναι οκ νόμιζα πως αναρωτιούσουν με ποιον τρόπο... συμφωνούμε. Απλά δεν είναι καμιά φορά εφικτό να αποκλείσεις όλη την εταιρία απο τον έξω κόσμο (ίντερνετ) για να μην διαρεύσει τίποτα. Οπότε απο την στιγμή που σχεδόν σίγουρα θα υπάρχει ιντερνετ, η λύση είναι να βλέπεις τι φεύγει απο το δίκτυο σου, και τι μπαίνει. Δεν είμαι τεχνικός, κάποιος ίσως ξέρει περισσότερα...
oneofthem Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 ναι λέω, πχ θα μπορούσε να ξεχωρίσει τα συστήματα που έχουν πρόσβαση σε email από τα συστήματα που έχουν τις πληροφορίες και δεδομένου πως δεν μπορούν να μεταφέρουν αρχεία παρά μόνο από το intranet, το οποίο λογικά καταγράφονται τα πάντα και όχι μέσω συσκευών (usb κλπ) δεν θα μπορούσαν να φτάσουν τα δεδομένα στους υπολογιστές που έχουν πρόσβαση σε email
elven Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Μισό δηλαδή αν κάποιος υπάλληλος τα εκτύπωνε και τα βαζε στον κ@λο του (όπως οι έμπορες ντε,μέσα σε καψούλιη) η NOKIA θα ζητούσε να ψαχουλεύει τον κ@λο του κάθε εργαζόμενου;
_BASSstarlet_ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Θα απαγορεύονται και οι εκτυπώσεις. Μάλλον δεν θα έχουν καν εκτυπωτές (printers) Kαι η χαρτική ύλη επίσης (also) θα είναι απαγορευμένη. Και στο τέλος της βάρδιας,θα μπουκάρουν οι men in black και θα τους σβήνουν και τη μνήμη.
elven Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Θα απαγορεύεται και η ψηφιακή για να βγάλεις φώτο την οθόνη πχ;
_BASSstarlet_ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Μα οι υπάλληλοι θα δουλεύουν σε σβηστές οθόνες!
pak40 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Κάθε εταιρία φαίνεται από τα προιόντα που παράγει. Γλοιώδη κινητά, ποτέ δεν ήθελα τη παραμικρή σχέση με τη συγκεκριμένη υπερεταιρία.
G_Zisis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Γλοιώδη κινητά όταν λες; Τα κινητά της nokia είναι από τα πιο εύχρηστα,αν όχι τα πιο εύχρηστα.Επίσης έχει προτωπορήσει πάρα πολλές φορές στον τομέα των κινητών και έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη των κινητών (βλ n80,n95 και πολλά άλλα).Δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί τη βρίζετε... Επί του θέματος τώρα,εννοείται ότι δεν πρέπει να υπάρχει στενή παρακολούθηση,ειδικά των προσωπικών δεδομένων.Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι θέλει μία αραιή παρακολούθηση και την καταλαβαίνω.Άλλωστε δεν νομίζω να υπάρχει εταιρία που να μην παρακολουθεί τουλάχιστον σε μικρό βαθμό τους υπαλλήλους της. Φανταστήτε ένας υπάλληλος να αποκαλύψει σχέδια καινούργιων σημαντικών μοντέλων σε ανταγωνιστές.Μπείτε στη θέση της nokia και σκεφτείτε ότι γίνεται σε μια δικιά σας υποτιθέμενη εταιρία.Δεν είναι ό,τι καλύτερο...
pak40 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Υπάρχουν και άλλοι τρόποι αν θέλει ένας υπάλληλος να δώσει σχέδια στον ανταγωνισμό. Μπορεί να έχει πρωτοπορήσει πολλές φορές, η γνώμη μου είναι ότι δε ξέρει να δίνει το τελικό προιόν στο καταναλωτή, δε τα βρίσκω καθόλου εύχρηστα. Από design δε...
G_Zisis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Ναι μπορεί να υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να δώσει τα σχέδια.Αυτός όμως δεν είναι λόγος να μην παίρνει μέτρα η εταιρία ώστε να περιορίσει τις πιθανότητες. Η κοινή γνώμη είναι ότι τα κινητά της είναι εύχρηστα.Βέβαια πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις.Το ότι δεν τα βρίσκεις δεν σημαίνε ότι δεν είναι. Και όντως,από εμφάνιση δεν είναι τα καλύτερα.Αυτό μπορεί να θεωρηθεί και θετικό καμιά φορά,γιατί μερικές εταιρίες κοιτάνε την εμφάνιση και παρατάνε το περιεχόμενο.
Deorum Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Πολλοί τρόποι υπάρχουν να σου κλέψουν το αμάξι, να σου διαρήξουν το σπίτι. Δεν τα αφήνεις και ξεκλείδωτα όμως, με την πόρτα ανοιχτά. Αν η Νόκια δεν σου αρέσει σαν εταιρία, δεν νομίζω ότι κάνει διαφορά αν έχει δικαιωμα να προφυλασσει τα συμφέροντά της ή όχι.
elven Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Αν έκοβε τα mails γενικά δεν νομίζω ότι θα έλεγε κανείς τπτ,το να τα παρακολουθεί όμως δεν είναι θεμιτό και δεν θεωρείται ότι προφυλάσσει τα συμφεροντά της. Να παρακολουθεί και τα κινητά τους εν ώρα εργασίας γιατί μπορεί να πουν κινήσεις της εταιρίας τηλεφωνικά,μα τι συζητάμε;
G_Zisis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2009 Πολλοί υπάλληλοι επικοινωνούν με email.Δεν νομίζω να τη σύμφερε αυτό. Μα δεν νομίζω να μιλάμε για ολική παρακολούθηση.Μια γενική παρακολούθηση θα υπάρχει στα στοιχεία του email και όχι του περιεχομένου.Υπάρχουν άλλες εταιρίες,που,ενώ δεν είμαστε καν υπάλληλοί τους,ξέρουν πολύ περισσότερα απ' όσα ζητάει να ξέρει η nokia και δεν μιλάει κανείς γι' αυτό. Τώρα,γιατί πιστεύεις πως αυτή η τυπική παρακολούθηση δεν μπορεί να βοηθήσει καθόλου,δεν το καταλαβαίνω.Μπορεί να μην αποκλείει όλες τις περιπτώσεις (εννοείται αυτό),αλλά βοηθάει έστω και λίγο. Παιδιά,μη νομίζετε πως είμαι υπέρ της παρακολούθησης επειδή θεωρώ σωστή αυτή την κίνηση (αν είναι όπως την έχω καταλάβει).Μακάρι όλοι οι υπάλληλοι να ήταν υπεύθυνοι.Αφού όμως δεν είναι,οι εταιρίες πρέπει να βρουν τρόπους για να διαφυλάξουν τα δεδομένα τους.Μέχρι τότε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα