Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά, αυτό με την ιδιωτικότητα δεν το έχω πολυκαταλάβει.

 

Δλδ ο CEO της NOKIA πιστεύετε ότι το κάνει για να βλέπει ποιον γουστάρει η υπάλληλος του 3ου ορόφου, και με ποιον φλερτάρει ο τμηματάρχης του? Ε ωραία, ας τα δούνε, τι θα δούνε δλδ? Στην χειρότερη να δούνε ποιος γουστάρει ποια. Το ίδιο ισχύει (σύμφωνα με την αποψη μου) και στην ζωή μας. Ας βάλουνε κάμερες παντού. Τι με νοιάζει, έχω να κρύψω κάτι? Το πολύ πολύ να δούνε (που σιγά μην ασχοληθεί κάποιος και να ασχοληθεί κανάς ανώμαλος θα είναι) ποιος πάει σε ποιανής το σπίτι. So What? Από την άλλη αν συμβεί οτιδήποτε, ανα πάσα στιγμή ανατρέχεις (θα μπορούσαν να είναι σε κρυπτογραφημένες βάσεις, και να ανοίγουν μόνο όταν συντρέχει λόγος) και βλέπεις ποιος/τι έφταιξε.

 

Κάποιες εταιρίες (και κάποια τμήματα) το μόνο που παράγουν είναι γνώση/σχέδια. Σκεφτείται ένα ολόκληρο τμήμα, μια δουλειά 5 μηνών 100 ανθρώπων, να πάει ένας να την "σκοτώσει" στους ανταγωνιστές. Για άλλους το κακό γίνεται όταν τους ξεκλειδώνουν την αποθήκη και τους "σηκώνουν" το εμπόρευμα, γιαυτους είναι το ίδιο πράγμα.

 

Συγγνώμη, αλλά καλά κάνουν. Όποιος έχει δουλέψει κάπου όπου το "έργο" που παράγει είναι σκέψη/σχέδια/κείμενα/πληροφορία/γνώση κτλ, καταλαβαίνει ότι αυτή η γνώση είναι υπερπολύτιμη και πρέπει να διασφαλιστεί. Άλλη λύση είναι να τους κόψουν τα πάντα (μόνο Intranet) και φυσικά να μην έχουν οι υπολογιστές ούτε USB θύρες ούτε τίποτα. Δεν ξέρω (ούτε φαντάζομαι καν) πώς λειτουργούν τέτοιες μεγάλες εταιρίες, αλλά φαντάζομαι ότι ακόμα και έτσι υπάρχουν τρύπες (μπορεί κάποιος να πάρει με το κινητό του πολλές φωτογραφίες ξέρω και εγώ...). Όποτε το επόμενο βήμα είναι και κάμερες πάνω απο τα PC. :shock: (αυτό είναι λίγο τραβηγμένο...)

  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Τι με νοιάζει, έχω να κρύψω κάτι?

 

..και έτσι ξεκίνησε ο πόλεμος.

Ξέρεις φίλε μου ποιά παροιμία ταιριάζει σε αυτό;

Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ'ανέβει στο κρεβάτι.

Δημοσ.
..και έτσι ξεκίνησε ο πόλεμος.

Ξέρεις φίλε μου ποιά παροιμία ταιριάζει σε αυτό;

Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ'ανέβει στο κρεβάτι.

 

Στην προκειμένη σε πιο κρεβάτι θα σου ανέβει? Για δώσε μας το πιο ακραίο σενάριο σου, το πιο ακραίο σενάριο παρακολούθησης? Είναι πιασάρικη η σκέψη του "μας παρακολουθούν, θέλουν να μας ελέγχουν όλη την ώρα κτλ" αλλά ευτυχώς δεν οδηγεί πουθενά

 

Το μόνο που έχουν να σου κάνουν, είναι να δείς με ποια κοιμάσαι, σε επίπεδο κουτσομπουλιού, αν υποθέσουμε πως κάποιον (που έχει τον έλεγχο) τον έχει πιάσει η βλακεία του/ανωμαλία του και θέλει να δεί οι παλιοί του φίλοι τι ρόλο βαράνε. Μόνο την περιέργεια μερικών έχεις που ίσως σε κάνει να νιώθεις άβολα.

