Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες, αν και ακούγεται πολύ λογικό. Όμως, στα δικά μου αυτοκίνητα (από παλιά μέχρι και σήμερα) πάντα έκανα ασφάλεια για κλοπή (ολική και μερική), έχω αλλάξει 5 ασφαλιστικές, και ποτέ μα ποτέ δεν ήρθε κανείς να κάνει πραγματογνωμοσύνη. Και τώρα που άλλαξα πρίν από 3 μήνες ασφαλιστική, γιατί βρήκα καλύτερο συμβόλαιο με λιγότερα χρήματα, κανείς δεν ήρθε να το δει. Κι επειδή αυτό που έγραψες εγώ το είχα πάντα απορία, ρώτησα πάρα πολύ γνωστό ασφαλιστικό πρακτορείο στην Αθήνα για το ποσό αποζημίωσης του δικού μου αυτοκινήτου σε περίπτωση κλοπής. Ξέρετε τι έκαναν; Άνοιξαν το Autotriti κοίταξαν το γνωστό πίνακα, και μου είπαν "τόσο". Το αυτοκίνητό μου ήταν απ' έξω από το πρακτορείο, και δεν γύρισε να το κοιτάξει κανείς. Ο πίνακας όμως του περιοδικού γράφει απλώς τα μοντέλα, το έτος και τα κυβικά, άσχετα αν υπάρχουν διάφορα επίπεδα εξοπλισμού (εκδόσεις). Εμάς, αν μας το κλέψουν, θα μας δώσουν το ποσό που γράφει το autotriti, εκτός αν ζητήσουμε εμείς να έρθει πραγματογνώμονας. Και φίλε μου, υπάρχουν περιπτώσεις (αν και νομίζω ότι αυτό είναι παράνομο) που ΔΕΝ μπορείς να επιλέξεις εσύ τον ασφαλιστή. Εγώ, από εκεί που αγόρασα το αυτοκίνητο, υποχρεώθηκα στην ουσία να αγοράσω την ασφάλεια από το γραφείο με το οποίο συνεργάζονταν (Αυτοί και η τράπεζα που έκανε τις δόσεις του διακανονισμού). Δεν με χάλασε βέβαια, γιατί πλήρωνα πάρα πολύ λίγα χρήματα για μικτή ασφάλεια με όλα μέσα και σε πασίγνωστη ασφαλιστική. Βέβαια, μόλις το ξόφλησα άλλαξα ασφάλεια, γιατί έχω συγγενή ασφαλιστή και ήταν ντροπή να συνεχίσω να είμαι ασφαλισμένος σε άλλο πρακτορείο. Ο ξάδελφός μου αγόρασε το 2008 αυτοκίνητο, υποχρεώθηκε να κάνει σ'αυτούς μικτή, σε δύο μήνες του έλιωσαν το αυτοκίνητο σε τρακάρισμα, και πήρε αντί για 12500 που ήταν ασφαλισμένο το αυτοκίνητο, 9.500 ευρώ, μετά από πολύ έντονη διαμάχη και απειλές μηνύσεων. Τώρα, μη με ρωτήσεις γιατί, επειδή δεν ξέρω να σου πω το λόγο. Οσες φορες εκανα ασφαλεια κλοπης και μικτη σε καινουργιο αυτοκινητο ποτε δεν ηρθε πραγματογνωμονας. Μια φορα ομως που αλλαξα ασφαλεια σε μικτη ηρθε και εβγαλε φωτο την αλλη μερα. Το να μας υποχρεωσουν για ασφαλεια σε συγκεκριμενη εταιρια ειναι περα για περα παρανομο.Μονο καλυψεις μπορουν να μας επιβαλουν αν εχουμε παρει δανειο για την αγορα. Το ποσο θα παρουμε αν μας το κλεψουν ειναι πονεμενη ιστορια...Οσο ειναι η εμπορικη αξια του αυτοκινητου κατα την ημερα της κλοπης του...Αντε βρες ακρη... Σε αυτο καποιοι ασφαλιστες το παιζουν κινεζοι και δεν αναπροσαρμοζουν το ποσο για την ασφαλεια κλοπης και πληρωνουμε ασφαλιστρα για αξια παραπανω απο οσα θα μας δωσουν αν κλαπει.
