Προς το περιεχόμενο

Πρόγραμμα σε στυλ Frontpage


we_will_rise

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά,

 

είμαι σχετικά νέος χρήστης Linux, (διανομή Ubuntu 8.10) και διατηρώ μια ιστοσελίδα, στην οποία παρουσιάζω διάφορα Reviews, επειδή θέλω να γράψω ένα αρθράκι για Gnome 2.22 και θέλω να το κάνω σε Linux, θα χρειαστώ ένα πρόγραμμα του στυλ Frontpage ή Dreamweaver... Όποιος ξέρει κάτι ας μου δώσει τα φώτα του ! :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Gnome τρέχω κι εγώ. Γιατί παιδιά; Υπάρχει πρόβλημα αν χρησιμοποιήσω kde εφαρμογή ;;

 

Αν δεν βαριέται κάποιος θα μου εξηγείσει την διαφορά μεταξύ kde και gnome εφαρμογών ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η βασικοτερη διαφορα μεταξυ των gnome και kde εφαρμογων ειναι το toolkit που χρησιμοποιουν, σε τι γλωσσα ειναι γραμμενο το gui τους (δηλαδη gtk2 ή qt).

 

Οι εφαρμογες του ενος παιζουν στο αλλο, αλλα απαιτουνε τις βιβλιοθηκες του αλλου για να παιξουν. Αυτο δεν τις κανει πιο αργες οταν εκτελουνται, απλα αργουνε λιγο παραπανω στην εκκινηση τους γιατι πρεπει να φορτωσουν στη μνημη τις βιβλιοθηκες τους μιας και δεν ειναι ηδη εκει.

 

πχ

Για να τρεξει ο konqueror σε gnome περιβαλλον, πρεπει να φορτωθουνε στη μνημη οι kdelibs, αρα αργει λιγο παραπανω να ανοιξει. Σε kde οι kdelibs ειναι ηδη στη μνημη, μιας και τρεχει το kde, αρα ανοιγει γρηγοροτερα.

Το αντιστροφο ισχυει για firefox σε kde.

 

Η χρηση του εκαστοτε toolkit εχει αντικτυπο στην εμφανιση της εφαρμογης, γιαυτο και οι kde εφαρμογες σε gnome δεν "δενουν" με το θεμα του gnome και το αντιστροφο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και γω το kompozer θα ελεγα αλλα μηπως επειδη το αρθρο θα ειναι για gnome να προτιμησει μια gnome εφαρμογη

 

Παρά το K- μπροστά, το KompoZer δεν είναι εφαρμογή KDE. Όπως δεν είναι εφαρμογή KDE ο Firefox. Αναφέρω τον FF, γιατί αν δεν κάνω λάθος τα δύο προγράμματα μοιράζονται κοινό codebase όσον αφορά το interface (και μη, βλ. rendering engine). Βασικά, ο KompoZer είναι ένα dead πλέον fork του εδώ και ακόμη περισσότερο καιρό dead nvu. Να ρίχνετε που και που καμμία ματιά στο BlueGriffon project, αν βγει κάποιος άξιος συνεχιστής των nvu/KompoZer, από εκεί θα πρέπει να τον περιμένουμε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...
Βασικά, ο KompoZer είναι ένα dead πλέον fork του εδώ και ακόμη περισσότερο καιρό dead nvu. Να ρίχνετε που και που καμμία ματιά στο BlueGriffon project, αν βγει κάποιος άξιος συνεχιστής των nvu/KompoZer, από εκεί θα πρέπει να τον περιμένουμε...

 

Με αφορμή μία μικρή έρευνα που έκανα πρόσφατα για free WYSIWYG HTML editors, θυμήθηκα το παραπάνω μήνυμά μου και θεώρησα πως ήταν χρέος μου να ανασύρω το thread από τον τάφο του για να διορθώσω την αδικία*: Το project του KompoZer δεν είναι dead. Το development έχει συνεχιστεί κανονικά από τότε που δημοσίευσα το παραπάνω μήνυμα.

 

 

* Για την περίπτωση που έστω κι ένας αναγνώστης πέσει πάνω στο παρόν thread και σχηματίσει λάθος εντύπωση από τα γραφόμενά μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...