Το θέμα είναι ότι ακόμα και γιαυτό υπάρχουν λύσεις. (θα μπορούσε αυτά να τα κοιτάζει μια επιτροπή, όχι ένας τυχαίος να κάνει ό,τι γουστάρει, θα μπορούσαν να είναι κρυπτογραφημένα και να μην τα κοιτάει κανένας, παραμόνο αν υπάρχει λόγος και πάει λέγοντας)

Δημοσ.

Πολύ ρομαντικά το βλέπεις το θέμα.

Επίσης αυτό το <<μια επιτροπή>> μου θυμίζει το πόσο όμορφα είναι οργανωμένο το κράτος μας από <<επιτροπές>> που απαρτίζονται από <<ειδικούς>>.

 

Ας μην απαυτώσουμε το topic όμως.

Δημοσ.

Φυσικα και καλα κανει η ΝΟΚΙΑ και θελει να παρακολουθησει τα εταιρικα email (αν εννοει προσωπικα, τοτε αλλαζει το θεμα) των υπαλληλων της! Αν ειναι ποτε δυνατον, υπαλληλοι της να στελνουν απορρητα εγγραφα στους τσαπατσουληδες τους κινεζους-ανταγωνιστες τους!

Αυτο ειναι αδικο για εμας (και εμενα) ως καταναλωτη, γιατι η ΝΟΚΙΑ και καινοτομα προιοντα μας προσφερει, αλλα και ειναι σοβαρη εταιρια στις τηλεπικοινωνιες. Ειναι ομως και αδικο για τους εργαζομενους στη ΝΟΚΙΑ να ανταγωνιζεται ο κοπος τους και η καινοτομια τους με αθεμιτα μεσα. :)

 

Το θεμα με τις καμερες ειναι τελειως διαφορετικο ζητημα, μην τα μπερδευουμε αυτα τα δυο.

Δημοσ.
Απο καθαρη περιεργεια, γιατι δεν ευστα8ει?

Γιατι στην καλύτερη περιπτωση θα ειναι read-only σε removable media οι usb θυρες.

Αλλα οι πιθανοτητες λένε οτι η χρηση removable media σε usb θυρες θα ειναι κομμενη.

Μονο ποντικια θα παιζουν...

Δημοσ.

Όσο και να φαίνεται παράξενο σε κάποιους, σε γενικές γραμμές απαγορεύεται να παρακολουθείται το e-mail των υπαλλήλων, όπως και ο υπολογιστής με προγράμματα τύπου dameware, vnc κτλ. Όσοι έχουν περάσει από IT πολυεθνικών που υποτίθεται ότι πάνε βάση κάποιων κανονισμών που είναι κοινά αποδεκτοί, πιστεύω το γνωρίζουν. Τα πράγματα είναι τόσο αυστηρά και επικίνδυνα νομικά, που αν διαβάσετε προσεχτικά την είδηση, θα δείτε ότι η nokia απλά ζητάει να μπορεί να δει "τον αποστολέα, τον παραλήπτη, την ημερομηνία και το μέγεθος των συνημμένων." Δεν διανοήθηκε να ζητήσει το περιεχόμενο!

 

Το ότι το κάθε οικογενειακό made-in-greece μπακαλικάκι πορεύεται με τη λογική δικός μου ο server/εγώ πληρώνω τον provider, άρα έχω πρόσβαση όπου γουστάρω, είναι ένα ακόμη φαινόμενο τριτοκοσμικής/απολυταρχικής φύσεως.

Δημοσ.

Ουσιαστικά πρόκειται για θέμα βιομηχανικής κατασκοπίας, πριν λίγο καιρό είχε συλληφθεί ένας υπάλληλος της SE καθώς είχε υπεξαιρέσει από επιδείξεις μερικές νέες συσκευές (που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στο μέλλον) σκοπεύοντας να τις πουλήσει σε ανταγωνιστές ώστε να μελετήσουν την τεχνολογία τους πριν βγουν στην αγορά..