Αλέκος_ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Και φίλε μου, υπάρχουν περιπτώσεις (αν και νομίζω ότι αυτό είναι παράνομο) που ΔΕΝ μπορείς να επιλέξεις εσύ τον ασφαλιστή. Εγώ, από εκεί που αγόρασα το αυτοκίνητο, υποχρεώθηκα στην ουσία να αγοράσω την ασφάλεια από το γραφείο με το οποίο συνεργάζονταν (Αυτοί και η τράπεζα που έκανε τις δόσεις του διακανονισμού). Δεν με χάλασε βέβαια, γιατί πλήρωνα πάρα πολύ λίγα χρήματα για μικτή ασφάλεια με όλα μέσα και σε πασίγνωστη ασφαλιστική. Βέβαια, μόλις το ξόφλησα άλλαξα ασφάλεια, γιατί έχω συγγενή ασφαλιστή και ήταν ντροπή να συνεχίσω να είμαι ασφαλισμένος σε άλλο πρακτορείο. Ο ξάδελφός μου αγόρασε το 2008 αυτοκίνητο, υποχρεώθηκε να κάνει σ'αυτούς μικτή, σε δύο μήνες του έλιωσαν το αυτοκίνητο σε τρακάρισμα, και πήρε αντί για 12500 που ήταν ασφαλισμένο το αυτοκίνητο, 9.500 ευρώ, μετά από πολύ έντονη διαμάχη και απειλές μηνύσεων. Τώρα, μη με ρωτήσεις γιατί, επειδή δεν ξέρω να σου πω το λόγο. Όσον αφορά σε αυτό που λες για την υποχρέωση να ασφαλιστείς στην ασφαλιστική που έχει το κατάστημα είναι ψέμα και το κάνουν παράνομα.Έχεις δικαίωμα να το ασφαλίσεις όπου εσύ θες, ακόμα και αν σ'το απαιτούν να μην το κάνεις(υπάρχουν βέβαια κάποιες εξαιρέσεις που είναι όμως πολύ περιορισμένες).Η αντιπροσωπεία αυτοκινήτων έχει συμφωνήσει να παίρνει προμήθεια γι' αυτό σ'το παίζουν ότι είναι υποχρεωτικό και τέτοια.Αν ξανασυμβεί,απλά θα επιμένετε! Σε αυτο καποιοι ασφαλιστες το παιζουν κινεζοι και δεν αναπροσαρμοζουν το ποσο για την ασφαλεια κλοπης και πληρωνουμε ασφαλιστρα για αξια παραπανω απο οσα θα μας δωσουν αν κλαπει. Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο.Είναι καλό πάντα να το ελέγχουμε και εμείς οι ίδιοι (οι ιδιώτες εννοώ).Θα μου μου πεις τώρα:"μα καλά δουλειά μου είναι;;;".Η αλήθεια είναι πως όχι!Δεν είναι δουλειά σου να ελέγχεις την τρέχουσα αξία του οχήματός σου,αλλά καμιά φορά είναι καλό...γιατί ποτέ δεν ξέρεις....αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.Εγώ προσωπικά το αναπροσαρμόζω πάντα,αλλά δεν είναι όλοι έτσι.Και κάτι ακόμη τελείως πληροφοριακά και ενημερωτικά:Κοιτάχτε τι συμβαίνει σε περίπτωση που η αξία ασφάλισης έχει απόκλιση από την πραγματική αξία,είτε προς τα πάνω,είτε προς τα κάτω Τέλος ισχύει και αυτό που είπε κάποιος ότι μπορείς να απαιτήσεις να έρθει πραγματογνώμονας.Μπορεί για παράδειγμα να έχεις προσθέσει επιπλέον τμήματα στο αυτοκίνητο,πράγμα που του ανεβάζει και την αξία του.Φυσικά και μπορείς να το ασφαλίσεις,αρκεί να ζητήσεις να έρθει πραγματογνώμονας να το ελέγξει
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Τέλος ισχύει και αυτό που είπε κάποιος ότι μπορείς να απαιτήσεις να έρθει πραγματογνώμονας.Μπορεί για παράδειγμα να έχεις προσθέσει επιπλέον τμήματα στο αυτοκίνητο,πράγμα που του ανεβάζει και την αξία του.Φυσικά και μπορείς να το ασφαλίσεις,αρκεί να ζητήσεις να έρθει πραγματογνώμονας να το ελέγξει Εγω εχω ριξει μπλοκια ευρω στο civic οπως το avatar μου...Οθονη Kenwood με πλοηγηση συστημα navibox , φωτα xenon , αισθητηρες παρκαρισματος κλπ κανουν πανω απο 2500 ευρω.Αυτα χρειαζονται αποδειξεις αγορας για να τα ασφαλισω ή αρκει πραγματογνωμονας ????
Αλέκος_ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Αυτα χρειαζονται αποδειξεις αγορας για να τα ασφαλισω ή αρκει πραγματογνωμονας ???? Αναλόγως με την Εταιρεία.Επικοινώνησε με τον ασφαλιστή σου και θα σου εξηγήσει τι ακριβώς χρειάζεται.Αποδείξεις δεν χρειάζονται ποτέ πάντως,εκτός και αν πρόκειται για αγορά νέου οχήματος.Γι'αυτά που μου λες,δεν χρειάζονται οι αποδείξεις
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Αναλόγως με την Εταιρεία.Επικοινώνησε με τον ασφαλιστή σου και θα σου εξηγήσει τι ακριβώς χρειάζεται.Αποδείξεις δεν χρειάζονται ποτέ πάντως,εκτός και αν πρόκειται για αγορά νέου οχήματος.Γι'αυτά που μου λες,δεν χρειάζονται οι αποδείξεις Ευχαριστω φιλε μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.