 

Πριν μερικά χρόνια υπήρξαν παρόμοια προβλήματα μεταξύ Intel & AMD μια με υπάλληλο της πρώτης και μια με υπάλληλο της δεύτερης.

 

Η Nokia έχει κάθε δικαίωμα να προστατεύσει τα συμφέροντα της, δηλαδή τα "εμπορικά μυστικά" της, όπως κάθε άλλη εταιρία.

 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορεί να παρακολουθεί τα προσωπικά email των υπαλλήλων της - για τα εταιρικά όμως αφήνω ένα ενδεχόμενο καθώς πρέπει και η εταιρία με κάποιον τρόπο να προστατευθεί. Βέβαια ο κόσμος δεν καταλαβαίνει την αξία ενός "εμπορικού μυστικού" ή μιας πατέντας οπότε εύκολα γίνεται ισοπεδωτικός. Το όποιο προσωπικό απόρρητο δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για την τέλεση παράνομων πράξεων είτε αφορά φυσικά πρόσωπα είτε όχι.

 

Όπως και να έχει, αυτά που ζητά η εταιρία νομίζω ότι είναι σε λογικά πλαίσια εφόσον αφορούν τα εταιρικά email (δηλαδή μέγεθος email, παραλήπτες κτλ.) και νομίζω ότι θα τα επιτύχει.

Δημοσ.

Ίσως η καλύτερη λύση να ήταν αυτή, δηλαδή απλή καταγραφή του αποστολέα, του παραλύπτη και του μεγέθους του μηνύματος.

Και αυτό για τα εταιρικά mail, για τα προσωπικά, έστω και αν στέλνονται εντός εταιρείας οποιαδήποτε καταγραφή/παρακολούθηση θα αποτελούσε κατάφορη παραβίαση του ιδιωτικού απορρήτου.

Δημοσ.

Μα τα προσωπικα email, μπορει καλλιστα να στα κοψει, δεν ειναι υποχρεωση της οποιασδηποτε εταιριας να σε αφηνει να διαβαζεις και να απαντας στην προσωπικη σου αλληλογραφια εν ωρα εργασιας. Οποτε δεν τιθεται καν θεμα παραβιασης των προσωπικων εμαιλ, αυτα αν θελει ο οποιοςδηποτε, ας τα διαβασει στο σπιτακι του.

Δημοσ.

δεν ξέρω τις λεπτομέρειες αλλά και εγώ νομίζω ότι κάτι δεν κολλάει

αν είναι μια μικρή πληροφορία (μάλλον όχι δλδ) πχ κάτι που μπορεί να γνωρίζει/απομνημονεύσει ο κατάσκοπος, τότε προφανώς το να απαγορεύσεις ή να ελέγξεις τα email του δεν σε ενδιαφέρει γιατί μπορεί να επιλέξει οποιονδήποτε τρόπο για να στείλει την πληροφορία από προσωπικό κανάλι και δεν μπορείς να κάνεις τπτ για αυτό

αν μιλάμε για μεγαλύτερη πληροφορία τότε πάλι το θέμα δεν είναι το email αλλά πως έφτασε η πληροφορία μέχρι το σύστημα αποστολής email ώστε να αποσταλεί

σε κάθε περίπτωση μου φαίνεται πως μπορεί να πάρει μέτρα η εταιρία για να τα εμποδίσει αυτά και αν είναι έτσι το θέμα παρακολούθησης των email είναι άσχετο

Δημοσ.

... αν μιλάμε για μεγαλύτερη πληροφορία τότε πάλι το θέμα δεν είναι το email αλλά πως έφτασε η πληροφορία μέχρι το σύστημα αποστολής email ώστε να αποσταλεί

...

 

... με copy-paste? Σιγά την επιστήμη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...